Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Kolumbiai kávé tesztek.
Kolumbiai kávé tesztek.
Ez a kávé űber gáz minőség.
Mi brazilt is próbáltunk, de hasonlóan iszonyat rossz kávé.
Köszi, nálam nem lenne rossz, csak nem nagyon van teste, hamar pisisedik, sajna... Tejjel viszont elviselhető, reggel, húzóra meg mindegy, sajna mostanság nem tudok félóráig "kávézni" reggel :-))).
Kolumbiai kávé tesztek.
Elnézést, biztosan totál rossz helyen vagyok, nem tudom, hogy ilyen kávét be lehet-e tenni, de nemrég kihasználtam a piros pénteket a MediaMarktban és írd és mondd 3150 Ft-ért csaptam le egy kiló kolumbiai arabikára:
Marila Café Delicado a művészneve.
IMG_20171111_083939.jpg
Nem azonos a webes kereskedelemben kapható Crema Delicado-val.
Eddigi tapasztalataim szerint 2-es és 3-as között pont félúton jó darálni és az olasz pörkölése miatt én nem csapolom feljebb, mint 87 fok.
Valakinek van tapasztalata ezzel a kávéval? Vagy hova lehet írni, ha ilyen infot tud vagy kérne az ember? Köszönöm.
Ez a kávé űber gáz minőség.
Mi brazilt is próbáltunk, de hasonlóan iszonyat rossz kávé.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Picit durvábban is megpróbáltam (1 pittyel), de az nagyon pisis csapolást adott már. Meghúztam 89-en, üres lett...
Más is ezt tapasztalta ezzel a kávéval?
Kolumbiai kávé tesztek.
Elnézést, biztosan totál rossz helyen vagyok, nem tudom, hogy ilyen kávét be lehet-e tenni, de nemrég kihasználtam a piros pénteket a MediaMarktban és írd és mondd 3150 Ft-ért csaptam le egy kiló kolumbiai arabikára:
Marila Café Delicado a művészneve.
Nem azonos a webes kereskedelemben kapható Crema Delicado-val.
Eddigi tapasztalataim szerint 2-es és 3-as között pont félúton jó darálni és az olasz pörkölése miatt én nem csapolom feljebb, mint 87 fok.
Valakinek van tapasztalata ezzel a kávéval? Vagy hova lehet írni, ha ilyen infot tud vagy kérne az ember? Köszönöm.
Kolumbiai kávé tesztek.
Örülök.
A jövőben 3kg-tól tudunk bármilyen pörkölési szintet produkálni. Még kell 2-3 hét minimum.
Ha egyfélét pörköltök, de azt jól, akkor nem hiszem hogy nagyon el kell majd mennetek az extra kívánságok irányába.
Hétvégén volt egy kis időm, nekifeküdtem az új pörkölésű Supremo-nak és igen - ez így már kerek.
88-90 fok környékén, rövid lefolyással nálam nem annyira a szárított gyümölcsös vonal jött elő, hanem inkább egy klasszik olaszos irányba hajló csokisabb íz, de van benne valami kis csavar és ez nagyon jól áll neki!
Részemről így ez a kávé sötétebb pörköléssel az ajánlott kategória!
A későbbiek miatt esetleg még annyit kérdeznék, hogy ez "hivatalosan" melyik pörkölési szint Nálatok? Franciára tippelnék, de konyhapulton nézegetve, műszer nélkül nem mondanám biztosra.
Kolumbiai kávé tesztek.
Reggel bontottam az új csomagot - nem volt időm darálót állítgatni, így a brazil alapú joker-blenddel keverve töltöttem csőre, nagyjából azért eltaláltam - már most sokkal többet mutatott ez a pörkölés, szóval bíztató!
Örülök.
A jövőben 3kg-tól tudunk bármilyen pörkölési szintet produkálni. Még kell 2-3 hét minimum.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Köszi, ne küldd vissza. Próbáld ki, hogy keverd el 1/3 arányban az újjal és az is iható lesz.
Ezt a kávét legközelebb sötétebbre fogjuk pörköltetni.
Elnézést, hogy a múltkori világosabb lett.
Reggel bontottam az új csomagot - nem volt időm darálót állítgatni, így a brazil alapú joker-blenddel keverve töltöttem csőre, nagyjából azért eltaláltam - már most sokkal többet mutatott ez a pörkölés, szóval bíztató!
Kolumbiai kávé tesztek.
Kérdés: az előző (10.-i) pörkölésből van még kb 60-70dkg, visszaküldjem Nektek -akartok belőle az ottani gépeken pár kóstolót húzni?
Köszi, ne küldd vissza. Próbáld ki, hogy keverd el 1/3 arányban az újjal és az is iható lesz.
Ezt a kávét legközelebb sötétebbre fogjuk pörköltetni.
Elnézést, hogy a múltkori világosabb lett.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Kb 2 hét és már mi pörköljük a kávékat.
Lehet János világosabbra pörkölte a kelleténél. Én nem kóstoltam, de ha legközelebb rendelsz, majd írd oda a megjegyzésbe, hogy túl világos volt szerinted a Supremo. Küldünk majd kicsit sötétebbet.
Amiket kóstoltam mostanában a János pörkölések közül, az mind ízlett.
Egyébként ha néha kifogok egy világosabb pörkölést, akkor összekeverem pl egy picit sötétebb brazillal és egész jó kis Blend lesz belőle.
Nos, bevallom a frankót, ezen a mondaton átsiklottam a múltkor, erre ma beállít a futár és a kezembe nyom egy zacskó 20.-i pörkölésű Supremo-t.
Mit mondjak? Ez több mint korrekt hozzáállás - főleg ennél a kis mennyiségnél. Az eredménytől függetlenül is köszönöm!
Letesztelem a következő pár napban alaposan és feldobom ide, hogy mire jutottam.
Az előzőből még húztam kísérletképpen pár nyitott szűrőkaros szimplát 11 és 18(!)g-os kosarakkal, a savak kb minden mást 'ledomináltak' és az utolsó húzás már hasfájós volt. Hirtelen felindulásból aztán vettem a napokban két sötétebb blendet (Pall Yotz féle brazil alap), az egyikkel 60-40-ben keverve már szelídebb volt.
Kérdés: az előző (10.-i) pörkölésből van még kb 60-70dkg, visszaküldjem Nektek -akartok belőle az ottani gépeken pár kóstolót húzni?
Kolumbiai kávé tesztek.
Egyedül én iszom a mosott Supremo Sofiá-t?
Nos, egy hét szenvedés után a köztes állás:
- 94 fok semmiképpen, ott már szétég benne minden íz, illat - max 90, bár lehet, az is sok neki
- 25mp felett nagyon gyorsan szökül
- 30-35mp után már kenterbe veri az almaecetet is
- az elöáztatás nálam csak rontott az amúgy is hervadt ízén
- 18g-nak durvábbra örölve is akkora a térfogata a kosárban, mint a Malabar-ból (elözö amit ittam) 16g
- a 18g-ot bele is kell tenni, különben semmi íze a duplának
- aki a weblapon az ízekröl ezt a fantasztikus összegzést írta, az vagy jó szállítmányt/pörkölést kóstolt, vagy jobb a fantáziája, mint a szagló/ízlelö szervei
Folyt köv, ahogy tesztelem az opciókat - hátha még belenyúl(t) valaki ebbe a csodába rajtam kívül...
Kb 2 hét és már mi pörköljük a kávékat.
Lehet János világosabbra pörkölte a kelleténél. Én nem kóstoltam, de ha legközelebb rendelsz, majd írd oda a megjegyzésbe, hogy túl világos volt szerinted a Supremo. Küldünk majd kicsit sötétebbet.
Amiket kóstoltam mostanában a János pörkölések közül, az mind ízlett.
Egyébként ha néha kifogok egy világosabb pörkölést, akkor összekeverem pl egy picit sötétebb brazillal és egész jó kis Blend lesz belőle.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Egyedül én iszom a mosott Supremo Sofiá-t?
Nos, egy hét szenvedés után a köztes állás:
- 94 fok semmiképpen, ott már szétég benne minden íz, illat - max 90, bár lehet, az is sok neki
- 25mp felett nagyon gyorsan szökül
- 30-35mp után már kenterbe veri az almaecetet is
- az elöáztatás nálam csak rontott az amúgy is hervadt ízén
- 18g-nak durvábbra örölve is akkora a térfogata a kosárban, mint a Malabar-ból (elözö amit ittam) 16g
- a 18g-ot bele is kell tenni, különben semmi íze a duplának
- aki a weblapon az ízekröl ezt a fantasztikus összegzést írta, az vagy jó szállítmányt/pörkölést kóstolt, vagy jobb a fantáziája, mint a szagló/ízlelö szervei
Folyt köv, ahogy tesztelem az opciókat - hátha még belenyúl(t) valaki ebbe a csodába rajtam kívül...
Kolumbiai kávé tesztek.
Ez egy finom kávé, igaz saját pörkölést kóstoltam, egy kicsit jobban pörkölve.16-18 g, 90-94 C , általában 92C, a 88 sztem alacsony lesz.
Hiszek Neked (magam is hasonlóra számítottam ennél a kávénál) - viszont sajnos csak az utolsó "gyári" pörkölésűről tudok nyilatkozni, amit pont nem így jellemeznék, ezért lennék kíváncsi véleményekre ebből a szállítmányból/pörkölésből is.
A 94 fokot még megpróbálom - köszönöm!
Kolumbiai kávé tesztek.
Valaki rendelt mostanában ilyet?
Colombia Supremo Sofia-washed scr.19
"Uralkodó testesség és közepes savasság, amelyet a cukrozot gyümölcsök, érett szilva és szárított datolya ízvilága tesz teljessé.
Hosszan tartó fekete csokoládés és mazsolás utóíz."
Ebből a színes, szagos gasztro-orgazmusból nekem a savasságon kívül nem sok minden jött át eddig...
88-92 fok között próbáltam, 16g-tól mentem felfelé 17-ig (kb ez a max a szűrőben ennél a finomságnál), 25-35mp közötti húzásokkal.
Eszpresszónak is annyira halovány az íze, hogy a gyerek alma-répa püréjét karakteresebbnek mondanám.
Van valami titok a kolumbiai kávéknál? Lazára őrölt 16g és csak 20mp-ig csapolni, de azt 96 fokon - vagy az ellenkezője, 18g púder, 50mp-ig húzva...? Ilyesmire gondolok. Ha lehet hinni a dátumnak, akkor a pörkölés október 9., szagra jó, színre se túl világos, se túl sötét - nem gondolnám, hogy azzal van a baj.
Ez egy finom kávé, igaz saját pörkölést kóstoltam, egy kicsit jobban pörkölve.16-18 g, 90-94 C , általában 92C, a 88 sztem alacsony lesz.
Bármilyen konkrét tippet köszönettel vennék!
Kolumbiai kávé tesztek.
Valaki rendelt mostanában ilyet? Colombia Supremo Sofia-washed scr.19"Uralkodó testesség és közepes savasság, amelyet a cukrozot gyümölcsök, érett szilva és szárított datolya ízvilága tesz teljessé.
Hosszan tartó fekete csokoládés és mazsolás utóíz."
Ebből a színes, szagos gasztro-orgazmusból nekem a savasságon kívül nem sok minden jött át eddig...
88-92 fok között próbáltam, 16g-tól mentem felfelé 17-ig (kb ez a max a szűrőben ennél a finomságnál), 25-35mp közötti húzásokkal.
Eszpresszónak is annyira halovány az íze, hogy a gyerek alma-répa püréjét karakteresebbnek mondanám.
Van valami titok a kolumbiai kávéknál? Lazára őrölt 16g és csak 20mp-ig csapolni, de azt 96 fokon - vagy az ellenkezője, 18g púder, 50mp-ig húzva...? Ilyesmire gondolok. Ha lehet hinni a dátumnak, akkor a pörkölés október 9., szagra jó, színre se túl világos, se túl sötét - nem gondolnám, hogy azzal van a baj.
Bármilyen konkrét tippet köszönettel vennék!
Kolumbiai kávé tesztek.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/1- ... Kave-500-g
Ebből csapolt-e már valaki?
Kíváncsi lennék az ízvilágára.
Kolumbiai kávé tesztek.
Nekem is ízlett.
Sok kolumbiai kedvencem van.
Nekem is bejönnek a kolumbiai kávék. Épp én is a Maragogype-t csapolgatom. Nálam viszont a 87 fok jött be, 91-ről indultam. Na de hát ízlés dolga.
1 biztos, príma kv., kitűnő pöri!
A hétvégén veszek újra a guetemalaiból. Kíváncsi vagyok hogyan reagál más hőfokra.
Kolumbiai kávé tesztek.
Nekem ezt sikerült kihozni a cundinamarca campo hermosoból:
IMG_20161219_132706_Easy-Resize.com.jpg
Ez gyönyörű!
Gratulálok!
Kedvet kaptam hozzá...
Kolumbiai kávé tesztek.
Columbia Campo Hermoso.Finom kávé.Eddig csak saját pörkölést fogyasztottam.Úgy tünt, ha sötétebbre pörkölöm érdemi különbbség nincs a többi columbiaihoz képest ami jelenleg elérhetô.Bár teljességgel nem igaz, mert egy aszalt sárgabarackos plussz még sötétebben is kiérezhetõ volt számomra, markáns nyers mandulás, vmilyen citrusos beütéssel. A kakaó is ott van.Nagyon harmonikus, úgy egyensúlyban van minden. A gyümölcsös ízek 2. reccsenés elõtt leállítva (Gene cafe) markánsabbak, de én inkább a bécsibe hajlòt kedvelem.Ajánlom.
Kolumbiai kávé tesztek.
Nálunk most van csapon a fenti országból származó Maragogype. A Gildával 92 fokon készült a nekünk legjobban ízlő produktum. Tömény tejcsokoládé, rendkívül kellemes utóízzel. Igazi ínyenc falat.
Nekem is ízlett.
Sok kolumbiai kedvencem van.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Nálunk most van csapon a fenti országból származó Maragogype. A Gildával 92 fokon készült a nekünk legjobban ízlő produktum. Tömény tejcsokoládé, rendkívül kellemes utóízzel. Igazi ínyenc falat.
Kolumbiai kávé tesztek.
Már a másodikat húzom ebből a kávéból:
Colombia Cundinamarca Hamburgi pörkölésű Kávé
Nagyon világos pörkölés.
Tonino színkód:117
94 fokra állítottam a hőmérsékletet, de kipróbálom 95 fokon is.
Isteni gyümis kávé.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Továbbra is úgy érzem, a columbian women's kávé jó választás volt.Nagyon kellemes , aromás kávé, kellemes savassággal.Az kell mondanom, hogy jobban ízlett mint a drágább prémium.Igaz az is finom, de savasabb.A munkahelyemen is megkóstoltam sima egyszerû karos gépen, teljesen jó.
Az a rossz hírem, hogy úgy néz ki most elfogyott.
Márciusban jön újra.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kolumbiai kávé tesztek.
Továbbra is úgy érzem, a columbian women's kávé jó választás volt.Nagyon kellemes , aromás kávé, kellemes savassággal.Az kell mondanom, hogy jobban ízlett mint a drágább prémium.Igaz az is finom, de savasabb.A munkahelyemen is megkóstoltam sima egyszerû karos gépen, teljesen jó.
Kolumbiai kávé tesztek.
Köszönöm a válaszokat!
Csak 250g csomagot rendeltem, így csak 1 lövésem volt, ezért inkább a FC-t választottam a 2. reccs kezdete határán. Kiöntéskor 1 reccs hallatszott.
Be is adagoltam 16,5 grammonként a jól bevált mézes üvegcsékbe.
Újév napján húzom az elsőt, addig pihenhet. :happy bday:
Kolumbiai kávé tesztek.
Elvileg 'a' és az 'e' is jó, de a Sandalj oldalán így szerepel:
https://www.sandalj.com/colombian-women ... e-project/
Köszönöm. Ez akkor Full City+-t jelent a 2. reccs közben.
Nem sok az egy kicsit, nem öli ki a savakat?
FC és FC+_t próbálkoztam , finom lett.Hasonlòan a prèmiumok esetében is jò lett.Nem tünt el a savasság.