A fórum 2019. február 1-én frissítésre került
Kérünk titeket, ha valami problémát találtok, jelezzétek a postmaster@avx.hu email címre

A legnagyobb változás, hogy a fájl csatolmány rendszernek most már rendesen kell működnie

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Avatar
teslamade
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2008.11.20., csüt. 02:06
Értékelés: 25

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: teslamade » 2019.01.20., vas. 20:54

Kedves ValhallA!
Azt meg kerdezhetem,hogy ehhez a szuper rendszehez ami neked van milyen hangsugarzot hasznalsz? ;peace;

Amugy koszonjuk a kivalo es reszletes beszamolot tenyleg nagyon hasznos volt! :smile53:

udv,
T
SP:Bosendorfer VC7,Sony Sa-S1,AkaiST-400,Cd:Sony cdp-x77es,Sony cdp-552esII,Sony cdp-303es,Sony cdp-s1,Philips cd-650,Integrated amp:Clarion MA-7800,SonyTa-f830es,Sony TA-F670es,SonyTa-Vf1,Sony str-s1,Dac:Sony das-702es,Tuner:Sony ST-A7B,Clarion MT-7800.Deck:Clarion MD-7800.EmanationAudio kabelek!

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.20., vas. 20:35

...Szóval Chord Dave és M-scaler…

Azzal kezdeném, hogy soha nem voltam különösebben angol Hi-Fi, High-End rajongó.
Sok negatív tapasztalatot szereztem az évek során brit gyártmányokkal, ami miatt erős prekoncepciókkal küzdöttem.
Olvastam a sok terjengő, méltató írást a szaksajtóban és pár ismerős is áradozott a Chord átalakítók képességeiről de annyi mindenben csalódtam már, hogy nem vettem komolyan ezeket a hangokat.
Mikor sikerült saját láncban meghallgatnom a DAVE-et, már az első pár nap után tudtam, hogy valami egészen különleges dolognak vagyok fültanúja és viszonylag rövid idő alatt bőröm alá fészkelt az a bizonyos „kell” érzés.
Már ezt megelőzően is tudtam, hogy a CHORD tervezője, bizonyos Rob Watts úr, aki a piac egyik legelismertebb DAC tervezője és imponált, hogy külön utakon jár, egyedi, senki által nem alkalmazott megoldások tucatjait alkalmazva készülékeiben.
Túlságosan nem mennék bele a technikai részletekbe, mert akit érdekel a neten mindent megtalál, beleértve Watts többórás előadásait az általa tervezett készülékekről, hallásmechanizmusról, pszichoakusztikáról.
Legyen elég annyi, hogy a DAVE és az M-scaler nem a szokásos DAC chip köré épül, hanem FPGA(Xilinx XC7A200T) alapokon nyugvó, egyedi programkódot futtató szerkezet.
Tudását tekintve ez a kombináció egy valóságos technológiai Tour de France és kétségtelen, hogy kiérdemelte helyét a ma létező legjobb átalakítók között.
Rengeteg DAC-ot kipróbáltam a neves gyártmányoktól a „mindentől is jobb” óriásölőkig és meglepetésemre, jellegüket, megszólalásukat tekintve alig pár készülék felelt meg az az összes elvárásomnak.
Természetesen mindegyik hozta az árkategóriában jogosan elvárható minőséget, viszont az a bizonyos plusz hiányzott a legtöbb esetben, ami felvillanyoz és hosszú órákra a rendszer elé ragaszt, száműzve a kütyüzés, „hifiskedés” bűnös gondolatát.
Sokáig a totaldac d1seven-el volt a DAVE versenyben de az M-scaler megjelenése véglegesen eldöntötte a versengést. Az is a Chord felé billentette a mérleg nyelvét, hogy a totaldac elég kisipari kivitel, szakkörös illesztésekkel és bármennyire is jó, engem az ilyen dolgok rettentően tudnak zavarni.
Formavilágát tekintve a két Chord készülék egyáltalán nem illeszkedik egymáshoz. A DAVE a Choral széria tagja, míg az Hugo M-scaler, ahogyan az elnevezésből is kikövetkeztethető a Hugo-hoz lett öltöztetve.
A Choral szériába tartozó DAC megjelenése erősen megosztó lehet az extrém design miatt, viszont a hozzá tervezett alumínium tartóval nagyon jól mutat pl. egy Blu II társaságában.
Nekem kifejezetten tetszik a DAVE formavilága, ami kicsit olyan mintha Stanley Kubrick rendelte volna a 2001: Űrodüsszeia díszletmestereitől.
A scaler külső megjelenése már kevésbé tetszik a Chord sajátságosan elmebeteg színkódos nyomógombjaival egyetemben de pár nap használat után a színekhez készség szinten társítja az ember az egyes mintavételezési frekvenciákat.
Az M-Scaler-ben a nagy dobás az, hogy a referencia Blu MKII lejátszóban alkalmazott upscaler technológiát egy az egyben átemelték az olcsóbb Hugo termékcsoportba, így kevesebb mint fele áron elérhetővé tették ugyan azt a (hang)minőséget.
A készülékek alumínium háza, kapcsolók minősége, tapintása, megmunkálása hibátlan, öröm megérinteni a különleges formatervű tárgyakat.
A vastag alumínium burkolat nem funkció nélküli design kellék, mivel az FPGA működés közben jelentős hőt termel, így a készülékház hűtőbordaként is funkcionál a készülék(ek) esetében.
A távirányítókról különösebben nincs mit elmélkedni, ugyan az a helyzet, mint a PS Audio P20 esetében, filléres, gumi nyomógombos kínai. Viszont valamiért nagyon lényeges volt a cégnek, hogy a gagyi műanyag távokhoz, Chord feliratos AAA-s elemeket mellékeljen! :D
Az M-Scaler-hez alapból egy szintén tucat kínai, 15v-os notebook tápot csomagolnak, ami korlátozza a hangminőségét. Használatával az átláthatóság és az amúgy tűéles pozíciók enyhén elmosódnak és az alsó oktávok is csorbát szenvednek. Pár óra hallgatás után próbaként rákötöttem egy HD-Plex lineáris táp 12v-os kimenetére, amivel jelentősen jobb hangot kaptam. (A kritikus meghallgatásokat már így végeztem.) Egyébként 9v-15v-ig bármivel működik, ezért Power Bank-ról is bátran üzemeltethető.
A DAVE tartalmaz fejhallgató erősítőt, digitális előfokot a DAC mellett és mindhárom feladatát igyekszik a lehető legmagasabb szinten ellátni, több-kevesebb sikerrel. Inkább több! :)
A neten sokan bizonygatják, hogy olyan jó a DAVE-be épített digit előfok, hogy teljesen fölösleges a sok nehézsúlyú referencia előfok és hű meg há... Az igaz, hogy tényleg a legkevesebb kompromisszumot tartalmazó digit hangerőszabályozás ebben a készülékben található amit eddig próbáltam, ám nem vált ki referencia minőségű előfokot.
Persze ez nem igazán róható fel negatívumként a készüléknek, hogy nem olyan jó az előfok rész, mint egy sokszorosába kerülő Soulution, Nagra, CH-Precision vagy egyéb más referencia minőségű készülék.
A kompromisszum mentes minőségű, forrásba integrált digit hangerőszabályzó mellett kardoskodó Chord, Soulution, Boulder, stb. is tart a termékpalettán gigantikus méretű, árú referencia előfokot, biztos ami biztos alapon a finnyásabbak számára.
Világosak és érthetőek a cégek marketing szempontjai de még mindig nem tartunk ott, hogy egy hamutartó méretű, desktop lifestyle készülékbe épített digit előfok nyugdíjazhatna egy korrekt preamp-ot.
A készülékek a Chord speciális, dual BNC csatlakozása miatt, kettő darab Aura Reference V3.1 digit kábelre volt szükség a hálózati kábel az Aura Reference V3.1 volt.
A kombó hangzásvilágát tekintve, szürreálisan nagy felbontású, nyitott, szellős, artikulált.
Szinte elektrosztatikus jelleget, transzparenciát kölcsönöz bármilyen kiváló felbontású dinamikus doboznak. A dinamikai kontrasztok több, mint figyelemre méltóak. Ahogyan a zajtalan, éjfekete semmiből előtörnek, szinte berobbannak a végsőkig kontroll alatt tartott hangszerhangok az egészen megdöbbentő.
Külön öröm, hogy ezt a nagyfokú transzparenciát, átláthatóságot nem a hosszan hallgathatóság kárára éri el.
Az utóbbi napokban, rám nem igazán jellemzően, szokatlanul magas hangerővel hallgattam kedvenc felvételeimet, méghozzá órákon át és még így sem fárasztott...
A felskálázásban sosem hittem igazán de itt valami boszorkányság történik, mert képes a 44.1-ből közel DSD jellegű élvezeti faktort csiholni. Azt eddig is vallottam, hogy amelyik digitális forrás nem képes a sokat szidott 16/44.1 anyagokkal élvezetesen megszólalni ott a készülék(ek)ben, lánc egészében kell keresni a hibát és zömében nem a felvételekben. Mindezek ellenére ez a fajta megtapasztalás még nekem is új, szoknom kell a minőségileg jelentősen kibővült, fejlesztéshez, teszteléshez is kiválóan alkalmazható könyvtárát. A legtöbb drága DAC amit jelen láncomban hallottam, nagyságrendileg DSD128-al volt képes erre a teljesítményre amit a DAVE+M-scaler-ből megkap az ember a 16/44.1-től.
A nagy felbontású felvételek még tovább árnyalják a hangzást, nagyobb zenei perspektívát nyújtva de ennél a gépnél sokkal közelebb állnak egymáshoz a redbook és high res PCM + DSD fájlok, mint ahogyan ezt a hasonló árú chip DAC-ok esetében tapasztaltam.
Egy ismerőshöz is átvittem a cumót, ahol a kisebb felbontású készülékekkel, gyengébb kábelezéssel már nem érezte annyira elemében magát... Szóval ezek a készülékek is, mint minden nagy felbontású digitális forrás a létező legjobb minőségű komponenseket igénylik maguk körül, akkor élnek igazán.
A Chord referencia kombó meggyőzött és képes volt porig rombolni az évtizedes angol hifivel kapcsolatos előítéleteim legjavát!
Csatolmányok
c3.jpg
c3.jpg (133.23 KiB) Megtekintve 1808 alkalommal
c2.jpg
c2.jpg (69.87 KiB) Megtekintve 1808 alkalommal
c1.jpg
c1.jpg (86.66 KiB) Megtekintve 1808 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.19., szomb. 13:54

Gondolom nem hagytad ki :)
Nem hagytam kint, bent hagytam. :)

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2731
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.01.19., szomb. 13:50

Gondolom nem hagytad ki :)
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.19., szomb. 13:47

Láttam akciós Mark Levinson monoblokkokat a Tesco-ban! Jól szól de nagyon melegszik... :D :rolleyes:
Csatolmányok
111.jpg
111.jpg (58.7 KiB) Megtekintve 1777 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2731
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.01.16., szer. 21:00

Kíváncsian várjuk a beszámolót és gratula a cuccokhoz! Használd egészséggel! :napsut:
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.16., szer. 19:57

küldjek címet ahol hamarabb kicsomagolják mintsem leérne a kőre a doboz alja ? :)
Öreg hájgendes már nem kapkod készülékek után, maximum levegőért, mikor azokat emelgeti. :)

Nincs itt semmi látnivaló kérem, annyiról van szó, hogy Ákos kifejlesztett egy új hangszert, amihez berendelt vagy két doboznyi akkord és kottafüzetet, mint ahogy a dobozokon is látható!
Valóban sokszorosítottam pár kottát, mert a helyi pávakörben elő akarom adni a haverokkar, Bud Spancer és Terence Hill Lalalalalala c. klasszikusát.
https://www.youtube.com/watch?v=iC8LGHYOBhM&t=81s
M-Scaler és Dave?
;)
Olyan kicsi itthon az a bizonyos szeretve utált hájgend lábvíz, hogy még meglepni sem lehet senkit, aki képben van, hogy mostanában milyen készülékeket vetkőztek le a tehetősebb hobbisták... :)

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2731
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.01.16., szer. 17:05

M-Scaler és Dave? ;)
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2326
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 635

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2019.01.16., szer. 15:06

Nincs itt semmi látnivaló kérem, annyiról van szó, hogy Ákos kifejlesztett egy új hangszert, amihez berendelt vagy két doboznyi akkord és kottafüzetet, mint ahogy a dobozokon is látható! :kapdelm: :D

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 522
Csatlakozott: 2005.03.03., csüt. 08:33
Értékelés: 150

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: IamMenyus » 2019.01.16., szer. 14:58

Kiderült már hogy mi van benne, vagy téves kézbesítés, azért nem bontottad ki :) ?

küldjek címet ahol hamarabb kicsomagolják mintsem leérne a kőre a doboz alja ? :)

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.15., kedd 23:24

A napokban megérkezett a rég vágyott "Happy New Gear"-em! :)
Csatolmányok
11111.jpg
11111.jpg (67.46 KiB) Megtekintve 1798 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
Palm
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 46

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm » 2019.01.03., csüt. 04:28

Kép

Kép
:cheers1:

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2326
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 635

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2019.01.01., kedd 12:50

Én a Frijid Pink bandának ezzel a számával kívánnék Boldog Új évet minden topic és fórumtársnak. :rolleyes:
Hallgassatok sok és jó zenét, szélesítsétek a hallókörötöket, higgyétek el, cseszett sok jó zene van, amit érdemes felfedezni. Ha valaki nem csak lánygitárt, vagy jazz triokat hallgat, annak meleg szívvel ajánlom ezt bivaly kis hard rock nótát '72-ből, meg persze az egész albumot, hozzám az LP úton van a messzi Amerikából! :rolleyes:
https://www.youtube.com/watch?v=GFHRbnZUF2k

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.01.01., kedd 00:32

Koszi, hogy a vegen engem is megemlitettel
BUEK!!!! :)
Kinek nem inge, nem veszi magának! :)
Csatolmányok
1234.JPG
1234.JPG (24.33 KiB) Megtekintve 1709 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2731
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.12.31., hétf. 21:25

ValhallA írta:
2018.12.31., hétf. 20:16
Egészségben, sikerekben, jó zené(k)ben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves és kevésbé kedves fórumtársnak! :)
Koszi, hogy a vegen engem is megemlitettel :D
BUEK!!!! :)
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2018.12.31., hétf. 20:16

Egészségben, sikerekben, jó zené(k)ben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves és kevésbé kedves fórumtársnak! :)
Csatolmányok
1111.jpg
1111.jpg (38.05 KiB) Megtekintve 1603 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2003.03.25., kedd 22:56
Értékelés: 265

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Kobak » 2018.12.24., hétf. 22:07

Nagyon boldog karácsonyt!
Ez a topik a fórum egy nyugodt szigete, mindig öröm ide betérni, különösen azért, mert a topik gazdája is végtelen nyugalmat, türelmet és szakértelmet sugároz.
Örülök, hogy ismerhetem és nagy örömmel hallgattam ma is egész nap a rendszerem, aminek szerves részei Ákos kábelei. :)
Áldott békés karácsonyt még egyszer mindenkinek és persze sok jó (akár karácsonyi) zenét is (ma épp death metal karácsonyi dalba futottam bele :D ).
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Zotac Htpc / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / ValhallA AgIV mkII / ValhallA AGII tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2326
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 635

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2018.12.24., hétf. 17:52

Boldog karácsonyt! :rolleyes:
bf27cd80f40e543d04c71513934a50b1.gif
bf27cd80f40e543d04c71513934a50b1.gif (1011.31 KiB) Megtekintve 1783 alkalommal
https://youtu.be/3xdlzUbfGEQ

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
Palm
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 46

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm » 2018.12.24., hétf. 15:56

Kép

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2018.12.23., vas. 22:59

karácsony2 Boldog karácsonyt! karácsony2
Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (52.16 KiB) Megtekintve 1797 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 117
Csatlakozott: 2016.10.23., vas. 16:01
Értékelés: 211

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: mike-rame » 2018.12.22., szomb. 16:03

gyuszmo írta:
2018.12.18., kedd 19:02
No, törjük meg a csendet egy ajánlóval...
No, ezt sasold meg pubi! ;) Érdekesség a "szanszet" házatájáról,a dobos szömszegéből...


youtu.be/WaAxWlA7acw

"Bach a kor Barry White-ja".


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2018.12.20., csüt. 20:02

Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (64.15 KiB) Megtekintve 1814 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2326
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 635

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2018.12.18., kedd 19:02

No, törjük meg a csendet egy ajánlóval. :rolleyes: Tudom, hogy a topic gazdája is szereti a következő előadó zenéjét. :rolleyes:
Vannak számomra "kemény dió" előadók, zenék, akiket/amiket még nem sikerült feltörnöm úgy igazán, ilyen pl. Zappa, ilyen pl.az opera, és ilyen David Bowie munkássága is. Lehet azért, mert nem szántam még rá elég időt, vagy más stílusokban mozogtam, nem tudom. A Space Oddity rendben van, a Let's dance is, This is not America óriási, de talán ennyi is volt, míg meg nem jelent a Blackstar.
Nekem úgy hatott, mint a lassú méreg, ami még mindig nem fejtette ki teljesen a hatását, révén az egész albumra egyelőre nem bírtam ráfeküdni, megadom a tiszteletet, hogy ha egyszer kész lesz a rendszerem, akkor LP-n fogom végighallgatni, mert ez a zene tiszteletet érdemel.
Amikor elsőnek belehallgattam a Blackstar c. számba, az első másodpercek után kikapcsoltam, gondoltam, a szokásos, nekem nehez értelmezhető Bowie zene. Az album 2016. január 8-án jelent meg, Bowie 69. születésnapján, rá két napra pedig elhunyt. Aztán több kísérletet tettem végig hallgatni, sikerült is, és megrogytam, a hangulatától. Dühített, és mondtam is magamban: "Cseszd meg Bowie, egy normális dob alapot nem tudtál/tudtatok volna kreálni a zene alá? Aztán rájöttem, nem kell, ez így tökéletes, ekkora disszonáns zenében a dobnak is annak kell lennie.
Hallgatok sokféle stílust, úgy ahogy el vagyok Coltrane 60-as évek második felétől megjelenő free lemezeivel is, amikor romba döntötte az amúgy sem erős jazz korlátokat (ajánlom a Meditations-t :D ), mint a borult egy lemezes prog rock bandák kiváló albumaival, de ilyen hangulatot zenében nem sokat találtam, talán a Tangerine Dream Zeit albuma, de az más miatt kiváló..
Elmondhatom, részemről mestermű született, felnőtteknek való zene,olyan mintha kicsit belátást akarna engedni, hogy "na, figyeljetek, ilyen lesz majd".
A Lazarus egy fokkal könnyebb, persze nem hétvégi délutáni könnyed családi piknikre való ez se. Szerintem a klippek is nagyon jók lettek, erről majd esetleg Ákos többet ír.
Tehát egyelőre ez a 2 szám van meg, tudatosan nem hallgatom meg a többit, majd egyszerre. :rolleyes:
Elnézést a hosszú sorokért, ez kijött.

https://www.youtube.com/watch?v=kszLwBaC4Sw

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2018.12.15., szomb. 16:22

Annyian kerestek meg privátban a PS Audio új zászlóshajó tápregenerátorának a P20 képességeivel kapcsolatban, hogy úgy döntöttem megosztom az eddig szerzett tapasztalataimat.

A kezdetektől fogva használok PS Audio tápregenerátorokat és a legtöbb típust birtokoltam a P300-tól egészen a P10-ig.
Nem szeretem pár órás felületes meghallgatás után a véleményemmel telekürtölni a fórumokat, így ebben az esetben is hosszasabb bejáratás, ismerkedés előzte meg a kritikus meghallgatásokat. Az észrevételeim, kritikám a gép vételárának fényében kerültek megállapításra, ezért tessék azokat a helyén kezelni!

A készülék igen nehéz és elég közel van ahhoz a kritikus súlyhoz, amely biztonsággal már csak faládában szállítható.
A gép házának összeszerelési, kiviteli minősége a P10-nél megszokott minőséget idézi, ebből a szempontból nem érzek eget rengető különbséget. Maga az alumínium öntvény profil előlap szemre egy rack egységnyivel magasabb, mint a P15, amely megörökölte a P10 házát.
Mindenképpen két emberes a kicsomagolás, emelgetés, mert ha magában végzi az ember, szinte borítékolható, hogy valami húzódás, sérülés lesz a torna vége. (Tapasztalat!)

Első bekapcsolás után ami azonnal fülbe ötlött, hogy közvetlen közelről sem zúg, búg a készülék, mint ahogyan tette azt a P300, PPP, vagy az összes ezt megelőző, általam birtokolt P szériás készülék. Ismerőseim elmondása szerint, nem minden P20 ilyen halk. Gondolom nem minden darabnál azonos nyomatékkal vannak meghúzva a csavarok, esetleg még az is lehet, hogy a PS-Audio munkapadjai körül tevékenykedő összeszerelő személyek közötti szakmai tapasztalat mutatkozik meg e-téren. Úgy látszik az én darabom szerencsés csillagzat alatt született, mert semmiféle hallható zajt nem produkál.
A távirányító továbbra is a szokásos gagyi műanyag, filléres kínai, gumi gombokkal, szálra húzott fém lapot imitáló felülettel.
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma már nem sértés "lekínaizni" egy távkapcsolót, mert a komolyabb csájníz készülékekhez olyan minőségű, egyetlen alu tömbből forgácsolt, ipari minőségű, mechanikus kapcsolókkal szerelt távirányítókat csomagolnak, hogy az ember álla a földet verdesi.)
Az előlapba integrált kijelző, csakúgy mint a P10-nél nem a legjobb minőségű és az olcsó kijelzők rákfenéje a beszűrődő oldal világítás, úgynevezett foltosodás itt is tetten érhető. Érezhetően gyenge hardver konvertálja át az érzékelők által összeszedett temérdek, egyébként hasznos, laikusok számára is egyszerűen értelmezhető adatot egy 486-os PC-ket idéző, kínosan lassan legördülő, grafikus felületen összegezve azokat. Ma amikor fogy.áron 40-50ezerért már a középkategóriás mobilok is minőségi, impozáns, egységes fényerejű HD kijelzőt, erős sokmagos ARM processzorokat kapnak egy olcsóbb személyautó árába kerülő High-End készüléknél egy korrekt(ebb) hardver úgy tűnik még mindig álom csupán!
A bemeneti IEC aljzat lehetett volna egy komolyabb érintkezőkkel rendelkező 20A-es darab...
A P20 (is) érzékenyen reagál a minőségi tápkábelekre és jól körvonalazhatóan, határozottan (ki)hallható azok minőségi különbsége, jellege. Tehát továbbra sem tudjuk a minőségi tápkábelt megspórolni.
Csakúgy mint a P10, tetszés szerint PC-ről konfigurálható, időzíthető, neten keresztül a villamosról, nyaralóból vezérelhető és visszakereshető napra pontosan, hogy mikor mennyit fogyasztott a cucc ténylegesen/átlagolva azok számára akiket ez hozna lázba...

A készülék hangláncra gyakorolt hatása valóban az árának és a jóval magasabb elvárásoknak megfelelően alakul.
Nem is árt felkötni a gatyát, mert olyan árkategóriában versengő készülékek közé készül befurakodni, mint amilyen a Wolfgang Meletzky neve által fémjelzett kiváló Stromtank S2500!
Semmilyen értelemben nem vonható párhuzam a P20 és a cég korábbi referencia tápregenerátorai között, konkurense házon belül csak és kizárólag a P15!
Nem érezni a legcsekélyebb dinamika kompressziót sem, ami a PPP és a P10 esetében, bizonyos készülékekkel tetten érhető volt.
A gépet egyszerűbb audiophile és belépő High-End komponensekkel rendelkező láncban is meghallgattam a tisztánlátás(hallás) végett. Abban a láncban abszolút nem indokolható a magas vételár, illetve alig van éreztető előnye a P20-nak a PPP(Premier) ellenében a készülékek sokkal szerényebb felépítéséből, tudásából, felbontásából kifolyólag. Szóval el kell keserítenem minden olyan készülék és kábelt tesztelő megélhetési audiovizuálbloggert , aki úgy véli, hogy egy ötcsillagos NAD forrás és bestbuy Harman/Kardon rádióerősítő köré épített láncban hitelt érdemlően kritizálhat majd egy PS Audio P20-ast esetleg Stealth SakraV16 összekötőt... :)

Nem igazán tudnám meghatározni százalákosan, hogy mennyit "javít" a gép, mert kevésbé a számomra rossz értelemben vett cserélgetős, kütyüzős hifiskedést szolgálja, hanem inkább a természetesség, egységesség, könnyű hallgathatóság és műélvezet irányába tereli a lánc megszólalását. Egy szó mint száz a P20 rendszerbe integrálását a referencia készülékek optimális működéssel hálálják meg, melynek hatására tudásuk legjavát nyújtják!
Csatolmányok
ps.jpg
ps.jpg (76.19 KiB) Megtekintve 2241 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12112
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 2839

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2018.12.05., szer. 20:24

Csatolmányok
tone.jpg
tone.jpg (146.2 KiB) Megtekintve 2398 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”