Azért mert eddig nem volt ilyen szabály, ezután miért ne lehetne? Különben meg ha elolvastad amit írtam, az egyértelműen a te túlzó tiltsunk meg mindent szövegedre volt válasz.
Természetesen ha van/lesz ilyen szabály, akkor az mindenkire egyformán érvényes. Miért, te azt hitted, hogy ez csak rád vonatkozik majd? 
Már bocs, de attól, hogy én itthon legyártok valamit és azt eladom, ahhoz neked az égvilágon semmi közöd. Ha szétnézel a hi-fi hirdetések között, nem egy ongaku vagy mifene nevű erősítő másolatot hirdetnek és azt gyanítom ezért sem fizet senki sem. Miért is bántja ez a te szemedet?
Tehát szerinted ha naponta 20 hozzászólás után olvasom hogy eladó az előfokod az ugyanaz, mintha egy topic címt egyszer látod?
A kicsinyes nepper jelzőt rám értetted? Mert ha igen, akor ezt légyszives magyarázd meg nekem...
Gordon: Akkor szólok hozzá amikor akarok. Ha úgy tartja a kedvem hónapokig semmit, ha meg úgy akkor naponta többször. Van ehhez neked bármi közöd?
Kb annyi, mint hogy mit írok az aláírásomba.
Igen rád is értettem, majd ha akarom megmagyarázom.
De, hogy legyen egy jó napod meg is magyarázom: mondjuk a Nordost fogja és x ezer dollár költségen kifejleszti a maga rezgéscsillapító kúpját. A dolog tegyük fel működik a drágán kifejlesztett konstrukció miatt.
Erre jön egy mókus aki vesz egy ilyet, majd szépen lemásolja (mert azért műszakilag nem egy bonyolult dolog). Mivel az ára azért magas gyárilag, mert tartalmazza a fejlesztési költségeket, tartalmazza a cég jó hírnevére és a termék ismertségére költött milliókat, a kereskedelemi lánc, a szállítás költségeit, az adókat, közterheket ezért kisipari módszerekkel sokkal olcsóbban elő lehet állítani.
Ezzel jól jár az aki megveszi, hiszen kevesebbért jut valami hasonlóhoz, az is jól jár, aki az utángyártottat eladja, hiszen keres rajta. Viszont bukik a Nordost, a kereskedő, az állam (és ezzel minden állampongár).
Persze van akiben kialakult "a közösből lopni nem bűn" szemlélet.
A legjobban meg annak ártasz, aki mondjuk megvette drága pénzen a gyárit és el akarja adni. Mondjuk korrekt használt árat kérne érte, de a piac tele van hamisítványokkal, amiket "sz@ré hugyé" lehet venni. Nyilván nem kap ettől röhögő görcsöt az illető.
Az lehet, hogy te a hírdetési rovatodba megjelenteted, hogy nem eredeti, hanem "utángyártott" (valójában nem az!) terméket árulsz, de aki továbbadja az nem biztos, hogy nem eredetiként adja tovább.
Abba érdemes belegondolni, hogy hány darabot adnál el, ha nem Nordost koppintása lenne és a hírdetésben sem jelenne meg a Nordost név?
Mert azzal semmi baj nincs, ha valaki gyárt mondjuk sorozatban eladásra rezgéscsillapító kúpot, mert lehet azt modjuk úgy is elkészíteni, hogy működjön, csak ne a Nordost koppintása legyen.
Az én szememben ez pontosan olyan, mintha valaki a hamis DVD filmeket árulná itt a forumon.
A kicsinyes jelzőt is megmagyarázom: nem hiszem, hogy arra szorulnál, hogy a kúpokon pár száz forintot illegálisan keresve szerezd meg a betevőt!
Egyébként az efajta hamasítványok (és ez az akárhogy is nézzük, hiszen az eredti termék szándékos utanzásáról van szó, illetve annak a hírnevének a felhasználásáról) engem annyiban is érintenek, hogy a fizetésemből több adót vonnak le, hogy az interneten feladott hírdetésekben megcsappan a bizalom, hogy a hatóságoknak ezekért újabb embereket kell felvenni, akiknek a fizetését a többi állampolgárral együtt nekem kell eltartanom, hogy a Nordost termékek ezáltal még drágábbak lesznek, hogy a hifiboltos emeli a többi termék árát is, mert kevesebb kúpot adott el...közben te, meg ez esztergályos "bűntársad" meg jót mulattok az összeszedett pár ezer Ft-ból. 
Persze lehet erre legyinteni, hogy ez minimális és csak nagyon közvetetten jelentkező hatás, de mondjuk attól, hogy én lemásolnám a Csillagok háborúját és 50 példányban árulnám a hamisítványt, attól sem rokkanna le Lukács bácsi.
A szürke importról is beszélgethetünk, ami rövidtávon jónak tűnik, hiszen olcsóbban lehet a termékhez hozzájutni. Csak hát hosszabb távon ez sem éppen a magyar kereskedelem, gazdaság érdekét szolgálja.
Na ha lesz szabáy, akkor be fogom tartani. Különben te lennél az első aki kimoderálná! Sőt még nincs szabály, sőt még csak kérés sem volt, de már eltüntettem az aláírásomból (amit megtisztelő figyelemmel mindannyiszor végigolvastál
) a hardetésre vonatkozó linket.
A hozzászólás és az Upolás között an egy kis különbség. Mert persze mindenki akkor szól hozzá amikor akar, csak nem azt amit akar! Bizonyos kulturlények ugyanis betartanak írott és íratlan szabályokat és mondjuk ha lehet nem feltétlenül káromkodnak, sértegetnek vagy éppen nem OFF-olnak, mert tisztában vannak vele, hogy ezzel mások szórakozását, munkáját, életét zavarják meg. Egy
pedig elég nehéz tartalmas, építő jellegű, szorakoztató, informatív, szellemes ontopic hozzászólásnak értelmezni.
Ezeket az UP-olásokat a szellemi lustaság szülte, amikor már arra is lusta volt az illető, hogy kitaláljon egy a hírdetéséhez kapcsolodó mondatot, akkor nyomott egy :taps: -t! Aztán ez a módszer szépen elterjedt. Én mág a vásári: "tessék csak tessék"-et is nagyobb szellemi magasságokba helyezem el.