Szemes kávé tesztek

Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.20., pén. 20:20



Újabb variáció a közös receptkönyvbe. Nekem a Stradivari így izlik leginkább(jelen tudásom alapján):


 


8perc 160 fok


5,5 perc 210 fok


utána 235 fok a második reccs többségének vége után kb 1 percig


végén egyből mélyhűtött tepsibe


3 nap és fogyasztható :)



Már látom, hogy ide írjátok be a pörkölési tippeket.


Írjátok már be a másik topikba is, hogy idáig melyiket és hogyan pörköltétek.


 


A Stradivárim most kezd kifogyni.


4 napja pörköltem szindén Sandalj Blendet


Végre megkóstolom a Scarlettit is.



Avatar
Asgard
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1926
Csatlakozott: 2012.11.05., hétf. 13:00
Értékelés: 191

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Asgard » 2013.09.20., pén. 20:16


Újabb variáció a közös receptkönyvbe. Nekem a Stradivari így izlik leginkább(jelen tudásom alapján):


 


8perc 160 fok


5,5 perc 210 fok


utána 235 fok a második reccs többségének vége után kb 1 percig


végén egyből mélyhűtött tepsibe


3 nap és fogyasztható :)



Avatar
gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 603
Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
Értékelés: 101

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: gyurmaember » 2013.09.20., pén. 19:10


Nálam most ez van terítéken:


http://www.garraways.co.uk/p489550/caffe-prima-nicaraguan-coffee-beans.html


 


Caffe Prima - Nicaraguan


 


Szerintem most ez lesz a kedvencem, nagyon finom mogyoróhoz hasonlító illata van darálás után. Nincs semmilyen bántó utóíze, viszont nagyon sokáig érzem a számban kávézás után.  Kész felüdülés a mostanában kifogott fűszeres-kesernyés kávék után. Egy baja van, hogy csak 1 kilót rendeltem. :D


Ha végre ideér kollégám lehet, hogy megkóstoljuk a Columbian-t és a Costa Rican-t.



Avatar
dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 795
Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
Értékelés: 378

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 » 2013.09.19., csüt. 23:19


kedvenc kalmáros GAP-omból, kétféle módon perkeltem...


 


240fok 15 perc gyors hűtés


240fok 10 perc 210 fok 5 perc gyors hűtés


 


szeretem a világosabban pörkölt kávét


 


megkóstolva a szemeket hasonlóak, de érdekes módon a második verzió az izletesebb...


 



Avatar
silverskin
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2013.07.17., szer. 21:55
Értékelés: 23

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: silverskin » 2013.09.19., csüt. 18:36



Most tértem vissza a Stradivarohoz.


Azért ez mindent visz.


Nekem a Nepáli és ez a kedvenc.



 


Igen, klassz kis kávé. Nekem is küldött belőle mintát.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.19., csüt. 17:38


A Vivaldi Mauro-nak ( Sandalj-tól ő a fix youtube-guy) is kedvence :-).


Most tértem vissza a Stradivarohoz.


Azért ez mindent visz.


Nekem a Nepáli és ez a kedvenc.



Avatar
silverskin
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2013.07.17., szer. 21:55
Értékelés: 23

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: silverskin » 2013.09.16., hétf. 22:33


A Vivaldi nagyon finom.


 


A Vivaldi Mauro-nak ( Sandalj-tól ő a fix youtube-guy) is kedvence :-).



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.16., hétf. 14:59



Most az utolsó itthoni Sandalj Blend van terítéken.


Sandalj Donizetti.


Egy picit sűrű lett.A pövetkező lesz az igazi, de érezhetően kellemes.Hasonló a Vivaldihoz.


 



Egyre jobban ízlik ez a kávé.


Pörkölök még egy adagot a Vivaldiból, hogy eldöntsem melyik legyen.


Nem akarok kezdetben túl sok típust tartani.


Mindkettő ízlik.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.15., vas. 18:48


miért nem pörkölöd Te? minek kihelyezni egy pörkölőt?


Lehet nemrég óta olvasod a fórumot.


Ebből az 1 kilósból többet is akarunk behozni.



Avatar
petyinco
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2013.09.14., szomb. 17:52
Értékelés: 1

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: petyinco » 2013.09.15., vas. 18:30



Nálunk az enyémet kóstoltuk, utána meg a Kapuczinerét, de az nagyon híg lett.Utána nem akartuk állítgatni, mert ahhoz ez túl drága kávé.


Egyébként tényleg engem is érdekel, hogy mivel pörkölik a kis mennyiségű megrendeléseket.


Még az is lehet, hogy kihelyezek hozzá is egy 1 Kg-os pörkölőt.



miért nem pörkölöd Te? minek kihelyezni egy pörkölőt?



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.15., vas. 12:07



A Vivaldi nagyon finom.


 


 



Most az utolsó itthoni Sandalj Blend van terítéken.


Sandalj Donizetti.


Egy picit sűrű lett.A pövetkező lesz az igazi, de érezhetően kellemes.Hasonló a Vivaldihoz.


Savassága csak minimális.Nem annyira csokis, mint a Stradivari.


Még agyalok, hogy érdemes e tartani raktáron.


Hamarosan beérkeznek azok a minták, amikből jelenleg nincs itthon.


A Sandaljtól érkeznek.


7973-Scarlatti Blend                                                                 


8021-Super Bar Blend 


A Super Bar Blend koffeinmentes.Ez a legdrágább és szerintük is a legfinomabb koffeinmentes kávájuk.


Már vagy 10 éve nem ittam, csak koffeines kávét.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.14., szomb. 18:32


A karos Elektrámon nem tudtam olyan krémes kávét produkálni, mint amit nálad kóstoltunk a QM-ből. Az jobban ízlett.


Nálunk az enyémet kóstoltuk, utána meg a Kapuczinerét, de az nagyon híg lett.Utána nem akartuk állítgatni, mert ahhoz ez túl drága kávé.


Egyébként tényleg engem is érdekel, hogy mivel pörkölik a kis mennyiségű megrendeléseket.


Még az is lehet, hogy kihelyezek hozzá is egy 1 Kg-os pörkölőt.



Avatar
hifis
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2467
Csatlakozott: 2007.09.08., szomb. 20:27
Értékelés: 340
Tartózkodási hely: Budapest

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: hifis » 2013.09.14., szomb. 18:28


Az igazság az, hogy hifis elvitte tőlem, így én utána nem is kóstoltam meg.


A karos Elektrámon nem tudtam olyan krémes kávét produkálni, mint amit nálad kóstoltunk a QM-ből. Az jobban ízlett.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.14., szomb. 18:21


mitől olajos?


Fogalmam sincs.


Amit én pörköltem a kis Gene-vel, az nem volt olajos.


Az igazság az, hogy hifis elvitte tőlem, így én utána nem is kóstoltam meg.



Avatar
petyinco
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2013.09.14., szomb. 17:52
Értékelés: 1

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: petyinco » 2013.09.14., szomb. 18:12


9,Kapucziner: Jamaica Blue Mountain


mitől olajos?



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.12., csüt. 13:08



 


5,Jáva


Hasonló ízvilág, mint a Guatemala.


Még ezzel is kísérletezgetnem kell.Kellemes fűszeres illatú kávé.


A savassága sem zavaró.


 


 



 


Ma újra megkóstoltam a Kapucziner Jávát.


Kellemes, nem karcos.Enyhén gyümölcsös íz, de nem citromos.


Az utóíze sem zavaró.


Egy próbát mindenképp megér.


 


Délután picit állítok a darálón.A mostani picit hamarabb lefolyt, de csak alig..


6-ról 5,5-re állítom a darálót.A PID 120 fokon áll.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.09., hétf. 10:35



 


A következő a Vivaldi Blend lesz.


Már várom, hogy újra a Cappuccinot, vagy a Stradivarit ihassam.



A Vivaldi nagyon finom.


Már kezdett elmenni a kedvem a Sandalj Blendektől.


Nagyon pici savassága van, de ez így pont jó, ahogy van.


A Konához Hasonlít az íze.


Lehet a következő pont emiatt újra Kona lesz.


A Vivaldival még játszok kicsit, de ez nagyon ajánlott kategóriába sorolható.


A Sandalj ezt írja róla:


Vivaldi Blend (100% Arabica)Overwhelming body. Generously flavoured by a fruitlike acidity reminiscent of mature citrus fruit with tinges of passion fruit. The sweet honey aftertaste is delicately spicy and persistent. In cappuccino it generously enriches the cup with a pleasantly sweet ginger taste.


espresso ●●●● cappuccino ●●●●● moka ●●●● filter ●●●● capsule ●●● pod ●●



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.08., vas. 20:38



Sandalj Cappuccino Blend


 


Igazi csokis ízek.A hagyományos íz kedvelőinek kihagyhatatlan kávé.


Nagyon kellemes utóíze van.Picit sem keserű, karcos, mint más keverékek.


Októbertől rendelhető az AVX-en.


5900 Ft/Kg lesz az ára.



Erről a két Sandalj Blend-ről már nem mondanék ennyire szépeket.


Toscanini Blend (100% Arabica)


Caruso Blend  (100% Arabica)


Picit  gyümölcsös íz, de eléggé jellegtelen.


Azt is mondhatnám, hogy unalmas.


Ezt a kettőt nem veszem fel a listámra.


A következő a Vivaldi Blend lesz.


Már várom, hogy újra a Cappuccinot, vagy a Stradivarit ihassam.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.05., csüt. 17:59



 


 


Kíváncsi leszek a 10% Robusta-t is tartalmazó Cappucino Blendre.


2 náp múlva már lehet belőle kávét készíteni.



Sandalj Cappuccino Blend


 


Megvolt az első teszt.


Holnap állítok 1 fokot a PID-en, de már így is majdnem tökéletesen sikerült.


Mindig vissza szoktam alap 120 fokra állítani új kávénál.


 


Igazi csokis ízek.A hagyományos íz kedvelőinek kihagyhatatlan kávé.


Nagyon kellemes utóíze van.Picit sem keserű, karcos, mint más keverékek.


Októbertől rendelhető az AVX-en.


5900 Ft/Kg lesz az ára.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.09.04., szer. 16:01


Nem szőkült nagyon a vége? Nekem úgy tűnik, talán még kicsivel több hőt is elbírna.


Igazad lett.


Ma picit növeltem a hőmérsékleten.


Talán így a legfinomabb.


Jó volt visszatérni a sok gyümülcsös, savas kávé után a hagyományos ízekhez.


Ez a Stradivari nagy kedvencem lett.


 


Kíváncsi leszek a 10% Robusta-t is tartalmazó Cappucino Blendre.


2 náp múlva már lehet belőle kávét készíteni.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.08.31., szomb. 17:28



Most újrakóstolom a Kapucziner Kenya Nyeri-t.


Ezt még a legelején kóstoltuk a feleségemmel.Azóta elég sokat tesztelgettünk.Kíváncsi vagyok, hogy 25-30 féle kávé után hogy fog ízleni.


Akkor ez nagyon ízlett:Picit a Kalmár féle Nepáli alá sorolnám, de ez is nagyon finom volt.



Közben állítottam a darálóm és a nyomáson.


20,2-ről 20,8-ra felvittem a darált kávé mennyiségét.A darálót 5-ről 4,5-re állítottam, tehát finomabb szemű lett az örlemény.


A hőmérsékletet 120-ról 122-re emeltem, amitől a nyomás 1,2-ről 1,4-re emelkedett.


Ez az ideális beállítás ennél a kávénál.


 


Most is maximális pontot adnék erre a Kanya Nyeri kávéra.


Nagyin picit savanykás az első korty íze, de ez pont így jó.Az utóíze is nagyon kellemes csoki ízű.


Ajánlom mindenkinek, hogy a 13-án kezdődő akcióban rendeljen ebből is.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.08.31., szomb. 12:22


Most újrakóstolom a Kapucziner Kenya Nyeri-t.


Ezt még a legelején kóstoltuk a feleségemmel.Azóta elég sokat tesztelgettünk.Kíváncsi vagyok, hogy 25-30 féle kávé után hogy fog ízleni.


Akkor ez nagyon ízlett:Picit a Kalmár féle Nepáli alá sorolnám, de ez is nagyon finom volt.



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.08.28., szer. 15:39


Az előbb pörköltünk a kisfiammal ilyet:

BOLIVIEN - Cantón Illimani Organic certified

 

Picit sötétebb lett.Sajnos nagyon borús idő van.Eléggé rosszul lehet ilyenkor látni.

Egyébként nem baj, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire változik az íze a pörkölés miatt.A következőt világosabbra pörkölöm.

teszt pár nap múlva.

 



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.08.28., szer. 09:22


Kapucziner-Cuba Turguino 


 


Testesség (1-5)  4pont


A krém egységessége és tartóssága (1-5)  4pont


Íz harmónia (1-10)  8pont


Összesen:16 pont 



Online
Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 59341
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3268

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX » 2013.08.27., kedd 14:31



Most ezt kóstolgatom:


Kapucziner:Cuba Turguino 


 


Az első nagyon híg lett.


Szokatlanul sokat kellett állítanom a darálón.Le kellett vinnem 3,5-re 5-ről úgy , hogy a PID-en nem állítottam.


 


Még holnap picit állítok rajta, de elsőre is érezhető, hogy inkább a hagyományos íz kedvelőinek való.


Nem éreztem annyira testesnek.Az utóíze nem túl kellemes.Nagyon keserű, mintha  Robusta lenne .


Mivel a szimpla szűrővel készítettem, így még megvárok 1-2 másik eredményt a duplaszűrővel.


Szerintem nem ez lesz az amit legközelebb is rendelni fogok, de megvárom a holnapi eredményeket.


 



Levittem 3,25-re a darálót.Most duplaszűrővel 20 gramm.


Picit sűrű lett, de sokkal jobb lett az íze, mint tegnap.


Mist is picit kesernyés füstös utóíze van, de már nem annyira zavaró.


Sokkal lágyabb lett, mint tegnap.


Már nem mondanám, hogy nem érdemes kipróbálni.


A Stradivari még mindig jobban tetszik, de már kisebb a különbség.


 


A karos géppel átálltam egy új módszerre.Hifis és Pázsit Laci mondta, hogy változtassak.


Itt olvashattok erről:


http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/53201-quick-mill-termékek/?p=1506913



Válasz küldése

Vissza: “Szemes kávék, Kávé tesztek, PID beállítás.”