Megkérünk mindenkit, hogy a topikokkal kapcsolatos kéréseiteket, mint hirdetés újbóli megnyitása, cím javítás, stb... NE privát üzenet formájában jelezzétek, hanem a jelentés gomb használatával!
Köszi!

(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Avatar
HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2011.04.09., szomb. 09:51
Értékelés: 327

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: HoriTon » 2019.11.06., szer. 22:28

Sziasztok!

Mai napon megérkezett a várva várt ValhallA Aura V2/2, XLR-ről BNC-re átalakított digitális kábelem.

Mostanra jutottam el a rendszer építésnek azon belül is a CD vonalnak a kimaxolásával arra a szintre, amelyre vágytam! A CD futó és az új DAC-om közé kerestem digitális kábelt. Sok féle márkát használtam és kipróbáltam, többek között Shunyata, Audio Note ezüst, vdH digi coupler, The First, vdH Ultimate, Canare, Supra, AQ Diamond, HT, diy, stb. Mindegyik hozta az elvárt szintet, de nem tudtak kiemelkedőt nyújtani, sem megjelenési formában, sem hangilag.
Amikor kibontottam a csomagot, egyből feltűnt az Aura V2/2 megjelenésén, hogy ez valami más lesz, mint az előzőek voltak.
Bekötés után az első percekben már kiderült, hogy nagyon jól együtt működik a rendszerem többi tagjával. Ahogyan egyre jobban bemelegedett a csöves erősítő kombó, egyre dinamikusabban, egyre nagyobb felbontással szólalt meg a zene. Nagyon szépen leköveti a dinamikai váltásokak. Óriási hangtömegeket indít el a semmiből, majd szűnnek meg a fekete csendben, ha a zene úgy kívánja. Tökéletes a frekvencia felbontása és egyensúlya. A megszólaló hangszereknek testük, "aurájuk" van, pontosan poziciónálható a helyük. Az énekesek hús-vér emberek, akik élethűen megjelennek a szobában.

Kimagaslóan természetes, nyugodt, folyékony a megszólalása, ami a felső ligában játszókra a jellemző.

Örülök, hogy rátaláltam, biztos pont marad a hifi rendszeremben!

Még egyszer köszönöm és gratulálok, ez szép férfi munka volt! :tutiok:

Üdv:
Laci
CD futómű: JADIS JD3
DAC: CHORD QUTEST
Deck: NAKAMICHI LX5
Előfok: AUDIO NOTE L2 DIY
Végfok: AUDIO NOTE CONQUEROR SE 300B
I.erősítő: 2A3C SE HoriTon
Hangfal: AUDIO NOTE E/LX KIT
Kábelek: vdH REVELATION; AQ KC; ValhallA AURA V2/2; SOUNDSTRING; RPA
Táp: MCRU
Elosztó: FISCH AUDIOTECHNIK REFERENCE LINE

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2372
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 652

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2019.11.02., szomb. 16:39

Wilson The Royal Albert Hall-béli koncertjéből 5 perc, számomra ma a nagybetűs PROG, sőt, annál több is, amit csinál. Zeneileg mindenképpen, képi világ megítélését Ákosra bízom, engem megvett széltemben-hosszamban! :D

https://youtu.be/jMh-QDTuGGo

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
arthur3d
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2017.12.02., szomb. 10:22
Értékelés: 33

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: arthur3d » 2019.10.27., vas. 01:01

Sziasztok,

A mai napon kezdődött a "the UK hi-fi Show" https://hifishowlive.com/
Megosztanám Veletek a képeket, videókat - ez utóbbiak olyanok amilyenek, de legalább hangos kép :D és néhány gondolatot a látottakról valamint magáról a rendezvényről.

Maga a rendezvény helyszíne London-tól nyugatra Windsor mellett a királyi lóversenypályán volt - ezt azért említem meg, mert pont ebből adódoan nagyon rossz volt a szervezés. Az épület jellegéből adódóan sok kis helyiség volt - egymástól néha elég messze, az épület maga kb. 150-200m hosszú - összesen 6 emeleten szétszórva, néhol csak 3-4 kiállító volt. A kiállítók a VIP páholyokat kapták, no persze a királyi páholy azért zárva maradt :)
A másik ami nagyon nem tetszett, hogy a beígért 150+ brand helyett kb. 20-30 volt látható...ez is olyan kis angolos húzás. Először a 2 napos jegyet akartam megvenni, de még szerencse, hogy meggondoltam magam...apropó jegy. Akik elővételben vásárolták a jegyet azok - köztük én és a feleseégem is - szép hosszú sorban várakoztak, hogy bejussanak, mert mindössze 1 hölgy foglalkozott ezzel, akik pedig ott vásárolták a jegyüket kb. 1 perc alatt bejutottak, mert nekik külön részt nyitottak és 2 ember foglalkozott velük. Megjegyzem kb. 20 embert láttam 20 perc alatt amíg mi sorban álltunk, volt aki hangot is adott az elégedetlenségének.

Nos, eme kis bevezető után jöjjön néhány tartalmi, abszolút személyes véleményem.

- Cambridge Audio kellemes meglepetést okozott, az árához képest véleményem szerint szépen szólt a rendszerük. Volt 2 demo szobájuk és már az olcsóbb kategóriájuk is meggyőző volt, a komolyabb rendszer pedig még kellemesebb meglepést okozott, a staff pedig külön dícséretet érdemel.
- Chord szerintem a legnagyobb részt bérelte magának és nagy izgalommal mentem hozzájuk. Az igazat megvallva itt egy kicsit csalódtam, mert olyan KEF hangszóróval demóztak ami szerintem nem passzolt hozzájuk. Nem mondom, hogy rosszul szólt, mert azt nem is lehetne mondani, de olyan érzésem volt, mint egy IMAX moziban, ahol az a lényeg, hogy remegjen alattam a fotel és elnyomja a részleteket...valahogy nem volt "muzikális". A Chord szerintem ettől sokkat többet érdemelt volna.
- Dali...nekem régi "szerelmem" még '97-ből, amikor sikerült vásárolnom Dali 104 hangszórókat és egy Pointe Sima MKII csöves erősítőt. Gyermeki örömmel siettem a demo szobába amikor megláttam az ajtón a Dali nevet. Egy Epicon 8 keltette életre a zenét és az igazat megvallva nem csalódtam, bár nem voltam teljesen lenyűgözve. Kölünböző felvételeknél más-más módon szolgáltatta a zenét. A zongora, gitár produkciókat nagyon szépen prezentálta, tisztán és érzékien, de a dinamikus részeknél egy picit bizonytalannak tűnt. A felvétel minőségétől is sok függ ugye, de ezt Ti is ugyanúgy tudjátok. Szóval nem sírnék, ha otthon láthatnám :)
- Esoteric...Esoteric...ESOTERIC! Az egész kiállítás legjobb installációja volt...szerintem. Annyira együtt volt az egész rendszer, hogy alig bírtam otthagyni. Bármilyen stílusú zenével "etették" is, elvarázsolt. Ha sok-sok nulla lenne egy 1-es után a bankszámlámon, akkor gondolkodás nélkül kértem volna az egészet úgy ahogy van. Tovább nem is részletezem, mert fölösleges lenne túlragozni. Levett a lábamról.
- Audioquest kábeleket nagyon ötletesen mutatták be. Először egy £7.99 áru hangszóró kábelt kötöttek be, majd egy komolyabb - ránézésre Kimber kábel volt, de ez egyáltalán nem biztos. Egyértelmű volt a javulás. Ezután a saját 10 éves fejlesztésű hangszóró kábelük jött - réz/ezüst hibrid. No ekkor már szépen megjelentek a részletek, megnőtt a tér. Végül az idei - elmondásuk szerint pár hete lett kész - legújabb fejlesztésük következett ami teljesen réz kábel volt. Ezzel még egy picit túlszárnyalták a 10 éves kábel részleteit és ami még jobban feltűnt, hogy tisztább is lett. Ezután - jól kitalálva az egészet, mintha csak akkor vették volna észre - szóltak, hogy bocsi, de az összekötő kábel sem a legújabb, így most annak a cseréje jön. Nem volt erőltetett a két fickó előadása, kb. 15-en voltunk a szobában és mindenki jól szórakozott...jót beszélgettünk, mintha mindenki ismerte volna egymást :) Nagyon szépen szólt az egész rendszer, elfogadtam volna ezt is, kivéve a kábeleket...én maradok Valhalla fanatikus. :D
- Gold Note rendszerét egy nagyon jópofa öreg úr mutatta be, ahol is egy 1964-es kiadású vinyl lemez forgott nagyon szépen szolgáltatva a zenét. Kicsit beszélgettem Vele, de elnézést kért azért ha néha az egyik szemét a TV képernyőjére veti, mert a rugby világbajnokság megy és Anglia épp Új-Zéland-dal meccselt :D

Az orsós magnóknál is elég sokat időztem. Gyermekkoromban hallottam utoljára, természetesen akkor nem is figyeltem arra, hogy mi, honnan és hogyan szól. Itt, ahogy a képen is láthatjátok, a háttérben a plakáton lévő hölgy énekének és zongorakíséretének a stúdió felvételét hallgathattuk meg. Azután a közel 70 éves, színes pálmafás ingben pózoló - később kiderült, hogy Ő is dolgozott a felvételen - gentleman mondott pár szót a stúdióban használt beállításokról, a mikorofonokról, stb...nagyon érdekes volt. Az énekhangot pl. egy AKG csöves mikrofonnal vették föl (gondolom ez pár embernek nem újdonság). Ezután pedig megjelent maga a művésznő is. Kicsit színpadias volt, de mégsem volt túlrendezve.

A vintage részleg nem volt túl nagy, de annál nagyobb meglepetés volt, hogy a hallott zene egy kazettás magnóból szólt Technics hangszórókon kivetítve. Nagyon nosztalgikus volt.

Talán lehetne még írni néhány dolgot, de úgy gondolom ideje a képeknek és videóknak is helyet adni. Sajnos sok helyen nem volt elég tér a jó helyzetű felvételekhez, de talán a tartalom kárpótol érte, még ha rövidek is.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Avatar
borzy
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 768
Csatlakozott: 2012.02.18., szomb. 10:17
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Kiskunlacháza

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: borzy » 2019.10.21., hétf. 10:18

Queensryche Empire Nekem Is Kedvenc Albumom és Hallgatom Is !!. Főként a Silent Lucidity .
( Nekem az Első U.S.A Nyomásban Van Meg.)
Valhalla AgPt-RXF Hálózati kábel - Primare CD.21 - Valhalla Aura V2/2 Digi RCA. Valhalla AgPt-RXF Hálózati kábel - Primare i32 + MM30 + DAC.- ValhallA AgPt VIII/III Hangfal kábel - Triangle Genese Lyrr Limited Edition

Avatar
Ear
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2093
Csatlakozott: 2006.04.01., szomb. 11:31
Értékelés: 576

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Ear » 2019.10.21., hétf. 09:52

ValhallA írta:
2019.10.20., vas. 12:31
!
Egyébként a Queensryche Empire egy nagyon igényesen rögzített és kevert, akkoriban szokatlan, érdekes technikai újításokkal felvonultató album. Az Empire számban pl. sokszorosítva, szinte végig visszafelé van játszva Geoff Tate énekhangja, hogy minél egyedibb, szürreálisabb hatást érjenek el.
Érdekes meghallgatni a témában egy komoly hangmérnök elemzését az Empire megoldásaival kapcsolatban.:
https://www.youtube.com/watch?v=IKTHYHi27vA
Igen, amit mond a walk thru sound, tökéletes jellemzése az Empire hangzásának.

ear.hu - hifi meg ilyesmi

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.20., vas. 12:31

Ó igen, ezt én is pont így éltem át. Kicsit a semmiből jövő csoda volt, és valahogy a semmibe veszett el. Mind a mai napig féltve őrzök egy Operation Livecrime dobozt, amiben a koncert CD mellett ott, egy talán soha le nem játszott VHS kazetta is. Az Operation Mindcrime még az álmaimba is beköltözött egy időre.

A Queensryche végét, mint olyan sok zenekarét, leginkább a pénz(annak felosztása), elmérgesedő kreatív viták, megállás nélküli folyamatos koncertezés(haknizás) jelentette.
Az Empire lemez idején az MTV kiváltságos sztárjai lettek, olyannyira, hogy nekik is forgattak egy Unplugged session-t, mint tették azt egy maréknyi világsztárnak, mint Sting, Eric Clapton(Hájgend alapfelvétel! Ott figyel a polcodon.) és az akkor az igényesebb Rock-Heavy zenét kiszorító újhullámos házi kedvencnek a Nirvana-nak.
A QR Unplugged-ot én is rögzítettem az akkor abszolút konzumer csúcsnak számító, editáló pultos, S-VHS, Hi-Fi sztereó videómagnómmal. Gondolkodtam, hogy vissza kellene keresni ás feltölteni, mert a youtube-on, kizárólag nagyon rossz minőségű VHS kópiák állnak rendelkezésre, néhol még zavaró tracking zajt is hallani.:
https://www.youtube.com/watch?v=RrSCtjFlsrc
(Részletekben fel van töltve a teljes unplugged ha a fenti linket követitek.)
Már csak az a gond, hogy kellene egy jó állapotú, fejhiba mentes, S-VHS videót szerezni, mert vagy huszonöt éve nincs meg a gép...! :D

Amikor a lemez megjelent, már volt értelmezhető szintű hifim otthon. Engem egy másik lemez, egy Iron Maiden koncert lökött a hifizés rögös útjára, mert azt szerettem volna, hogy az jól szóljon. Jó pár év és elég érdekes rendszerek kellettek hozzá, mire rájöttem, hogy ez lehetetlen, mert egyfelől a lemezek nem pont úgy szólnak, mint ahogy azt én ideálisnak gondolom, másfelől vannak tényleg pocsék felvételek, és a fel nem vett dinamikát sem egy Mark Levinson lánc, sem az Ongaku nem pótolja.

Nyilván mindenki hamar belátja aki hájgendkedni akar, hogy nem a Trash és egyéb Metal lemezek jelentik a méregdrága rendszerek csúcs üzemanyagát.
Más részről a zenei értéket nem képviselő egy kaptafa noname Benelux Jazz Trio-k, közelmikrofonozott felvételei, amelyek modern műanyag kínai mikrohifin is kielégítően szólnak, hetvenmilliós csúcs láncokból igazán semmit nem mutatnak meg. (Mégis szinte minden kiállításon, legtöbb esetben a direkt hibás arányokkal kevert tötymörgést demózzák. Minek is a tökéletes keresztváltó?)
Megfigyelhető, hogy a komolyabb Hard Rock, Heavy zenéktől egyenes út vezet a Jazz, Fúziós, Prog-Rock, Klasszikus műfajok irányába!
Egyébként a Queensryche Empire egy nagyon igényesen rögzített és kevert, akkoriban szokatlan, érdekes technikai újításokkal felvonultató album. Az Empire számban pl. sokszorosítva, szinte végig visszafelé van játszva Geoff Tate énekhangja, hogy minél egyedibb, szürreálisabb hatást érjenek el.
Érdekes meghallgatni a témában egy komoly hangmérnök elemzését az Empire megoldásaival kapcsolatban.:
https://www.youtube.com/watch?v=IKTHYHi27vA
Én a mai napig használom teszteléshez a Promised Land záró tételét a Someone Else c. számot.:
https://www.youtube.com/watch?v=a3a2NPeWd1U
A Greatest Hits lemezre felkerült ennek a teljes zenekarral rögzített változata is.:
https://www.youtube.com/watch?v=paKptzuzv38
Amelyik rendszeren ezek nem szólalnak meg rendesen ott a rendszerben kell a hibát keresni és nem a zenében. :)

A grátisz felvételt X-Faktoráltaknak ajánlanám, még az arcnövesztés, világhírnévre törés előtt érdemes megnézni, hogy külföldön mi a szint amit meg kéne ugrani rétegzenében. Vagyis hogyan kell élőben úgy előadni, amit még az amatőr VHS felvétel sem képes szerény technikai képességeivel agyoncsapni.:
https://www.youtube.com/watch?v=Rp4vrmgntYo

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
Ear
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2093
Csatlakozott: 2006.04.01., szomb. 11:31
Értékelés: 576

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Ear » 2019.10.20., vas. 11:04

ValhallA írta:
2019.10.19., szomb. 20:36
Számomra az Oreration: mindcrime, Empire és a The Promised Land lemezek egyféle megismételhetetlen, megbonthatatlan mesterhármast alkotnak!
Tették mindezt úgy, hogy mind a három lemez más zenei stílusban lett etalon, nem ismételve egy pillanatra sem önmagukat!

Ó igen, ezt én is pont így éltem át. Kicsit a semmiből jövő csoda volt, és valahogy a semmibe veszett el. Mind a mai napig féltve őrzök egy Operation Livecrime dobozt, amiben a koncert CD mellett ott, egy talán soha le nem játszott VHS kazetta is. Az Operation Mindcrime még az álmaimba is beköltözött egy időre.

Amikor a lemez megjelent, már volt értelmezhető szintű hifim otthon. Engem egy másik lemez, egy Iron Maiden koncert lökött a hifizés rögös útjára, mert azt szerettem volna, hogy az jól szóljon. Jó pár év és elég érdekes rendszerek kellettek hozzá, mire rájöttem, hogy ez lehetetlen, mert egyfelől a lemezek nem pont úgy szólnak, mint ahogy azt én ideálisnak gondolom, másfelől vannak tényleg pocsék felvételek, és a fel nem vett dinamikát sem egy Mark Levinson lánc, sem az Ongaku nem pótolja.

ear.hu - hifi meg ilyesmi

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.19., szomb. 20:36

Aki úgy készül, hogy legújabb agymenésem tárgya valamiféle űber High-End kábel vagy Audió készülék az ne is olvasson tovább, mert nem szeretném az idejét rabolni.
A zenei felvételek felől közelítettem a kezdetektől fogva és minden tevékenységemmel a zene iránti alázatot igyekszem erősíteni a hobbin belül. A zene iránti megszállottságom valamikor a rendszerváltás környékén ütötte fel a fejét és az azóta eltelt időben hatalmasodott el menthetetlenül! :rolleyes:

Koromból fakadóan rám nem a The Beatles, Jimi Hendrix vagy a Rolling Stones gyakorolta a legnagyobb hatást de minden korosztálynak, korszaknak megvannak a maga legendái...

Valamikor a nyolcvanas évek vége felé ismerkedtem meg a Queensryche zenekarral az épp akkor aktuális, Operation:mindcrime(1988) sorlemez révén.
Erről és az azt követő két stúdióalbummal kapcsolatos viszonyomról szeretnék kicsit nosztalgiázni.

Javában tombolt a hajmetál korszak és erre az időre datálható az is, mikor igényem támadt a magasabb minőségben történő zenehallgatásra.
Teljesen más lehetőségek voltak az internet előtti világban a kis pénzű, munkás családból származó, zeneszerető fiatalok számára.
Emlékszem, hogy az Operation Mindcrime lemez egy piros színű, erősen használt, elkoszolódott BASF kazettára volt másolva egy megkérdőjelezhető minőségű LP-ről és az egyik ismerős hozta a legendás Csokonai művház-ból amire egy számítógépes copy party alkalmával tett szert. Valaki tévesen felcserélte, vagyis a mindcrime albumot helyezte, egy C64 programokat tartalmazó kazetta tokjába. Azzal a felkiáltással kaptam meg a barátomtól, hogy „vidd el ezt a sz@rt is, mert ez meg valami nagyon kiabálós metál amit mindig hallgatsz”. :)
A ropogós, másolt felvétel néhol még sebességbeli problémákkal is küzdött, így amikor évekkel később megszereztem jobb minőségben furcsa volt átállni itt-ott a sebességben helyes, pattogás, lemez és szalagzaj nélküli verzióra, mert addigra már beleégett az agyamba a hibás kópia. Volt, hogy egész nap csak az ment megállás nélkül a magnóban! :D

A shockmagazin.hu jóvoltából vannak nagyon részletes és minőségi írások a szóban forgó albumokról, számonként elemezve, valamint az együttes háttértörténetéről is akad bőségesen információ tőlem magasabban kvalifikált tollforgatóktól. Akit érdekel az alábbi linkeken olvashatja a kiváló írásokat.:
https://www.shockmagazin.hu/klasszikush ... -mindcrime
https://www.shockmagazin.hu/klasszikush ... che-empire
https://www.shockmagazin.hu/klasszikush ... mised-land

Lehet kevesen tudjátok, hogy videoklip rendezőként is tevékenykedem és sok tekintetben egyféle etalonnak tekintem az Empire lemezhez forgatott klipek jelentős részét.
A minőségi QR klipek egy ember, nevezetesen Matt Mahurin nevéhez köthetők. Ő készítette többek között pl. Peter Gabriel zseniális Red Rain videóját!
Az Empire lemezre az Empire, Best I Can, Silent Lucidity, Another Rainy Night dalokhoz forgatott videoklipeket. (Minőségüket tekintve is ez a helyes sorrend szerintem.)
A Promised Land albumról a Bridge-hez készült Matt által gyártott, rendezett videó. (A stílusjegyek letagadhatatlanok.)
Ezen kívül megszámlálhatatlan A+ pop, rock előadónak gyártott minőségi klipeket a RUSH-tól Sarah McLachlan át a Metallica-ig.
Akkoriban még nem youtube-ra készültek amatőr technikával a klipek kis költségvetésből, hanem képzett, filmes szakemberek gyártották, minőségi technikával, és ami a legfontosabb jó ízléssel a kiadók megrendelésére a zenei televíziók számára.
https://www.youtube.com/watch?v=NSTct2FFamw
https://www.youtube.com/watch?v=PTD6773wA58
https://www.youtube.com/watch?v=jhat-xUQ6dw
https://www.youtube.com/watch?v=V5fuP3teihg
https://www.youtube.com/watch?v=DxxrKSUkPQc

http://www.mattmahurin.com/photographs/ ... mumfxlyazx

Számomra az Oreration: mindcrime, Empire és a The Promised Land lemezek egyféle megismételhetetlen, megbonthatatlan mesterhármast alkotnak!
Tették mindezt úgy, hogy mind a három lemez más zenei stílusban lett etalon, nem ismételve egy pillanatra sem önmagukat!
Magánvéleményem szerint 80%-ban Chris DeGarmo zsenialitásának köszönhetőek ezek a lemezek, amihez kiválóan asszisztáltak a bandatagok és Geoff Tate pedig az egyik legjobb valaha élt metál torok és szövegíró volt fénykorában.
A bandát Chris távozása után feloszlattam volna és akkor maradhatott volna legenda státuszban.
Bármi is történt ezek után vannak dolgok amik tények maradnak és örökre elvitathatatlanok a bandától!

Bónusz infó azoknak akik végigolvastak.:
Miután Chris DeGarmo(Képen feleségével 2019-ben) abbahagyta a zenélést repülőgép pilótaként kezdett dolgozni és dolgozik a mai napig! :napsut:
Csatolmányok
chris feleség.jpg
chris feleség.jpg (44.63 KiB) Megtekintve 1194 alkalommal
Queensryche_-_Promised_Land_cover.jpg
Queensryche_-_Promised_Land_cover.jpg (50.35 KiB) Megtekintve 1194 alkalommal
empire.jpg
empire.jpg (20.2 KiB) Megtekintve 1194 alkalommal
Queensryche_-_Operation_Mindcrime_cover.jpg
Queensryche_-_Operation_Mindcrime_cover.jpg (48.98 KiB) Megtekintve 1194 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
borzy
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 768
Csatlakozott: 2012.02.18., szomb. 10:17
Értékelés: 46
Tartózkodási hely: Kiskunlacháza

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: borzy » 2019.10.12., szomb. 18:43

BÓTAJÓZSEF írta:
2019.10.10., csüt. 12:09
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Valhalla AgPt- RXF tápkábelnek.
Első tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
A kábelt az elosztóm elé kötöttem be, hogy a teljes rendszer profitálhasson a hatásából. Feleségemmel együtt hallgattuk meg az új szerzeményt.
Tömören összefoglalva: leírhatatlan mértékű a javulás,
Hosszabban taglalva: hifis paraméterekben jelentőset javult a rendszer hangja, eddig nem gondoltam, hogy ennyire mélyre tud menni a ZU. Rengeteg részlet előjött, amit soha nem hallottunk, ezerszer meghallgatott Opeth LP-n, Enslaved, Brian Bromberg, King Crimson, Voivod, Alice Cooper cd-n. Nyilván sok időnk még nem volt élvezni a hallottakat, de döbbenetesen jó.
Zenei szempontokból: abszolút szinergikus a hangzás, az arányok tökéletesek.
A feleségem is csak pislogott, hogy ezt se hallotta, meg azt a részletet sem, s milyen jó hallgatni. Becsukott szemmel élvezte az új Opeth LP-t. :D

Elég sok tápkábelem volt már, ettől drágábbak is, de ilyen mértékű javulást eddig csak az előfokom cseréje hozott. A rendszeremet ez a kábel tökéletesen kiszolgálja, s tudom, hogy az Aura szint nálam felesleges lenne, így örök darabra leltem.
A későbbiekben több kábelt is is ki fogok cserélni ilyenre.
2 db - ot Én Is Birtokolok

Nálam Is Hasonló Mértékű " Ízü " Javulást Hoztak a AgPt- RXF tápkábelek !!
bravo.gif
Valhalla AgPt-RXF Hálózati kábel - Primare CD.21 - Valhalla Aura V2/2 Digi RCA. Valhalla AgPt-RXF Hálózati kábel - Primare i32 + MM30 + DAC.- ValhallA AgPt VIII/III Hangfal kábel - Triangle Genese Lyrr Limited Edition

Avatar
BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2626
Csatlakozott: 2006.08.04., pén. 15:03
Értékelés: 226

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF » 2019.10.10., csüt. 12:09

Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Valhalla AgPt- RXF tápkábelnek.
Első tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
A kábelt az elosztóm elé kötöttem be, hogy a teljes rendszer profitálhasson a hatásából. Feleségemmel együtt hallgattuk meg az új szerzeményt.
Tömören összefoglalva: leírhatatlan mértékű a javulás,
Hosszabban taglalva: hifis paraméterekben jelentőset javult a rendszer hangja, eddig nem gondoltam, hogy ennyire mélyre tud menni a ZU. Rengeteg részlet előjött, amit soha nem hallottunk, ezerszer meghallgatott Opeth LP-n, Enslaved, Brian Bromberg, King Crimson, Voivod, Alice Cooper cd-n. Nyilván sok időnk még nem volt élvezni a hallottakat, de döbbenetesen jó.
Zenei szempontokból: abszolút szinergikus a hangzás, az arányok tökéletesek.
A feleségem is csak pislogott, hogy ezt se hallotta, meg azt a részletet sem, s milyen jó hallgatni. Becsukott szemmel élvezte az új Opeth LP-t. :D

Elég sok tápkábelem volt már, ettől drágábbak is, de ilyen mértékű javulást eddig csak az előfokom cseréje hozott. A rendszeremet ez a kábel tökéletesen kiszolgálja, s tudom, hogy az Aura szint nálam felesleges lenne, így örök darabra leltem.
A későbbiekben több kábelt is is ki fogok cserélni ilyenre.

Naim-ZU


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.08., kedd 22:23

Nemrégiben volt szerencsém egy Ayon referencia rendszert fülügyre venni.
A rendszer elemei az aktuális csúcsmodell Ayon készülékekből és a 25. évfordulóra készített, lélegzetelállító külsővel felvértezett Lumenwhite-White Light dobozból állt a kábelezés Aura Ref. és Graphene-X.
Úgy gondolom az ársáv egyik legjobb három utas doboza a LW, borsos árától függetlenül! Szintén accuton szekértoló az Ayon és a lumenwhite, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy még manapság sem nagyon akad jobb minőségű dinamikus hangszóró az accuton gyártmányoktól...
Az más lapra tartozik, hogy dögunalom a kiállításokon hallgatni, lesegetni az accuton hangszórókkal szerelt dobozokat minden második szobában.
Mondhatni első látásra(hallásra) szerelem a White Light 25th Anniversary! Csodaszép külső, gyönyörű hangszínek, villámgyors, analitikus, hatalmas, minden irányban kiterjedt tér, tűéles pozíciók.
Bemelegedés, állványok, le és felmágnesező rátétek, woodoo főpapok, kovaföldelő csodadobozok, macskaalmos láda és kütyürengeteg nélkül is letaglózó, főúri megszólalás! Ezt kellene, hogy jelentse a High-End Audio!
Hozzáteszem, hogy septében installált rendszerről van szó és egy frissen elkészült lakás, még diszperzit szagú, berendezetlen helyiségében hallgattuk a szintén bejáratlan kábeleimmel!
Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert vannak a neten hivatásos fintorgók, akik már a képek alapján meg tudják állapítani, hogy "sz@rul szól" egy rendszer, mert rossz oldalon van a bejárati ajtó meg a nagyi komódja 250-560Hz-en bizony nagyon bezavar…
Csatolmányok
11.jpg
11.jpg (511.44 KiB) Megtekintve 1704 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.06., vas. 16:47

A BBC információi szerint 80 éves korában elhunyt Ginger Baker, a Cream - Band legendás dobosa. Nyugodjon békében.
Csatolmányok
GB.jpg
GB.jpg (90.63 KiB) Megtekintve 1846 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.05., szomb. 19:17

Írnék pár sort egy (illetve már 3) új jövevényről a rendszerkémben. Egy Auroráról. Na nem erről a híres 1903-as rombolóról...

Tény, hogy inkább az elhíresült romboló cirkálóhoz hasonlít a masszív Aurora tápkábelek mindegyike, ám valójában egy sokkal szebb jelenségről az északi fény-ről(aurora borealis) kapta a nevét.
Van egy olyan kis huncut játékosság is az elnevezésekben, hogy az aranyat tartalmazó kábeleim némelyike tartalmazza az arany vegyjelének(Au) betűit, ezért az Aurora, Aura.

Ahogy Zoli is megjegyezte, nagyon sok előnye van a ribbon vezetőknek hagyományosabb társaikkal szemben.
Normál, átmérős vezetőkkel pl. kivitelezhetetlen a szabvány hálózati csatlakozókkal(schuko, iec) szerelt kábeleknél az Aurora-ra is jellemző szokatlanul nagy keresztmetszet.

Az Aurora első generációja nagyon nehezen kezelhető kábeleket eredményezett és a gyengébb granulátumból öntött csatlakozók nem is bírtak el a kapitális méretű, súlyú kábelekkel.
Az új V2 kábelek sokkal élhetőbbek, kisebb súly és sokkal nagyobb flexibilitás kíséretében.
(A képen a polírozatlan, szigetelés nélküli, V2 vezető látható.)

A második generációnál nagyon sok mindent változtattam.
A vezető összetétele, mérete, vastagsága és az elsődleges szigetelés anyaga is módosult.
Rezet már egyáltalán nem tartalmaz a föld kivételével.
Másik fontos dolog, hogy az elejétől a végéig egyetlen vezető található a csatlakozókig.(Ez már az Aurora V1 esetében is így volt.)
A legtöbb „gyári” ribbon táp és egyéb más kábelnél a széles ribbon szalagok végére forrasztanak egy 7-8cm-es megkérdőjelezhető minőségű kábeldarabot, hogy szerelhető legyen átalakítás nélküli szabvány csatlakozókkal a széles vezető. Ez a megoldás bár gyors és egyszerű kontaktálást eredményez, nagyban rontja a kábel hangminőségét.
Az Aurora kábeleknél a ribbon formáját kimarom és beültetem a csatlakozó házába és ott rögzítem azokat.
Sok tekintetben már a novice V2 is meghaladja a legtöbb első generációs, magasabb osztályba sorolt Aurora tápkábel teljesítményét.
Csatolmányok
platinum.jpg
platinum.jpg (186.32 KiB) Megtekintve 1961 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
giotto14
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1482
Csatlakozott: 2015.08.27., csüt. 07:28
Értékelés: 212
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: giotto14 » 2019.10.04., pén. 14:41

Sziasztok! Írnék pár sort egy (illetve már 3) új jövevényről a rendszerkémben. Egy Auroráról. Na nem erről a híres 1903-as rombolóról...
Aurora 1903.jpg
Aurora 1903.jpg (807.2 KiB) Megtekintve 2109 alkalommal
hanem erről a furcsa nyakkendőről, amire Ákos hálózati csatlakozókat szerelt:
Aurora n V2.jpg
Aurora n V2.jpg (116.31 KiB) Megtekintve 2109 alkalommal
Forráskészülékbe kerestem az erősítőmben lévő Lessloss Reference tudásához jobban passzoló kábelt. Többet is kipróbáltam (LL Signature, Elrod EPS2 Signature, Stealth M5000, stb.), de nem voltam még teljesen elégedett. A turkálóban láttam meg az Aurora n V2-t és első látásra beleszerettem. Ugyan Ákos azt mondta, hogy többnyire erősítőkhöz, elosztókhoz viszik, de engem ez nem zavart. És milyen jól tettem :) Nem kispályás darab, a maga 75 mm szélességű AgPtAu ötvözetű szalag vezetőivel. Hajlítani még egész jól lehet, de csavarni már alig. Ha sikerült az installálás, ezek a dolgok hamar feledésbe merülnek. Imádom a ribbon vezetőket! Ahogyan bánnak az energiával, amilyen nyugodtan és folyékonyan tud áramlani a zene a segítségükkel, az lenyűgöző. Használtam Elrod Statementet vagy EPS-t is, csak ott hamar tetten érhető a rézkábelekre jellemző színezettség, kisebb felbontás, sávszélek, lomhaság, stb. Az új Elrodok már sokkal jobbak, de horror áron mérik őket.

Nos az Aurora n V2 nem szenved az említett hiányosságokban. Tiszta, transzparens, gyors, folyékony, szellős és dinamikus. A térnek még a falak sem szabnak határt (legalábbis így érezni), a hangszerek gazdag tónusúak, gyönyörű, hosszú lecsengésekkel, az énekhangok artikuáltak és érzelemgazdagok. Az atmoszféra igazán magával ragadó. Persze mindehhez az is hozzájárult, hogy azóta az erősítőmben és az elosztómban is Aurora n V2 figyel :)) El sem tudom képzelni, hogy mit tudhatnak a nem novice Aurorák, de most teljesen elégedett vagyok és próbálok nem betérni a turiba. Mint minden kábel, ez is rendszer- és fül függő, de jó szívvel ajánlom a figyelmetekbe.

Jó zenét mindenkinek! Z.
Eladó: Harbeth M30.1 + Tontrager állvány 729eFt
Hydrasound NexT 2 m-es hálózati kábel 61,5eFt
Apple iPhone XS Max 64 GB astro grey 225eFt
Apple Watch 4 gen 44 mm Alu sportszíj 85eFt

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.10.02., szer. 21:36

"Ma ünnepli születésnapját Sting, az egyik legsokoldalúbb világsztár. A 68 éves angol énekes, dalszerző, basszusgitáros változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált.
Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, társa Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos volt. Sting 1984-től dolgozik szólóban."

happybday.gif

Az utolsó The Police album és az első négy szólólemez a mai napig kedvencem!
Csatolmányok
111.jpg
111.jpg (207.76 KiB) Megtekintve 2233 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4228
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1153

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: trane » 2019.09.29., vas. 22:14

ValhallA írta:
2019.09.29., vas. 22:06
" Szeptember 28-án lett volna 61 éves a zseniális szaxofonos, Csepregi Gyula. "

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U94zezo55GE[/youtube]
R.I.P. sad.gif


védd a fákat> egyél hódot! ;-)))


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.29., vas. 22:06

" Szeptember 28-án lett volna 61 éves a zseniális szaxofonos, Csepregi Gyula. "

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U94zezo55GE[/youtube]
Csatolmányok
CSGY.jpg
CSGY.jpg (26.45 KiB) Megtekintve 2384 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.29., vas. 19:10

Idei munchen-i shown az egyik legjobb hangot adtak a Kaiserek. A nagy nem tetszett annyira, mint a kicsik (tobben is mondtak, meg egy picit dolgozniuk kell rajta, bar csukott szemmel igen-t mondanek barmelyik furneros valtozatra :) ). Szenzacios volt a Kondo cuccokkal.
Megertenelek ha ezek kozul valasztanal, es termeszetesen 1-gyel none az irigyeid szama de inkabb irigyei legyenek az embernek, mint sajnaloi!
Ui. Gratulalok a karbon hangfalkabelekhez, igazan felcsigaztal veluk, foleg az osszekoto tukreben. Milyen dobozok vannak most Z-nal amin meg tudtatok hallgatni?
Volt szerencsém két alkalommal privát demó kereteim belül meghallgatni a dobozokat.
Nagyon jók, szépek és lélegzetelállítóan jók a Kaiser dobozok ez nem kérdés!
A Kawero Grande-tól nekem sokkal tetszetősebb és élhetőbb a Classic. Persze nagyobb terekben már kevés lehet a Classic de átlag lakószobákban több mint elég.

Fogalmam nincs, hogy milyen doboza van Z-nek. Kizárólag saját láncban fejlesztem a kábeleimet és a képek is a privát rendszeremről készültek.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
wittao
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3564
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1680
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.09.29., vas. 12:25

Idei munchen-i shown az egyik legjobb hangot adtak a Kaiserek. A nagy nem tetszett annyira, mint a kicsik (tobben is mondtak, meg egy picit dolgozniuk kell rajta, bar csukott szemmel igen-t mondanek barmelyik furneros valtozatra :) ). Szenzacios volt a Kondo cuccokkal.
Megertenelek ha ezek kozul valasztanal, es termeszetesen 1-gyel none az irigyeid szama :D de inkabb irigyei legyenek az embernek, mint sajnaloi!
Ui. Gratulalok a karbon hangfalkabelekhez, igazan felcsigaztal veluk, foleg az osszekoto tukreben. Milyen dobozok vannak most Z-nal amin meg tudtatok hallgatni? (akar privatban is megkoszonom ha valaszolsz, ha nem publikus).
Udv,
W
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.29., vas. 12:06

Ki tudja. A dobozok lehet ez után jönnek.
Erre a felvetésre egy klasszikus film címével válaszolnék. :napsut:
Csatolmányok
James Bond.jpg
James Bond.jpg (358.05 KiB) Megtekintve 2475 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
Palm
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 688
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 94

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm » 2019.09.29., vas. 08:27

wittao írta:
2019.09.28., szomb. 16:45
ValhallA írta:
2019.09.27., pén. 13:09
Nem akárkiktől kaptam levelet... :rolleyes:
Jo dolog ez a level, de egy par dobozkanak jobban orulnek :D
Ki tudja. A dobozok lehet ez után jönnek. ;)
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
wittao
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3564
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1680
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.09.28., szomb. 16:45

ValhallA írta:
2019.09.27., pén. 13:09
Nem akárkiktől kaptam levelet... :rolleyes:
Jo dolog ez a level, de egy par dobozkanak jobban orulnek :D
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.27., pén. 13:09

Nem akárkiktől kaptam levelet... :rolleyes:
Csatolmányok
kaiser.jpg
kaiser.jpg (86.68 KiB) Megtekintve 2742 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.23., hétf. 14:41

A hamarosan elkészülő Graphene-X hangsugárzó kábel vallatása.
Csatolmányok
h3.jpg
h3.jpg (63.57 KiB) Megtekintve 2934 alkalommal
h2.jpg
h2.jpg (83.46 KiB) Megtekintve 2934 alkalommal
h1.jpg
h1.jpg (74.86 KiB) Megtekintve 2934 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12216
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 3135

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA » 2019.09.21., szomb. 22:34

" Fretless electric bass legend Jaco Pastorius R.I.P.

*1.Dezember 1951 Pennsylvania - †21. September 1987 Florida

Album: Bright Size Life (ECM 1073)"
Csatolmányok
11.jpg
11.jpg (168.75 KiB) Megtekintve 3058 alkalommal

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)


Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”