Üdv!
Kezdő ValhallA kábelezőként megosztanám első tapasztalataimat Ákos CuAG SS8 mkIII tápkábeleivel. Előrevetíteném, sajnos nem vagyok egy tapasztalt, sok rendszert hallott hifiző, nem is biztos, hogy mindent szakszerűen le tudok írni. Leginkább a potenciális kezdő ValhallA-zóknak szánom akiknek nincs több százezres büdzséje egy-egy kábelre.
2 éve ott tartottam a tápkábel témával, hogy "mire Pakstól ideér a sok kilométer ki tudja milyen kábelen, mit számít 1,5 m a végén...". Aztán egyszer egy haverom kezembe nyomott egy legolcsóbb KáCsa kábelt Oyaide klón dugókkal, hogy ő kipróbálta, hallgassam meg én is. Azóta mindenbe ilyen kábel került, és egy Alces elosztó/szűrő is, a rendszerem óriási minőségi ugráson ment át így.
Aztán egy másik havertól hallottam Ákos kábeleiről mostanában, olvasgattam kicsit itt a topicot, aztán egy IC kábel kapcsán beszéltem Ákossal. Azt javasolta, hogy IC és hangfal kábeleknél inkább az AgPt vonalat próbáljam, tápoldalon a CuAG is hozhat javulást. Nemsokkal később lett is nála pont 4 a fent nevezett típusból, nekem pont annyi kell a rendszerbe, be is neveztem.
Mikor megjöttek, első látásra/tapogatásra rögtön látszott, hogy minőségi, jól megépített cucc. Jó állapotúak is, de a "kígyóbőr" mintázata azért mutatja, hogy nem mai divat

...
Aztán bepattintottam őket a Kácsa kábelek helyére, nem igazán tudok kiemelni egyes aspektusokat, úgy érzem az egész rendszer több szintet ugrott egyszerre, tényleg seggre ültem tőle. Sebesség, dinamika, mély kiterjedés, transzparencia, térérzet, ezek jutottak eszembe róla. Nem gondoltam, hogy már az alapkábelével ilyen javulás jön.
Aztán valahol olvastam, hogy valaki tápkábel upgrade után kivette az Alces szűrőt és jobb lett. Nosza egyik este (1/4 11kor, asszony boldog volt) kibányásztam a szekrény mögül, kiiktattam, és lőn csoda, mintha a széthúzták volna a függönyt. Új rendszerem lett. :-) Úgy látszik egy bizonyos szintű tápkábelezés felett a szűrő többet ront, mint használ. De legalábbis nálam, az én rendszeremben most így tűnik.
Ajánlás: ha valakit érdekelnek a ValhallA kábelek, de nincs pénze az újabb/magasabb kategóriájú kábeleire, nyugodtan tegyen egy próbát a használtan elérhető alapkábelekkel is! Szerintem ezek más gyártóknál közép v. felső kategória. Ha találsz egy érdekes példányt a turkálójában, vagy a kábelhirdetések közt, vétel előtt egyeztess Ákossal, nekem nagyon készségesen segített, azt is elmondja, ha valamelyiket nem ajánlja valahova.
Bocs a hosszúra nyúlásért!
(Utóélet: Aztán valamelyik nap feltett a turkálóba két ezüst tápkábelt. Beszéltem vele, ezt kimondottan forrásba ajánlja, úgyhogy mivel az elosztó kikerült, így 1 táppal kevesebb kell, megbótoltam vele,hogy visszaküldök kettő CuAg-t, meg kifizetem a különbözetet, és küld egye AgVIII Ref-t. Kász-tömör-szörvisz!

Aztán pont ma írta, hogy bedobott a csomagba AgPt ICket is hallgassam meg. Nem semmi csávó vagy Ákos!)
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Denon DL103
Lehmann Black Cube, Human Audio A1
Linn Majik ds-i, ValhallA AgPtIII/II, AgVIII Ref
Gauss Audio LZ7, ValhallA CuAg SS8 mkIII
MA Gold GX200, ValhallA AgPtVIII/III