Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Guatemalai kávé tesztek.
Guatemalai kávé tesztek.
Még tavasszal írtam a Tamarindról, kicsit visszatérnék rá. Nagyon jó alapanyag. Megpróbáltam kicsot alakítani a pörkölésen. Eszpresszónak is kiváló, ugyanakkor filtereszközbe is. Nekem szifonban ízlett leginkább.
Presszónak 89 fokon 14gr kávéból 28gr presszót készítettem, 30mp alatt. Barackos, mandarinos illat. Kellemes mandarinos édeskés íz, finom fűszerekkel a háttérben. Sikerült másodjára a savakat jobban sikerült megfogni, szerintem jól áll a kávénak. Hátulütő hogy így precizen be kell lőni az extrakciót, az előző változat nagyobb mozgásteret adott. Viszont így élénkebb finomabb, nem feldolgozott gyümölcs hanem friss édes, zamatos.
Alulextraktálva üres, savanyú, felül törökmézes, aszaltbarackos, de már zöldfűszerek is megjelennek.
Guatemalai kávé tesztek.
Guatemala Bourbon Antigua
Guatemala Huehuetenango
Guatemala La Merced
Guatemala Maragogype
Guatemala Pacamara San Marcos
Guatemala Pacamara Santa Rosa
Guatemala SHB Atitlán 1784 - Tamarind
Guatemala SHB Atitlán 1787 - Ginger
Guatemala SHB Atitlán 1789 - Marzapane
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Guatemalai kávé tesztek.
Én meg szeretnék elbüszkélkedni, hogy fényesen minden várakozásomat felülmúlta az első (kínomban) itthon pörkölt kávé projekt. Két hete sütöttem és most daráltam - egyébként Gyömbér volt a választott zöldkávé - és valami isteni finom lett. Gyönyörű a lefolyása - nem is értem - valószínűleg elképesztő mázlim volt. De az élmény már az enyém és nagyon azt érzem, hogy ez egy isteni buli. Illetve egy isteni plusz lehetőség, hogy olyan kávét igyunk amilyet csak szeretnénk.
Most kaptam meg Béláéktól az Indonéz Kopi Tongkonan-t - kíváncsi leszek milyennek fogom otthon érezni...
Guatemalai kávé tesztek.
Egy hétig ezt próbálgattam:
Guatemala SHB Atitlán 1787 - Ginger
Világosabbra pörköltem, mint az átlag pörkölésem.
89 foknál sikerült a legfinomabbat kihoznom belőle. Sokkal finomabbra kellett állítanom a darálót. A szokásos 16,g helyett 17,5-öt raktam a szűrőbe.
Nagyon kellemes gyümölcsös ízt sikerült összehoznom.
Sajnos nem tudom, hogy ez a gyömbér íz e, de nagyon ízlik.
Ma váltok marcipánra.
Guatemala SHB Atitlán-1789 Marzapane
Kíváncsi vagyok a különbségre.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Guatemalai kávé tesztek.
Egy gyorsjelentés: Guatemala SHB Ginger illetve Marcipán - azért is magyarul írom - lol - szóval mind a kettő valami eszméletlen jó balansszal rendelkező igazán különleges karakterrel bíró nagyágyú! Mindenkinek szívből javaslom, mert top-top kávé! Köszi Béla!
Guatemalai kávé tesztek.
Ha már posztoltam, mivel pont kijött a lépés, délelőtt elkészült Chemexben a Guatemala SHB Atitlán 1784 - Tamarindo.
Itt a képe:
Nagyon finom lett. Almás, almabefőttes, barackos illat. Csipkebogyó lekvár, sárgabarack, almás chutney a főbb ízjegyek. Szóval ezért jó a filter, ilyen gazdag ízvilág ugyanennek az alapanyagnak a presszó párjából nehezen hozható össze. Persze annak is megvan a maga szépsége.