Gondolod? Nem vagyok ebben biutos

A 3 hetesekre edző prodiknak van un lunchRide edzésnapjuk, mert ők 3 hetesre készülnek,ahol tudniuk kell szabályozni a test7ket,hogy néha pihenőnapot menjenek, ami mindig egyezményes, mindenki betartja. Hosszú, sík,nincs értelme fáradni,menjenek a speinterek játszani, cirkusz -is- kell a népnek.
De egy master amatőrnek nincs pihenőnapja, csak nyél. Létezik az iuommemória és aki teljesítményre edz, annak többet árt egy nulla intemzitású tréning, mint a semmi. Az izommemória lényege,hogy a szervezetet kemény igénybevételre,magas tempóra kell edzeni. Ha közbeiktatódik egy laza nap, az izom azt jegyzi meg és legközelebb nem akar gyorsan menni. Ugyanezt használja ki,csak forsítva a stéheredzés(autó után, vákuumban). Versenyek előttt bevett szokás stéhereztetni a kollégákat. Volt,hogy konkrétan rajt előtt húztuk át a fiúkat nyíregyházára,majd rajthoz álltak. A stéhernek nem az a lényege,hogy elmondhassa a kolléga,hogy busz uzán memt már 70-80-al, hanem becsapaj a szerveztetét, az izmokat. Megy 60-al 50 kilit, ezt megazokja az izomzata, aztán 1-2 alkalommal még az izmok erre emlékeznek és nyugodt lélekkel beforgatják az 52/14-et, ansluszban a 13-at is. Lehet kiherélik a tartalékokat, de működik a dolog. Főleg úgy hatékony,hy néha kicsit kiál az autó mögül, hogy simán tartsa a tempót.
Nos, ennek az ellentetje a pihenőnapi tötyögés. Egynapos,hazai versenyekre csak úgy lehet készülni,hogy mindig nyélen, de ha nem is, nagyon magas terhelésen, kellő regenerációval. Biciklitúra, egyéb tötyögés tilos!!!! Én pl ezt u tam meg. Az asszony halálra unta magát itthon,mert vagy edzeni voltam,vagy döglöttem. Ha felmentünk a Bükkbe, ott is mindig magárahagytam, mert más volt a tempónk. Max néha visszafordultam érte, vagy inkább regenerációként megvártam, de akkor megálltam,nem lassan tekertem.
A másika regeneráció. Nem is tudom, talán Szalonnak volt egy edzésterve, ahoo fél perc nyél után fél perc pihemő volt. Kevés. Axem ennek a végén van, hogy lehet jól edzeni gyors támadásokra. Mi 200m/800m(pihi) sprinteket nyomtunk, ill 30sec nyél, 90sec pihenő(spinningen). Itt a csaj axem 15 sec nyélre pihen 2 percet. De Ő sokat tol. Mi 5 ös szériákat csináltunk, ott jó volt a kevesebb pihenő,de 5 sprintután még 2 már csak vánszorgás lett volna 800m pihenőkkel.
Xal azért óvarosan az edzéstervekkel. Néha semmi jobb, mint a xar

Egyébként itt a támadások igazak síkra is. Végülis, a síkverseny erről szól végig. Készülni kell a hosszú menésekre és a rángatásokra is. Pihenő nincs...
youtu.be/U5l_BVnPik4