Én inkább sírnék.Acme írta: ↑2020.10.22., csüt. 21:33
https://seikoboutique.hu/hirek/street-f ... gLUQ_D_BwE
Nem tudom, sírjak vagy nevessek...![]()
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Mechanikus órák
- Aszpirin
- Moderátor
- Értékelés: 2358
Re: Mechanikus órák
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Re: Mechanikus Órák
Pontosan így érzem én is. A 42+ méret számomra no-go zóna.
Meg szabad kérdezni, mi lett azóta az Omegával?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Az aktuális kedvenc.
- Csatolmányok
-
- P_20200529_181231_1_1_1_1.jpg (973.95 KiB) Megtekintve 640 alkalommal
CD futómű: JADIS JD3
DAC: CHORD QUTEST; Táp MCRU
Digitális futómű: AURALIC A F tuningolt
Deck: NAKAMICHI LX5
Előfok: HoriTon AN OTO DIY
Végfok: AUDIO NOTE CONQUEROR SE 300B
Hangfal: AUDIO NOTE E/LX KIT
Kábelek: vdH REVELATION; AQ THUNDER. ValhallA CuAg,AgPt, AURA; DRACO
Elosztó: FISCH AUDIO R L
DAC: CHORD QUTEST; Táp MCRU
Digitális futómű: AURALIC A F tuningolt
Deck: NAKAMICHI LX5
Előfok: HoriTon AN OTO DIY
Végfok: AUDIO NOTE CONQUEROR SE 300B
Hangfal: AUDIO NOTE E/LX KIT
Kábelek: vdH REVELATION; AQ THUNDER. ValhallA CuAg,AgPt, AURA; DRACO
Elosztó: FISCH AUDIO R L
Valóban csak "buta" éves naptár + holdfázis. Az ElPrimero szinte minden inkarnációja gyönyörű, de ez szerintem időtlenül szépre sikeredettpeterson írta: ↑2020.08.20., csüt. 18:03Szerintem, "csak" éves naptár (Annual Calendar), de tényleg nagyon szép, elegáns! Gratulálok hozzá!Aszpirin írta: ↑2020.08.20., csüt. 12:55Bár imádom ezeket az öröknaptáras-holdfázisos komplikációkat, sajnos nekem még nem jött össze egy sem...Acme írta: ↑2020.08.20., csüt. 09:24
Nagyon szép klasszikus fazon!
Nekem ez most az egyik "üdvöském". Természetesen az eredeti, 39mm-es tokban, nem a későbbi túlméretezett változat.
https://www.youtube.com/watch?v=mk6QOLgwIik
Ez a Zenith veszettül jól néz ki. Rendelkezel vele?
(az a Longines Heritage 1954 egyébként a sajátom, röviddel a poszt előtt fényképeztem.)![]()

- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 390
Szerintem, "csak" éves naptár (Annual Calendar), de tényleg nagyon szép, elegáns! Gratulálok hozzá!Aszpirin írta: ↑2020.08.20., csüt. 12:55Bár imádom ezeket az öröknaptáras-holdfázisos komplikációkat, sajnos nekem még nem jött össze egy sem...Acme írta: ↑2020.08.20., csüt. 09:24Nagyon szép klasszikus fazon!
Nekem ez most az egyik "üdvöském". Természetesen az eredeti, 39mm-es tokban, nem a későbbi túlméretezett változat.
(az a Longines Heritage 1954 egyébként a sajátom, röviddel a poszt előtt fényképeztem.)

- Aszpirin
- Moderátor
Bár imádom ezeket az öröknaptáras-holdfázisos komplikációkat, sajnos nekem még nem jött össze egy sem...Acme írta: ↑2020.08.20., csüt. 09:24Nagyon szép klasszikus fazon!
(az a Longines Heritage 1954 egyébként a sajátom, röviddel a poszt előtt fényképeztem.)
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
Volt egy időszak az életemben, mikor egy ilyet birtokoltam:
Nem is értem, mi a jó a mostani 45 mm körüli átmérőjű órákban, a 38-42 mm-esek olyan ideálisak szerintem minden férfiember karméretéhez.Re: Mechanikus Órák
Nagyon szép klasszikus fazon!

- Aszpirin
- Moderátor
Én még mindig a “klasszikus” stopperes dizájnt kedvelem a legjobban.
Aktuáli üdvöském egy Longines Heritage 1954
.
Aktuáli üdvöském egy Longines Heritage 1954
.
Használatba vétel előtt az új "jövevény"

- tottyi
- Beköltözött
- Értékelés: 444
Zaphire uveg, silicon szij, sportosabb napokra is, Garmin, az analog orak vilagaban!
*

*
Zozoweb Audio PC, DAC: Chord 2Qute, Crown PSA-2/DC300A MK-II, Hydrasound, Infinity IRS Sigma, Violectric HPA V200, Sennheiser HD800
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1347
- Kapcsolat:

Zafír üveg, kerámia lünetta. Mindennapokra.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Angol egybehifi+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+angol fonó+belga drótok+háelté 3.....zene és bona.
Gyerekszoba: Cambridge Audio One+System Audio Saxo 1 active
Mozi:LG PH450UG+Bydium / 55C9
KV: Hario+Dedica
Jaja!
Ott tartom a víz alatt: a ha vihar kicsit dobálja, azzal fel is van húzva

Olyan régen volt valami órás poszt, gondoltam Seiko-t dobok az állóvízbe.
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 3886
Ráadásul nato szíjjal?!

Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Miért....kétnaponta leúszol és felhúzod...?

Angol egybehifi+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+angol fonó+belga drótok+háelté 3.....zene és bona.
Rendeltetésszerű használatban

Még egy kis búvárkodás: első tapasztalatok az Orient Kamasu-val (sok helyen Oreint Mako III-ként szerepel).

https://www.tutuora.hu/orient/ra-aa0004e19b.html
Az Internet népe újabban a Kamasut kezdi az SKX valódi utódjaként emlegetni. Egyet kell értenem!
Kézen a Kamasu elég komoly óra érzetét kelti, főleg napfényben jól esik ránézni a zöld számlapra. Este, normál megvilágítás mellett simán feketének nézheti az ember. A súlya nem csekély, de az SKX nagyobb krumplinak érződik. A Kamasu sokkal hordhatóbb hétköznapi órának, mint az SKX - legalábbis én az utóbbit már-már komikusnak tartanám inghez, pláne zakóhoz felvenni.
Sport/búvár óraként az SKX tökéletesen adja a "tool watch" hangulatot, szerintem ezen a téren az Orient elmarad mögötte.
- A kidolgozás minősége messze felülmúlja az SKX-et! A zöld számlap egészen különleges, szerintem nagyon eltalálták!
- Az "in house" Orient werk (Cal.F6922) másodpercstoppos, kézzel húzható és nap-dátum kijelzést is tud. Nekem a 7S26-tal se volt semmi bajom, de paramétereiben az Orient jobb. A tartósságot majd 20 év múlva megírom
- A felhúzó korona az Orient legbénább része, de messze nem olyan vészes, mint amennyire szeretik szidni. Az SKX ezen a téren egyértelműen jobb, ráadásul nekem bejön a 4-órás pozíciója is.
- Nem mintha a Seiko hardlex üvege nagyon sérülékeny volna, de az Orient Kamasu végre zafír üveget kapott! Plusz pont a sportos órák sportos használóitól!
- Fémcsatt: gagyi. Ebben mondjuk döntetlen a meccs, de simán megéri (olcsóbban) a kaucsuk szíjas verziót választani.
- Lume: brutál erős! Fej-fej mellett a két olcsó japán.
- Ár/érték: ha az SKX egy árban lenne a Kamasu-val (mint volt kb 1,5 éve), akkor elég szoros lenne a befutó. Mióta az SKX-et nem gyártják, az árak teljesen elborultak, így tényleg a Kamasu lett az új Belépő Búvár!

https://www.tutuora.hu/orient/ra-aa0004e19b.html
Az Internet népe újabban a Kamasut kezdi az SKX valódi utódjaként emlegetni. Egyet kell értenem!
Kézen a Kamasu elég komoly óra érzetét kelti, főleg napfényben jól esik ránézni a zöld számlapra. Este, normál megvilágítás mellett simán feketének nézheti az ember. A súlya nem csekély, de az SKX nagyobb krumplinak érződik. A Kamasu sokkal hordhatóbb hétköznapi órának, mint az SKX - legalábbis én az utóbbit már-már komikusnak tartanám inghez, pláne zakóhoz felvenni.
Sport/búvár óraként az SKX tökéletesen adja a "tool watch" hangulatot, szerintem ezen a téren az Orient elmarad mögötte.
- A kidolgozás minősége messze felülmúlja az SKX-et! A zöld számlap egészen különleges, szerintem nagyon eltalálták!
- Az "in house" Orient werk (Cal.F6922) másodpercstoppos, kézzel húzható és nap-dátum kijelzést is tud. Nekem a 7S26-tal se volt semmi bajom, de paramétereiben az Orient jobb. A tartósságot majd 20 év múlva megírom

- A felhúzó korona az Orient legbénább része, de messze nem olyan vészes, mint amennyire szeretik szidni. Az SKX ezen a téren egyértelműen jobb, ráadásul nekem bejön a 4-órás pozíciója is.
- Nem mintha a Seiko hardlex üvege nagyon sérülékeny volna, de az Orient Kamasu végre zafír üveget kapott! Plusz pont a sportos órák sportos használóitól!

- Fémcsatt: gagyi. Ebben mondjuk döntetlen a meccs, de simán megéri (olcsóbban) a kaucsuk szíjas verziót választani.
- Lume: brutál erős! Fej-fej mellett a két olcsó japán.
- Ár/érték: ha az SKX egy árban lenne a Kamasu-val (mint volt kb 1,5 éve), akkor elég szoros lenne a befutó. Mióta az SKX-et nem gyártják, az árak teljesen elborultak, így tényleg a Kamasu lett az új Belépő Búvár!
Strandolásra nekem teljesen megfelel: könnyű és hamar szárad. Ha véletlenül eltörik az egyik stift, akkor se hagyom el az órát a vízben.
Napi hordásra most az acél mesh jön be, de időről időre hordok klasszikus bőr szíjat is.
Egy vicces sztori a DW marketingeseitől:
"A Daniel Wellington márka alapítója, a svéd vállalkozó Filip Tysander is tudna beszélni. 2006-ban, amikor Ausztráliában tartózkodott, többször is találkozott egy Daniel Wellington nevű vándorral. Abban az időben, mikor az emberek még nem hordtak maguknál okos telefont, ez az úr a robusztus Rolex Submariner karórájában bízott, mely NATO szíjként is ismert, fekete-szürke nejlon szíjjal volt kombinálva. Éppen az óraszíj típusa, a katonai, túlnyomóan tengerészeti történetével és alacsony profiljával volt az, amin Filip Tysander kiépítette az új márka filozófiájának lényeges részét."
Mint két tojás, nem?

Próbáltam, időről időre, hogy hátha, de végül nem. Mondjuk eleve az anyaga nekem fura viselet. A limited Casio-hoz kaptam egy ilyen vászon szíjjat, valamikor kipróbálom azzal is, hátha...
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
Érdekes, de valahogy ezek a nato szíjjak nekem nem.Acme írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:44Gondolom így sikerült lefordítani a műanyag szíjatavl2 írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:32a linken elkezdtem nezegetni, es lattam: "gyantaszijas" karorakat. az mi ? leszedi a szört, mint a gyanta ? bar ehhez még nem volt szerencsétlenségem :-))) az neha a regi seikomnal zavart, ha becsipödött szörszal a femszij tagjai köze es ugy mozdult el, hogy huzta![]()
![]()
![]()
A valódi gumi (kaucsuk) sokkal tartósabb (és drágább).
Sajnos a Seiko-k fémszíja tényleg nem egy csoda, sokan egyből NATO-t raknak rá (mint én is), vagy vesznek egy rendes utángyártott fémszíjat.
Hát nem jobb ez, mint a gyári csattja?![]()

Próbáltam, időről időre, hogy hátha, de végül nem. Mondjuk eleve az anyaga nekem fura viselet. A limited Casio-hoz kaptam egy ilyen vászon szíjjat, valamikor kipróbálom azzal is, hátha...

Gondolom így sikerült lefordítani a műanyag szíjatavl2 írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:32a linken elkezdtem nezegetni, es lattam: "gyantaszijas" karorakat. az mi ? leszedi a szört, mint a gyanta ? bar ehhez még nem volt szerencsétlenségem :-))) az neha a regi seikomnal zavart, ha becsipödött szörszal a femszij tagjai köze es ugy mozdult el, hogy huzta

A valódi gumi (kaucsuk) sokkal tartósabb (és drágább).
Sajnos a Seiko-k fémszíja tényleg nem egy csoda, sokan egyből NATO-t raknak rá (mint én is), vagy vesznek egy rendes utángyártott fémszíjat.
Hát nem jobb ez, mint a gyári csattja?

a linken elkezdtem nezegetni, es lattam: "gyantaszijas" karorakat. az mi ? leszedi a szört, mint a gyanta ? bar ehhez még nem volt szerencsétlenségem :-))) az neha a regi seikomnal zavart, ha becsipödött szörszal a femszij tagjai köze es ugy mozdult el, hogy huzta
Egyébként nyárra szerettem volna egy narancssárga lünettásat, gondoltam veszek hozzá egy narancs szíjjat és hadd szóljon!
Végül vettem helyette az új carbon core tokos limited Casio G shockot, amit a másik topicban mutattam.
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
Most már nem kell!Acme írta: ↑2019.11.21., csüt. 10:07(Itt van egy szuper Mako XL brutál jó áron:)
https://www.fashiondays.hu/p/automata-k ... 1671034-2/
Az 5-ös nem tetszik annyira mint, az SKX. Szeretem a legendás órákat![]()

Egyébként nyárra szerettem volna egy narancssárga lünettásat, gondoltam veszek hozzá egy narancs szíjjat és hadd szóljon!

Végül vettem helyette az új carbon core tokos limited Casio G shockot, amit a másik topicban mutattam.