Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3540
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Szár

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rotox írta:
Ma, 09:03
Felhasználók privát üzeneteinek moderátorok - vagy a címzette(k)en kívül bárki más - által történő "olvasgatásához" kötődően szeretnék moderátori véleményt kérni.
Csak hogy még egyértelműbb legyen:
Mi (moderátorok) nem férünk hozzá a privát üzenetek tartalmához. Erre nincs technikai lehetőségünk sem, hacsak a privát üzenet valamelyik résztvevője szándékosan nem vonja be a moderátort is. Ez kétféle képpen történhet:

- a címzett vagy a küldő továbbítja a moderátornak (én ilyent még nem kaptam, de technikailag meg lehet tenni, ahogy bármely más tagnak is továbbítani lehet egy privát üzenetet)
- illetve: a címzettnek lehetősége van a privát üzenetet jelenteni, ugyanúgy, ahogy egy publikus hozzászólást (felkiáltójel ikonnal). Ilyenkor a moderátor megismeri az üzenet tartalmát, vagyis ez is egyfajta továbbítás. A jelentett privát üzenetek tipikusan akkor jelenti a címzett, ha a pü hangneme sértő, "anyázós", minősíthetetlen. De összességében ez is nagyon ritka (privát üzenetekre egy év alatt kevesebb jelentést kapunk, mint publikus üzenetre egyetlen nap alatt).

A fenti két szcenárió szerintem nem sérti a Btk.-t.

A lényeg: a dolog nem csak Btk és szabályzat által tiltott, hanem technikailag is lehetetlen a moderátorok számára.
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Avatar
csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 75
Tartózkodási hely: Hold

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: csandaz »

Láttam, láttam, azért nem köntörfalaztam.

Online
Avatar
Tul
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2194
Csatlakozott: 2006.02.25., szomb. 01:39
Értékelés: 1072

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Tul »

A valóság egyszerűbb, mint hinnéd: a pofára esett felhasználók jelezték, hogy itt privátban megy az ár feltornászása az eladó által. Az üzenetekbe senki bele nem nézett, levéltitok megsértve nem lett. Teljesen jogos jelzés alapján lett útbaigazítva az eladó.
Rotox írta:
Ma, 09:03
Felhasználók privát üzeneteinek moderátorok - vagy a címzette(k)en kívül bárki más - által történő "olvasgatásához" kötődően szeretnék moderátori véleményt kérni.
Kérdésem oka: viewtopic.php?f=33&t=156216&p=2572011&h ... s#p2572011

Avatar
csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2018.05.15., kedd 09:50
Értékelés: 75
Tartózkodási hely: Hold

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: csandaz »

A privát üzenet az nem levél... az egy ugyanolyan fórumüzenet, mint a többi téma, vagy hozzászólás, csak jogosultság más, alapértelmezetten 2 felhasználó láthatja.

Ezek az üzenetek a személyes adat kategóriába tartoznak, adminisztrátorok mint adatkezelők azt kezelik.

Tudtommal jelenleg, 2 azaz kettő embernek van az adatbázishoz hozzáférése, a tulajdonosnak és nekem.
Mint ahogy a szabályzatban benne van, kizárólag hibakezeléskor nézek leveleket.
Továbbá ebben a rendszerben nincs olyan modul/felület ami könnyen elérhetővé teszi és megjeleníti a privát üzenetet, azokon kívül mint a feladó és a címzett.
Csak nyers adatbázis formában látható nekem.

Kivonat a szabályzatból
A Privát üzenetek

10.1. A Fórum Privát üzenet része informatikai értelemben úgy működik, mint a Fórum egésze, eltekintve attól, hogy az erre a részre írt üzeneteket a Felhasználók közül csak azok olvashatják, akik abban nevesítésre kerülnek.
10.2. Az üzeneteket a Moderátorok nem látják, nem olvashatják.
10.3. Az üzeneteket az Adminisztrátorok láthatják és olvashatják hibajavítási, vagy rendszer beállítási, visszaállítási tevékenység keretében, viszont azokat kizárólag a hibák elhárításának az érdekében módosíthatják, javíthatják, vagy állíthatják vissza.
10.4. A szokásos üzemeltetési rendben az üzenetek nem olvashatók mások által, mivel a Fórum HTTPS protokollt alkalmaz a Felhasználó és a szerver közötti kommunikáció védelme érdekében.
10.5. A tárolt Privát üzenetek száma korlátozott. #

Online
Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1222
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 379
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Felhasználók privát üzeneteinek moderátorok - vagy a címzette(k)en kívül bárki más - által történő "olvasgatásához" kötődően szeretnék moderátori véleményt kérni.
Kérdésem oka: viewtopic.php?f=33&t=156216&p=2572011&h ... s#p2572011

A 2012. évi C. törvény (a Büntető Törvénykönyvről) szerint:

Levéltitok megsértése

224. § (1) Aki
a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve
b) elektronikus hírközlő hálózat – ideértve az információs rendszert is – útján másnak továbbított közleményt kifürkész,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.
(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.
(3) A büntetés
a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,
b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény
jelentős érdeksérelmet okoz.

A Btk indokolása szerint: „A 224. §-hoz
A rendelkezés a levéltitok megsértésének törvényi tényállását határozza meg. A bűncselekmény jogi tárgya másnak zárt küldeményben, illetve elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított közlés tartalmának titokban maradásához fűződő személyiségi joga. Az elkövetési tárgyak a közlést tartalmazó zárt küldemény és az elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közlemény. A zárt küldemény lehet levél, távirat, csomag, becsomagolt és lezárt borítékban elhelyezett, illetve címzéssel ellátott olyan technikai eszköz, amely közlést rögzít. Az elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított küldemény telefon, telefax, internet stb. útján továbbított közlemény lehet.

Az elkövetési magatartások a zárt küldemény megsemmisítése, felbontása, megszerzése, illetéktelen személynek átadása. A megsemmisítés olyan magatartás, amelynek következtében a közlés többé már nem ismerhető meg. A felbontás magában foglal minden olyan tevékenységet, amelynek következtében a küldemény tartalma megismerhetővé válik. A megszerzésen jogellenes birtokbavételt kell érteni. Az illetéktelen személynek való átadás olyan magatartást jelent, amelynek következtében az illetéktelen személy a küldemény birtokába kerül. A közlemény kifürkészése minden olyan tevékenységet magában foglal, amelyet a közlemény tartalmának jogellenes megismerése céljából valósítanak meg.

Az a) pontban foglalt bűncselekmény az elkövetési magatartás tanúsításával: a küldemény felbontásával, megszerzésével vagy másnak átadásával befejezetté válik, és nem szükséges, hogy az elkövető annak a tartalmát is megismerje. A második elkövetési fordulatnál a közlemény birtokába jutásával a bűncselekmény bejezetté válik. A levéltitok megsértése a célzatra figyelemmel csak egyenes szándékkal követhető el. A bűncselekményt tettesként bárki elkövetheti.
Lenco PTP6 (L75 kar, Nagaoka MP110 hangszedő) - ? / Human Audio X42 DAP - Human Audio Muto-X -- Human Audio A42 -- Rega RS3
H.H.Scott 312-D / iEast SoundStream M20 -- JBL UREI 6230 / Philips FA960 MkII -- Braun LS120 (Sonny mod.) / Braun LS70

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8577
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3827
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kam írta:
2021.01.12., kedd 16:32
Alapvető problémám, hogy van cím, ott látható az avatar alatt.
Vagyis a szabályzat értelmében VOLT cím.
Ennek ellenére még egy kedves figyelmeztetés sem történt, hogy lécci buta ember, írd le a szövegedbe a címedet, különben törlünk. Zity-zuty lettem törölve, és ez nem esett jól, annak ismeretében, hogy másoknál se cím, se ár, - még az avatar alatt se - mégsem törlik.
Igazságtalannak érzem! Erre írtam, hogy példát statuáltak. A 20 oldalas hirdetéseknél az új termék az új hirdetés! Vagyis szabályszegő, aki nem használja, mégsincs törölve, és ez a kettős mérce! Az avataros címemmel törölve lettem, más avatar és új hirdetésnél hiányzó cím ellenére nem.
Egy szabályzat ne legyen gumiszabály! Akkor komolytalan és visszásságot szül.
Akkor most még egyszer összefoglalom, (és ezzel nem is szólok hozzá ezzel kapcsolatban).
Ez nem arról szól, hogy neked nem lehet igazad.
-régebben is standard probléma volt, hogy hiába volt a profilokban megadva a hely mert telefonon nem látszik, illetve sok user "vakon volt" és nem látta
-ennek következményeként mentek a hirdetéseket előretoló "hol van ?" kérdések
-ezt megelőzendő tettük kötelezővé a hirdetés szövegében megadandó hely / csak posta vagy futár adatokat (a régebben kötelező ár megadás mellett), ha a szabályzatot olvasod nem az van leírva, hogy a profilodban kötelező megadni a hely adatot-pontosan az első pontban leírtak miatt.Tehát ha a topikban bárhol szerepel az rendben van mert meg van adva-attól függetlenül hogy valakit érdekel egy termék de nem szeretné végigolvasni a topikot, hogy megtalálja (mert az kb. 2 perc) attól még ott van...
-a szabályzatot mindenki elfogadta (te is) tehát annak értelmében azt is, hogy kötelező megadni ezen két paramétert, s annak hiányában a hirdetés minden értesítés nélkül törölhető
-ha megnézed a linkelt hirdetésed, akkor láthatod, hogy pirossal beleszerkesztettem a tartózkodási helyed (mint ahogy jó pár más hirdetésben megtettem, azért, hogy ne kelljen törölni vagy szólni érte):
viewtopic.php?f=31&t=111744&p=2549631#p2549631
-ha valakinek a profilban meg van adva akkor bemásolom így, de arra is volt már példa, hogy megkerestem a user más hirdetéseit, és az ott szereplő adatot másoltam be
-ahogy Aszpirin írta:visszamenőlegesen nem törlünk, de ha találsz olyan régebbi (szabály előtt feladott) hirdetést ahol nem szerepel az adat akkor nyugodtan jelentsd, hogy kérhessük a megadását, vagy kérdezz rá te - senkinek sincs joga azt kifogásolni
-sem időm, se kedvem nincs minden hiányosan feladott hirdetés gazdájának privátot küldeni a népmesével, hogy mi baltázott el
-végezetül: hadd ne a mi hibánk legyen, hogy a userek nem olvassák (vagy nem helyesen értelmezik) a szabályzatot és nem adják meg az adatot, miközben a sárga bannerre is ki van írva, hogy törölni fogjuk a hiányos hirdetéseket

Remélem így már világosabb a kép, én többet nem szándékozok ezzel foglalkozni.
Üdv
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Online
Avatar
kam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2013.01.20., vas. 22:57
Értékelés: 31
Tartózkodási hely: Budapest XI.

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kam »

Bocs, én nem rágódok rajta, és NEM kezdtem vitát.
Tonee73 írt rám a szarkasztikus fogalmazásomra, és arra válaszoltam.
Tisztában vagyok azzal, hogy nem lehet igazam, ezért nem fórumozok, ezért nem írkálok be senkihez.
Aszpirin írta:
2021.01.12., kedd 16:59
kam írta:
2021.01.12., kedd 16:32
Alapvető problémám, hogy van cím, ott látható az avatar alatt.
Vagyis a szabályzat értelmében VOLT cím.
Ennek ellenére még egy kedves figyelmeztetés sem történt, hogy lécci buta ember, írd le a szövegedbe a címedet, különben törlünk. Zity-zuty lettem törölve, és ez nem esett jól, annak ismeretében, hogy másoknál se cím, se ár, - még az avatar alatt se - mégsem törlik.
A szabályzatot Te is idézted, érdemes értelmezni. A cím csak akkor kötelező, ha nem írtad oda, hogy postázod-e, és akkor viszont a hirdetésbe kötelező. tonee73 már leírta ezt is: nem minden környezetben látszik a tartózkodási hely, amit az avatar alatt látsz (mobilokon nem látszik, és igen, lehet azon is "moralizálni", hogy ez egyenlő-e minden esetben a termék fellelhetőségi helyével).

DE: nagy sárga ablakban nagy piros betűkkel erre külön fel van hívva a figyelem. Arra is, hogy figyelmeztetés nélkül töröljük (arra a szabályzat külön tartalmaz pontot, hogy a hiányos adatokkal feladott hirdetést figyelmeztetés nelkül törölhetjük). Ez a nagy sárga ablak bejelentkezés előtt ott van a képernyőn, bejelentkezés után is csak akkor nincs, ha direkt becsuktad. Tehát: előre figyelmeztetünk. És függetlenül attól, hogy becsuktad, időről időre újra kitesszük, hgy meglegyen a figyelemfelhívás. Én szoktam a törlésről értesítést is küldeni, de cserében sokkal kevesebb hirdetést tudok (pont az értesítések küldése okán) átnézni, ezért teljesen megértem a kollégáimat, akik nem küldenek.

És most kérlek, hogy erről fejezzük be a vitát, mert arra is van a szabályzatban pont :D Megértem, és sajnálom, hogy sértőnek vetted, de ezen most már kár állandóan rágódni.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3540
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Szár

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kam írta:
2021.01.12., kedd 16:32
Alapvető problémám, hogy van cím, ott látható az avatar alatt.
Vagyis a szabályzat értelmében VOLT cím.
Ennek ellenére még egy kedves figyelmeztetés sem történt, hogy lécci buta ember, írd le a szövegedbe a címedet, különben törlünk. Zity-zuty lettem törölve, és ez nem esett jól, annak ismeretében, hogy másoknál se cím, se ár, - még az avatar alatt se - mégsem törlik.
A szabályzatot Te is idézted, érdemes értelmezni. A cím csak akkor kötelező, ha nem írtad oda, hogy postázod-e, és akkor viszont a hirdetésbe kötelező. tonee73 már leírta ezt is: nem minden környezetben látszik a tartózkodási hely, amit az avatar alatt látsz (mobilokon nem látszik, és igen, lehet azon is "moralizálni", hogy ez egyenlő-e minden esetben a termék fellelhetőségi helyével).

DE: nagy sárga ablakban nagy piros betűkkel erre külön fel van hívva a figyelem. Arra is, hogy figyelmeztetés nélkül töröljük (arra a szabályzat külön tartalmaz pontot, hogy a hiányos adatokkal feladott hirdetést figyelmeztetés nelkül törölhetjük). Ez a nagy sárga ablak bejelentkezés előtt ott van a képernyőn, bejelentkezés után is csak akkor nincs, ha direkt becsuktad. Tehát: előre figyelmeztetünk. És függetlenül attól, hogy becsuktad, időről időre újra kitesszük, hgy meglegyen a figyelemfelhívás. Én szoktam a törlésről értesítést is küldeni, de cserében sokkal kevesebb hirdetést tudok (pont az értesítések küldése okán) átnézni, ezért teljesen megértem a kollégáimat, akik nem küldenek.

És most kérlek, hogy erről fejezzük be a vitát, mert arra is van a szabályzatban pont :D Megértem, és sajnálom, hogy sértőnek vetted, de ezen most már kár állandóan rágódni.
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Online
Avatar
kam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2013.01.20., vas. 22:57
Értékelés: 31
Tartózkodási hely: Budapest XI.

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kam »

Alapvető problémám, hogy van cím, ott látható az avatar alatt.
Vagyis a szabályzat értelmében VOLT cím.
Ennek ellenére még egy kedves figyelmeztetés sem történt, hogy lécci buta ember, írd le a szövegedbe a címedet, különben törlünk. Zity-zuty lettem törölve, és ez nem esett jól, annak ismeretében, hogy másoknál se cím, se ár, - még az avatar alatt se - mégsem törlik.
Igazságtalannak érzem! Erre írtam, hogy példát statuáltak. A 20 oldalas hirdetéseknél az új termék az új hirdetés! Vagyis szabályszegő, aki nem használja, mégsincs törölve, és ez a kettős mérce! Az avataros címemmel törölve lettem, más avatar és új hirdetésnél hiányzó cím ellenére nem.
Egy szabályzat ne legyen gumiszabály! Akkor komolytalan és visszásságot szül.
Aszpirin írta:
2021.01.12., kedd 15:22
kam írta:
2021.01.12., kedd 15:08
Itt (LP) van akinél nincs cím, van akinél a 20-ik oldalon, miközben új terméket hirdet, ami új hirdetésnek minősül. Elnézést a nevesítésért az érintettektől, ezt dobta a gép. Nem kontraszelekció a részemről. Nem vagyok se Savonarola se inkvizitor.
Egy dolgot végy légyszi figyelembe: a szabályzat ezen pontja emlékeim szerint tavaly február 14.-én lépett életbe. Értelemszerűen a témanyitó bejegyzésre (magára a hirdetésre) vonatkozik, erre maga a szöveg is utal ("a téma nyitója szabadon eldöntheti,..."). Normális helyen a szabályok nem visszamenőleges hatályúak, tehát egyetlen olyan hirdetést sem szoktam törölni, ami nem felel meg annak a szabálynak, amely a hirdetés feladása után lépett életbe.

Szó sincs "kettős mércéről", ha valamit úgy látsz, hogy nem jártunk el a szabályok szerint, azt az okozza, hogy nem tudunk mindent részletesen átnézni (szabadidőnkben csináljuk). Ekkor nyugodtan használd a jelentést (ahogy az imént is tetted). A jelentést csak a moderátorok látják, és mi nem szoktunk "feldobni". A kétes eseteket pedig meg szoktuk beszélni egymás között (moderátorok).

A 20 oldalas hirdetések elkerülése végett továbbra is javaslom mindenkinek az "előreugrasztás" funkciót - lásd GyIK.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3540
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Szár

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kam írta:
2021.01.12., kedd 15:08
Itt (LP) van akinél nincs cím, van akinél a 20-ik oldalon, miközben új terméket hirdet, ami új hirdetésnek minősül. Elnézést a nevesítésért az érintettektől, ezt dobta a gép. Nem kontraszelekció a részemről. Nem vagyok se Savonarola se inkvizitor.
Egy dolgot végy légyszi figyelembe: a szabályzat ezen pontja emlékeim szerint tavaly február 14.-én lépett életbe. Értelemszerűen a témanyitó bejegyzésre (magára a hirdetésre) vonatkozik, erre maga a szöveg is utal ("a téma nyitója szabadon eldöntheti,..."). Normális helyen a szabályok nem visszamenőleges hatályúak, tehát egyetlen olyan hirdetést sem szoktam törölni, ami nem felel meg annak a szabálynak, amely a hirdetés feladása után lépett életbe.

Szó sincs "kettős mércéről", ha valamit úgy látsz, hogy nem jártunk el a szabályok szerint, azt az okozza, hogy nem tudunk mindent részletesen átnézni (szabadidőnkben csináljuk). Ekkor nyugodtan használd a jelentést (ahogy az imént is tetted). A jelentést csak a moderátorok látják, és mi nem szoktunk "feldobni". A kétes eseteket pedig meg szoktuk beszélni egymás között (moderátorok).

A 20 oldalas hirdetések elkerülése végett továbbra is javaslom mindenkinek az "előreugrasztás" funkciót - lásd GyIK.
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Online
Avatar
kam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2013.01.20., vas. 22:57
Értékelés: 31
Tartózkodási hely: Budapest XI.

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kam »

Hiába próbáltam az idézőjel opcióval a válaszaidra megadni a válaszaimat, nem sikerült, lehet, ügyetlen vagyok.
Így bemásolom a kérdéseidet, válaszaidat, amire válaszolok.
"A szabályzatban sehol nincs az meghatározva, hogy minden "változásnál" (?) meg kell adni a helyet / posta opciót."

Azt se mondja, hogy nem, de mi a változás? Egy új termék nem változás!
Láttam a te hirdetésedet, ott mindig megadtad a címet.

"6.7.4. Kötelező annak a megadása, hogy a termék csak személyesen vehető át, vagy postázásra is kerülhet. Ha a termék csak személyesen vehető át, akkor legalább járási/kerületi szinten kötelező megadni azt, hogy a termék hol lelhető fel. A Téma nyitója szabadon eldöntheti, hogy ennél pontosabb címet, így települést, vagy utcát is megad-e."

Itt lehet moralizálni, mit jelent ez; "a termék hol lelhető fel"?
Keletei pályaudvart, Sződ-Budapest viszonylatot? A fellelhetőségnek vannak attribútumai, ezek nem felelnek meg annak.
A termék fellelhetőségének a helye egy pontosan körülhatárolható cím, ami lehet lakcím, lehet bolthelyiség, de semmiképen nem lehet a Ló utca 5.
Ha a hirdetésnél kötelező megadni a fellelhetőség helyét, akkor egy új termék mindenképpen új hirdetésnek minősül - ahogy nálad láttam - vagyis a címet kötelező lenne megadni, ne kelljen már az érdeklődőnek 20 oldalt lapozni a cím miatt.
"Írjak cimeket?"
"Légy szíves."
feher
fpalotas
rotox
curtis2
bigpocok
oki2
classic
kormi
song
Itt (LP) van akinél nincs cím, van akinél a 20-ik oldalon, miközben új terméket hirdet, ami új hirdetésnek minősül. Elnézést a nevesítésért az érintettektől, ezt dobta a gép. Nem kontraszelekció a részemről. Nem vagyok se Savonarola se inkvizitor.

"Több embernél láttam már sértődött beírást, gondolom törlés miatt. Erről próbálok beszélni. Az adminisztrátor, a moderátor a "kereskedőket" nem piszkálja, egy-két Senki Alfonzon viszont példát statuál. Nem hiszem, hogy a szabályzat ijetén kezelése jó szájízt hagy a valódi hifistákban.
"Légy szíves megint csak példát hozni erre."

Sajnos nem jegyztem fel a neveket, nem okoskodni szeretnék, csupán egyenlő elbírálást. Aki átélte már az azonnali, de mindenképpen gyors törlés gyönyörét, az beírhat ide. Ha önmagamat idecitálhatom, arra még emlékszem. Gondolom te is, mivel leveleztünk ebben az ügyben.

Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5977
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1867

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: trane »

sziasztok, (többek között) vazze hirdetése kapcsán előjött a nem-HUF-ban történő ár-megadás kérdése. teljesen egyetértek harcsapapa és vazze fórumtársak felvetésével, azaz "Amíg ebben az országban a forint a hivatalos fizetőeszköz addig én nem engedném a külföldi valutás (főleg euro) ár megadást.", ill. szvsz "ha valaki mégis €-ban (stb.) szeretné megkapni a vételárat dollar.gif , beszélje meg a vevővel privát". szóval javaslom ezeket beépíteni a hirdetés-feladással kapcsolatos feltételrendszerbe kocka.gif leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8577
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3827
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Marantz SD 4020 kazettás magnó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kam írta:
2021.01.12., kedd 11:34
Egy-egy régi hirdetésnél, főleg cd-k és lp-k esetén van öt, tíz oldal. Sokan teszem azt megadják az első (vagyis most utolsó) lapon a címet. Ha a szabályzatot szó szerint veszem, akkor minden változásnál kötelező lenne a cím megadása. Ez nincs!
Ilyen alapon jópár hirdetést kötelező lenne törölni.
A szabályzatban sehol nincs az meghatározva, hogy minden "változásnál" (?) meg kell adni a helyet / posta opciót.
Írjak cimeket?
Légy szíves.
Nem írok, mert nem vagyok rosszindulatú.
Nem írok be az adott hirdetésekbe, mert nem vagyok se moderátor, se okoskodó.
Egy dolog tud felbosszantani, ha nincs egyenlő elbírálás.

Erkölcsileg - tudom, ma ez nem divat - bánt az a hivatkozás, hogy az aminisztrátor abagy moderátor társadalmi munkában végzi a dolgát, így nem vesz észre minden esetben eljárjon a szabályzat figyelembevételével.

Nem kötelező a társadalmi munka, így nem elfogadható az a magyarázkodás, hogy az adminisztrátor "saját idejét" áldozza fel a köz érdekében. Ha a társadalmi munkát végző személy nem tudja (időhiány miatt) az egyenlő elbírálás elvét követve moderálni a hirdetéseket, akkor ne végezzen társadalmi munkát. Ráadásul ne úgy, hogy moderátori munkáját ad hoc végezve egy-egy hirdetőt moderál, ezzel alátámasztja társadalmi munkájának jodszerűségét, miközben tucatjával vannak olyan hirdetők, akik soroztosan megsértik a szabályzatot, és még az Avataruk alatt sem látható cím. Arról is beszélhetnénk, hogy milyen cím az, hogy átvehető a "keletinél". Mióta fellelhetőségi cím egy közterület?
Nem tudom hol látsz ad hoc munkát.Ha olyan hozzászólást találsz ami nem került szankcionálásra, akkor légy szíves jelentsd, nem a moderátorok lustasága az ha valami nincs moderálva, vagy az ha a tag nem kap figyelmeztetést.Sokszor mi sem tudjuk átnézni az összes új hozzászólást.
Úgy gondolom, hogy én tisztességesen hirdetek.Senki sem állította, hogy nem így teszed. Soha senkivel nem volt problémám, (igaz nem "lájkoltak") bár nem burkolt kereskedőként hirdetek és ebből adódóan nem nagyságrend az általam feltett hirdetés mennyisége.

Több embernél láttam már sértődött beírást, gondolom törlés miatt. Erről próbálok beszélni. Az adminisztrátor, a moderátor a "kereskedőket" nem piszkálja, egy-két Senki Alfonzon viszont példát statuál. Nem hiszem, hogy a szabályzat ijetén kezelése jó szájízt hagy a valódi hifistákban.
Légy szíves megint csak példát hozni erre.
Azt se gondolom, hogy az lenne a szabályzat célja, hogy a kereskedőknek előjogokat biztosítson.
Mert nem is az.

Végül ha a moderációval van problémád, akkor itt szóvá teheted (át is teszem a hozzászólásod és a válaszom ide, hogy ne a hirdetést toljuk vele):viewtopic.php?f=100&t=24402

kam írta:
2021.01.11., hétf. 17:38
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Online
Avatar
kam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 130
Csatlakozott: 2013.01.20., vas. 22:57
Értékelés: 31
Tartózkodási hely: Budapest XI.

Re: Marantz SD 4020 kazettás magnó

Hozzászólás Szerző: kam »

Egy-egy régi hirdetésnél, főleg cd-k és lp-k esetén van öt, tíz oldal. Sokan teszem azt megadják az első (vagyis most utolsó) lapon a címet. Ha a szabályzatot szó szerint veszem, akkor minden változásnál kötelező lenne a cím megadása. Ez nincs!
Ilyen alapon jópár hirdetést kötelező lenne törölni.
Írjak cimeket?
Nem írok, mert nem vagyok rosszindulatú.
Nem írok be az adott hirdetésekbe, mert nem vagyok se moderátor, se okoskodó.
Egy dolog tud felbosszantani, ha nincs egyenlő elbírálás.

Erkölcsileg - tudom, ma ez nem divat - bánt az a hivatkozás, hogy az aminisztrátor abagy moderátor társadalmi munkában végzi a dolgát, így nem vesz észre minden esetben eljárjon a szabályzat figyelembevételével.

Nem kötelező a társadalmi munka, így nem elfogadható az a magyarázkodás, hogy az adminisztrátor "saját idejét" áldozza fel a köz érdekében. Ha a társadalmi munkát végző személy nem tudja (időhiány miatt) az egyenlő elbírálás elvét követve moderálni a hirdetéseket, akkor ne végezzen társadalmi munkát. Ráadásul ne úgy, hogy moderátori munkáját ad hoc végezve egy-egy hirdetőt moderál, ezzel alátámasztja társadalmi munkájának jodszerűségét, miközben tucatjával vannak olyan hirdetők, akik soroztosan megsértik a szabályzatot, és még az Avataruk alatt sem látható cím. Arról is beszélhetnénk, hogy milyen cím az, hogy átvehető a "keletinél". Mióta fellelhetőségi cím egy közterület?

Úgy gondolom, hogy én tisztességesen hirdetek. Soha senkivel nem volt problémám, (igaz nem "lájkoltak") bár nem burkolt kereskedőként hirdetek és ebből adódóan nem nagyságrend az általam feltett hirdetés mennyisége.

Több embernél láttam már sértődött beírást, gondolom törlés miatt. Erről próbálok beszélni. Az adminisztrátor, a moderátor a "kereskedőket" nem piszkálja, egy-két Senki Alfonzon viszont példát statuál. Nem hiszem, hogy a szabályzat ijetén kezelése jó szájízt hagy a valódi hifistákban.

Azt se gondolom, hogy az lenne a szabályzat célja, hogy a kereskedőknek előjogokat biztosítson.

tonee73 írta:
2021.01.12., kedd 00:00
kam írta:
2021.01.11., hétf. 17:38

Ide is leírom a címet, mivel valaki úgy gondolta, az Avatar alatt levő cím megtévesztő, vagy elképzelhető, hogy nincs, és törölte a hirdetést még régebben.
Vagyis hasonlóan az Avatar alatt megadott címhez, a magnó Bp XI, kerületben leledzik.
Azt jól is teszed, mivel a szabályzat szerint a hirdetés szövegének kell tartalmaznia, nem a profilodban kötelező megadni.
(Telefonról böngészve például abszolúte nem látszik mi van ott megadva). gondolkodik.gif

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 691
Tartózkodási hely: 2465

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ZolaBA írta:
2021.01.02., szomb. 11:29
zoli73 írta:
2021.01.02., szomb. 10:46
Tehát ha nincs minden ilyen, szabájtalanúl feladott hírdetés következetesen törölve, akkor ez megint a konfliktusokat gerjeszti.
Ne már. Ez egy hobbi, ahhoz tartozó közösség, tudomásom szerint a fórum is ezt a célt támogatja. Aki ezzel a céllal van itt, azon nincs nyomás, nincs kapkodni való és nem kérdés, hogy fel tud-e adni egy hirdetést normálisan. Sőt, szerintem az sem zavaró, ha a saját hirdetés hátrébb csúszik, mert tudjuk, hogy aki szintén hobbi társ az hátrébb is megtalálja, vagy olvasta időben, vagy olvassa majd a jövő heti up után. Ahol/akinél nyomás van, kapkodás meg konfliktus az vagy nepper vagy hallgasson egy kis nyugtató zenét :D
Ezzel nyitott kapukat döngetsz, nem engem kell meggyőzni...
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1284
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 886
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zoli73 írta:
2021.01.02., szomb. 10:46
Tehát ha nincs minden ilyen, szabájtalanúl feladott hírdetés következetesen törölve, akkor ez megint a konfliktusokat gerjeszti.
Ne már. Ez egy hobbi, ahhoz tartozó közösség, tudomásom szerint a fórum is ezt a célt támogatja. Aki ezzel a céllal van itt, azon nincs nyomás, nincs kapkodni való és nem kérdés, hogy fel tud-e adni egy hirdetést normálisan. Sőt, szerintem az sem zavaró, ha a saját hirdetés hátrébb csúszik, mert tudjuk, hogy aki szintén hobbi társ az hátrébb is megtalálja, vagy olvasta időben, vagy olvassa majd a jövő heti up után. Ahol/akinél nyomás van, kapkodás meg konfliktus az vagy nepper vagy hallgasson egy kis nyugtató zenét :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Hála minden moderátornak leborulok.gif

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8577
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3827
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kupecke írta:
2021.01.02., szomb. 10:54
megérne egy misét gondolkodik.gif , de ezt csak ők tudják
Pontosan-mi tudjuk, pont ezért ne bocsátkozzunk bele a misébe...
Hidd el, máshogy is el tudnám tölteni az időt amit erre fordítok-és az nem napi 20-30 perc.
Ez nem panaszkodás, csak tény.
Amúgy pedig nincs mit.
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kupecke »

zoli73 írta:
2021.01.02., szomb. 10:46
Igen, azt is tudom, hogy mi is segíthetjük a moderátorok munkáját, a "jelent" gombal, de sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, mondván, nem szeretnének "spicliskedni".
A magam részéről már éltem a jelentés lehetőségéve, több-kevesebb eredménnyel.
Mindent egybe vetve, azt kérem, hogy mindenki korrekten tartsa be a szabájokat.
No, az erre fordított idejükről szívesen olvasnék, mily terhet jelent..., megérne egy misét gondolkodik.gif , de ezt csak ők tudják

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9440
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3881
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

zoli73 írta:
2021.01.02., szomb. 10:46
Aszpirin írta:
2021.01.02., szomb. 09:16
lacy írta:
2021.01.02., szomb. 08:57
Amúgy én azt nem értem, hogy egy hirdetésnél miért baj, ha valaki annyit ír csak, hogy " küldtem PÜ -t" ?
nem off nem beszólás, nem a termék lehúzása...
Pedig nagyon egyszerű a magyarázat, és a szabályzat ezt tiltó pontjából is kiderül az ok: előresorolja a hirdetést. Ugyanaz tehát az értelme, mint a 7 napos szabálynak.

A fölöslegesen (es idő előtt) előresorolt hirdetés két csoportot is zavar:
- akiknek a hirdetése emiatt túl gyorsan “süllyed” az adott kategóriában. Elég sokakat zavar ez, amit onnan tudok, hogy gyakran jelentik...
- illetve a moderátoroknak is extra munkát ad, ami főleg a kiemelkedően hirdetés-dömpinges (karácsony előtti) időszakban nehezíti a csalók/nepperek/inkorrekt hirdetések kiszűrését, mert az új hirdetések megtekintése elől veheti el az időt ( a moderátorok szabadidőben dolgoznak, és az ő erre szánt idejük is korlátos)
Ha már itt tartunk, a moderátorok munkájánál, megosztanék néhány gondolatot.
Előre bocsájtom, ezt a hozzászólást nem kritikának, hanem inkább figyelem felkeltőnek, gondolat ébresztőnek szánom.
Néhány hónapja bejött ugye az a rendelkezés, hogy a hiányos adatokkal feladott hírdetés, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek. Ez mind szép és jó, én is támogatom, de ezt sokan mégis figyelmen kívül hagyják, elfelejtik, stb. majd szépen törlésre kerül, ha a moderátorok kiszúrják.
Itt jön a probléma, tudom, idő és kapacitás hiányában a moderátoroknak nincs lehetőségük minden hírdetést tüzetesen átnézni, így mindíg maradnak olyan hírdetések, amik hiányosan is fent maradnak, viszont ezt azok, akiknek e miatt törölték a hírdetésüket, jogosan érezhetik diszkriminálva magukat.
Tehát ha nincs minden ilyen, szabájtalanúl feladott hírdetés következetesen törölve, akkor ez megint a konfliktusokat gerjeszti.
Tudom a hirdetés, szabájoknak megfelelő feladása a mi felelősségünk, ezért is írtam hogy első sorban figyelem felkeltőnek szánom ezt a hozzászólást.
Igen, azt is tudom, hogy mi is segíthetjük a moderátorok munkáját, a "jelent" gombal, de sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, mondván, nem szeretnének "spicliskedni".
A magam részéről már éltem a jelentés lehetőségéve, több-kevesebb eredménnyel.
Mindent egybe vetve, azt kérem, hogy mindenki korrekten tartsa be a szabájokat.
Az elvártaknak megfelelően adja fel a hírdetést, tartsa be az előre sorolás "7 napos" szabáját, ne trükközzön, és ne szaporítsa a moderátorok feladatait feleslegesen!
Köszönöm, hogy elolvastat!
Nincs sajnos időnk minden hirdetést átnézni, így elképzelhető, hogy pár szabálytalan hirdetés moderálatlanul marad. Sajnálom, ha ezzel diszkriminálunk, de ha segítetek, akkor eléggé le lehet redukálni! :smile53:
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kupecke »

"Az élet terhei kisebbek, mint amennyit az emberek könnyítésként magukra vesznek" Kassai Lajos

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 691
Tartózkodási hely: 2465

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2021.01.02., szomb. 09:16
lacy írta:
2021.01.02., szomb. 08:57
Amúgy én azt nem értem, hogy egy hirdetésnél miért baj, ha valaki annyit ír csak, hogy " küldtem PÜ -t" ?
nem off nem beszólás, nem a termék lehúzása...
Pedig nagyon egyszerű a magyarázat, és a szabályzat ezt tiltó pontjából is kiderül az ok: előresorolja a hirdetést. Ugyanaz tehát az értelme, mint a 7 napos szabálynak.

A fölöslegesen (es idő előtt) előresorolt hirdetés két csoportot is zavar:
- akiknek a hirdetése emiatt túl gyorsan “süllyed” az adott kategóriában. Elég sokakat zavar ez, amit onnan tudok, hogy gyakran jelentik...
- illetve a moderátoroknak is extra munkát ad, ami főleg a kiemelkedően hirdetés-dömpinges (karácsony előtti) időszakban nehezíti a csalók/nepperek/inkorrekt hirdetések kiszűrését, mert az új hirdetések megtekintése elől veheti el az időt ( a moderátorok szabadidőben dolgoznak, és az ő erre szánt idejük is korlátos)
Ha már itt tartunk, a moderátorok munkájánál, megosztanék néhány gondolatot.
Előre bocsájtom, ezt a hozzászólást nem kritikának, hanem inkább figyelem felkeltőnek, gondolat ébresztőnek szánom.
Néhány hónapja bejött ugye az a rendelkezés, hogy a hiányos adatokkal feladott hírdetés, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek. Ez mind szép és jó, én is támogatom, de ezt sokan mégis figyelmen kívül hagyják, elfelejtik, stb. majd szépen törlésre kerül, ha a moderátorok kiszúrják.
Itt jön a probléma, tudom, idő és kapacitás hiányában a moderátoroknak nincs lehetőségük minden hírdetést tüzetesen átnézni, így mindíg maradnak olyan hírdetések, amik hiányosan is fent maradnak, viszont ezt azok, akiknek e miatt törölték a hírdetésüket, jogosan érezhetik diszkriminálva magukat.
Tehát ha nincs minden ilyen, szabájtalanúl feladott hírdetés következetesen törölve, akkor ez megint a konfliktusokat gerjeszti.
Tudom a hirdetés, szabájoknak megfelelő feladása a mi felelősségünk, ezért is írtam hogy első sorban figyelem felkeltőnek szánom ezt a hozzászólást.
Igen, azt is tudom, hogy mi is segíthetjük a moderátorok munkáját, a "jelent" gombal, de sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, mondván, nem szeretnének "spicliskedni".
A magam részéről már éltem a jelentés lehetőségéve, több-kevesebb eredménnyel.
Mindent egybe vetve, azt kérem, hogy mindenki korrekten tartsa be a szabájokat.
Az elvártaknak megfelelően adja fel a hírdetést, tartsa be az előre sorolás "7 napos" szabáját, ne trükközzön, és ne szaporítsa a moderátorok feladatait feleslegesen!
Köszönöm, hogy elolvastat!
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8577
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3827
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kupecke írta:
2021.01.02., szomb. 10:29

A szabályokat ti hozzátok, a hozzá kapcsolódó plusz munkát is ti végzitek.
Ez tény.
Meg az is, hogy az olvasni tudó embernek párja nincs - és ezt ne magadra értsd.
Sokkal egyszerűbb lenne a mi dolgunk is, ha az emberek vennék a fáradságot és elolvasnák a szabályzatot (és bónuszként még be is tartanák...).
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Aszpirin írta:
2021.01.02., szomb. 09:16
lacy írta:
2021.01.02., szomb. 08:57
Amúgy én azt nem értem, hogy egy hirdetésnél miért baj, ha valaki annyit ír csak, hogy " küldtem PÜ -t" ?
nem off nem beszólás, nem a termék lehúzása...
Pedig nagyon egyszerű a magyarázat, és a szabályzat ezt tiltó pontjából is kiderül az ok: előresorolja a hirdetést. Ugyanaz tehát az értelme, mint a 7 napos szabálynak.

A fölöslegesen (es idő előtt) előresorolt hirdetés két csoportot is zavar:
- akiknek a hirdetése emiatt túl gyorsan “süllyed” az adott kategóriában. Elég sokakat zavar ez, amit onnan tudok, hogy gyakran jelentik...
- illetve a moderátoroknak is extra munkát ad, ami főleg a kiemelkedően hirdetés-dömpinges (karácsony előtti) időszakban nehezíti a csalók/nepperek/inkorrekt hirdetések kiszűrését, mert az új hirdetések megtekintése elől veheti el az időt ( a moderátorok szabadidőben dolgoznak, és az ő erre szánt idejük is korlátos)
A szabályokat ti hozzátok, a hozzá kapcsolódó plusz munkát is ti végzitek.
Engem pl. abszolút nem zavar a "ment pü", hirdetőtől független, valaki érdeklődik, talán meg is érdemli a hirdetés, hogy előbbre kerüljön.
Ha valaki erre játszik, úgyis megtalálja az előresorolás útját.
:smile53:

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3540
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2321
Tartózkodási hely: Szár

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Upsz, tonee73 már válaszolt, amire én begépeltem a szövegemet...
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”