Oldal: 1 / 1

Re: Panama kávé tesztek.

Elküldve: 2019.01.03., csüt. 10:32
Szerző: BÓTAJÓZSEF
A legutóbbi rendelésben a Panama Emp. Catuai Bécsi Pörkölésű kávéból is kértem.
Már elsőre sikerült belőle nagyon jót főzni, s ezt azóta mindig sikerült hozni. A fekete ribizli és az áfonya íze ,s illata dominál benne, minimális savassággal. Egyszerűen imádom. :D
A gépparkon nem egy nagy szám, de ezen ízek egyértelműen előjönnek. Gratula a tökéletes pörköléshez!

Re: Panama kávé tesztek.

Elküldve: 2018.07.08., vas. 19:45
Szerző: AVX
Tibi pörkölt ebből a héten.
Panama La Gloria Bécsi Pörkölésű Kávé.

Régebben csak a Geisha kávét ismertem. Állítólag filterhez isteni, de nekem valahogy sehogy sem sikerült elfogadhatót húznom belőle.
Ez a La Gloria egyszerűen isteni. Igazi fűszeres, gyümölcsös ízbomba.
Először 63 fokon próbáltam és nem ízlett. A bemutatóban is kb ilyesmi hőfokra volt állítva a LM, de ott sokkal jobb volt.
Feljebbvittem 95 fokra és megjöttek az ízek.
Tényleg érdemes kipróbálni.
Tibinek ez a kedvence:
Panama Emp. Catuai Bécsi Pörkölésű kávé
Ezzel nem játszadoztam enbnyit itthon. A bemutatóban ittam belőle egy adagot. Nekem a La Gloria jobban ízlett, de majd hozok haza a másikból is.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/1- ... kolt-kavek

Panama kávé tesztek.

Elküldve: 2014.09.12., pén. 09:31
Szerző: Asgard
Geisha - számomra mindig is a kihívások kávéja volt. Sosem tudtam ebből olyan kávét főzni, amire igazán azt mondtam volna, hogy ez rendben van. Külföldi oldalakon is erősen megoszlanak a vélemények. Tegnapra összeállt a kép - hátha más is tudja használni. Az első és legfontosabb kérdés, hogy nem szabad gyümölcsösnek felfogni. Így csak szimpla savanyú citromos ízű lesz. A trükk az olajos aromákban van. Hogy ezt meg lehessen fogni, pörköléskor ennek megfelelően kell eljárni. A darálóra kényes, kis darálókkal egyszerűen nem lehet finom kávét készíteni, vagy 10 csapolásom ment rá mire beláttam. A nagy daráló képes olyan finom őrleményre, amelyből a finom részeket gyümisnél akár ki is lehetne szitálni, itt és most a finom részeknek fontos szerepe lesz. Főzéskor alacsony hőfok, viszont hosszú (40mp karoson) csapolás. Így a végén egy nagyon finom gyümölcsös , de olajos aromákkal teli kávé jelenik meg, így már tényleg fenséges. Mivel a fenti kombináció nem hétköznapi, talán hasznos lesz.