A fórumon megszaporodott bot-ok miatt, teszt jelleggel bevezettünk egy "biztonsági kód" rendszert.
Amikor új posztot hoztok létre, be kell írni a téma alá az alatta lévő biztonsági kódot

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.04., kedd 23:07

Aki követi a firkálmányaimat az nem lepődik meg, hogy egy bennem lakozó képzeletbeli milliárdos szemüvegén keresztül szemlélem az Ultra High-End dobozokat, mintha reális esélyem lenne méregdrága darabok gyűjtésére. :)
Az egyik nagy kedvencem az Avalon Acoustics az accuton patkolók közül!
Nem olyan szép kivitelezésű, precíz, mint a legtöbb csicsamicsa európai gyártó doboza, megjelenésében igazi duhaj, Made in USA, primitív musclecar jelleg de balanszában, zeneiségében nagyon eltalált darabok!

Az Osiris-t($72,000) a második generációs Sentinel-t és a Saga-t szívesen betenném a képzeletbeli gyűjteményembe.
Az 1997-ben debütált Osiris egy öt utas, hat hangszórós konstrukció. A nomex kevlár hangszórók mellett az akkori csúcsot képező alu/magnézium, titánium, kerámia membrános hangszórók kerültek beépítésre. Arról nem szól a fáma, hogy accuton-e a 2,5cm-es kerámia tweeter vagy sem...

A Sentinel-t viszonylag hamar követte a jelentős javításokat, tartalmazó Sentinel2($130,000.00), amely gyűjtői és egyéb szempontok szerint is sokkal nagyobb vad, ezért inkább ezt választottam a képzeletbeli gyűjteménybe.
Két jelentős változtatás történt a második generációnál. Az egyik, hogy az ember méretű és meglehetősen esztétikátlan, matt fekete külső passzív váltót tartalmazó koporsót egy elektronikus váltóra cserélték, illetve a kerámiát fölváltotta az akkoriban világszenzációnak számító, szintén az accuton-tól származó konkáv gyémánt magas.
Nagy vonalakban az Osiris lábnyomában haladó fejlesztésről beszélhetünk, hasonló tagolású kabinetben, kigyomlálva annak legnagyobb hibáit, jobb hangszórókészlettel, szerethetőbb külsővel.
A mélysugárzók hagyományosan itt is az ETON-tól származtak mindkettő generációban.

Az Isis(£96,250) továbbgondolt, aktualizált, némileg fejlesztett változata a Saga(£137,000). (Amennyiben úgy tetszik a Sentinel utódja.) Az előző típusoktól eltérően ezek a típusok ma is gyártásban lévő hangsugárzók és a gyártó a legmagasabb kategóriába tartozó Flagship osztályba sorolja őket.
A kettő közül a Saga egyértelműen a szebb, jobb, persze illik is annak lenni, mert sokkal újabb típus és árban is jelentősen rálicitál az ISIS-re.
Érdekes, hogy az Isis-ben még 1"-os accuton gyémánt magassugárzó található, míg a minden tekintetben jobb Saga-ban már egy szintén 1"-os Carbon/Glass anyagú, ismeretlen eredetű magassugárzó. (Sokáig azt hittem Accuton, mert szemre annak tűnt a képekről.)
Másik komolyabb változtatás az Isis-hez képest, hogy az első generációs Nomex kevlárokat második generációs, kisebb tömegű membránnal rendelkező ETON wooferekre cserélték.
Azt sem árt tudni, mielőtt Neil Patel-nek képzelnénk magunkat, hogy ezek nem a kereskedelmi forgalomban kapható tucat 12"-os ETON hangszórók...
Az egyedi wooferek mindegyike egy hatalmas méretű custom made neodymium mágnest kap, ami jelentős eltérés a magamfajta DIY mókolók számára elérhető köznépi változathoz képest!

Jogosan kérdezhetnétek, hogy kimarad a közel egy tonnás csúcsmodell a Tesseract(327,000)...!?
Nem is tudom... gondolkodik.gif
Nekem a tipikusan túltolt specifikáció a nagyot akarunk de kevesebbet fogunk dobozok mintapéldánya. Pont ugyan azt látom ebben a dobozban, mint a Siltech Symphony-ban...
Külsőben is annyira nagyot akartak dobni, hogy nem is igazán Avalon már a formavilága. Nekem első pillantásra inkább egy elcseszett, stilizált Ku-Klux-Klan tagnak tűnik. Gyanítom, hogy pont ezért nem lehet fehérben sehol sem látni! :D Számomra olyanok ezek a komikusan túltolt, böhöm dobozok, mint egy vérbeli versenyautó ami ugyan nagyon jó a pályán de a mindennapokban inkább egy egyszerűbb, szerethetőbb, barátságosabb, élhetőbb darabra vágyik az ember!
A mindennapokban a SAGA-nak örülnék a legjobban, míg gyűjtői darabként azt hiszem a Sentinel2 vagy az Osiris kellene leginkább.
Na jó a Tesseract is kellene! :smile29:

Palm-nak jegyezném meg itt a végén, hogy az Avalon Tesseract jobban hasonlít az Obelisk-re C&C-ből, mint a Siltech Symphony! :)
Csatolmányok
ava6.jpg
ava6.jpg (15.75 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal
ava5.jpg
ava5.jpg (107.41 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal
ava4.jpg
ava4.jpg (167.42 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal
ava3.jpg
ava3.jpg (96.68 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal
ava2.jpg
ava2.jpg (104.32 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal
ava1.jpg
ava1.jpg (227.14 KiB) Megtekintve 1945 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
Palm
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 551
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 67

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm » 2019.06.03., hétf. 16:03

ValhallA írta:
2019.06.02., vas. 23:46
Aki azt hitte, hogy megússza a hétvégét ValhallA féle agymenés nélkül az tévedett!

Méregdrága térplasztikák tekintetében a kábeleivel méltán elhíresült Siltech is nagyon jól áll!
Tisztelem Edwin van der Kley munkásságát de valahogy a dobozaika pillantva sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés.: Mit is akart a költő valójában? gondolkodik.gif
Amikor semmiféle kábel újdonsággal nem rukkolnak elő, akkor valamilyen lélegzetelállítóan drága térplasztikával jelentkeznek és nem a szerethetően rusnya kategóriából.
A Pantheon XXV és a Pantheon XX, valamint a Symphony dobozokkal gondolom valami olyasmi ikonikus hangsugárzó rendszer kialakítása lett volna a cél, mint a klasszikus HQD, IRS és társaik.
Egyébként maguk a Siltech dobozok igen érdekesek, mert mindig tartalmaznak valami extra dolgot, funkciót.
A PantheonXXV($125,000.00) a cég fennállásának 25. évfordulójára készült és a különlegessége, hogy a magas hangok lesugárzásáért egy Cadence elektrosztatikus panel felel és mindössze 39pár készült belőle.
A Cadence egyébként egy indiai gyártó, forgalmazó, aki józanul árazott hibrid elektrosztatikusokat gyártott a 90-es évektől datálhatóan. (Úgy tudom, hogy a cég időközben már csak High-End Audio kereskedésként funkcionál, gyártói ambícióikat föladták.)
A Phanteon XX a Phanteon XXV olcsóbb változata, ahol a Cadence magasat egy OEM RAAL ribbonra cserélték és a kabinet méretei is némileg csökkentek. Egy biztos, szebb nem lett! :)
A legnagyobb dobás pénztárca robbantás, térplasztika tekintetében a még meg sem jelent Symphony(€400.000) , amelyet idén Münchenben kordon mögül lehetett csodálni.
Az új trendek szerint alumínium kabinetbe zárt multi hangszórós, aktív konstrukció és állítólag majd váltogathatunk kedvünkre, hogy dome tweeter-t vagy OEM RAAL ribbonokat akarunk inkább hallgatni, miközben négy darab 18"-os woofer öklözi a hasfalunkat. :D
Nyilván el tudnak majd adni ezekből is a bennfentes ügyfeleiknek, viszont egyenlőre még nem igazán sikerült kult státuszba emelniük a dobozaik presztizsét évtizedes törekvéseik ellenére.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy léteznek olyan emberkék, akik Siltech kábeleket gyűjtenek. Egyik-másik fanatikusnál a Triple Crown-ig bezárólag minden kábel be van gyűjtve, amit évjárat szerint vitrinekben kategorizálva tartanak!
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy manapság sokkal nehezebb megdöbbenteni a nagyközönséget, mint a hetvenes évek végén-nyolcvanas évek elején, mivel sokkal nagyobb a konkurencia és a rengeteg innovatív(vagy annak hazudott) ezoterika tengerébe beleszürkül szinte minden konstrukció és gyártó.
Ma már inkább az árcédula emeli ki a tömegből a dobozokat vagy a sokszor nevetségesen túltolt specifikáció és a meghökkentő külső házasságával próbálnak vásárlókat megnyerni maguknak a cégek.
A bennem lakozó képzeletbeli milliárdosban sem keltette fel egyenlőre a három méregdrága hangsugárzó közül egyik sem az olthatatlan birtoklási vágyat...
Érdekes egyébként, hogy a legtöbb esetben semmi köze nincsen a luxuscikk által gerjesztett birtoklási vágynak a kult hangsugárzó valós, kézzel(füllel) fogható hangminőségéhez.
Nyilván szinte minden értelemben jobb autó egy modern Suzuki egy sirály-szárnyú 300SL-nél de mégis az utóbbiért fizetnek akár milliókat(EUR-ban!) egy-egy különleges példány esetén.
Magam is tudom, hogy technikai értelemben sokkal jobb egy modern Wilson egy klasszikus WAMM-nál, ám mégis az utóbbit sokkal inkább birtokolnám! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=uVn0WsLlBF4

https://www.youtube.com/watch?v=q7RamcXpgEM
A Siltech Symphony hangfal küleméről a klasszikus Command and Conquer játékprogramban volt Obelisk jutott eszembe.

Kép

Kép

31_1_21.gif

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.02., vas. 23:46

Aki azt hitte, hogy megússza a hétvégét ValhallA féle agymenés nélkül az tévedett! :smile29:

Méregdrága térplasztikák tekintetében a kábeleivel méltán elhíresült Siltech is nagyon jól áll!
Tisztelem Edwin van der Kley munkásságát de valahogy a dobozaika pillantva sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés.: Mit is akart a költő valójában? gondolkodik.gif
Amikor semmiféle kábel újdonsággal nem rukkolnak elő, akkor valamilyen lélegzetelállítóan drága térplasztikával jelentkeznek és nem a szerethetően rusnya kategóriából. :rolleyes:
A Pantheon XXV és a Pantheon XX, valamint a Symphony dobozokkal gondolom valami olyasmi ikonikus hangsugárzó rendszer kialakítása lett volna a cél, mint a klasszikus HQD, IRS és társaik.
Egyébként maguk a Siltech dobozok igen érdekesek, mert mindig tartalmaznak valami extra dolgot, funkciót.
A PantheonXXV($125,000.00) a cég fennállásának 25. évfordulójára készült és a különlegessége, hogy a magas hangok lesugárzásáért egy Cadence elektrosztatikus panel felel és mindössze 39pár készült belőle.
A Cadence egyébként egy indiai gyártó, forgalmazó, aki józanul árazott hibrid elektrosztatikusokat gyártott a 90-es évektől datálhatóan. (Úgy tudom, hogy a cég időközben már csak High-End Audio kereskedésként funkcionál, gyártói ambícióikat föladták.)
A Phanteon XX a Phanteon XXV olcsóbb változata, ahol a Cadence magasat egy OEM RAAL ribbonra cserélték és a kabinet méretei is némileg csökkentek. Egy biztos, szebb nem lett! :)
A legnagyobb dobás pénztárca robbantás, térplasztika tekintetében a még meg sem jelent Symphony(€400.000) , amelyet idén Münchenben kordon mögül lehetett csodálni.
Az új trendek szerint alumínium kabinetbe zárt multi hangszórós, aktív konstrukció és állítólag majd váltogathatunk kedvünkre, hogy dome tweeter-t vagy OEM RAAL ribbonokat akarunk inkább hallgatni, miközben négy darab 18"-os woofer öklözi a hasfalunkat. :D
Nyilván el tudnak majd adni ezekből is a bennfentes ügyfeleiknek, viszont egyenlőre még nem igazán sikerült kult státuszba emelniük a dobozaik presztizsét évtizedes törekvéseik ellenére.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy léteznek olyan emberkék, akik Siltech kábeleket gyűjtenek. Egyik-másik fanatikusnál a Triple Crown-ig bezárólag minden kábel be van gyűjtve, amit évjárat szerint vitrinekben kategorizálva tartanak!
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy manapság sokkal nehezebb megdöbbenteni a nagyközönséget, mint a hetvenes évek végén-nyolcvanas évek elején, mivel sokkal nagyobb a konkurencia és a rengeteg innovatív(vagy annak hazudott) ezoterika tengerébe beleszürkül szinte minden konstrukció és gyártó.
Ma már inkább az árcédula emeli ki a tömegből a dobozokat vagy a sokszor nevetségesen túltolt specifikáció és a meghökkentő külső házasságával próbálnak vásárlókat megnyerni maguknak a cégek.
A bennem lakozó képzeletbeli milliárdosban sem keltette fel egyenlőre a három méregdrága hangsugárzó közül egyik sem az olthatatlan birtoklási vágyat...
Érdekes egyébként, hogy a legtöbb esetben semmi köze nincsen a luxuscikk által gerjesztett birtoklási vágynak a kult hangsugárzó valós, kézzel(füllel) fogható hangminőségéhez.
Nyilván szinte minden értelemben jobb autó egy modern Suzuki egy sirály-szárnyú 300SL-nél de mégis az utóbbiért fizetnek akár milliókat(EUR-ban!) egy-egy különleges példány esetén.
Magam is tudom, hogy technikai értelemben sokkal jobb egy modern Wilson egy klasszikus WAMM-nál, ám mégis az utóbbit sokkal inkább birtokolnám! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=uVn0WsLlBF4

https://www.youtube.com/watch?v=q7RamcXpgEM
Csatolmányok
Siltech 3.jpg
Siltech 3.jpg (109.77 KiB) Megtekintve 2111 alkalommal
Siltech 2.jpg
Siltech 2.jpg (82.35 KiB) Megtekintve 2111 alkalommal
Siltech 1.jpg
Siltech 1.jpg (110.43 KiB) Megtekintve 2111 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.02., vas. 14:01

Előfokként nálam kiváltotta az ARC REF6-ot. Mind a Soulution 710 elé kötve, mind az ARC REF150SE végfokok előtt egy nyíltabb, "tisztább-szárazabb érzést" hozott, több felbontással, pontosabb és mélyebb mélyekkel, több életszerűséggel. A színpad kép is tagoltabb. Egy próbára kapott Nagra Classic végfok előtt is ugyanezt tapasztaltam. Pedig én lineáris táppal még nem is próbálta.
Ugyanakkor a Mastersound 845 EVO SE (egy integrált SET) előtt sokkal jobb/zeneibb volt DAC üzemmódban a 845-ös hangerőszabályzóját használva, mint pre-DAC üzemmódban a végfok bejáratra kötve. Pedig a 845-ös oldalanként egy-egy előfokcsövét és 6SN7 meghajtócsövét nem gondolnám míves előfoknak (bármennyire is NOS csövek), a hangerőszabályzója pedig analóg potméter...
De ez a szép a DAVE-ben, hogy így-is-úgy-is lehet használni. Az MScaler-rel párosítás után már nem tudom csak a DAVE-et hallgatni, MS-rel sokkal jobb.
Nálam REF6-nál (szerintem) jobb előfok még nem járt, azokra nem tudok mit mondani, de azt leváltotta, és minden más kipróbált pre-DAC-nál is jobban tetszett.
Nem vagyunk egyformák, ahogyan a hallásunk, preferenciáink, élő referenciáink, láncaink sem, ezért a jó-jobb hangról való képünk sem lehet konzisztens.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 159
Csatlakozott: 2014.01.26., vas. 09:02
Értékelés: 124

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: SzAndras » 2019.06.02., vas. 13:04

Előfokként nálam kiváltotta az ARC REF6-ot. Mind a Soulution 710 elé kötve, mind az ARC REF150SE végfokok előtt egy nyíltabb, "tisztább-szárazabb érzést" hozott, több felbontással, pontosabb és mélyebb mélyekkel, több életszerűséggel. A színpad kép is tagoltabb. Egy próbára kapott Nagra Classic végfok előtt is ugyanezt tapasztaltam. Pedig én lineáris táppal még nem is próbálta.
Ugyanakkor a Mastersound 845 EVO SE (egy integrált SET) előtt sokkal jobb/zeneibb volt DAC üzemmódban a 845-ös hangerőszabályzóját használva, mint pre-DAC üzemmódban a végfok bejáratra kötve. Pedig a 845-ös oldalanként egy-egy előfokcsövét és 6SN7 meghajtócsövét nem gondolnám míves előfoknak (bármennyire is NOS csövek), a hangerőszabályzója pedig analóg potméter...
De ez a szép a DAVE-ben, hogy így-is-úgy-is lehet használni. Az MScaler-rel párosítás után már nem tudom csak a DAVE-et hallgatni, MS-rel sokkal jobb.
Nálam REF6-nál (szerintem) jobb előfok még nem járt, azokra nem tudok mit mondani, de azt leváltotta, és minden más kipróbált pre-DAC-nál is jobban tetszett.
ValhallA írta:
2019.01.20., vas. 20:35
...Szóval Chord Dave és M-scaler…

...
A neten sokan bizonygatják, hogy olyan jó a DAVE-be épített digit előfok, hogy teljesen fölösleges a sok nehézsúlyú referencia előfok és hű meg há... Az igaz, hogy tényleg a legkevesebb kompromisszumot tartalmazó digit hangerőszabályozás ebben a készülékben található amit eddig próbáltam, ám nem vált ki referencia minőségű előfokot.
Persze ez nem igazán róható fel negatívumként a készüléknek, hogy nem olyan jó az előfok rész, mint egy sokszorosába kerülő Soulution, Nagra, CH-Precision vagy egyéb más referencia minőségű készülék.
A kompromisszum mentes minőségű, forrásba integrált digit hangerőszabályzó mellett kardoskodó Chord, Soulution, Boulder, stb. is tart a termékpalettán gigantikus méretű, árú referencia előfokot, biztos ami biztos alapon a finnyásabbak számára.
Világosak és érthetőek a cégek marketing szempontjai de még mindig nem tartunk ott, hogy egy hamutartó méretű, desktop lifestyle készülékbe épített digit előfok nyugdíjazhatna egy korrekt preamp-ot.
....

Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons


Avatar
wittao
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3426
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1511
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.06.01., szomb. 19:44

:tutiok:
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.01., szomb. 19:35

Sokan keresnek nálam abszolút referencia szintű USB kábelt és mostanáig széttárt karokkal azt kellett válaszolnom, hogy sajnos nincsen.
Közel három évembe telt, mire sikerült az Aura Reference V3 és Graphene-X szintet megugró USB kábelt összehoznom.
A kábel alapvetően az utolsó generációs platina/graphene struktúrát alkalmazza pár csavarral. Sallangmentes megszólalás, tisztaság, eszköztelenség jellemzi, csakúgy, mint a Graphene-X összekötőt.

Képen az ab ovo Referencia USB kábel!
Csatolmányok
ab ovo usb.jpg
ab ovo usb.jpg (1.44 MiB) Megtekintve 2114 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.01., szomb. 19:10

Akkor már inkább egy olyat, ami ugyanígy néz ki, elmosogat, lenyírja a füvet, lelövi a flexelő szomszédot...Steve Guttenberg-et is tartsam jól a nyugdíjas évei alatt a Short Circuit kellékrobottal együtt...? :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TR7DMY1Z4Bk[/youtube]

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2016.10.23., vas. 16:01
Értékelés: 285

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: mike-rame » 2019.06.01., szomb. 14:38

ValhallA írta:
2019.06.01., szomb. 00:12
Unatkozó milliárdosként biztosan nem autót, hanem ilyen böszme térplasztikákat gyűjtögetnék... ;peace;
Akkor már inkább egy olyat, ami ugyanígy néz ki, elmosogat, lenyírja a füvet, lelövi a flexelő szomszédot... ;)
rábotátty.jpg
rábotátty.jpg (50.96 KiB) Megtekintve 1986 alkalommal
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12192
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3077

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.06.01., szomb. 00:12

Ismét felbukkant egy izgalmas, történelmi jelentőségű High End darab az audiomarkt-on, konkrétan egy első generációs WAMM(Wilson Audio Modular Monitor).
Ami a Mark Levinson-nak a HQD az a Wilson-nak a WAMM.
Nevezetesen ezzel a szettel írta be magát Dave Wilson a nyolcvanas évek elején a legnagyobbak közé!
Bár a képeken nem látni a rendszer részét képező 18"-os hangszórókat tartalmazó sub tornyokat, gondolom az is jár hozzá... gondolkodik.gif

https://www.stereophile.com/content/wil ... ker-system

Képzeletben már be is illesztettem a gyűjteményembe az Infinity IRS V és a Martin Logan Statement-ek mellé. :rolleyes:
Unatkozó milliárdosként biztosan nem autót, hanem ilyen böszme térplasztikákat gyűjtögetnék... ;peace;
Csatolmányok
33.jpg
33.jpg (215.33 KiB) Megtekintve 1923 alkalommal
30.jpg
30.jpg (227.64 KiB) Megtekintve 1923 alkalommal
31.jpg
31.jpg (224.12 KiB) Megtekintve 1923 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3946
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1060

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: trane » 2019.05.26., vas. 21:31

Jozef76 írta:
2019.05.26., vas. 19:00
...Akinek az erősítő mellett van egy elosztót annak négy vétel ez a tápkábel!
aha... gondolkodik.gif :unsure:


védd a fákat> egyél hódot! ;-)))


Avatar
Jozef76
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 862
Csatlakozott: 2012.12.19., szer. 09:33
Értékelés: 89

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Jozef76 » 2019.05.26., vas. 19:00

Üdv Mindenkinek!

Itt vendégeskedik nálam meghallgatáson Aurora tápkábel. Mikor kivettem a csomagból kicsit meglepett a szélesége mert a kép nem adja vissza jól, de ahogy mérlem 75mm szélességü. Bekötésnél gondban voltam mert nem tudtam oda csatlakoztatni mint a többit. Egy hosszabbitóval oldottam meg. Péntek este nagy izgalommal ültem le egész nap járatam a rendszert kis hangerőn. Az első lemez Keb.mo. The door volt és jól kielemezem a kapott zenét gondoltam! Elindult a lemez csak hallgatom meg hallgatom és élvezem! Egyszer csak véget ért a lemez! Jött a Presser csak dalok azt is végig hallgattam úgy hogy elemeztem volna! Gyorsan kábel csere AgPt-Rfx tápkábel újra ezek a lemezek majd vissza az Aurora tápkábelt. Amit tud ez a kábel az hogy bedugod a helyére és elfelejtheted. Ez csak úgy lazán, természetesen zenél, nagyon sima nyugodt, gördülékeny, folyékony hangja van és nagyobb a tér minden irányban. Sok lemezt meghallgadtam a hétvégén néha meglepődtem hogy milyen szub tartományba tud a hangfalam lemenni úgy hogy nem tolakodó.
Akinek az erősítő mellett van egy elosztót annak négy vétel ez a tápkábel!
IMG_20190523_131424.jpg
IMG_20190523_131424.jpg (2.85 MiB) Megtekintve 1905 alkalommal

Avatar
wittao
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3426
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1511
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.05.25., szomb. 14:09

Akos valamilyen elerheto arlistad van? Graphene erdekelne 1m osszekoto, 2,4m hangfalkabel. Lehetasnak is fontos mivel kalkulaljunk, de ha nem publik akkor egy PM-et is megkoszonnek.
Koszonom szepen,
wittao
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
csaba203
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 285
Csatlakozott: 2014.11.26., szer. 10:30
Értékelés: 12

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: csaba203 » 2019.05.25., szomb. 08:50

  Üdv Mindenkinek!
  Egy kis beszámolót szeretnék nektek küldeni Ákos egyik művéről.A közelmúltban nálam vendégeskedett egy Grafhene-X összekötő kábel.Már akkor elég drága kábelekkel rendelkeztem de kiváncsi voltam a hangjára.Elő végfokom van viszont csak egy pár kábel érkezett,ezért így fogadjátok a beszámolót.A Grafhene-t a forrás és az előfok közzé kötöttem be.Előtte se volt komoly gondom a rendszerem hangjával,de a Grafhene beiktatásával egy új szintre helyeződött a kapott hang.Úgy tudnám megfogalmazni,hogy a valósághoz közelített az egész hang.És mint tudjuk a gépről történő zenehallgatásnak ez lenne a lényege.Hogy konkrét dolgokat is írjak nagyon magas fokú felbontás jellemzi a kábelt mindenféle kiemeléstől mentesen.Megfelelően testes valós hangszerhangok.Mivel én csak akusztikus hangszeren játszott zenét hallgatok nem tudom,hogy rockzenén lenne e hiányérzet.Tehát akinek már elég nívós rendszere van amit nem kell hangolgatnia a kábelekkel számoljon ezzel a kábellel.Sajnos annak ellenére,hogy ilyen jól szerepelt nálam visszaküldtem Ákosnak a kábelt.Két okból tettem ezt.Az egyik hogy nyilván két pár kéne belőle,hogy teljes képet kapjak a tudásáról.A másik teljesen prózai,a meglévő kábeleimet el kéne adnom hogy megvehessek két párat a Grafnene-ből.További kitartó munkát kivánok Ákosnak!Mindenkinek kellemes zenehallgatást!Üdv Csaba!

  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.05.13., hétf. 23:05

  Csatolmányok
  1.jpg
  1.jpg (26.38 KiB) Megtekintve 2012 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Avatar
  wittao
  Hazajáró lélek
  Hazajáró lélek
  Hozzászólások: 3426
  Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
  Értékelés: 1511
  Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.05.12., vas. 13:44

  Szerencsere a Project gondoskodik megfelelo szinbeli installacios lehetosegrol ;peace;
  14DC74A5-C2E9-43FD-9B4E-F4F0D522651F.jpeg
  14DC74A5-C2E9-43FD-9B4E-F4F0D522651F.jpeg (2.27 MiB) Megtekintve 1977 alkalommal
  Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq

  Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
  Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
  www.coreaudio.eu

  Avatar
  petimre
  V.I.P.
  V.I.P.
  Hozzászólások: 631
  Csatlakozott: 2008.04.03., csüt. 09:04
  Értékelés: 477

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: petimre » 2019.05.12., vas. 13:24

  Szia Ákos!


  Ezen igazi High-End hangsugárzó mögé kell az Aura kábel, s tényleg kész a fullos Aura... :D
  Csatolmányok
  Volya Audio Bouquet.jpg
  Volya Audio Bouquet.jpg (396.47 KiB) Megtekintve 1851 alkalommal
  Rendszerem:

  Cd futómű: Ethosz Reference PRO II,  Dac: Ethosz LXS, Előfok: Ethosz LXS, Végfok: Ethosz LXS Biamp, Állvány: Valhalla, Kábelek: Valhalla AgPt-R, Aura V2, Aura Ref, Aurora HC, Hangsugárzó: Ethosz Duett Diamond Line
  Analóg: Gyrophon Fb. Ref. - SME 309 - Ethosz LXS Tube Phono

  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.05.11., szomb. 12:16

  A YouTube-on is elérhető az Alapi - Szappanos - Borlai lemezbemutató koncert TV barát verziója.:
  [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xlPYFEUsE0E&t=88s[/youtube]

  Aki ügyes és rendesen figyel, kiszúrhat a tech guyok között. :)
  Csatolmányok
  Alapi.JPG
  Alapi.JPG (74.96 KiB) Megtekintve 1940 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.05.11., szomb. 10:16

  Garantáltan egy különleges zenei utazásban lesz része annak, aki ellátogat a ma este hétkor kezdődő koncertre.
  (A koncert rögzítésében mi is szerepet vállaltunk.)
  Csatolmányok
  1.jpg
  1.jpg (145.11 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Avatar
  Mancs
  Isten Hozott! :)
  Isten Hozott! :)
  Hozzászólások: 22
  Csatlakozott: 2016.06.29., szer. 14:08
  Értékelés: 8

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: Mancs » 2019.05.08., szer. 09:11

  Sziasztok kicsit szeretném Ákos kábeleit ajánlani nektek a saját tapasztalataimat megosztani veletek.Zene rajongóként nem hifistaként vágtam bele a saját rendszer felépítésébe.Nincs sok tapasztalatom benne kb 8 éve olvasok ebben a témában szinte mindent gyűjtöm az információt.Szerintem lelkesedésből tudatlanságból kifolyólag hoztam nem túl megalapozott döntéseket ha valamilyen kábel hangja jobban tetszett és épp engedte a keret megvettem.Az előzőt eladtam a fórumon szerintem sokan így csináljuk.Olvastam néhány tesztet Ákos kábeleiről felvettem vele a kapcsolatot egy tápkábelt szerettem volna venni az Aura sorozatból.Szerencsém volt Ákos pont számolt vissza egy első generációs Aurát elküldte.Vele együtt küldött egy Aura koaxot is.Quailton A 50i csöves erősítőm van először ennek a kábelét cseréltem ki jobb lett a hang nagyobb tér sokkal valósághűbb hangszer hangok több részlet szóval öröm volt.Na de milyen lenne ha a Dac-ba (Parasound 1400 nem egy mai darab de szeretem a hangot amit tud)tenném ezt a tápkábelt ugyanezek a tulajdonságok csak még erősebben azóta így használom.Bekötöttem a koaxot is na akkor meg egy olyan színvonalú hang költözött a nappaliba amit előtte soha nem hallottam pedig a készülékek ugyanazok.Tudom van egy olyan vélemény is hogy a kábeleknek nincs saját hangja blabla na én ezt máshogy gondolom.Vettem azóta Ákostól egy Auta xlr kábelt is egységesítettem a kábeleket most hangfalkábelre gyűjtök👍😊.Ha meglesz az is a kábel vásárlás nehézségein túl leszek egyszer és mindenkorra nem adni venni cserélni csak örömmel hallgatni a ZENÉT.Tegnap ott volt nálunk egy idősebb barátom leültünk zenét hallgatni egy cselló zongora duett ment.Azt mondta “nézem a két hangfal között a függönyt és várom mikor jön ki a zenész mögüle látom ahogy mozdul a válla mikor húzza a vonót”Sokszor én is érzem ezt azóta nem csak hallom hanem látom is a zenei történéseket.

  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.04.30., kedd 22:05

  Pár ingyenesen letölthető teszt felvétel.:
  https://www.likehifi.de/musik/gratis-ue ... JPJRvE5ies

  Én is használom egyiket-másikat a saját rögzített anyagok mellett a kritikus meghallgatásoknál.
  Csatolmányok
  NagraTape.jpg
  NagraTape.jpg (52.34 KiB) Megtekintve 1918 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Avatar
  tottyi
  Beköltözött
  Beköltözött
  Hozzászólások: 2116
  Csatlakozott: 2013.06.19., szer. 16:37
  Értékelés: 407
  Tartózkodási hely: Šamorín

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: tottyi » 2019.04.29., hétf. 16:22

  ValhallA írta:
  2019.04.26., pén. 20:18
  Show előtti bemelegítésnek.:
  https://hifipig.com/wp-content/uploads/ ... ersion.pdf
  A kepen lathato Full Horn System csak 800 ezer dollarba kerul es kinai szerzemeny. :)
  Zozoweb Audio PC, DAC: Chord 2Qute, Crown PSA-2/DC300A MK-II, Hydrasound, Infinity IRS Sigma, Violectric HPA V200, AKG K501

  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.04.26., pén. 20:18

  Csatolmányok
  1.jpg
  1.jpg (186.24 KiB) Megtekintve 2149 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Avatar
  gyuszmo
  Moderátor
  Moderátor
  Hozzászólások: 2356
  Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
  Értékelés: 649

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2019.04.21., vas. 13:23

  Azért remélhetőleg egy csöves monoblokk nem olvasztja meg a csoki hangfalakat! :rolleyes: Kellemes húsvéti ünnepeket! ;)
  Csatolmányok
  57368847_2201456756603747_4159583845156388864_n.jpg
  57368847_2201456756603747_4159583845156388864_n.jpg (40.68 KiB) Megtekintve 2307 alkalommal

  "Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


  Avatar
  ValhallA
  Tizezresek klubja
  Tizezresek klubja
  Hozzászólások: 12192
  Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
  Értékelés: 3077

  Re: ValhallA világa

  Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.04.20., szomb. 22:55

  Kellemes húsvéti ünnepeket!
  Csatolmányok
  h1.jpg
  h1.jpg (65.65 KiB) Megtekintve 2371 alkalommal
  happy.jpg
  happy.jpg (56.36 KiB) Megtekintve 2371 alkalommal

  "Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


  Válasz küldése

  Vissza: “ValhallA kábelek”