Az oldal belső email küldője ideiglenesen kikapcsolásra került.
A profilokban lévő email küldés mailto:cím -re lett átállítva, így remélhetőnek mindenkinek a saját levelezőprogramjából fog kimenni az email.
Ha gond van, kérlek jelezzétek az postmaster@avx.hu -n email-ben

Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Avatar
kammerer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2016.03.16., szer. 14:53
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: kammerer » 2018.07.26., csüt. 09:20

Aszpirin írta:
2018.07.26., csüt. 01:15

Megértve a frusztrációdat... (...)
1. remélem nem kevered össze a moderátor, adminisztrátor, szoftver üzemeltető, infrastruktúra-üzemeltető ill. végül, de nem utolsósorban (fórummotor-)szoftverfejlesztő (developer) fogalmakat, ill. szerepköröket. Mert ezeket összekeverni nagy tévedés lenne. Az általad említett “fizetett szakember”a fórum adminisztrátora és alighanem szoftverüzemeltetője is, (...) A fórummotort egyébként egy nemzetközi opensource developer community fejleszti,...
2. a fórummotor nem ugyanaz, mint az előző. A kiválasztásának szempontjait nem ismerjük (én azért egy párat sejtek, de egészen biztosan nem ismerem az összképet)
Én nem vagyok a dolog miatt frusztrált, már csak azért se, mert relatíve kevés privát üzenetváltást foganatosítottam eddig, tehát azok érdekében szóltam, akik szintén panaszkodtak a dolog miatt, például mert nekik ezres nagyságrendű privát üzenetük van egymás hegyén-hátán az illogikus rendszerben. Nekik alkalmasint kezelhetetlenné vált a korábban kellemesen használt privát levelezés, nekem csak nehezen kezelhető, mert engem ritkán érint, és kevés ilyen üzenetváltásom van. Én erre a témára csak másokhoz csatlakozva szálltam rá.
1. Természetesen nem keverem az érintett fogalmakat, amikor a fórummotor fejlesztőjére utaltam, az a phpBB szoftverfejlesztőit (céget, közösséget) jelenti, az AVX által "fizetett szakember" pedig azt, aki a fejlesztett szoftvert (phpBB fórummotort) itt alkalmazza ahhoz, hogy legyen a phpBB fórummotorból AVX fórum.
2. Persze, hogy nem ugyanaz a fórummotor, mint az előző. Volt egy motor alapján működő AVX, amit megtámadott a zsaroló, ahelyett volt az, amelyik végül csak átmenetileg volt, aztán most van ez a mostani, hosszútávú szándékú. A fórummotor kiválasztásának szempontjairól az AVX illetékesei mondtak már egy-két dolgot, de ez nekem-nekünk mindegy is, mert én (mások elégedetlenségének hatására) most csak arról értekeztem, hogy ott van a beszélgetési logika a privát üzenetekben, csak nem eleve van ott, ahogy kéne, hanem utólag kinyithatóan. Én (másokhoz csatlakozva) meg arra apelláltam, hogy ELEVE a beszélgetési csoportosításnak kéne lennie a privát levelezési szekcióban IS. Csandaz kolléga most részletesebben elmagyarázta, amit eddig nem akartam elhinni, hogy ez ebben a fórummotorban kizárt, mert a phpBB fejlesztői a phpBB privát levelezési szekcióját szándékosan egy külön logika szerint hozták létre, és a privát levelezési szekció szándékosan csak ezt a külön logikát tudja, azazhogy a privát üzenetek szekcióban a fórummotor az egyes üzeneteket szándékosan eleve (csak és csakis!!!) önálló entitásként kezeli, azazhogy a fórummotor fejlesztőinek a fejlesztői szándéka a privát szekcióban éppen ellentétes volt a mi felhasználói szándékunkkal. Csandaz elmondása szerint az, hogy szőrmentén mégis megjelenik a mi szándékunk, azaz a beszélgetési csoportosítás a privát üzenetekben is (lásd például "Kinyitás" gomb), már az ő beleölt "rendszergazdai" munkaóráinak az eredménye. Nyilván ebbe kénytelenek vagyunk belenyugodni, nekem nem nehéz, másnak nehezebb, mert másnak ezres nagyságrendű önálló entitása van a privát levelezési szekcióban, nekem pedig csak több tíz (bő száz). Mindenesetre, ezek szerint bele kell nyugodnom-nyugodnunk, hogy mégiscsak az a helyzet, ami felett én hitetlenkedtem, hogy a phpBB fejlesztői úgy fejlesztették a phpBB-t, hogy az a privát levelezési szekciójában alkalmatlan legyen a fórummotori feladata ellátására. Ezek szerint, a phpBB fejlesztői nem arra gondoltak a fejlesztéskor, hogy a phpBB-ből készült fórumok felhasználói a privát levelezési szekciót is fórumszerűen akarnák használni, hanem valami másra gondoltak, ellehetetlenítvén a mi gondolatunkat. Értem. (Azazhogy kénytelen vagyok elfogadni, de nem értem, mert érthetetlen, nem felhasználóbarát, lásd a számos elégedetlenkedőt.)
Köszönettel
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 8

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.26., csüt. 07:48

kammerer írta:
2018.07.26., csüt. 00:30
Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló......
Ok, tisztázzunk és zárjunk rövidre egy pár dolgot! (olvassátok végig, ott a lényeg a végén)
Először is megkérlek, hogy mellőzd a teljes litánia idézetét, mert látod, hogy hogy néz ki.

Az "alapjaiban máshogy működik" azt jelenti, hogy valaki valamikor a phpbb fejlesztésekor eldöntötte, hogy minden privát üzenet önálló és egyedi entitás. Ennek okán minden funkció aminek akármilyen köze is van a privát üzeneteknek, ezen a logikán alapul.
Létrehozás, módosítás, törlés, megjelenítés, értesítés, mappastruktúra, adatbázis és ezeknek különböző alfunkciói és változatai.
Ez egy rendkívül mély változtatás lenne.

Másik dolog, hogy ha megcsinálnánk ezt, a következő verziófrissítésnél csinálhatnánk "újra" az egészet!
Ebben a fórummotorban így működik a levelezés, nem lett "variálva" ez egyben van!

"Minden üzenet duplán van?" - nekem csak egyszer vannak, nem tudom, hol látod az üzeneteket duplán!

Az én litániám/listám:
 • A fórummotor megtekinthető volt közel egy hónapig a tesztrendszeren, 5 ember kivételével senki meg sem szólalt, hogy ne ez legyen, váltsunk, lett volna másik lehetőség
 • Nekem eszembe se jutott, hogy gond lenne, mert nekem teljesen logikus, úgy működik mint egy email levelező.
 • A fő cél egy használható fórum volt, nem egy üzengető
 • "Józan paraszti ésszel" ha küldök egy üzenetet az az üzenet önálló és alatta látom mi kapcsolódik hozzá. El kell viszont ismernem hogy a gmail-hez hasonlóan 1 üzenetváltást lehetne konszolidálni. (mint fent leírtan, milyen nehézségekbe ütközik ez)
 • Csatlakozva az előttem szólóhoz, a privát üzenetek, gyors 1-2 üzenetváltásra lettek kitalálva, utána megvannak a megfelelő üzenő platformok és az oldal tud email-t is küldeni! Személy szerint én, ha üzletelnék inkább bonyolítanám egy független emailküldőben ami az enyém, mint a fórumon, ami nem az enyém. (ez fel sem merül bennem problémaként)
 • Aszpirin nagyon jól látja a dolgot, miszerint én telepítettem és adminisztrálom a fórumot, nem fejlesztem. Persze hozzá kell nyúlni dolgokhoz, kinézet, extra ikonok, adatbázis szerkesztés, kiegészítők telepítése. De ezek nem a fórummotorban vannak, esetleges frissítéskor ez az esztétikai változtatások megmaradnak. a levelező rendszer az egy beépített alapfunkció, a változtatások elvesznek ha jön egy frissítés.
Végszó:
Nem kevés munkaórát öltem bele, hogy ezt a "problémát" megpróbáljam megoldani. A fő ok ami miatt nem sikerült, hogy ezt a fejlesztők és a felhasználók zöme nem problémaként kezelik, nincsenek rá javítások vagy kiegészítések.
Egyetlen "készmegoldás" van a "phpbb social network" ez egy komplett phpbb klón ami a "társalgás" oldalára van kihegyezve, de ez egy másik motor, nem kiegészítés. (kiegészítés pl az üzenőfal)

Szeretném ezt a témát rövidre zárni, mert amíg nem kapok kifejezett utasítást az AVX tulajdonosától, hogy ezt meg kell csinálni, addig nem fogok tudni ezzel többet foglalkozni. Erre belátható időn belül nem látok sok esélyt, mivel a fórum rész működik.

Addig is ajánlanám a következő funkciók használatát:
 • Mappák - megnöveltem a korlátot 100-ra, át lehet bele mozgatni leveleket, egyszerre többet is kijelöléssel
 • Levélszűrők - beállíthatod, hogy adott embertől adott mappába menjenek a levelek és onnantól ott lesznek!
 • Régi üzenetek elrejtése - üzenetek alján bal kéznél van egy rendezési gomb, amiben el lehet rejteni az 1 napnál hétnél évnél régebbi leveleket
 • Levél törlés - A nem kellő leveleket nyugodtan ki lehet dobni a kukába
Szánjátok rá az időt, hogy rendbe rakjátok a privát fiókotok, ha már ennyire fontos nektek! (legalább annyit, hogy az olvasott leveleket dobjátok külön mappába)

u.i.: egy dolgot még megteszek, most tesztelek egy kiegészítést ami a privát üzenetekben tud keresni. Elég régi kód, nem fűzök hozzá sok reményt, de megpróbálom

Online
Avatar
ZolaBA
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 686
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 245
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: ZolaBA » 2018.07.26., csüt. 06:38

Én spec. nem értem, hogy ha valakinek régi jól ismert beszélgetőpartnere van hosszú pár sorokat hozzáfűző beszélgetéssel, akkor miért nem gondolkodik abban, hogy kilép a fórum keretei közül és folytatja viberen, messengeren, hangoutson, skypeon, whatsappon vagy a több tucat üzenőrendszer bármelyikén?:))

Bevallom engem is zavar, hogy nincs beszélgetés rendszer, pedig az átlagnál antiszociálisabb vagyok :D , de 5-6 üzenetes adásvételt le lehet bonyolítani így is, többre meg a külső felületek sokkal jobbak, csak lépni kellene, megéri ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 8

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.26., csüt. 06:05

Megint csak pislogok, ezzel már foglalkoztunk vagy nem? Nem jutott el hozzám megint az infó?
wittao írta:
2018.07.26., csüt. 01:55
Aszpirin, Csandaz: irtam Nektek egy kb. 4 oldalas osszefoglalo (kepekkel illusztralt) doksit a forummal kapcsolatosan. Elsosorban azert, hogy a regi kinezet helyreallhasson nagyjabol minimalis befektetessel. Ezzel tudtatok (hulye kerdes mert latszik nem :) ), tudtok valamikor foglakozni?
Koszi,
W

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 867
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 02:05

wittao írta:
2018.07.26., csüt. 01:55
Aszpirin, Csandaz: irtam Nektek egy kb. 4 oldalas osszefoglalo (kepekkel illusztralt) doksit a forummal kapcsolatosan. Elsosorban azert, hogy a regi kinezet helyreallhasson nagyjabol minimalis befektetessel. Ezzel tudtatok (hulye kerdes mert latszik nem :) ), tudtok valamikor foglakozni?
Koszi,
W
Részemről nincs elfelejtve a dolog... Sorry, hogy még nem jutottam oda. bocs.gif
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Online
Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2483
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 942
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.07.26., csüt. 01:55

Aszpirin, Csandaz: irtam Nektek egy kb. 4 oldalas osszefoglalo (kepekkel illusztralt) doksit a forummal kapcsolatosan. Elsosorban azert, hogy a regi kinezet helyreallhasson nagyjabol minimalis befektetessel. Ezzel tudtatok (hulye kerdes mert latszik nem :) ), tudtok valamikor foglakozni?
Koszi,
W
Audio PC, Core Audio KARUNA ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027 BE
Kábelek: WireWorld USB,Valhalla AgPt,Valhalla Aura V2/2,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok
PR Akusztika

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 867
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 01:37

-
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 867
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 01:36

Ja, mégegy, mert ez fontos:
kammerer írta:
2018.07.26., csüt. 00:30
Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj,
Sajnos ez a megállapításod tévedésen alapul, mert igenis a fórummotor képességein múlik a privát üzenetek rendezési logikájának hiányossága.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.07.26., csüt. 01:39-kor.
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 867
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 01:15

kammerer írta:
2018.07.26., csüt. 00:30

Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj, hanem azzal, hogy a korábbiakkal ellentétben most fizetett szakember vette kézbe az ügyet, és ő akart valami nagyon szupert alkotni a korábbi praktikusan jól működő, józan paraszti ésszel létrehozott fórumműködés helyett, ellenben helyenként egeret vajúdtak a hegyek. Helyenként előnyösek a változások, helyenként azonban egeret vajúdtak a hegyek. Torzó egeret. Például a privát levelezési szekció jó szándékkal lett drasztikusan átvariálva, de a pokolba kövezi az utat, mert túl lett gondolkodva, torzó egér lett, de nem a fórummotor hibái miatt. Lásd, a támadás utáni ideiglenes köztes fórumverzió nem lett túlgondolkodva, hanem gyorstalpalva folytatni akarta a korábbit, és ezért működött is, majdnem olyan jól, mint az évek alatt bejáratott eredeti motor. A mostani azonban helyenként túl lett gondolkodva, és ezért itt-ott ellehetetlenült, nem sikerült.

Köszönettel a lelkes önkéntes tevékenységedért az új motor beüzemelésében.
Megértve a frusztrációdat (mert én is csak egy felhasználója vagyok ennek a fórumnak, aki ugyanúgy szembesül a hiányosságaival, mint Te), most a késői időpont miatt rövid leszek, de szabad legyen megjegyeznem két dolgot:
1. remélem nem kevered össze a moderátor, adminisztrátor, szoftver üzemeltető, infrastruktúra-üzemeltető ill. végül, de nem utolsósorban (fórummotor-)szoftverfejlesztő (developer) fogalmakat, ill. szerepköröket. Mert ezeket összekeverni nagy tévedés lenne. Az általad említett “fizetett szakember”a fórum adminisztrátora és alighanem szoftverüzemeltetője is, de egészen biztosan nem a fórummotor fejlesztője. Azt ő látja, hogy a fórummotor logikája - vagy logikátlansága - mi enged meg neki ebben a szerepkörben anélkül, hogy fejlesztővé kelljen avanzsáljon, illetve a financiális, szerződéses, (és személyes) háttér mennyire teszi lehetővé a fórummotor továbbfejlesztését a számára. Ezeket mi nem ismerjük, és nem is a mi dolgunk ismerni. Számonkérni pedig elég kevés alapunk van, bár véleményt alkotni természetesen megvan minden jogunk. A fórummotort egyébként egy nemzetközi opensource developer community fejleszti, akikhez - ha megvan a szakértelmed és időd, a fórumtól teljesen függetlenül is csatlakozhatsz, és minden igényedet magad is leprogramozhatod - ezt nem felszólításként, hanem lehetőségként említem, a legjobb jóindulattal. Van olyan lehetőség is, hogy náluk - a tényleges feljesztőknél - panaszolod el, mennyire logikátlan a fórummotor működése - irány a GitHub, és egy issue-t/discussion-t lehet erre nyitni.
2. a fórummotor nem ugyanaz, mint az előző. A kiválasztásának szempontjait nem ismerjük (én azért egy párat sejtek, de egészen biztosan nem ismerem az összképet)
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
kammerer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2016.03.16., szer. 14:53
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: kammerer » 2018.07.26., csüt. 00:30

Aszpirin írta:
2018.07.25., szer. 23:04
kammerer írta:
2018.07.25., szer. 14:55
csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Kedves Kammerer,
A fórum a phpBB 3.2.2-es verzióját használja. GitHub-ról a teljes forráskód gond nélkül letölthető, egy saját local Git-be le is lehet klónozni és szépen meg lehet szerkeszteni.
Én letöltöttem, megnéztem a forráskódot, és - hozzátéve, hogy nem volt rengeteg időm mindent végignézni, és életemben először láttam a kódot - nekem az jött le elsőre, hogy bizony ezt a fórummotort nagyon mélyen át kell alakítani ahhoz, amit itt sokan - köztük én is - szívesen látnának a privat üzenetek részben. De úgy tűnik, nagyon értesz hozzá, szóval, ha megmondod Csandaz-nak hogyan lehet ezt megoldani, tapasztalatból mondom, hogy szívesen és örömmel megcsinálja.
A számítástechnikában mindent lehet, kérdés csak, hogy mekkora erőfeszítéssel, és ezt ki finanszírozza. Az számomra biztosnak tűnik - hozzátéve ismét, hogy nem vagyok PHP-szakember, illetve felvállalva a tévedés lehetőségét, és az ebből származó rizikót, hogy szakmailag (is) lejáratom magam a fórumban -, hogy ezt egyszerű konfigurációval nem lehet megoldani ebben a fórummotorban. Vagyis bele kell nyúlni - egészen mélyen a PHP forráskódba - és nem egy-két sor átírásáról lenne szó -, ami alaphangon akár egy-két hónapos munkát is jelenthet egy PHP-programozásban nagyon jártas szakembernek. Ha tévedek, és tudod az egyszerű megoldást, akkor kérlek írd meg azt Csandaz-nak (és engem is érdekel, puszta kíváncsiságból). Ez sokat segítene. De ha esetleg nem tévedek, akkor csak ATX-et kell megkérdezni, hogy hajlandó-e finanszírozni egy ilyen méretű módosítás költségeit.
Nem tisztem Csandaz-t védeni, mindössze próbálok segíteni ott, ahol tudok. Ha Te tudsz, akkor please, please oszd meg a megoldást privátban, mert mindannyiunk szívesen látnánk az eredményét.
Köszi előre is!
Szerk: Természetesen igazad van abban, hogy a topikok szervezési logikáját használni tudja a fórummotor a privát üzeneteknél is. Csakhogy ezt a csoportosítási logikat kihasználja az ún. üzenetmappákkal (bejövő, piszkozat, elküldött, stb). Tehát egy-egy ilyen privat mappát úgy kezel, mint egy topikot. Ugyanazzal a logikával, lényegével ugyanazzal a forráskóddal. Az már architekturális kérdés, hogy esetleg ezek a mappák létre tudnak-e jönni dinamikusan azzal, hogy elküldesz egy üzenetet egy adott subject-tel. Biztosan megoldható, csak abban nem vagyok biztos, hogy az ehhez szükséges erőforrást finanszírozza is valaki...
Kedves Aszpirin,

Nem néztem meg konkrétan a forráskódot és a nyelvet, csak egyszerűen, logikailag közelítettem meg, miszerint kételkedtem, hogy a phpBB motor fejlesztői a phpBB fejlesztése során valami érthetetlen okból a privát üzenetek szekcióból kizárták volna az ésszerű működés lehetőségét, amely ésszerű működés ott van a nem privát szekcióban mindenütt. Aminthogy a szerkesztett utolsó bekezdésedben magad is beláttad, hogy ott van az az ésszerű működési képesség a privát szekcióra vonatkoztatva is - már miért éppen ott ne lenne. Tehát, ha ott van a képesség, akkor használni lehet, csak most másra, másképp van használva.
Ha csak "egyszintűen" lenne ott a képesség, a három főmappa szintjén, akkor nem kell a három főmappa (kijövő, elküldött olvasatlan, elküldött olvasott), hanem nem kellenek ilyen mappák - egyébként is csak összezavarják a használatot. Azon a szinten, amelyen most a három főmappa van "topikként", a mappák helyett a beszélgetések legyenek, oszt jónapot. És persze igen, ezeknek a beszélgetéseknek létre kell jönni és kiegészülni dinamikusan, amikor elküldök egy üzenetet az adott subjecttel az adott címre. Amikor először küldök üzenetet adott témában adott címre, az logikailag ugyanaz, mint egy "topiknyitás". Ámde most is szerveződik beszélgetésbe(!!!!!!!!!!!!!!!!), tehát ez a főmappák alatti szinten is lehetséges, lásd "Kinyitás" gomb, csakhogy eleve kellene beszélgetésbe szerveződnie, nem a "Kinyitás" gomb alatt.
Ha a privát szekcióban csak egy szinten működne a kívánt "topiklogika", és azt a szintet az a három főmappa foglalja el, akkor megszüntetendőek azok az amúgy is zavaró mappák. Semmi szükség azokra a mappákra, mindenkit csak zavarnak az eddigi visszajelzések szerint. Hát még ha éppen ezek lennének az akadályai a kívánt működésnek. Hibás logika mentén lett felépítve a privát szekció az új motorban. Az előző két motorban ésszerű logika mentén volt felépítve. De nem csak egy szinten működik a topiklogika lehetősége, lásd "Kinyitás" gomb.
No és nem csak a logika hibás, hanem még a hibás logika mentén se megfelelő a működés. Például minden üzenet duplán van, és ha az egyiket törlöm, hogy csak egyszer legyen a listában, törlődik a másik is.

Térjünk vissza ahhoz, hogy a kívánt "beszélgetéslogika" se csak egy szinten működik, mert ott van például a megnyitott üzenethez tartozó kapcsolódó üzeneteket odatevő "Kinyitás" menüpont, amely a rákattintás után odarendezi beszélgetésszerűen, tehát ott van beszélgetésszerűen a három főmappa alatti szinten is, csak nem eleve beszélgetésszerűen van, ahogy logikus lenne, hanem ki kell nyitni beszélgetéssé. Vagyis túl van variálva, hiszen csak akkor tudom kinyitni a beszélgetést, ha előtte megtaláltam hozzá a nagy kupacban a kívánt beszélgetéshez tartozó üzenetet. Szóval nem a fórummotor alkalmatlan, hanem ésszerűtlen logika mentén lett kialakítva a privát levelezési szekció, amely még így, az ésszerűtlen logika mentén is mutatja, hogy a motor alkalmas a kívánt ésszerű logikára (miért is ne lenne alkalmas éppen a privát szekcióban, ha a többiben alkalmas). Túl lett gondolkodva a privát levelezési szekció. Egeret vajúdtak a hegyek. Lásd a szólást a pokolba vezető útról és a jószándékról. Nem igaz, hogy nem alkalmas a motor, hiszen ott van a beszélgetési rendszer a privát szekcióban IS, csak el kell jutni ahhoz, hogy kinyithassuk a beszélgetést a gombra kattintva. Eleve beszélgetésszerűen kellene lennie, nem kinyitásra kellene úgy lennie. Most egy összevissza kupacban vannak az üzenetek (ráadásul duplázva), és csak akkor tudjuk előkattintani a beszélgetést, ha előtte nagy nehézségek árán megtaláltuk a gyöngyöt a szemétdombon, a tűt a szénakazalban. De ott van a beszélgetés(!!!), csak túlgondolkodott szervezéssel programozva.
És mondom, nem csak a logika hibás, hanem a megvalósítás is, lásd, például minden üzenet duplán mutatkozik a listában, ami abszurd, és megintcsak ellehetetleníti a használatot, hát még hogy nem is lehet törölni a duplum egyikét, csak a kettőt együtt.
Tehát nem kell a három főmappa, de ha van, az se akadályozza a beszélgetésszerű elrendezést, hiszen az alsóbb szint is tudja, a "Kinyitás" menügombra kattintva elő is jön. Tehát ne kinyitási menüponttal szerveződjön beszélgetésbe, hanem eleve. Ahogy eddig. Oszt jónapot.

Az egész fórumra érvényes most, hogy nem a fórummotor képességeivel van a baj, hanem azzal, hogy a korábbiakkal ellentétben most fizetett szakember vette kézbe az ügyet, és ő akart valami nagyon szupert alkotni a korábbi praktikusan jól működő, józan paraszti ésszel létrehozott fórumműködés helyett, ellenben helyenként egeret vajúdtak a hegyek. Helyenként előnyösek a változások, helyenként azonban egeret vajúdtak a hegyek. Torzó egeret. Például a privát levelezési szekció jó szándékkal lett drasztikusan átvariálva, de a pokolba kövezi az utat, mert túl lett gondolkodva, torzó egér lett, de nem a fórummotor hibái miatt. Lásd, a támadás utáni ideiglenes köztes fórumverzió nem lett túlgondolkodva, hanem gyorstalpalva folytatni akarta a korábbit, és ezért működött is, majdnem olyan jól, mint az évek alatt bejáratott eredeti motor. A mostani azonban helyenként túl lett gondolkodva, és ezért itt-ott ellehetetlenült, nem sikerült.

Köszönettel a lelkes önkéntes tevékenységedért az új motor beüzemelésében.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Avatar
Aszpirin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 867
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 214
Tartózkodási hely: Szár
Kapcsolat:

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.25., szer. 23:04

kammerer írta:
2018.07.25., szer. 14:55
csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Kedves Kammerer,
A fórum a phpBB 3.2.2-es verzióját használja. GitHub-ról a teljes forráskód gond nélkül letölthető, egy saját local Git-be le is lehet klónozni és szépen meg lehet szerkeszteni.
Én letöltöttem, megnéztem a forráskódot, és - hozzátéve, hogy nem volt rengeteg időm mindent végignézni, és életemben először láttam a kódot - nekem az jött le elsőre, hogy bizony ezt a fórummotort nagyon mélyen át kell alakítani ahhoz, amit itt sokan - köztük én is - szívesen látnának a privat üzenetek részben. De úgy tűnik, nagyon értesz hozzá, szóval, ha megmondod Csandaz-nak hogyan lehet ezt megoldani, tapasztalatból mondom, hogy szívesen és örömmel megcsinálja.
A számítástechnikában mindent lehet, kérdés csak, hogy mekkora erőfeszítéssel, és ezt ki finanszírozza. Az számomra biztosnak tűnik - hozzátéve ismét, hogy nem vagyok PHP-szakember, illetve felvállalva a tévedés lehetőségét, és az ebből származó rizikót, hogy szakmailag (is) lejáratom magam a fórumban -, hogy ezt egyszerű konfigurációval nem lehet megoldani ebben a fórummotorban. Vagyis bele kell nyúlni - egészen mélyen a PHP forráskódba - és nem egy-két sor átírásáról lenne szó -, ami alaphangon akár egy-két hónapos munkát is jelenthet egy PHP-programozásban nagyon jártas szakembernek. Ha tévedek, és tudod az egyszerű megoldást, akkor kérlek írd meg azt Csandaz-nak (és engem is érdekel, puszta kíváncsiságból). Ez sokat segítene. De ha esetleg nem tévedek, akkor csak ATX-et kell megkérdezni, hogy hajlandó-e finanszírozni egy ilyen méretű módosítás költségeit.
Nem tisztem Csandaz-t védeni, mindössze próbálok segíteni ott, ahol tudok. Ha Te tudsz, akkor please, please oszd meg a megoldást privátban, mert mindannyiunk szívesen látnánk az eredményét.
Köszi előre is!
Szerk: Természetesen igazad van abban, hogy a topikok szervezési logikáját használni tudja a fórummotor a privát üzeneteknél is. Csakhogy ezt a csoportosítási logikat kihasználja az ún. üzenetmappákkal (bejövő, piszkozat, elküldött, stb). Tehát egy-egy ilyen privat mappát úgy kezel, mint egy topikot. Ugyanazzal a logikával, lényegével ugyanazzal a forráskóddal. Az már architekturális kérdés, hogy esetleg ezek a mappák létre tudnak-e jönni dinamikusan azzal, hogy elküldesz egy üzenetet egy adott subject-tel. Biztosan megoldható, csak abban nem vagyok biztos, hogy az ehhez szükséges erőforrást finanszírozza is valaki...
 • LG OLED B7 | Oppo 203 | AppleTV 4K | Denon AVR-X2400H | Dali Zensor 7 + Ikon Vokal 2 Mk2 + Zensor 1 + Alteco C-1 | B.K. Electronics Double Gem | Logitech Harmony One
 • Marantz SA-7003 | Creek OBH-21SE | AKG K-701

Avatar
kammerer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2016.03.16., szer. 14:53
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: kammerer » 2018.07.25., szer. 14:55

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Kedves csandaz,

Ez ugyebár az állandóan előkerülő privát üzenetek témájára válaszod. Továbbra is köszönvén a résztvevők áldozatos munkáját, azt tudom mondani, hogy ez a "nem lehet" nem elfogadható alapállás - és szerintem nem is helytálló.
Csodálkozom, hogy az új fórummotor ne lenne képes a korábbiakhoz hasonlóan beszélgetésként kezelni a privát levelezési beszélgetéseket, és mint mondtam, szerintem nem is igaz, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ne lenne képes egy beszélgetésként kezelni az adott személlyel az adott témában folytatott levelezést. Hiszen a nem privát részben, a topikokban is az történik, hogy adott témában beszélgetés folyik, csak nem két, hanem több ember között, és nem privátban, hanem nyilvánosan. A programozás logikája a topikokban ugyanaz, mint amit a privát részben várunk. Képes rá a fórummotor - természetesen.
Az ezügyben korábban felmerült problémák mellett alapvető probléma az is, hogy nem lehet gondolatot továbbfűzve vagy új gondolatot felvetve beszélgetni a privát üzenetekben, például nem lehet csak úgy hozzáírni egy új, nem valamelyik korábbi üzenetre válasz üzenetet az addigiakhoz - csak kerülő úton oldható ez meg.
Tehát kérlek, ne azt válaszoljátok, hogy "Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik." [nyilván a fórum a fórummotort jelenti], mert nem igaz, lásd, a topikok is alapjaikban ugyanúgy működnek mint eddig működtek, azaz, adott téma alá csoportosított beszélgetésként, ahol lehet válaszolni is és lehet csak úgy új üzenetet írni is a téma alá. A privát üzenet rész miért ne tudna ugyanazon logika mentén működni, mint ahogy az összes többi rész működik? Ugyanaz a programozási logika és eszköztár lenne.
Kezelhetetlen jelenleg a privát üzenetek, de ez nem lehet a fórummotor hibája, hiszen mindenütt másutt igazolja a fórummotor, hogy - természetesen - alkalmas a beszélgetéses csoportosításra, hiszen az összes topik ezen logika szerint működik - mondom, természetesen. Ha alapjaiban másképp működne a fórummotor, akkor nem is alkalmaztátok volna, hiszen akkor a topikok korábbi működési logikája se lett volna fenntartható, hanem minden téma és azok minden hozzászólása egymás hegyén-hátán lenne, mint ahogy most a privát üzenetek részben van egymás hegyén-hátán. Látjuk, hogy - természetesen - fenntartható volt a topikok korábbi működési logikája, tehát tudja a fórummotor - természetesen. Ugyanazt a programozási logikát és eszköztárat kell a privátokhoz is alkalmazni, mint ami a topikoknál van.
Hangsúlyozom, jelenleg kezelhetetlen, használhatatlan a privát üzenetek rész. De nem értem, hogy lehetne ez a fórummotor hibája, mikor mindenütt másutt látjuk, hogy a fórummotor tudja - természetesen.
Köszönettel.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 8

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.24., kedd 14:30

A probléma az, hogy több szóból áll a felhasználóneved a kereső nem tud vele mit kezdeni!

Itt egy link amin láthatod a topic-jaid:

search.php?keywords=&terms=all&author=p ... res%C3%A9s

Avatar
porcupine tree
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2009.08.13., csüt. 17:14
Értékelés: 4

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: porcupine tree » 2018.07.24., kedd 13:46

Kedves admin,
elnézést, ha volt már ilyen kérdés.
Lehetséges, hogy az átállással eltűntek a hirdetéseim (topic-jaim az Adás-vétel részben)?
A saját topic-ok listája üres.
Köszönöm!

Avatar
Máté84
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2015.02.20., pén. 10:03
Értékelés: 65

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Máté84 » 2018.07.24., kedd 12:01

Vinkler írta:
2018.07.18., szer. 13:58
dondusfi írta:
2018.07.17., kedd 23:39
Az aláírás most akkor hány karakter? 200t írt admin. Belépve 300t enged. Ez előtt 400 volt.
Előre is köszi
Módosítottam 300-ra.
Nem lehetne maradni a 400 karakternél? 300 karakterbe nem fér bele egy komplett rendszer leírás...
Panasonic P50-STW50,Popcorn A400,Audio GD Precision 2,Audio GD Reference 5.32,Dynaudio Focus 140,Dynaudio Stand 4,Ethosz CDM Transport,LXS digit kábel,Valhalla AgPt VIII mk2,DH Labs Q10,Fapaci Luxor HDMI,2db Valhalla CuAg-X,2 db Siltech SPX-30,SPX-20 G7,Hivox Alces 4,Logitech Harmony650,AKG K550mk2

Avatar
57verses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 169
Csatlakozott: 2011.06.28., kedd 18:52
Értékelés: 21

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: 57verses » 2018.07.24., kedd 11:52

Üdv,
kérdésem lenne: lehetséges azt beállítani, hogy a témák sorrendje állandó legyen? Pl: megjelenítés-rendezés- short-dir … -nál: a rendezésnél a hat választási lehetőségnél egy állandó legyen? Én pl az "elküldés idejét" preferálnám …

Köszi

Avatar
Doky
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6749
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 773
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Doky » 2018.07.20., pén. 21:30

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:26
Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik
Köszönöm a munkátokat!

Esetleg valami megoldást ill könnyítést lehetne eszközölni vagy kitalálni?
Mert ez sokunknak "megkeseríti" az életét pl akik már itt vagyunk 8, 10, 12, 14 éve és fontos privátok vannak a mappánkban!
Ha pl dereng a fórumtárs nickneve vagy a privi címe... akkor sem megoldott mert a keresővel sem vagyunk előrébb sajnos!
És nem, nem panaszkodom vagy rinyálok(unk), de sokunknak nehézséget okoz!
Azt gondolom hogy sokan vagyunk akik mindíg segítenek így vagy úgy a csapatnak és mi is kapunk segítséget, támogatást!
Remélem ez továbbra is így marad!
Ķöszönöm!
Sztereó / Mozi: HDI Dune BD Prime 3.0., Heed DACtilus II., Denon PMA 1055R., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro. (Fodesz Tüskék), Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC Kábel, Audioquest Cinnamon Digi., Profigold digi., Gotham GAC3., HAMA optikai., CA. és Profigold hdmi... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Avatar
Doky
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6749
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 773
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Doky » 2018.07.20., pén. 21:16

Lenne rá igény!
Sztereó / Mozi: HDI Dune BD Prime 3.0., Heed DACtilus II., Denon PMA 1055R., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro. (Fodesz Tüskék), Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC Kábel, Audioquest Cinnamon Digi., Profigold digi., Gotham GAC3., HAMA optikai., CA. és Profigold hdmi... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Avatar
wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.11.24., hétf. 12:00
Értékelés: 53

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wwwolfman » 2018.07.20., pén. 13:44

csandaz írta:
2018.07.20., pén. 09:27
Ez a beállítás nem felhasználóhoz kötött, hanem globális, Írj az adminoknak légyszíves és ha úgy döntenek megnöveljük!
Lehetne ezt a bejegyzést esetleg adminnakírásként értékelni.... leborulok.gif leborulok.gif :smile29:

Online
Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2483
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 942
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.07.20., pén. 10:02

Vinkler írta:
2018.07.20., pén. 09:48
Szerintem így jó, de ha igény van többre, felőlem lehet.
Lenne igeny tobbre :)
Audio PC, Core Audio KARUNA ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027 BE
Kábelek: WireWorld USB,Valhalla AgPt,Valhalla Aura V2/2,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok
PR Akusztika

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 8562
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2432
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.20., pén. 09:48

Szerintem így jó, de ha igény van többre, felőlem lehet.
Mac mini / Parasound / Bladelius / Pro-Ject / Diy ATC SCM100 ASL
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 8

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.20., pén. 09:27

Ez a beállítás nem felhasználóhoz kötött, hanem globális, Írj az adminoknak légyszíves és ha úgy döntenek megnöveljük!
wwwolfman írta:
2018.07.20., pén. 07:52
Sziasztok. Gyors kérdésem volna, sajnos ezideig nem találtam meg, hjogy ha lehet állítani rajta, hol találom.

Szóval az van, hogy nálam oldalanként 10 hozzászólás látszik. Tudom ezt növelni valahogyan? Illetve nagyon tetszett a régi fórummotorban az a funkció, hogy pl. az eladó cuccok böngészésekor nem kellett mindig újat lapozni, hanem a találatok alján volt valami olyasmi gomb, hogy "mutass többet", erre legördítette a következő kb. 20-30-at. Ez nagyon kényelmes funkció volt. Ha másnak is hiányzik, és bele lehet tenni, ez sem volna rossz, de az elsődleges kérdés a hozzászólásszám beállításának mikéntje lenne. Köszönöm a segítséget.

Avatar
csandaz
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 8

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: csandaz » 2018.07.20., pén. 09:26

Nem lehet, mert ez a fórum alapjaiban máshogy működik

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2758
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 498

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2018.07.20., pén. 08:39

megoldhato, hogy a privat üzenetek ne egyesevel, hanem mint regi motor alatt voltak csoportositva legyenek; ugy sokkkkkkal atlathatobb, kezelhetöbb

Avatar
wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.11.24., hétf. 12:00
Értékelés: 53

Re: Új fórummal kapcsolatos kérdések, tippek

Hozzászólás Szerző: wwwolfman » 2018.07.20., pén. 07:52

Sziasztok. Gyors kérdésem volna, sajnos ezideig nem találtam meg, hjogy ha lehet állítani rajta, hol találom.

Szóval az van, hogy nálam oldalanként 10 hozzászólás látszik. Tudom ezt növelni valahogyan? Illetve nagyon tetszett a régi fórummotorban az a funkció, hogy pl. az eladó cuccok böngészésekor nem kellett mindig újat lapozni, hanem a találatok alján volt valami olyasmi gomb, hogy "mutass többet", erre legördítette a következő kb. 20-30-at. Ez nagyon kényelmes funkció volt. Ha másnak is hiányzik, és bele lehet tenni, ez sem volna rossz, de az elsődleges kérdés a hozzászólásszám beállításának mikéntje lenne. Köszönöm a segítséget.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”