Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Lelit termékek
Re: Lelit termékek
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Ha butaságot kérdezek/írok elnézést kezdő vagyok!
Vásároltam egy Lelit PL41EM karos gépet,ez az első ilyen masinám!
Az egyik kérdésem az lenne,hogy a használati útmutatóban az áll,hogy ha elalszik a jelzőfény akkor kész a gép a csapolásra!?
A második kérdésem pedig,hogy elég sok idő eltelt a kikapcsolástól és áramtalanítástól viszont a fej még mindig forró!Ez természetes vagy nem?
Köszönöm előre is a segítséget!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Ha butaságot kérdezek/írok elnézést kezdő vagyok!
Vásároltam egy Lelit PL41EM karos gépet,ez az első ilyen masinám!
Az egyik kérdésem az lenne,hogy a használati útmutatóban az áll,hogy ha elalszik a jelzőfény akkor kész a gép a csapolásra!?
A második kérdésem pedig,hogy elég sok idő eltelt a kikapcsolástól és áramtalanítástól viszont a fej még mindig forró!Ez természetes vagy nem?
Köszönöm előre is a segítséget!
Szia,
én is nagyon várom már!
Nekem azt a tájékoztatást adták telefonon, hogy be van rendelve, de csúszásban vannak az olaszok.
Bár jó lenne valami támpont, hogy érdemes-e rá várni...
én is nagyon várom már!
Nekem azt a tájékoztatást adták telefonon, hogy be van rendelve, de csúszásban vannak az olaszok.
Bár jó lenne valami támpont, hogy érdemes-e rá várni...
Sziasztok, elérhető lesz még a PL62X?
Egy pár kérdés: 2021-es Lelit szállítmány mikorra várható? Lelit Bianca jön-e, modellfrissités lesz-e? Lelit William jön-e? Lelit William vagy Eureka Mignon Specialitá?
Ezt előrehozomsimplex írta: ↑2019.11.17., vas. 23:50Lelit Elizabeth PL92t - Stand by be-, kikapcsolása
pl.:
http://prokofe.ru/plugins/forum/forum_v ... php?203037
- Power off the machine by pressing the on/off button (n°4 - on/off).
- Keep pressed the button n°1 (coffee 1), n°2 (coffee 2 - nálam gőz) and n°3 (hot water) at the same time and power on the machine by using the on/off button, if you see that the led/light of the n°3 (hot water) button will flashing, means that the stand-by function has been enabled.
If you see that the led/light of the n°3 (hot water) button remains off, means that the stand-by function has been disabled.
- Power off and power on the machine by pressing the on/off button (n°4).
When the “stand-by ” function is enabled, after 30 minutes of not using, the machine will go in stand-by status, the LCC, the heating element and the light of the buttons will be switched off for energy saving, only the button n°1 (coffee 1), will flash every 3 seconds.
(By pressing the button n°1, the machine will be switched on again).
Érthetetlen számomra, hogy miért nincs benne a használati útmutatóban a standby leírása. Legalábbis abban amit én kaptam...
És a vízkőtelenítésről sincs egy értelmes összefoglaló.
Üdv., Z.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Pompás. Számomra nem volt egyértelmű, hogy azok járnak hozzá. De így eléggé jó csomagajánlat! Köszi. :)
AVX írta: ↑2020.11.04., szer. 16:29Szerintem elég jól le van írva, hogy mik vannak a csomagvab gyárilag és + mit adunk hozzá.
Nem mehetünk a megadott ár alá, így adunk házzá pár dolgot.
Ez a gyári szett:
A csomagban lévő tartozékok:
58,55mm-es tamper
35 literes vízlágyító
18-21g, 14-18g és 9-11g szimpla szűrőkosár
Vakszűrő
Tisztító ecset
Tisztító porok
Ez a +
Kiegészítők:
Lelit PLA580W 58mm-es Nyitott szűrőtartó fa nyéllel-17990 Ft
AVX PRO-X 7015R 58mm 15g-os Prec. Szűrőkosár-4990 Ft
Szerintem elég jól le van írva, hogy mik vannak a csomagvab gyárilag és + mit adunk hozzá.
Nem mehetünk a megadott ár alá, így adunk házzá pár dolgot.
Ez a gyári szett:
A csomagban lévő tartozékok:
58,55mm-es tamper
35 literes vízlágyító
18-21g, 14-18g és 9-11g szimpla szűrőkosár
Vakszűrő
Tisztító ecset
Tisztító porok
Ez a +
Kiegészítők:
Lelit PLA580W 58mm-es Nyitott szűrőtartó fa nyéllel-17990 Ft
AVX PRO-X 7015R 58mm 15g-os Prec. Szűrőkosár-4990 Ft
Webáruház:
Egy fura kérdésem lenne:
Lelit Mara PL62X Espresso Kávégép + Kiegészítők termék esetén
Itt a + Kiegészítők arra utal, hogy kaphatóak hozzá kiegészítők vagy a csomagban található valamilyen kiegészítő pluszban esetleg? :)
Lelit Mara PL62X Espresso Kávégép + Kiegészítők termék esetén
Itt a + Kiegészítők arra utal, hogy kaphatóak hozzá kiegészítők vagy a csomagban található valamilyen kiegészítő pluszban esetleg? :)
- tamasorosz
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Volt akit erdekelt, hogy mi tortent: a feltolto szelepet kellett cserelni, mert valoszinuleg a majd' egy eves allas kozben ez beallt (a futes nem ment, mert a bojlert nem tudta feltolteni a szivattyu, a tulhevules elleni vedelem meg a futest sem engedte). Tanulsag: akkor is at kell jaratni idonkent, amikor hosszabb ideig nem hasznalja valaki a gepet. Gyors javitas utan a lecke megjegyezve es most mar naponta keszulnek a finom kavek :)

- tamasorosz
- Újonc fórumos
Sziasztok,
Pár hónapos pihenő után ma újra beizzítottam egy Mara PL 62S gépet és a linkelt videó szerinti jelenséget tapasztaltam: https://photos.app.goo.gl/QZczqSFsbNFsdzfs9
Tartály megtölt vizzel, gép bekapcsol, fő LED világít, nyomás felmegy 9 barra. Utána nem csökken a nyomás és mintha a bojler sem működne - a fűtő szál működését jelző LED nem világít. Ha elindítom a csapolást, megváltozik a nyomás, de ha leállítom, visszamegy 9 barra. És közben nem melegszik a gépen semmi sem, a kifolyó víz hideg (szobahőmérsékletű) és a csapfejet is nyugodtan tapogathatom.
A gép 2019. eleji vásárlású, az első egy évben volt használva, utána gondosan eltéve pihent.
Szerintetek mit lehet tenni?
Pár hónapos pihenő után ma újra beizzítottam egy Mara PL 62S gépet és a linkelt videó szerinti jelenséget tapasztaltam: https://photos.app.goo.gl/QZczqSFsbNFsdzfs9
Tartály megtölt vizzel, gép bekapcsol, fő LED világít, nyomás felmegy 9 barra. Utána nem csökken a nyomás és mintha a bojler sem működne - a fűtő szál működését jelző LED nem világít. Ha elindítom a csapolást, megváltozik a nyomás, de ha leállítom, visszamegy 9 barra. És közben nem melegszik a gépen semmi sem, a kifolyó víz hideg (szobahőmérsékletű) és a csapfejet is nyugodtan tapogathatom.
A gép 2019. eleji vásárlású, az első egy évben volt használva, utána gondosan eltéve pihent.
Szerintetek mit lehet tenni?
-
- Lefelé a lejtőn
Minimum 2,8-as de inkább zsírosabb tejet,már ha tejnek lehet nevezni.A zsírosabb tejnek lágyabb,krémesebb íze van.A fehérjetartalma kb 3gr mindnek.Kényelemből dobozost szoktam venni,több kartonnal.Jobb lenne a friss minden nap.
Köszönöm...egy kérdés, tejes italoknál melyik fajta tejet használjátok? A fehérje tartalma legyen inkább magas, vagy a zsírtartalma?Paragigyuri írta: ↑2020.08.19., szer. 22:47![]()
A desztillált víz tekinthető teljesen tisztának, tehát nincs benne ásványi anyag,pl ezért nem vezető elektromosan,az ioncseélt vagy lágyított vizeknek van ásványi anyag tartalma.
Akármilyen szűrőt használunk,kell vízkőoldózni.
Otthon tudjuk a víz minőségét ellenőrizni.ph,nk.![]()
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC
-
- Lefelé a lejtőn

A desztillált víz tekinthető teljesen tisztának, tehát nincs benne ásványi anyag,pl ezért nem vezető elektromosan,az ioncseélt vagy lágyított vizeknek van ásványi anyag tartalma.
Akármilyen szűrőt használunk,kell vízkőoldózni.
Otthon tudjuk a víz minőségét ellenőrizni.ph,nk.

Biocom-os vízlágyító esetén is??Paragigyuri írta: ↑2020.08.05., szer. 21:16Otthoni használat esetén pl reggel és délután kv,elég évente egyszer.
Hxes gépnél,mivel több vizet pocsékolunk,talán évente kétszer.
A lágyított víz ásványi anyag tartalma kevesebb.A kv vizet magamnak készítem.
ez még nem volt belőve...most tanulom a szakmát, feljebb állítottam a hőt és több kávét tettem bele, de köszi az észrevételt
Igazigazcsehtamas1984 írta: ↑2020.07.27., hétf. 23:23A szett az valóban teljes, de beállítással a kávén van még mit "csiszolni"![]()

-
- Lefelé a lejtőn
Otthoni használat esetén pl reggel és délután kv,elég évente egyszer.
-
- Lefelé a lejtőn
Tökéletes.Én így szoktam.Hxes is volt.Most db van.
- csehtamas1984
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a mara x et rendesen vízköteleníteni, mint egy hx es gépet általában?
Az a bajom hogy a nagy tartályból nem jön ki az összes víz, ha működés közben engedem a forró vizet ,akkor menet közben már feltölti. Ha kikapcsolt állapotban eresztem le ,akkor lejön kb 1,2 liter és kb a negyede benne marad mert a tartályon belül az a cső nem megy le a tartály végéig. Az alján ha levesszük a fedelet van egy csap.Az a vízhálózat, vagy a leeresztő csap? Nyomás alatt ha megnyitom le tudnám üríteni teljesen ezzel a csappal? Ki tudja esetleg?
Ha a tartály tetején lenne egy csavar, ha lecsavarom ki tudnám szívni a maradék vizet... mert más gépeknél van erere lehetőség. Mert ezzel egy baj ha beereszted a vizkőtelenítő oldatot akkor higul, ha le szeretnéd ereszteni nem tudod rendesen.
Egy Hx es gépnél azt mondják:
melegítsd be a gépet kb 1,2 bar ,
kapolcs ki.
melegvizes csappal ereszt le a tartályból a vizet.
a viztartályba öntsd bele az oldatot kb 2 litert. (2 tasak puly caff)
indítsd el a gépet, várd meg hogy bemelegedjen, ezalatt feltölti a vizgőzös tartályt.
indíts csapolás kb 3x hogy a fej meg a szifonos rész vízkötelenedjen.
kapcsold ki a gépet és ismét ereszd le a forró vizes csappal az oldatot a nagy tartályból teljesen
töltsd fel tiszta vizzel a viztartályt , feltöltődik tiszta vizzel a tartály és mindent mossál át vele csapolás stb kb 3x
és megvan :-)
Ez jó megoldás a Mara x re? Szerintem nem csak engem érdekelne...
Köszönöm a válaszokat.
Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a mara x et rendesen vízköteleníteni, mint egy hx es gépet általában?
Az a bajom hogy a nagy tartályból nem jön ki az összes víz, ha működés közben engedem a forró vizet ,akkor menet közben már feltölti. Ha kikapcsolt állapotban eresztem le ,akkor lejön kb 1,2 liter és kb a negyede benne marad mert a tartályon belül az a cső nem megy le a tartály végéig. Az alján ha levesszük a fedelet van egy csap.Az a vízhálózat, vagy a leeresztő csap? Nyomás alatt ha megnyitom le tudnám üríteni teljesen ezzel a csappal? Ki tudja esetleg?
Ha a tartály tetején lenne egy csavar, ha lecsavarom ki tudnám szívni a maradék vizet... mert más gépeknél van erere lehetőség. Mert ezzel egy baj ha beereszted a vizkőtelenítő oldatot akkor higul, ha le szeretnéd ereszteni nem tudod rendesen.
Egy Hx es gépnél azt mondják:
melegítsd be a gépet kb 1,2 bar ,
kapolcs ki.
melegvizes csappal ereszt le a tartályból a vizet.
a viztartályba öntsd bele az oldatot kb 2 litert. (2 tasak puly caff)
indítsd el a gépet, várd meg hogy bemelegedjen, ezalatt feltölti a vizgőzös tartályt.
indíts csapolás kb 3x hogy a fej meg a szifonos rész vízkötelenedjen.
kapcsold ki a gépet és ismét ereszd le a forró vizes csappal az oldatot a nagy tartályból teljesen
töltsd fel tiszta vizzel a viztartályt , feltöltődik tiszta vizzel a tartály és mindent mossál át vele csapolás stb kb 3x
és megvan :-)
Ez jó megoldás a Mara x re? Szerintem nem csak engem érdekelne...
Köszönöm a válaszokat.
- csehtamas1984
- Újonc fórumos
Ugyanilyen szettem van és full sötét pörkölésű kávé van a daraloban .nem ilyennek kellene lenni a cremanak , hohianyos . Vagy nem hostabil meg a gép (kell legalább 30 perc ) bealljon a nyomás vagy gyors a lefolyas. Ha én ilyen kávét kapnék tuti állítanak rajta , vagy a gramm stb.. tudod soktenyezosAVX írta: ↑2020.07.31., pén. 08:32csehtamas1984 írta: ↑2020.07.27., hétf. 23:23A szett az valóban teljes, de beállítással a kávén van még mit "csiszolni"![]()
Mi a gond vele, mert szerintem semmi.
Az a duplafalú pohár szerintem nem olyan nagy, mint amekkorának tűnik.

Mi a gond vele, mert szerintem semmi.csehtamas1984 írta: ↑2020.07.27., hétf. 23:23A szett az valóban teljes, de beállítással a kávén van még mit "csiszolni"![]()
Az a duplafalú pohár szerintem nem olyan nagy, mint amekkorának tűnik.
Webáruház:
- csehtamas1984
- Újonc fórumos
most lett teljes a szett, köszönök mindent Béla

- Csatolmányok
-
- 65727593-5EE2-46A3-AA13-6C6623AC1A37.jpeg (2.25 MiB) Megtekintve 2200 alkalommal
Még valami.
Rakd bele a vakszűrőt és indíts rá. ha felmegy a nyomás, akkor a géppel nem lehet gond.
Ha keveset vakszűrőzöl, akkor a 3 járatú is eldugulhat.
Webáruház: