zoli73 írta: ↑2020.12.26., szomb. 19:16
kertbarátok segítsetek!
Adjatok nekem tippet, tanácsot, mivel lehetne távol tartani a kertből, de legikabb a teraszról a macskákat?
Nekünk nincs macskánk, de mégis mindíg nálunk bújnak a teraszon, a környék macskái, éjszaka, vagy mikor nem vagyunk itthon.
Bízom benne, hogy létezik valami praktika, a macskák ellen, mert már nagyon unalmas, hogy mindent összeugrálnak, és minden(lábtörlő, bútorok, párnák, stb.) csupa macskaszőr. A feleségem sokat bosszankodik miattuk.
Tudom, szerezzek be egy kutyát, de nem. Ámbár nagyon szeretem a kutyákat, de tapasztalatból mondom, hogy kutya mellet nincs kert.
Ha valakinek van valami frappáns ötlete, az ne tartsa magában!
Köszönöm!
Gazdájuk van,vagy kóbor állatok?Utóbbi esetben be kell fogni őket és menhelyre vitetni őket,előbbi esetben meg szólni a gazdiknak hogy tegyenek valamit mert ez így nagyon nem ok,és ha nem reagálnak érdemben,akkor befogod őket és viszed oda őket ahol befogadják.
Ha valaki nem tud úgy állatot tartani hogy azok ne zavarjanak másokat,akkor az ne tartson,vagy viselje a következményeket.Mutasd meg a gazdiknak ha vannak hogy mit művelnek nálad a dögök,és ha csak a vállukat vonogatják,akkor szép csendben gyérésd meg őket befogással,és ha ezután netán számon kérnek,akkor egy értetlenkedő vállvonogatással reagálj úgy ahogyan ők tették.
Nálam is van egy,gőzöm sincs kié,viszont ez legalább némi ürüléken kívül,és időnként egy egy galamb,rigó (ezekből viszonylag sok van nálam) gyérítésén kívül más gondot nem okoz.
Légy kemény és határozott.