Fórummal kapcsolatos észrevételek

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2019.01.21., hétf. 20:20
Értékelés: 288

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: L5S1 » 2020.01.10., pén. 21:10

És hová nézzek? Jobbra vagy balra? :D
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

Avatar
bitrograde
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1159
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: bitrograde » 2020.01.10., pén. 17:03

Ha már meg lettem szólítva a témában (klaca által), akkor még egyszer, részemről utoljára erről a szerencsétlen ügyről, mert tényleg nem szeretnék több szót vesztegetni erre.
Miután chord öt oldalon keresztül hergelte a komolyzenei ajánló maradék olvasóközönségét azzal, hogy L5S1-től idézgetett posztokat egy másik témából többek kérése ellenére, majd az általa a floodinghoz hasonlatos módszerrel kiürített témába azzal akart visszacsalni fórumtársakat, hogy többször - ismét csak többek kérése ellenére - dehonesztáló megjegyzéseket tett például Bach zenéjére és annak kedvelőire, én kértem meg egy jelentésben a moderátorokat arra, hogy legyenek szívesek figyelmeztessék ők. Ezt a jelentést az egyik moderátor indoklás nélkül lezárta. Majd chord ott folytatta, ahol abbahagyta, és erre kérte kimber immár publikusban, a témában írt hozzászólásában, hogy ne tegye. Mire jött a provokatív válasz, mintegy kikényszerítve a kizárást.
Én magam nagyon sajnálom a történetet, és hogy Péter egyszerűen elszabadult hajóágyúként saját ízlésítéleteinek mindenáron való hangoztatását, a fórumon való részvételét és kultúrmisszióját összekeverte a fórumozás véleményem szerint valóban közösségi tevékenységével. Egyetértve aszpirinnel és ellentmondva klacának, én is úgy gondolom, hogy működnek itt személyes viszonyok, s bár egy felületet használunk érintkezésre, nem kellene elfelejtenünk, hogy itt mégiscsak emberek nyilvánulnak meg. Én Péterrel még nem találkoztam személyesen, de korábban sok levelet váltottunk, vásároltunk együtt letöltési oldalról zenét (akkoriban még nem fetisizálta ennyire a borítókat). Személyesen is találkoztam több fórumtárssal, így juliush-sal, shinagawával, klacával, aki volt kedves nekem nehezen elérhető albumot beszerezni, és még sorolhatnám. Én ezeket a kapcsolatokat mindig is sokra értékeltem, és nehezen viseltem-viselem, ha valaki makacsul azon dolgozik, hogy tönkretegye őket. Ráadásul szándékosan, minden ésszerű belátást mellőzve. Megértem, ha valakinek nehéz életszakaszában nehezére esik mások társaságának elviselése, de az én tapasztalataim szerint ilyenkor nem a több, hanem a kevesebb nyilvános megnyilatkozás az üdvözítő. Igyekszem én is magam ehhez tartani, bár nem mindig sikerül. Most sem. Elnézést.
Audio-PC (PP2 USB+PSU by zozoweb, tahr puppy&Audacious) - Resonessence Lab Concero HD - (OTL by zozoweb (Mullard&Mullard)+Sennheiser HD540 Reference) - Promitheus Audio TVC - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature | cables by Wyred4Sound - freeba - Viablue

Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2719
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1626
Tartózkodási hely: Szár

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2020.01.10., pén. 15:34

Klaca írta:
2020.01.10., pén. 15:27
Ha néhány ember azt jelzi neked, hogy valaki idegesíti őket, és ezért zárd ki, akkor Te ezt a többség álláspontjának veszed és kizárod az illetőt? Szted ez OK így?
Klaca, de hát többször le lett már írva, NEM EZ TÖRTÉNT. Nem kérte SENKI, hogy zárják ki Chordot, egyedül ő maga, szó szerint, és azt igencsak provokatív bicskanyitogató stílusban.
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 461

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Klaca » 2020.01.10., pén. 15:27

kimber írta:
2020.01.10., pén. 10:02
Született egy döntés, ezt el kell fogadni, még ha nem is ért vele egyet mindenki, de a véleményét elmondhatta, az álláspontok világosak. A fórum üzemeltetőinek a közösség többségi érdekét kell figyelembe venni. Ha Chord esetleg szeretne visszajönni mert megbánta a történteket, és vállalná, hogy moderálja magát a továbbiakban, akkor ezt nyilvánítsa ki, de ezek után is csak úgy térhetne vissza, ha ezt a többség támogatná, mivel elég sok embernek nem tetszett ahogy viselkedett. Félreértések elkerülése végett írom, hogy ez most nem egy szavazás, senki se kezdjen el voksolni, hiszen az sem tudjuk, hogy Chord mit akar. Van ideje átgondolni a történteket, átértékelni magában a folytatást, hogy akarja-e, tudja-e úgy, hogy ne legyen vele gond. Itt meg kérek mindenkit, hogy most már zárjuk le a témát, ne rágjuk tovább ezt a csontot. :smile53:

(Klaca, a barátságra visszatérve: nem olvastam vissza mélységében a topikot, nem követtem, hogy milyen viszonyban voltatok. Számomra a megnyilvánulásod a kizárás után baráti gesztus volt, ezért írtam amit..)
Én kérésednek megfelelően nem akartam folytatni, de 1: pont ebben a topicban miért is ne lehetne a fórum moderálásával kapcsolatos kérdésekről normál hangnemben beszélgetni (még akkor is, ha ez egy konkrét eset kapcsán zajlik) 2: miután előttem többen már amúgy is visszatértek a dologra, mások is valszeg így gondolják...
Tehát: ezt a fenti újabb indokot már végképp nem értem. Ha néhány ember azt jelzi neked, hogy valaki idegesíti őket, és ezért zárd ki, akkor Te ezt a többség álláspontjának veszed és kizárod az illetőt? Szted ez OK így? Én megint csak azt mondom, itt még a többség véleménye sem számítana (még akkor sem, ha a pár téged megkereső tényleg valamilyen értelemben is többség volna), hanem egyedül az a három négy objektív kritérium, amit alább megfogalmaztam (erkölcstelen, trágár, resszista, off -e stb e a dolog).
Na jó, most már megígérem, ha zavar ez a diszkusszió, akkor nem folytatom.

Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2719
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1626
Tartózkodási hely: Szár

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2020.01.10., pén. 15:01

Klaca írta:
2020.01.10., pén. 08:04
Ez ugyanis világosan mutatja, hogy egy ilyen helyen összeverődött emberek nem alkotnak "közösséget", (ezért nem lehet sztem úgy, ahogyan alább Brittrográd teszi, a közösségi viselkedés alapnormáit számonkérni itt valakin). Nincs közöttünk személyes viszony, sem pozitív, sem negatív.
Nagyon tisztelem azt, ahogyan hozzáállsz a kérdéshez, részemről ezért nagy nagy lájk. :tutiok: leborulok.gif
A fent beidézett résszel kapcsolatban viszont szerintem tévedsz.
Személyes viszony bizony igen gyakran kialakul a fórumokban, pont a fórum közvetítésével, és ez alól nem kivétel az AVX sem.
Az általam "bejárt" fórumok mindegyikében megfigyelhető volt (itt nem csak az AVX-ről van szó) egyfajta fejlődése, élete és halála a témáknak, és igen sok esetben egy-egy téma körül igenis olyan közösség alakult ki, amely tagjai aztán személyesen megismerkedtek, találkozókat és közöt kirándulásokat is szerveztek. Az AVX-en is látom ezeket a folyamatokat, ha nem is annyira markánsan, mint egyéb esetekben (példákat szándékosan nem mondok).
De ha másként akarjuk megközelíteni: minden, amit itt leírsz, pontenciálisan több tízezer olvasóhoz is eljuthat. A k9özösségi viselkedés normái ilyen esetben akkor is elvárható, ha a Te foglamaid szerint nincs közösség. Az utcán sem tolod le a gatyádat a tömegben, csak mert nem ismersz senki arra járót... (legalábbis remélem :D)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.01.10., pén. 15:08-kor.
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 461

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Klaca » 2020.01.10., pén. 08:04

kimber írta:
2020.01.09., csüt. 21:14
Azt mondta, hogy senki kedvéért nem változtat a stílusán, ha nem zárjuk ki ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, mindezt a már ismert stílusban. Hiába vártunk volna vele, kénytelen lett volna ott folytatni ahol abbahagyta, mert magának sem hagyott már menekülési utat. Intézett egy kihívást, amitől a saját csapdájába került. Hidd el kérlek, hogy én sem ezt akartam, és legalább annyira sajnálom, mint Ti, hogy így alakultak a dolgok.
Megértem, hogy vannak akik sajnálják, Te is, és Ajkamici is igaz barátai vagytok, mindenkinek ilyen barátokra volna szüksége, de egy barát pozitív irányban elfogult, és tartok tőle, hogy Ti is csak a saját reményeiteket fogalmazzátok meg amikor a változásról beszéltek..
Mondom, sztem, hogy mit mondott, szájhősködött, az egy dolog, azt kellett volna előbb megnézni, hogy meg is csinálja-e. De nekem végül is mindegy, ti döntötök, csak gondoltam jelzem, hogy részemről van egy szavazat a visszavétele mellett.

Ja, és egyébként ez a "barát" dolog tényleg vicces. Egyáltalán nem vagyunk barátok, nem azért kértem. Éppen annak ellenére mondtam, amit mondtam, hogy nem vagyunk barátok. Hogy megidézzem kedves emlékeimet Chorddal kapcsolatban, az ő kedvenc kifejezése rám, az "ősellenség" volt. (És én is számtalanszor kifejtettem, hogy mind tartalmilag, mind formailag, mind mennyiségét tekintve néha kissé nevetségesnek tartom a "munkásságát" (őt magát, ismétlem, nem ismerem, és el tudom képzelni, hogy élőben tök más). Bár barátom nem volt (nem is nagyon van nekem olyan (sajnos)), én ellenségnek sem tartottam, mert sztem egy ilyen netes felületen sem barátok sem ellenségek nem képződhetnek, és ez talán még (utoljára) lényeges lehet ebben a témában is (i.e. a hogyan moderáljunk stb...kérdéskörben.)
Ez ugyanis világosan mutatja, hogy egy ilyen helyen összeverődött emberek nem alkotnak "közösséget", (ezért nem lehet sztem úgy, ahogyan alább Brittrográd teszi, a közösségi viselkedés alapnormáit számonkérni itt valakin). Nincs közöttünk személyes viszony, sem pozitív, sem negatív. Ez már csak egy ilyen elidegenedett közeg, ami sztem ennek megfelelően elidegenedett moderálási szabályokat kíván. Van egy két viszonylag objektív szabály (nem lehet erkölcstelen, trágár, rasszista okok miatt kirekesztő vagy OFF hozzászólás...) de egyébként mehet bármi (akár olyan is, ami egy normál közegben arrogáns, bántó, stb). Egy ilyen elidegenedett "közösségben" a dolog lényege miatt kb. olyan tág szabályoknak kell érvényesülnie, mint a ketrecharcban. Sztem Chord semmi ilyen szabályt nem sértett meg, (még akkor sem, ha egy normális közösségben valszeg nem maradhatna meg ilyen jellegű kommunikációval). A netes "közösség" nem ilyen "normális", de, éppen ezért, itt nincs helye sértődésnek, és nem lehet igazán (a fenti tág kereteket betartva) a sértést sem értelmezni (ahhoz is személyes viszony, ismeretség kell). Ezt lehet nem szeretni, ezt meg is értem, én sem vagyok nagyon aktív ebben az elidegenedett közegben, de másrészt ugye itt megvan az az előny az egyéb normális közösségekkel szemben, hogy nem kell a másik kommentjeit olvasni (lehet "görgetni"), mindig van "hely" ahová továbbállhatunk, de szigorú értelemben nem is lehet senkit kiszorítani , mert bárki hozzászólhat akkor is, ha valaki igyekszik leuralni a dolgot stb, stb.

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2091
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 703

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2020.01.09., csüt. 22:09

Klaca meg chord barátok? Akkor én.más fórumot olvasgattam! :D

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 461

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Klaca » 2020.01.09., csüt. 18:41

kimber írta:
2020.01.09., csüt. 12:42
Pont azért került sor a kizárására, mert sajnos az ellenkezőjéről akart meggyőzni minket..
Azon gondolkodj, gondolkodjatok el, hová vezetne, ha bárki hasonló kihívó stílusban fogadná egy moderátor figyelmeztetését. Nem az elkövetett sorozatos fellengzős megnyilvánulásai miatt lett kitiltva, arra elég lett volna egy figyelmeztetés, ne adj isten pár napos pihenő, hogy elgondolkodjon rajta, de ahogy lereagált egy kérést, ahogy kihívta, szinte kikívánta a kizárását, ezzel nem hagyott más lehetőséget. Azt üzente volna, hogy több vagyok a fórumnál, mindenki felett állok, bármit megtehetek. (mered-e?)
Van bocsánat természetesen, bennem nincs harag, de neki is meg kell értenie mindazokat, amiket itt a fórumtársak az utóbbi napokban a terhére róttak.
Laci, bocs, de most komolyan ezért zártátok ki? Nem azért, amiért figyelmeztettétek, hanem azért, mert beígérte, hogy nem változtat azon, és aztán meg "pökhendi volt a moderátorokkal". ("Úgysem mersz kizárni..." stb.) Akkor, ha én most beígérem, hogy csinálok valami csúnyát, ami kizárást érdemel, és pökhendi módon hozzá teszem, hogy "úgysem mersz kizárni", akkor engem is kizársz?
Sztem nem vesztett volna semmit a moderátori tekintélyetek, ha az utóbbi a gyerekes provokációval egyszerűen nem törődtök, és akkor zárjátok ki, ha tényleg nem változtat a viselkedésén. Annyit meg lehetett volna még adni neki, hogy hátha mégis változtat. Az, hogy gyerekes módon mikkel dobálózik "előre", az magában még nem vétek, nem...? (Hacsak nem vetted személyes sértésnek, hogy "úgysem mersz...", de hát ebbe beleállni ugyanolyan gyerekes lenne, mint az ő provokációja.)

(Mondjuk, sztem eleve nem is csinált semmi olyat, amiért ki kellene zárni, még akkor sem, ha folytatná is, de ez egy hosszabb probléma lenne, látom, ezzel sokan nem értetnének egyet azok sem, akikkel magára a viselkedésre vonatkozóan egyetértek. Eseteg később...)

Online
Avatar
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3795
Csatlakozott: 2007.10.21., vas. 17:39
Értékelés: 2199

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: istvan01 » 2020.01.09., csüt. 14:22

Én már régóta nem posztolgatok a komolyzenei ajánlóba, pedig nagyrészt klasszikus zenét hallgatok, néha beleolvasok. Ennek egyik oka volt, hogy nem igyekszem mutogatni az utcáról felszedett zenetudományom, elfogadom a zenét úgy ahogy van. A másik, klasszikus zenében szinte minden evő vagyok, nagyon kevés a kivétel, viszont erre felé nagyon leszűkült az elfogadási határ stílusban, zenekorokban, zeneszerzőkben. Ezek még nem is annyira súlyos érvek.

De, amikor jellemzően egy, néha két ember kisajátít egy topicot, az már zavaró tényező nekem. Igazából még ez is léc-súroló. De amikor ez a kisajátítás kirekesztő egoizmussal párosul, az már leveri a lécet nálam.
Aztán van még egy fokozat, ami talán Chordnál nem volt jellemző, amikor valaki saját anyagi előnyére terpeszkedik egy topicon, na az már nekem durva. A blogja reklámja talán nem nevezhető anyagi előnynek.
/csak hogy én is valamit ehhez/

Avatar
Corola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 203
Csatlakozott: 2017.04.18., kedd 09:19
Értékelés: 9

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Corola » 2020.01.09., csüt. 11:57

Köszönöm a választ!

Avatar
ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2010.04.07., szer. 16:01
Értékelés: 633
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: ajkamici » 2020.01.09., csüt. 11:17

bitrograde írta:
2020.01.09., csüt. 10:38
ajkamici írta:
2020.01.09., csüt. 09:25
Elfogadva az Adminok sok esetben kényszerű nyilván nem könnyű döntéseit, kérlek benneteket hogy gondoljátok át és idő elteltével reaktiváljátok a regjét . Biztos vagyok benne nem fogjátok megbánni , ő is átértékeli és újragondolja az eseményeket és hozzászólásait.
Már elnézést, de szerintem egyáltalán nem az adminoknak kellene átgondolni a döntésüket és reaktiválni chord regjét. Ha valakinek, hát neki magának kellene elgondolkoznia azon - ha akar egyáltalán -, hogy akar-e bármin változtatni. Mert valóban nagyon sok zenét ajánlott, és jelenléte a témában igen erőteljes volt, de éppen ennyire megosztó és kirekesztő, bizonyos fórumtagokkal elfogult, másokkal szemben kifejezetten sértő. Én például nagyon régóta nem írok (rendszeresen) a komolyzenei témába, és ennek egyik oka ő, és ahogyan megnyilvánul. És még annyit: a fórumozás nem magányos, hanem mégiscsak közösségi dolog, és nem egy közösségnek kellene eldönteni, hogy akar-e chordhoz tartozni, hanem neki, hogy akar-e a közösséghez? Szerintem ezután is megtalálja a módját, hogy beszéljen arról, ami érdekli (pl. a blogján vagy a facebookon, akár privát oldalán, akár a vonatkozó csoportokban), aki pedig olvasni és követni akarja, mit gondol a zenékről, megtalálja majd.
Ő elgondolkodik , változtat ,de csak az adminok segitségével tudja erről meggyőzni a közösséget.
Mégegyszer mondom, nem a döntéssel van a baj, hanem a mértékével. szvsz nem áll arányban a kettő.
"Bocsánatos bűnről" mindannyian hallottunk nem ?
Pihenőt, de nem végleges kizárást merészeltem kérni :rolleyes:
Mark Levinson No.512 - NAT Symmetrical - Pass Lab 60.8 - PS Audio P15 - Entreq - Harbeth M40.2

Avatar
bitrograde
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1159
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: bitrograde » 2020.01.09., csüt. 10:38

ajkamici írta:
2020.01.09., csüt. 09:25
Elfogadva az Adminok sok esetben kényszerű nyilván nem könnyű döntéseit, kérlek benneteket hogy gondoljátok át és idő elteltével reaktiváljátok a regjét . Biztos vagyok benne nem fogjátok megbánni , ő is átértékeli és újragondolja az eseményeket és hozzászólásait.
Már elnézést, de szerintem egyáltalán nem az adminoknak kellene átgondolni a döntésüket és reaktiválni chord regjét. Ha valakinek, hát neki magának kellene elgondolkoznia azon - ha akar egyáltalán -, hogy akar-e bármin változtatni. Mert valóban nagyon sok zenét ajánlott, és jelenléte a témában igen erőteljes volt, de éppen ennyire megosztó és kirekesztő, bizonyos fórumtagokkal elfogult, másokkal szemben kifejezetten sértő. Én például nagyon régóta nem írok (rendszeresen) a komolyzenei témába, és ennek egyik oka ő, és ahogyan megnyilvánul. És még annyit: a fórumozás nem magányos, hanem mégiscsak közösségi dolog, és nem egy közösségnek kellene eldönteni, hogy akar-e chordhoz tartozni, hanem neki, hogy akar-e a közösséghez? Szerintem ezután is megtalálja a módját, hogy beszéljen arról, ami érdekli (pl. a blogján vagy a facebookon, akár privát oldalán, akár a vonatkozó csoportokban), aki pedig olvasni és követni akarja, mit gondol a zenékről, megtalálja majd.
Audio-PC (PP2 USB+PSU by zozoweb, tahr puppy&Audacious) - Resonessence Lab Concero HD - (OTL by zozoweb (Mullard&Mullard)+Sennheiser HD540 Reference) - Promitheus Audio TVC - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature | cables by Wyred4Sound - freeba - Viablue

Avatar
ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2010.04.07., szer. 16:01
Értékelés: 633
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: ajkamici » 2020.01.09., csüt. 09:25

tonee73 írta:
2020.01.08., szer. 18:17
perempe írta:
2020.01.08., szer. 12:55
Chord egyedi stílusával és zenéivel a Komolyzenei ajánló ékköve volt. engem a komolyzene más korszaka köt le inkább, ennek ellenére mindig örömmel olvastam. ha kiraktátok, akkor szerződtessétek helyére vmelyik Fischert!
Senki sem akarta kirakni, nem az volt a cél - én például nagyon minimális mennyiségű komoly zenét hallgatok, s persze nem abban a "magasságban" ahogy itt többen is teszik, mégis szerettem elolvasni az ajánlóit de: ilyen stílussal (amivel reagált a kérésre, hogy kissé vegyen vissza a kissé pökhendi style-ból) még az ajánlásai és hozzászólásai mennyisége ellenére sem...
Igazad van Tonne sok szempontból, ugyanakkor példátlanul túlzottnak és erősnek érzem az ellencsapást. Picit olyan mint akit kabátlopásért halálra itélnek. A utóbbi idők stilusával, nem felelősségteljes viselkedéssel valóban jogos ellenérzést keltett, de a másik oldalon rengeteg plusz időt és energiát tett bele a topikba CHORD és higgyétek el sok sok embernek nyitotta fel a szemét egy másik zenei világ felé, ismertette meg ezeket a fantasztikus zenéket és szerettette meg azokat.
EZ elvitathalatlan és a két dolgot ( stilus - "munkásság" involvance ) véleményem szerint mérlegre lehetett volna tenni és
egy adekvát büntetést kiróni , gondolok itt, mint sok más esetben tettétek pl. 1-2 -3 hét ideiglenes pihenő.
Elfogadva az Adminok sok esetben kényszerű nyilván nem könnyű döntéseit, kérlek benneteket hogy gondoljátok át és idő elteltével reaktiváljátok a regjét . Biztos vagyok benne nem fogjátok megbánni , ő is átértékeli és újragondolja az eseményeket és hozzászólásait.

Köszönöm !
Mark Levinson No.512 - NAT Symmetrical - Pass Lab 60.8 - PS Audio P15 - Entreq - Harbeth M40.2

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5852
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2261

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: kaef2 » 2020.01.09., csüt. 09:06

kasumi írta:
2020.01.08., szer. 21:59
Bár sem Őt, sem a munkásságát nem ismerem igazán, néhány gondolat felötlött bennem a helyzet kapcsán. Többek között az, hogy mit tanulhatunk belőle. Véleményem szerint felelősségvállalást! A felelősségvállalás egy magasabb rendű megnyilvánulása, amikor valaki nem csupán vállalja, bevallja, hogy tett vagy tesz valamit, hanem magára kéri az érte járó büntetést is. Ő pontosan ezt tette. Sokszor azt látom, hogy az emberek megállnak, illetve megelégednek az első lépéssel, a beismeréssel. Az utóbbihoz kell valami több...
Továbbá nem értek egyet azokkal a véleményekkel, amelyek azt mondják: ezt vagy azt nem lehet... Már hogy ne lehetne?! Csak vannak következményei. Az egész felügyeleti (moderátor/admin) rendszer szükségtelen lenne, ha bizonyos dolgokat itt nem lehetne megtenni. Bármit meg lehet. Ők azért felelnek, hogy a következmények súlyát az érintettre helyezzék. Azt mindenki maga dönti el, hogy ezt a súlyt viselni akarja vagy sem és annak (és nyilván belső meggyőződéseinek) megfelelően viselkedik.

Teljesen független Chordtól amit írok, de miután többekkel együtt magam is kivonulóban vagyok erről a fórumról ( a szakmainak tekinthető részéről főképpen), a hasonló hangoskodás, személyeskedés, másik zsebében turkálás, felelőskeresés és a nem egyetértők lenézése miatt, ezért a felelősség kérdésben fontos kiegészíteni a leírottakat.

Ha valaki úgy gondolja, tudása, tehetsége, önbizalma, képzettsége, szakmai gyakorlata alapján, hogy a véleménye kiemelkedik a tömegből, befolyásoló tényező, meghatározó tartalom lehet, akkor a felelőssége messze túlmutat azon, ahogy ezt megfogalmaztad.

Aki nem tartja észben a következményeit és nem érti ezt, azt nem lehet felelősségteljesnek mondani. A felelősségteljes gondolkodásúak tudják, hogy egy olyan szubjektív témában, mint a zenei izlés és a zenehallgatás, mindenkinek meg lehet a saját ízlése és véleménye és ezt nem lehet a személyeskedésbe menő módon megkérdőjelezni vagy a saját ízlést egyedül mérvadónak beállítani.

Aki felelősségteljesen gondolkodik, az tudja hogy hol vannak a határok, tudja hogy a véleményének hol a helye, és az esetében nem a moderátorok kell, hogy figyelmeztessenek a határokra, mivel tisztában van a leirtak (nem csak közvetlen) következményeivel is.

Szerintem.

Avatar
kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 758
Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
Értékelés: 258
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: kasumi » 2020.01.08., szer. 21:59

Bár sem Őt, sem a munkásságát nem ismerem igazán, néhány gondolat felötlött bennem a helyzet kapcsán. Többek között az, hogy mit tanulhatunk belőle. Véleményem szerint felelősségvállalást! A felelősségvállalás egy magasabb rendű megnyilvánulása, amikor valaki nem csupán vállalja, bevallja, hogy tett vagy tesz valamit, hanem magára kéri az érte járó büntetést is. Ő pontosan ezt tette. Sokszor azt látom, hogy az emberek megállnak, illetve megelégednek az első lépéssel, a beismeréssel. Az utóbbihoz kell valami több...
Továbbá nem értek egyet azokkal a véleményekkel, amelyek azt mondják: ezt vagy azt nem lehet... Már hogy ne lehetne?! Csak vannak következményei. Az egész felügyeleti (moderátor/admin) rendszer szükségtelen lenne, ha bizonyos dolgokat itt nem lehetne megtenni. Bármit meg lehet. Ők azért felelnek, hogy a következmények súlyát az érintettre helyezzék. Azt mindenki maga dönti el, hogy ezt a súlyt viselni akarja vagy sem és annak (és nyilván belső meggyőződéseinek) megfelelően viselkedik.

Újratervezés


Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4886
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1396

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: trane » 2020.01.08., szer. 21:37

Aszpirin írta:
2020.01.08., szer. 21:27
Van neki saját blogja, nem kell nélkülöznie senkinek az írásait.

A magánvéleményem: egyetlen ember vélt vagy valós ismeretei sem jogosítják fel arra, hogy hol felfuvalkodott hólyagként viselkedjen egy közösségi fórumon, hol pedig privát homokozójaként használja azt. Ennek az égvilágon tényleg semmi de semmi köze nincs ahhoz, hogy szeretem-e Bach zenéjét, vagy a régizenét vagy bármi egyebet.
igen, sajna chord-dal az utóbbi 2-3 évben valami meglehetősen megváltozott... sad.gif


védd a fákat> egyél hódot! ;-)))


Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2719
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1626
Tartózkodási hely: Szár

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2020.01.08., szer. 21:27

perempe írta:
2020.01.08., szer. 12:55
Chord egyedi stílusával és zenéivel a Komolyzenei ajánló ékköve volt. engem a komolyzene más korszaka köt le inkább, ennek ellenére mindig örömmel olvastam. ha kiraktátok, akkor szerződtessétek helyére vmelyik Fischert!
Van a komolyzenei ajánló ékkövének saját blogja, ahol csilloghat, és senkinek sem kell nélkülöznie az írásait.

A magánvéleményem: egyetlen ember vélt vagy valós ismeretei sem jogosítják fel arra, hogy hol felfuvalkodott hólyagként viselkedjen egy közösségi fórumon, kénye-kedve szerint piszkálva vagy a streamelőket (“megértem a frusztrációtokat,nem tudjátok végigsimítani kézzel a borító bársonyos anyagát”), vagy a Bach-kedvelőket (“ám kedveljék, ők már úgy is maradnak”), hol a ritkaságaival kérkedjen (“esélyetek nincs egy ilyent kézbevenni”) hol pedig privát homokozójaként használja azt (ld. az egymásutáni öt posztját ugyanarról az album art-ról, vagy a moderátorok szándékos provokálását).

Ennek az égvilágon tényleg semmi de semmi köze nincs ahhoz, hogy szereti-e valaki Bach zenéjét, vagy a régizenét vagy bármi egyebet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.01.08., szer. 21:43-kor.
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
perempe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2004.05.24., hétf. 16:55
Értékelés: 12

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: perempe » 2020.01.08., szer. 20:55

kábelman írta:
2020.01.08., szer. 18:07
Én szeretem Bach zenéjét és ettől nem ásom el magam, de sokkal gazdagabb lettem komolyzenei előadók terén Chord-nak köszönhetően.
a Deákon lesz vasárnap Karácsonyi oratórium (utolsó 3 kantátája?), több hely lesz másoknak. én 1 éve láttam 2 részben, és elég volt.

a fúga művészete "prüntyögés" nem köt le, inkább egy Brahms/Csajkovszkij szimfónia, mert jóval összetettebb, nagy öröm, ha élőben is szépen megszólal, stb. ha vki leszólja a két említett zeneszerzőt, akkor nem foglalkozom vele.

különben voltam már több jó Bach-orgonakoncerten, pl. Righetti a "Fasorban" játszotta g-moll fantázia és fúgát; sokan megakadnak. Fassang is nagyon szépen játszotta 1-2 éve a Bosnyák mögötti kis templomban.

TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)


Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 7520
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3302
Tartózkodási hely: SO15 3FA

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: tonee73 » 2020.01.08., szer. 18:17

perempe írta:
2020.01.08., szer. 12:55
Chord egyedi stílusával és zenéivel a Komolyzenei ajánló ékköve volt. engem a komolyzene más korszaka köt le inkább, ennek ellenére mindig örömmel olvastam. ha kiraktátok, akkor szerződtessétek helyére vmelyik Fischert!
Senki sem akarta kirakni, nem az volt a cél - én például nagyon minimális mennyiségű komoly zenét hallgatok, s persze nem abban a "magasságban" ahogy itt többen is teszik, mégis szerettem elolvasni az ajánlóit de: ilyen stílussal (amivel reagált a kérésre, hogy kissé vegyen vissza a kissé pökhendi style-ból) még az ajánlásai és hozzászólásai mennyisége ellenére sem...
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
kábelman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2014.12.10., szer. 18:24
Értékelés: 9

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: kábelman » 2020.01.08., szer. 18:07

perempe írta:
2020.01.08., szer. 12:55
Chord egyedi stílusával és zenéivel a Komolyzenei ajánló ékköve volt. engem a komolyzene más korszaka köt le inkább, ennek ellenére mindig örömmel olvastam. ha kiraktátok, akkor szerződtessétek helyére vmelyik Fischert!
Egyetértek.

Én szeretem Bach zenéjét és ettől nem ásom el magam, de sokkal gazdagabb lettem komolyzenei előadók terén Chord-nak köszönhetően.

Úgy látom, vissza lett állítva az accountja...

Avatar
perempe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2004.05.24., hétf. 16:55
Értékelés: 12

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: perempe » 2020.01.08., szer. 12:55

Chord egyedi stílusával és zenéivel a Komolyzenei ajánló ékköve volt. engem a komolyzene más korszaka köt le inkább, ennek ellenére mindig örömmel olvastam. ha kiraktátok, akkor szerződtessétek helyére vmelyik Fischert!

TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)


Avatar
kábelman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2014.12.10., szer. 18:24
Értékelés: 9

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: kábelman » 2020.01.07., kedd 20:03

nagyon nem értek veled egyet.avl2 írta:
2020.01.06., hétf. 17:36
kábelman írta:
2020.01.06., hétf. 17:23
Elmondaná valaki, hogy Chord fórumtárs miért került kitiltásra? Sőt, nemcsak, hogy miért, hanem alá is támasztaná? Én és gyanítom, sokak szerint poros nyomába nem ér itt a legtöbb fórumozó, akár VIP, akár nem. gondolkodik.gif

Azt meg, hogy ki miért kap itt VIP címet, hagyjuk ...
szinte maga kerte, illetve provokalta: viewtopic.php?f=99&t=13744&p=2456185&hi ... s#p2456185

vagy: viewtopic.php?f=99&t=13744&p=2456104&hi ... n#p2456104

"Sajnos független vagyok.
Ha nem tetszik, zárj ki, te vagy a moderátor. Nekem van hol folytatni, elhiszed? Rajta, lássuk, mered-e...:)"

szerinted ? mit képzel magáról, hogy így ír ? így ne írjon. (a pozitiv hozzajarulasa szerintem is jo volt, de igy nem irhat ...szerintem senki sem)

en nem örülök ennek, de annak igen, hogy aki ilyen (pimasz), azt kizarjak.

Avatar
Kellnerművek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 187
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek » 2020.01.07., kedd 16:06

Sajnálom az adminokat, az adás-vételi szabályzat módosítás nem igazán jutott el a nagyérdeműhöz, még.
Pedig ennél nagyobb betüvel .... :smile51:

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 7520
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3302
Tartózkodási hely: SO15 3FA

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: tonee73 » 2020.01.06., hétf. 20:24

Corola írta:
2020.01.06., hétf. 20:18
Sziasztok!


Miért van az, hogy feliratkoztam "hangsugárzók", "Komplett rendszerek és több komponens együtt" és mégsem jön email, ha feltesznek egy új hirdetést?
köszönöm előre a választ
Azért mert be kell menned a saját topikodba, és ott kell beállítanod a témakövetést.
Témakövetés.jpg
Témakövetés.jpg (181.02 KiB) Megtekintve 296 alkalommal
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
Corola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 203
Csatlakozott: 2017.04.18., kedd 09:19
Értékelés: 9

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Corola » 2020.01.06., hétf. 20:18

Sziasztok!


Miért van az, hogy feliratkoztam "hangsugárzók", "Komplett rendszerek és több komponens együtt" és mégsem jön email, ha feltesznek egy új hirdetést?
köszönöm előre a választ

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”