A Fórum 2020-09-18-án pénteken frissítésre került.
Ha problémát láttok vagy hiányzik valami, kérjük jelezzétek!
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Online vásárlás külföldről

Online
Avatar
Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1295
Csatlakozott: 2012.02.01., szer. 15:58
Értékelés: 312
Tartózkodási hely: Csorvás
Kapcsolat:

Re: avstore.ro és audiomonkey.com

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Gógyimogyi írta:
2020.09.21., hétf. 14:34
...
Ezek után jó szívvel ajánlom a két weboldalt mindenkinek.
Hát ez hatalmas sztori a pozitívan csalódós fajtából :rolleyes: Köszönjük, hogy megosztottad
▪︎Projectiondesign/Projecta/Popcorn/Tag McLaren/Swans M6/Phonar/Synology ▪︎ Primare/Bayz/Ruark

~30-ig iPadet beszámítok ;)

Avatar
clearsound
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2017.08.09., szer. 09:40
Értékelés: 5

Online vásárlás külföldről-VIGYÁZAT INTERNETES CSALÓ(K)!!!

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Sziasztok!

A saját érdeketekben sohase fogadjátok el az online banki átutalás „BMCE Bank” mobiltelefonos igazolását a pénzügyi átutalás megtörténtéről. Ez egy hamisítvány! (Csatolok egy ilyen a „banki igazolást” az átutalás „megtörténtéről”.) Szerintem ilyen bank nem is létezik a valóságban.
Főleg sohase küldjétek el az eladott terméket a vevőnek addig, amíg annak vételára meg nem érkezik a bankszámlátokra. Ez a külföldről történő online banki átutalásnál akár 5 munkanapba is beletelhet!
(Én sajnos, jóhiszeműen és a mi hirdetési felületünkön megszokott becsületes eladó-vevő hozzáállástól vezérelve idejekorán - azaz a vételár bankszámlámra történő tényleges megérkezése előtt - küldtem el egy méregdrága HiDiamond kábelt külföldre (Anglia), mely épségben oda meg is érkezett, de ma már tudom, hogy a fenti „BMCE bank” és a vevő (aki lehet, hogy 1 személy!) sohasem fogja nekem a kábel árát és postaköltségét megfizetni, átutalni. Nem akarom, hogy Ti is így járjatok!)

Legyetek nagyon óvatosak, mert sajnos egyes rosszhiszemű, csaló emberek visszaélnek a mi Hi-Fi-s, audiofil világunkban régóta megszokott bizalmunkkal!

Köszönettel és üdvözlettel:
Clearsound
Csatolmányok
Authentic Payment Confirmation_BMCE Bank.jpg
Authentic Payment Confirmation_BMCE Bank.jpg (52.04 KiB) Megtekintve 215 alkalommal

Online
Avatar
kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
Értékelés: 297
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: kasumi »

bitrograde írta:
2020.09.27., vas. 20:48
Vásárolt már valaki erről az oldalról: http://www.hattyscottage.co.uk/ ? Egy kisebb rendelést adtam fel, amit ki is fizettem, de kétszer jelenik meg a személyes oldalamon náluk, méghozzá nem kifizetettként. A "contact us" pedig értelmezhetetlen captcha üzenetet ad, görögül: ez mennyi? majd egy összeadás, és annak eredményét kellene beírni, de ami szerintem helyes, az az oldal szerint nem. Semmi más elérhetőség nincs feltüntetve sehol. Valakinek van valami tippje? Az oldal egyébként brit cím, kalifornai törvények szerint van megírva a user agreement, a pénzem pedig Honkongba ment. gondolkodik.gif
:ccard: :byebye:

Szerintem ezt buktad, de ne legyen igazam!
- az oldal címe egy szállásadó "hatty's cottage" oldala lehetett valamikor
- a szoc.média elérhetőségek nem működnek, mind a kezdőlapra visz
- az árak túl jók, hogy igazak legyenek
- a hírlevélre sem tudtam feliratkozni
- az angol oldalon a kosár tartalmának megtekintésekor német fejlécek vannak
- kaliforniai policy
- a regisztrációs oldalon e-mail címet és jelszót kér - a firefox meg azt jelzi, hogy nem biztonságos kapcsolat
- a fizetésnél csak bankkártya opció van
- nincs "about us" szekció
- a captcha nem működik

Ha a kártyaadatokat is azon az oldalon adtad meg, akkor én sürgősen intézkednék, hogy ne férhessenek hozzá a pénzedhez.

:goodluck:
Újratervezés

Avatar
bitrograde
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1728
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1286
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Vásárolt már valaki erről az oldalról: http://www.hattyscottage.co.uk/ ? Egy kisebb rendelést adtam fel, amit ki is fizettem, de kétszer jelenik meg a személyes oldalamon náluk, méghozzá nem kifizetettként. A "contact us" pedig értelmezhetetlen captcha üzenetet ad, görögül: ez mennyi? majd egy összeadás, és annak eredményét kellene beírni, de ami szerintem helyes, az az oldal szerint nem. Semmi más elérhetőség nincs feltüntetve sehol. Valakinek van valami tippje? Az oldal egyébként brit cím, kalifornai törvények szerint van megírva a user agreement, a pénzem pedig Honkongba ment. gondolkodik.gif
Audio-PC (zozoweb & mzperx) - Resonessence Lab Concero HD - Promitheus Audio TVC - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature | Wyred4Sound & freeba
FiiO X5 II - OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference I / IMR R1 Zenith| freeba & mr.collector

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.11.19., kedd 20:57
Értékelés: 24
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

avstore.ro és audiomonkey.com

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

Egy hónapja találtam az avstore.ro oldalán jó áron egy olyan erősítőt, amivel már régóta szemezek. Gondoltam érdeklődök náluk, de már a regisztrációnál elakadtam, ugyanis nem lehet náluk magyarországi címmel regisztrálni. Érdeklődő emailemre válaszolva megírták, hogy ez nem hiba, hanem szándékos, mert ők csak Románián belül kereskednek. Ezt én elég furának találtam. Kezdtem beletörődni, hogy mégsem lesz új játékszer.

A következő furcsaság néhány nappal később történt amikor valaki egy bizonyos audiomonkey.com-tól írt emailt. Róluk még sosem hallottam és a google sem. A jelenleg már működő weboldaluk akkor még nem ment. Emailben azt írták, hogy ők intézik a külföldi eladásokat az avstore-nak. Ígérték, hogy haramosan beindult a weboldaluk és ott majd tudok online rendelni, de ha hamarabb akarok vásárolni, akkor előre kell utalni és utána tudják küldeni a terméket, számlával, garanciával. Normálisan ezzel nem is lenne bajom, de egy weboldal nélküli cégtől így venni, hát, elég "merész", ezért először nem is akartam náluk vásárolni, pedig nagyon jó áron volt az erősítő. Viszont az sem garancia arra, hogy valami nem átverés ha van weboldala, sőt. Ennek ellenére végül nem utaltam semmit, hanem edzettem a türelmemet és megvártam a weboldalukat.

Múlt héten kaptam tőlük újra emailt, hogy beindult az oldal, rendelhetek. Elég fura volt ismét a dolog, ugyanis az amit kinéztem csak úgy volt megtalálható, ha rákerestem a nevére, tehát listában nem is jelent meg. Ezt onnan tudom, hogy írták emailben és próbáltam is. Tehát úgy nézett ki, hogy csak nekem rakták fel... Ezt később meg is tudtam erősíteni, mert ahogy megrendeltem, rögtön out of stock lett. Ami ismét bekapcsolta a vészvillogót, mivel emailben azt ígérték, hogy ha esetleg sérülten kapom meg, akkor további költség nélkül küldenek egy másikat. Ha nincs nekik több, akkor miből? Kifutó termékről van szó, Magyarországon már hónapok óta nem lehet kapni.

Ennek ellenére regisztráltam és kifizettem az erősítőt hitelkártyával, hogy ha mégis átvágás, akkor a bankomnál még legyen lehetőségem intézkedni. Még ekkor sem voltam teljesen biztos, hogy jó ötlet onnan venni bármit is. Ez volt múlt csütörtökön dél körül, pár órával később kaptam a DPD-től emailt, hogy csomagot adtak fel nekem... Oké... akkor valamit csak küldenek... Így a péntek és a hétvége a várakozás "izgalmával" telt el. Ma délelőtt pedig megjött a futár és szerencsére azt hozta amit vártam. Az eszköz tökéletes állapotban van és rendben működik, így egy újabb kalandos vásárlás élményével lettem gazdagabb, de úgy érzem jó vásárt csináltam.

Ezek után jó szívvel ajánlom a két weboldalt mindenkinek.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.21., hétf. 16:09-kor.
Ok: elírt link (audiomokey.com helyesen audiomonkey.com) javítása a szerző kérésére

Avatar
pali923
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 790
Csatlakozott: 2008.11.08., szomb. 13:42
Értékelés: 221

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: pali923 »

antz írta:
2020.07.29., szer. 15:18
Munkatársamat sem szeretném bevonni az ügybe, így is nagy szívességet tett, hogy átvette, tárolta majd elhozta.
Tanulópénz illetve hogyan ne csináljuk történet vagy lehet ebből valamit még kihozni szerintetek?
Bármilyen jogvita is kerekedne ebből, az eladó joggal hivatkozhatna arra, hogy a tárolás, elhozás stb. folyamán bármi történhetett az erősítővel. Neked senki semmiféle kártérítést nem ítélne meg. Még ha írtál volna szerződést, abban is olyasmi lenne, hogy a megtekintett, kipróbált állapotban vetted meg, és adtál érte annyi pénzt, amennyit.

Legfeljebb az eladó jóindulatára számíthatnál, de ezek szerint az meg nem létezik. Szerintem is itt már csak a tanulságok levonása és/vagy a pénztárca megnyitása az egyetlen lehetőség. sad.gif
erősítő: Creek Destiny + Arcam AVR300, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábelezés+Roksan Corus Black+Orbit2, hangfal: Triangle Antal EX, hangfalkábel: DNM, IC: Valhalla CuAgSS, tápkábel: Valhalla CuIV

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8325
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3631
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

antz írta:
2020.07.29., szer. 15:18
Sziasztok!
Vettem egy sokcsatornás erősítőt Csehországból aminek mint most, hogy hazaért hozzám kiderült, hogy az egyik csatornája nem működik. Szerviz nem tudja/nem éri meg javítani. Legalább a csatornák modulárisak így tudok a gyártótól modult rendelni ami nyilván jelentős tétel.
Van valamilyen jogorvoslati lehetőség / út ami ilyen esetben kijárható?

A vásárlási folyamat kb így nézett ki, a karantén időszak derekán:
- hirdetés a cseh "jófogáson"
- emailben lebeszéltük a részleteket, az erősítő jó
- Prágában élő munkatársamat megkértem segítsen lebonyolítani (nem hifizik)
- az ember elvitte hozzá az erősítőt, munkatársam kifizette. Az erősítő csatorna szinten mutatná elvileg ha baja van, bekapcsolásra minden csatorna oké volt, fotózták. Forrásra/hangralra kötve nem tudták kipróbálni hifipark híján.
- karantén végével munkatársam elhozta a vasat
- bekötöm működik, kivéve egy csatorna: okét mutat amíg nem kap jelet a csatorna, amint jelet kap letiltja
- szerviz szerint már próbálkoztak a javítással, hamar feladták
- ember már nem elérhető, megkeresésre nem reagál

Munkatársamat sem szeretném bevonni az ügybe, így is nagy szívességet tett, hogy átvette, tárolta majd elhozta.
Tanulópénz illetve hogyan ne csináljuk történet vagy lehet ebből valamit még kihozni szerintetek?
Sajnálom, hogy így jártál, szerintem az olvasottak fényében ez bukta. sad.gif
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2012.12.26., szer. 20:49
Értékelés: 135

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: antz »

Sziasztok!
Vettem egy sokcsatornás erősítőt Csehországból aminek mint most, hogy hazaért hozzám kiderült, hogy az egyik csatornája nem működik. Szerviz nem tudja/nem éri meg javítani. Legalább a csatornák modulárisak így tudok a gyártótól modult rendelni ami nyilván jelentős tétel.
Van valamilyen jogorvoslati lehetőség / út ami ilyen esetben kijárható?

A vásárlási folyamat kb így nézett ki, a karantén időszak derekán:
- hirdetés a cseh "jófogáson"
- emailben lebeszéltük a részleteket, az erősítő jó
- Prágában élő munkatársamat megkértem segítsen lebonyolítani (nem hifizik)
- az ember elvitte hozzá az erősítőt, munkatársam kifizette. Az erősítő csatorna szinten mutatná elvileg ha baja van, bekapcsolásra minden csatorna oké volt, fotózták. Forrásra/hangralra kötve nem tudták kipróbálni hifipark híján.
- karantén végével munkatársam elhozta a vasat
- bekötöm működik, kivéve egy csatorna: okét mutat amíg nem kap jelet a csatorna, amint jelet kap letiltja
- szerviz szerint már próbálkoztak a javítással, hamar feladták
- ember már nem elérhető, megkeresésre nem reagál

Munkatársamat sem szeretném bevonni az ügybe, így is nagy szívességet tett, hogy átvette, tárolta majd elhozta.
Tanulópénz illetve hogyan ne csináljuk történet vagy lehet ebből valamit még kihozni szerintetek?

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.11.19., kedd 20:57
Értékelés: 24
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

Angliából hogyan lehetne TV-t haza szállítattni? A legtöbb (=az összes amit eddig találtam) szállítást végző cég nem vállal garanciát a szállítására ill. van amelyik úgy vállalja, hogy ha eltűnik, akkor kifizeti az árát, de ha baja lesz szállítás közben, akkor így járás van.
Olyat meg pláne nem találtam aki el is menne adott címre felvenni és be is csomagolná ott megfelelően, akkor veszik fel ha szállításra készen van. Pedig egész jó áran lehetne Kuro-t venni Angliában. Sajnos azt nem tudom megoldani, hogy személyesen menjek ki érte.

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1180
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 362
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Köszönöm még egyszer a segítséget, egy e-mail váltást követően meg tudtam rendelni közvetlenül a webshopjukból.

:smile53: :smile53: :smile53: :D :D :D
"Hát akkor a háború után, este hat órakor..."
Jaroslav Hašek: Švejk, a derék katona

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1180
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 362
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Rottel3D írta:
2020.01.10., pén. 10:24
Miért nem írsz direktbe a webáruháznak...
Köszönöm szépen az ötletet, megpróbáltam. (Bár érdekes módon a webáruházban nem kapható az Ebay-en kínált kori.)
"Hát akkor a háború után, este hat órakor..."
Jaroslav Hašek: Švejk, a derék katona

Online
Avatar
Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1870
Csatlakozott: 2011.07.31., vas. 22:18
Értékelés: 223

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Rotox írta:
2020.01.10., pén. 09:54
Sziasztok, kedves Ausztriában élő Fórumtársak!

Tudnátok segíteni egy Ebay termék (https://www.ebay.com/itm/Fila-X-One-Ice ... 1941851319) megvásárlásában?

Itthon már sehol sem kapható pontosan ez a modell a szükséges méretben (38-41), a német eladó pedig nem válaszol a (német, angol) kéréseimre, hogy postázzák Magyarországra is. Ausztriába postázást kínál (több más ország mellett), onnan kellene valahogy hazajuttatni Pécsre, esetleg Bp.-re.

Ha valaki hajlandó megadni egy osztrák címet, amit megadhatok az Ebay-en, akkor magam is le tudom bonyolítani a vásárlást-fizetést (persze akkor is haza kellene valahogy jutattni).

leborulok.gif leborulok.gif leborulok.gif
Miért nem írsz direktbe a webáruháznak (vagy fel is hívhatod őket)? Ott is tudsz PayPal-lal is fizetni: https://www.3s-sports.de/kontakt

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1180
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 362
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Sziasztok, kedves Ausztriában élő Fórumtársak!

Tudnátok segíteni egy Ebay termék (https://www.ebay.com/itm/Fila-X-One-Ice ... 1941851319) megvásárlásában?

Itthon már sehol sem kapható pontosan ez a modell a szükséges méretben (38-41), a német eladó pedig nem válaszol a (német, angol) kéréseimre, hogy postázzák Magyarországra is. Ausztriába postázást kínál (több más ország mellett), onnan kellene valahogy hazajuttatni Pécsre, esetleg Bp.-re.

Ha valaki hajlandó megadni egy osztrák címet, amit megadhatok az Ebay-en, akkor magam is le tudom bonyolítani a vásárlást-fizetést (persze akkor is haza kellene valahogy jutattni).

leborulok.gif leborulok.gif leborulok.gif
"Hát akkor a háború után, este hat órakor..."
Jaroslav Hašek: Švejk, a derék katona

gsmbeszerzes
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.12.15., vas. 09:58
Értékelés: 0

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: gsmbeszerzes »

kasumi írta:
2019.12.31., kedd 11:48
A linken több termék is elérhető, nem tudom, melyiket akartad megvásárolni.

Az elsőt (247 Eur) és a harmadikat (461,99 Eur) meg tudtam volna rendelni, a másodiknál nekem is jelezte, hogy nem fogadja el a címet.
Feltételezem, hogy ez az eladó által beállított tényező. Ha Neked mégis az kell, akkor azt javaslom, hogy kattints az eladó nevére, akkor egy olyan oldalra jutsz, ahol tudsz neki írni. Ott kellene vele megbeszélni, mit és hogyan csinálj.

Screenshot_20191231-114005.jpg
Szia!

Hát ez az, nekem miért nem engedi (pl. az elsőt sem)!?
Esetleg valami gond lehet a címemnél megadott formátummal? (kibetű/nagybetű; irányítószám)
Nálad van valami extra a postai címnél (minden mező ki van töltve, opciók is) ?
Mondjuk még nem állítottam be bankkártyát, de nem is ott van a gond, rögtön a címemnél elakad.

Ha van bármi ötleted szívesen veszem!
Köszönöm!!

Online
Avatar
kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
Értékelés: 297
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: kasumi »

A linken több termék is elérhető, nem tudom, melyiket akartad megvásárolni.

Az elsőt (247 Eur) és a harmadikat (461,99 Eur) meg tudtam volna rendelni, a másodiknál nekem is jelezte, hogy nem fogadja el a címet.
Feltételezem, hogy ez az eladó által beállított tényező. Ha Neked mégis az kell, akkor azt javaslom, hogy kattints az eladó nevére, akkor egy olyan oldalra jutsz, ahol tudsz neki írni. Ott kellene vele megbeszélni, mit és hogyan csinálj.
Screenshot_20191231-114005.jpg
Screenshot_20191231-114005.jpg (421.67 KiB) Megtekintve 1250 alkalommal
Újratervezés

gsmbeszerzes
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.12.15., vas. 09:58
Értékelés: 0

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: gsmbeszerzes »


Online
Avatar
kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
Értékelés: 297
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: kasumi »

gsmbeszerzes írta:
2019.12.30., hétf. 20:57
Sziasztok!

Tudna nekem valaki tanácsot adni amazon.de -s vásárlással kapcsolatban.
Miért nem tudok továbbmenni a vásárlással, miért nem akarja elfogadni a magyarországi címet?

Amikor a "proceed to checkout" -ra nyomok mindig hibát ír hogy nem megfelelő a címem.
Kérem segítsetek!
Üdv.!

Linkeld be a terméket (ha publikus), megnézem, nekem mit ír...
Újratervezés

gsmbeszerzes
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.12.15., vas. 09:58
Értékelés: 0

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: gsmbeszerzes »

Sziasztok!

Tudna nekem valaki tanácsot adni amazon.de -s vásárlással kapcsolatban.
Miért nem tudok továbbmenni a vásárlással, miért nem akarja elfogadni a magyarországi címet?

Amikor a "proceed to checkout" -ra nyomok mindig hibát ír hogy nem megfelelő a címem.
Kérem segítsetek!

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.11.19., kedd 20:57
Értékelés: 24
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

robi20064 írta:
2019.12.05., csüt. 21:24
Mert bizonyos esetekben nem tudjak maskeppen megoldani a kommunikaciot gondolom (es/vagy mast sem). Az Amazon probal harcolni az ilyen csalok ellen, de a masik oldalon meg szinten egyszeru egy uj email cimmel regisztralni es ujra feltolteni a 400+ -os kamu termekkinalatot.
Arra gondoltam, hogy ha megnézed a képernyőmentéseket amiket csináltam látszik, hogy az eladó oldalán szerepel a saját email címe és arra buzdítja a pali(marada)kat, hogy oda írjanak, ahelyett, hogy az amazonon keresztül kommunikálnának vele.
Ez ellen valamilyen szinten lehetne védekezni, hogy ne tudjanak oda emailt beírni, de nekem úgy tűnik, hogy semmi védelem sincs erre, mert még trükközniük se kell az email leírásával. Ha pl vaterán leírsz egy email címet vagy bármit ami hasonlít rá, pl egy eladónak szánt kérdésben, már jön a moderálás. Pedig nincsenek egy súlycsoportban. Az Amazon-nál meg ott az AI, meg Machine Learning, akármi, szóval nem igazán értem a dolgot.

Avatar
robi20064
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1593
Csatlakozott: 2013.08.01., csüt. 18:07
Értékelés: 505

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Gógyimogyi írta:
2019.12.05., csüt. 21:10
Megírtam az Amazon-nak, hogy tegyenek egy jelentés gombot az eladók oldalára és én szívesen benyomom minden gyanús eladón, aztán vizsgálgassák meg őket. Eleve nem értem miért lehet egyáltalán email címet megadni ott.
Mert bizonyos esetekben nem tudjak maskeppen megoldani a kommunikaciot gondolom (es/vagy mast sem). Az Amazon probal harcolni az ilyen csalok ellen, de a masik oldalon meg szinten egyszeru egy uj email cimmel regisztralni es ujra feltolteni a 400+ -os kamu termekkinalatot.

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.11.19., kedd 20:57
Értékelés: 24
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

Megírtam az Amazon-nak, hogy tegyenek egy jelentés gombot az eladók oldalára és én szívesen benyomom minden gyanús eladón, aztán vizsgálgassák meg őket. Eleve nem értem miért lehet egyáltalán email címet megadni ott.

Avatar
nemduma
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 234
Csatlakozott: 2015.04.21., kedd 11:25
Értékelés: 14
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Hasonlóval má én is találkoztam. Brutál jó árú SVS sub keltette fel a figyelmem. Aztán jött a kamu szagú levelezés az eladóval. Jelentettem az amazonnak. Írtak és fel is hívtak, hogy nehohogy utaljak, mert átcseszés. Próbálják kiszűrni az ilyen szélhámosokat, de nehezen tudják.

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.11.19., kedd 20:57
Értékelés: 24
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

De igen, simán végig lehet vinni a rendelést. Az az üzenet amire te gondolsz, nem egy popup ami megakadályoz bármiben.
Így látod a terméket:
Screenshot_2019-11-25_21-31-50.png
Screenshot_2019-11-25_21-31-50.png (27.74 KiB) Megtekintve 1450 alkalommal
Ha benyomod hogy add to basket akkor egyből a kosaradba kerül és végig lehet menni a fizetésig úgy mintha minden rendben lenne:
Screenshot_2019-11-25_21-31-57.png
Screenshot_2019-11-25_21-31-57.png (16.77 KiB) Megtekintve 1450 alkalommal
Az az infó ahol írja, hogy emailben kell írni neki, csak az eladó oldalán jelenik meg:
Screenshot_2019-11-25_21-36-04.png
Screenshot_2019-11-25_21-36-04.png (35.24 KiB) Megtekintve 1450 alkalommal

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1180
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 362
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Gógyimogyi írta:
2019.11.25., hétf. 21:04
A lényeg pont lemaradt: úgy értettem, hogy amazonon rendeli meg és ott fizeti ki, nem amazonon kívül, ahogy a csaló szeretné.
Nem tudod az Amazonon keresztül megrendelni. Ha rákattintasz a "vásárlás" gombra, egy üzenet jelenik meg, hogy e-mail-ben vedd fel velük a kapcsolatot.
"Hát akkor a háború után, este hat órakor..."
Jaroslav Hašek: Švejk, a derék katona

Avatar
robi20064
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1593
Csatlakozott: 2013.08.01., csüt. 18:07
Értékelés: 505

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Gógyimogyi írta:
2019.11.25., hétf. 21:04
tonee73 írta:
2019.11.25., hétf. 21:01
Mi lenne, bukta pénzét, ennyi...
A lényeg pont lemaradt: úgy értettem, hogy amazonon rendeli meg és ott fizeti ki, nem amazonon kívül, ahogy a csaló szeretné.
Vagy nem fogja tudni megrendelni vagy nem tudja majd teljesiteni az Amazon es ha szerencseje van talan a penzet nem bukja. Ha ennyire viszket a tenyeretek rendeljetek, es majd osszatok meg velunk hogy mi lett belole ;)

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”