Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Erik Satie, karantén freskója, avagy 2021 első valhallás agymenése...

Soha nem rejtettem véka alá, hogy nagy rajongója vagyok a Martin Logan hangsugárzóknak...
High-End kalandozásaim során rengeteg teljes-sávú hibrid megfordult a füleim között, leginkább a cég felső házából. Tévesen, ami kicsi az egyben gagyi és érdektelen, hájgend alapkoncepció mentén masírozva!
Örömmel jelentem, hogy sok-sok év kihagyás után, ismét a Martin Logan tulajok táborát erősítem!
No, ne kezdjen el senki sem irigykedni és kínjában, valhallaákosra hajazó Woodoo babát szurkálni, mert a szóban forgó „doboz” nem egy CLX vagy Neolith...

A sztori, valahol ott kezdődött, hogy a harmadik rendszerembe kerestem egy olcsó(bb) dobozt, aminek képes vagyok örülni, illetve valamilyen formában kiemelkedő képességekkel rendelkezik.
Nem stresszelek senkit tovább, a szóban forgó hibrid a falra szerelhető, igen találó elnevezésű Fresco. (Köszönöm Gábor!)
Kiemelt szempont volt a falra szerelhetőség, mivel nem nagyon van helyem, így az eddigi közepes méretű, épített dinamikus dobozaim rengeteg értékes, másra hasznosítható teret elloptak.
Azt tudni kell, hogy nálam valamilyen formában mindig szól a zene...
Most is, miközben ezeket a sorokat gépelem, John és Steve Hackett: Sketches of Satie című, Erik Satie feldolgozásokat tartalmazó albuma szól. (Nagyszerű lemez!)


Szóval ML Fresco.:
Nem egy új dobozról beszélünk, így ha valaki kedvet kap soraim olvasása közben a vásárláshoz, hiába szalad, hogy megkaparintson egyet magának.
A doboz egészen pontosan 2003-ban került piacra, így mostanra nagykorú...
Egészen 2007-ig gyártották, amikor is a ráncfelvarrott Fresco i utódmodell váltotta.
Egyes külföldi ML felhasználói fórumok szerint az eredeti Fresco jobb minőségű, mert az i verziónál pár dolgot kispóroltak, mint például a doboz egységes árnyékolását.
Cserébe viszont a Fresco i lényegesen olcsóbban nyújtotta ugyan azt a hangminőséget.
Nekem személy szerint sokkal jobban tetszik az eredeti Fresco formavilága a lekerekítésekkel, pláne szürke színben, mint az i változat szögletes, fényes fekete előlapja, amely még képen nézve is egy ujjlenyomat mágnes.
Egyébként értem, hogy mi volt a Fresco-i fényes, talán akril vagy lexan felületénél a bázis koncepció. Szerették volna, hogy még jobban harmonizáljon egy nagy méretű televízió, kikapcsolt fekete kéjelzőjével és ne vonja magára a figyelmet. Szerintem ezt sikerült is elérni a megváltoztatott design és anyaghasználat segítségével.

Ami a ML-tól megszokott, minőségi kartonból és kiegészítő csomagolásból azonnal feltűnik, hogy jól megépített, meglehetősen vaskos, méretéhez képest nehéz hangsugárzóval van dolgunk.
Az élek finoman kerekítettek az ívek, illesztések tökéletesen együtt futnak, jó érzés a felületekhez érni és igazából nem is nagyon lehet kritikával illetni a kiviteli minőségét.

Jelenleg, három különböző minőségű rendszerem van, kezdve az írás tárgyát képező, alap setup-tól, egészen a fejlesztői minőségű, referencia láncig bezárólag.
A rendszer amibe került, lényegében audiophile belépő szint, de még így is képes volt élményt nyújtani... Kell ennél több?!
Masszív tévút, hogy kizárólag a mega, giga rendszerek képesek örömteli zenehallgatással töltött órákat nyújtani!
Aki csak vakarózik, vágyakozik, sóhajtozik alap kivitelű audiophile rendszer birtokában, zenehallgatás helyett, kizárólag magára vessen!
Sokan biztos felszisszennek, hogy de az alap nem egy ML, hanem a macskahúgyos garázsból előkotort, pozdorja Orion a vaterán... Nem igaz!
Használt árát figyelembe véve a korából származó értékvesztéssel kalkulálva, már mindenkinek elérhető, aki különlegességre vágyik és képes reális elvásásokból táplálkozó kompromisszumok megkötésére.
A netezős rendszerem valamivel kevesebb, mint 250ezer Ft-ba került összesen, mindenféle használt komponensekből építkezve a következő elemeket tartalmazza.:
Forrásom: ASUS Essence STX II audiophile hangkártya, erősítőm egy ebay-es KIT-ből épített, tenyérnyi méretű, filléres class-T végfok, hangsugárzó: ML Fresco, kábelezés: minden vacak ami volt.

Kicsit féltem, hogy a kis Class-T mit fog szólni egy ML-hez de tökéletesen meg tudja hajtani és képes kordában tartani magasabb hangerő szinteken is a teljes hangképet, szinte végig megtartva az arányokat.
(Igaz a specifikált adatok alapján nem volt mitől tartani, de a gyári adatok a legtöbb gyártónál mese habbal!)
Maga a doboz nem a ML-től megszokott elektrosztatikus technológiát alkalmaz, hanem a magas és közép sugárzó a doboz megjelenésekor bevezetett Advanced Thin Film(későbbiekben ATF) drivereket használ, kiegészítve kettő darab 4”-os alumínium membrános, hagyományos dinamikus hangszóróval, Vojtko(Tervező ürge neve.) keresztváltóval.

Aki azt gondolná, hogy ez a három utas doboz, egy amolyan kamu, nagy nevet apró pénzre váltó, semmitmondó térplasztika, „házimozi háttérsugárzónak bármi jó” alapon az nagyot téved!
Megszólalásának első pillanatában elárulja, hogy egy vérbeli ML hangsugárzó, ugyan abból az pedigréből, ahonnan az Ascent, Aerius, Monolith, Quest, Prodigy vagy CLS eredeztethető.
Megszólalása nagyon sok rokonságot mutat a nagyobb sztatikus modellekkel és a korabeli belépő szintű elektrosztatikus hibridek, pedig nagyságrendileg a Fresco szintjén mozognak, nem jobbak vagy felsőbb rendűek megszólalásukat tekintve.
Az ATF driverek hangzásának jellege valahol az elektrosztatikus és a dinamikus driverek megszólalása között egyensúlyoz, némileg az elektrosztatikus hangzás irányába tolódva.

Azért akadnak hiányosságok is...
Itt is tetten érhető a minőségi dinamikus driverekhez szokott fülnek az irányítottság. Nem annyira kritikus, mint a hatalmas méretű, nagy átalakítóval szerelt dipóloknál, de azért jól körvonalazhatóan jelen van.
Precízen be kell állítani a falon való elhelyezést a fülmagasság figyelembe vételével, és az ülés pozícióhoz mérten, enyhén beforgatni. (Legalábbis én így kaptam a legjobb eredményt, mivel gyakorlatilag közeltéri monitor szerepkörben használom vágáshoz és netezéshez.)
Természetesen letaglózó, hasfal püfölő mélyekre senki ne számítson a kávéscsésze alátét méretű 4”-os driverekből.
Aki ilyesmit akar, annak ki kell egészítenie valami combosabb subwooferrel.
Mivel vágás közben számomra nem zavaró az alsó frekvenciák hiánya, ebben a szerepkörben egyáltalán nem hiányoltam a szubot. Lehet majd egyszer meglepem az olcsó rendszeremet egy első generációs, dobókocka méretű Dynamo-val.
A pici Dynamo-ból négy darabot használtam egy korábbi rendszeremben egy Audiostatic DCM5-höz mankónak.
A lényeg, hogy ugyan a frekvenciatartomány korlátozott, de amit tud azt tisztán és erőlködéstől, felrakódásoktól mentesen, tisztán képes lesugározni. Ez már több, mint amire a legtöbb, olcsó, kis méretű dinamikus kétutas képes!

Kicsit úgy éreztem egy-két pillanat erejéig, hogy ismét haza érkeztem, hiszen mint említettem, számomra a ML hangsugárzók rendelkeznek egyféle kellemes nosztalgia faktorral.
Talán elmúlt fiatalságomat találom meg bennük időről időre, hasonlóan varázslatos tárgyak saját univerzumom határvidékén, mint a korábban taglalt Commodore Amiga.

https://www.martinlogan.com/en/product/fresco


youtu.be/moyylfF1a8Q
Csatolmányok
Fresco.jpg
Fresco.jpg (45.67 KiB) Megtekintve 139 alkalommal
Erik Satie.jpg
Erik Satie.jpg (237.78 KiB) Megtekintve 139 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2148
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 787

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Hát nem jobban hangzik, mint hogy: Választanod kell köztem és a 24bit/192 KHz fájljaid között? :D
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A nap képe! :photograph:
Csatolmányok
nap képe 22.jpg
nap képe 22.jpg (98.01 KiB) Megtekintve 311 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Emlékezzünk... 77éve született a felejthetetlen Rutger Hauer!

A legemlékezetesebb három perc a Blade Runner c. filmben, amikor lejátszotta a vászonról Harrison Ford-ot.
leborulok.gif


youtu.be/NoAzpa1x7jU
Csatolmányok
Hauer.jpg
Hauer.jpg (141.62 KiB) Megtekintve 360 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
arthur3d
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2017.12.02., szomb. 10:22
Értékelés: 107

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

ValhallA írta:
2021.01.21., csüt. 23:03
Állítólag az IBM miatt ment tönkre, mert az már 256 színt tudott. :bang:
Az Amiga gépcsaládot, első sorban a Commodore hibás üzletpolitikája tette tönkre, csakúgy, mint magát a céget!
Volt egy időszak amikor a döntéshozó vezetőségben nem voltak mérnökök, gyakorlati szakemberek, csak marketingesek és közgazdászok :smile51:
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

Online
Avatar
KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1079
Csatlakozott: 2005.01.24., hétf. 22:02
Értékelés: 272

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Tökéletes műszaki állapotban:
.
Hangerő.jpg
Hangerő.jpg (51.66 KiB) Megtekintve 507 alkalommal

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1069
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 241

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

Az Amiga sokáig fantasztikusan hangulatos játékokkal büszkélkedhetett. Igaz némelyik PC-re is kijött.
Rengeteg nagyon jó demó is volt. Akkor olyan hangja volt, hogy lealázott mindent.
Csak pár játék, amik nagy kedvenceim voltak:

Universe

Kép


youtu.be/KEa0ezZ5rQ0


DreamWeb

Kép

Syndicate

Kép

Darkmare

Kép

Heimdall 1 és 2

Kép

Dune 1 és 2

Kép

Kép

Goblins 1, 2 és 3.

Kép

stb.
Ezek és sok régi játék a mai technika nyújtotta lehetőségekkel felújítva és megfelelően átalakítva a kor igényeihez igencsak komoly lenne.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Állítólag az IBM miatt ment tönkre, mert az már 256 színt tudott. :bang:
Az Amiga gépcsaládot, első sorban a Commodore hibás üzletpolitikája tette tönkre, csakúgy, mint magát a céget!
Az 1992-ben megjelent, új generációs, AGA chipset-es gépek az Amiga 1200, Amiga 4000, képes volt 256szín megjelenítésére, továbbá HAM8 módban 262,144színt(18-bit) tudott kezelni,16,777,216színű(24-bit) palettáról.
Sajnos, 92-ben ez már kevésnek bizonyult.
Az előzetesen beígért 24bit-es grafika és 16bit-es hang helyett továbbra is az 1985-ben bemutatott 8bit-es 4csatornás hanggenerátort kaptuk, és (csak) a 18bit-es grafikát, relatíve magas árcédulával.
Az Amiga első generációs OCS hardvere gyakorlatilag 1985-ben olyan forradalminak számított, hogy a gép bemutatóján sokan nem hittek a szemüknek és fülüknek a konkurencia soraiból.
Gyakorlatilag az Amiga-hoz köthető a multimédia, multitaszking fogalmak meghonosodása a számítástechnikában.
Vicces, hogy egy úgynevezett „játékgépen” jelent meg először az összes profi render, VFX és pro minőségű(midi) hangszervezérlő program.
Érdekesség, hogy az Amiga1000 bemutatójára sikerült megnyerni Andy Warhol-t és Debbie Harry-t, hogy népszerűsítse a gépet. (12:00-tól)


youtu.be/o3x00Pbs2K8A legnagyobb probléma abban rejlett, hogy ami az Amiga1000 megjelenésének évében 1985-ben forradalmi, beelőzhetetlen hardvernek számított, a 90-es évek derekán már kevés volt a felhőtlen boldoguláshoz.
Persze mit is várhattunk volna egy olyan cégtől aki a rég elavult C64-et is az utolsó pillanatig gyártásban tartotta…!?

A Commodore utolsó menedékként a konzolok piaca felé fordult és kiadta az Amiga CD32 konzolt. Természetesen ez sem volt más, mint egy csúnyácska házba, hardver változtatások nélkül betuszkolt, billentyűzetétől megszabadított Amiga 1200-as, kiegészítve egy CD-ROM olvasóval.
(Az Amiga CD32 volt az első 32bit-es játékkonzol, ebből ered a gép elnevezése.)
Mindezt tette akkor, amikor a Sega kijött a Saturn, majd a Sony a PlayStation konzolokkal.
Ezen gépek 3D és egyéb képességei lélegzetelállítóak voltak akkoriban, és az Amiga AGA hardveréhez képest jelentős előrelépést jelentettek...
A Sony egyébként a konzol megjelenése előtt, taktikusan és tervszerűen felvásárolta az összes kultikus Amiga fejlesztőcsapatot, belőlük alakult a SCEE magja, akik a mai napig ellátják őket jobbnál jobb játékokkal, dollármilliókat termelve számukra!

Egy valami viszont elvitathatatlan a Commodore Amiga-tól, méghozzá az, hogy a valaha létezett legfejlettebb architektúra marad a Home Computer-ek, színes, buktatókkal tarkított történelmében, most már örökre!


youtu.be/zL3eXKCTsO0
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1069
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 241

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

KisMarci írta:
2021.01.21., csüt. 20:41
Palm írta:
2021.01.21., csüt. 20:35

Amiga 500-asom még mindig megvan. ;)
Nagyon szerettem az Amiga-t. Jó gép volt. Kár, hogy nem fejlesztették tovább. sad.gif
Fejlesztették. Volt Amiga 600, 1200 és 4000 is.
Állítólag az IBM miatt ment tönkre, mert az már 256 színt tudott. :bang:

https://pcforum.hu/hirek/13661/uj-amiga ... an-eloszor
Még az 576 Kbyte című újságban volt az Amiga sztori cikk, mely ha jól emlékszem több részből állt. Érdekes cikk volt.
Szerettem addig az 576 Kbyte-ot, amíg a régi társulat volt (Martin és a többiek) és vegyesen volt C64, Amiga, PC, majd később bővült a konzolokkal.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Online
Avatar
arthur3d
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2017.12.02., szomb. 10:22
Értékelés: 107

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Palm írta:
2021.01.21., csüt. 20:35
arthur3d írta:
2021.01.21., csüt. 17:02
Koszi szepen Akos! Ezt nem tudtam Rola, hogy Amiga-val is dolgozott. Most (is) elfogadnek egy Amiga 3000-est :D
Amiga 500-asom még mindig megvan. ;)
Nagyon szerettem az Amiga-t. Jó gép volt. Kár, hogy nem fejlesztették tovább. sad.gif

Valoban remek gep volt, es a mai napig imadom :D csak az a franya helyhiany gondolkodik.gif
Sajnos a tovabb(nem)fejlodes mar igazi tortenelem...
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

Online
Avatar
KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1079
Csatlakozott: 2005.01.24., hétf. 22:02
Értékelés: 272

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Palm írta:
2021.01.21., csüt. 20:35

Amiga 500-asom még mindig megvan. ;)
Nagyon szerettem az Amiga-t. Jó gép volt. Kár, hogy nem fejlesztették tovább. sad.gif
Fejlesztették. Volt Amiga 600, 1200 és 4000 is.
Állítólag az IBM miatt ment tönkre, mert az már 256 színt tudott. :bang:

https://pcforum.hu/hirek/13661/uj-amiga ... an-eloszor

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1069
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 241

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

arthur3d írta:
2021.01.21., csüt. 17:02
Koszi szepen Akos! Ezt nem tudtam Rola, hogy Amiga-val is dolgozott. Most (is) elfogadnek egy Amiga 3000-est :D
Amiga 500-asom még mindig megvan. ;)
Nagyon szerettem az Amiga-t. Jó gép volt. Kár, hogy nem fejlesztették tovább. sad.gif
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ezt nem tudtam Rola, hogy Amiga-val is dolgozott.
https://www.reddit.com/r/amiga/comments ... trate_the/
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
arthur3d
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2017.12.02., szomb. 10:22
Értékelés: 107

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Koszi szepen Akos! Ezt nem tudtam Rola, hogy Amiga-val is dolgozott. Most (is) elfogadnek egy Amiga 3000-est :D
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Kovács Arthur-nak üzenném, hogy egy másik Arthur is lelkes Commodore Amiga felhasználó volt...
A saját, AMIGA3000 gépével a Vista Pro(landscape generator) segítségével gyakran tervezett idegen bolygófelszínt.

leborulok.gif

"Vista was also used (both PC and Amiga versions) for the book by Arthur C. Clarke called "The Snows of Olympus", a picture book about terraforming Mars."
Csatolmányok
A.C.Clarke.jpg
A.C.Clarke.jpg (217.74 KiB) Megtekintve 781 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
lg69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 161
Csatlakozott: 2016.05.11., szer. 15:43
Értékelés: 32

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: lg69 »

lg69 írta:
2021.01.19., kedd 15:14

Őszintén, nem ezt várjuk el a fejlesztőtől.
Bocsánat, de itt tévesen sikerült az írásjel. A szemem úgy látszik már nem az igazi... sad.gif
Helyesen: "Őszintén, nem ezt várjuk el a fejlesztőtől?"
Ez egy költői kérdés lett volna...

Avatar
lg69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 161
Csatlakozott: 2016.05.11., szer. 15:43
Értékelés: 32

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: lg69 »

Kedves Fórumtársak,

Szeretném meg osztani veletek a Valhalla világában tett első botorkálásaimat:

Én első gondolatként Ákostól rángatnék ide egy gondolatot:” Az én kábeleimet is van aki szarozza úton-útfélen, illetve minden egyszeri kábelfonó azoktól készít jobbat, míg mások elismerően nyilatkozva, korteskednek mellettük.
Kinek is van akkor igaza?”

A sok kábelfonónak köszönhetően mindenki tud válogatni igénye szerint. Ha nem is vagyunk mindannyian teljesen különbözőek, szerintem az elmondható, hogy van pár elvárás, aminek köré csoportosíthatjuk a vásárlási prioritásokat. A teljesség és a fontosság igénye nélkül: Gyártó – Brand, megjelenés – csinosság, anyag fajta ( réz, ezüst, arany, platina….stb) és az anyagi keret, illetve ezek kombinációja is természetesen.

Ezzel biztosan én is így vagyok… A születésem után kapott első védőoltás gyártója valószínűleg az Audioquest volt, mert ezen kábeleket keresve madzagoltam össze az első rendszerem ( a hobbi másodszori újra éledése után).
De itt még „csecsemőként” válogatva, hamar másik irányt kerestem. Ez az irány ma már egyenes útnak látszik az Ákos mester filozófiájából táplálkozó kábel vonal irányába. A következő lépcső, a Wireworld sokáig nagy megelégedéssel szerepelt. Hosszan kiállta a vasak fejlődéséből létrejött kihívásokat is. Tudta ezt azért, mert nem akarta önhatalmúan meghatározni a rendszer hangját, megelégedett a szállítás lehetőségével.

De eljött az az idő – és ezért került fel az idézet - amikor a korteskedők (én szarozókat nem is hallottam SIC!) információi napi szintem csengettek az agyamban. A cunami elindult….

Nálam a WW – k után az AgPt – Rxf anyag volt a kézenfekvő feljebb lépés. Egy tápkábellel kezdődött a DAC / Előfokba, aztán Ákos segítségével szembe jött velem még egy AgPt – Rxf, ami a Streamer-nek ad energiát. Számtalan helyen leírták a hatását, így én ezzel nem rabolnám a drága időtöket. Tényleg nagyon jó! :rolleyes:

Ekkor már biztos voltam benne, hogy az AgPt az én rendszeremben egyértelműen pozitív nyomot hagy. Összekötő kábel keresésekor nem volt kétséges, hogy megint AgPt legyen.
Szerencsére Ákosnál akadt egy RCA csatis AgPt-Rx, amit kérésemre átszerelt XLR –re. Így a meglévő Siltech Classic Anniversary 330i rca helyett bekerült egy újabb AgPt variáns xlr kivitelbenben.

Ez már a harmadik „réz mentes” kábel a rendszerben, és láss csodát nem visít, nem húzza el a hangot kellemetlen irányba. Éppen úgy dolgozik, mint a WW / Siltech korábban, csak magasabb szinten. Nem tudok, és nem is szeretnék olyan bombákat elhelyezni, hogy ez a kábel nyugdíjba küldte a Siltech-et de…, és itt jön az amiért benne maradt a rendszerben….
…Minden más lett az Rx – el. Egy egészen más légkört teremt a zene hallgatásakor. Az ének hangok – főleg a kórus - jól hallhatóan ( már majdnem láthatóan ) tisztábbak lettek. Csak egy példa: Mozart Requiem- Lacrimosa – jának kórusa elemi erővel szól! Lenyűgöző. A csellónak olyan testet ad, hogy hihetetlen,... a lábdobnál szinte megmondható az átmérője. Aki szereti Santana – t, az megtapasztalhatja a gitár és a ritmus szekció teljesen más hangzását.

Nálam, az itt hallok most egy csilingelést felszisszenés nem volt opció, de ilyenek is történnek rendszeresen, ám nem vagyok kényszerítve, hogy állandóan ezekre figyeljek. Csak úgy lazán jönnek ezek a plusz információk. Ez így pont jó. :D

És akkor jöjjön a fekete leves ( már akinek… ), ennek a kábelnek nagyon kell a jó forrás. Mindkészülékben, mind kábelben (nálam USB) és hanganyagban egyaránt. Meghálálja! Érdekesség, hogy Morricone - The very best of sacd anyaga ( dsf ) hallgathatatlanná vált most, így elővettem az eredeti sima Cd-t, ami viszont nagyon jó lett. A sort folytathatnám...

Szóval a Sz@r az még sz@rabb lett ( ez van ), de a jó az mééég jobb!
Őszintén, nem ezt várjuk el a fejlesztőtől. Én igen! Nálam ez nem roncsderbi, hanem forma’1 kérdése. Ezért nem lehet kérdéses, hogy már megértem az AgPt vadászokat! :smile32:
Végszóként, immár a „3. is meg van”….Remélem ez még nem a végleges szám, mert hangfalkábel vonalon is majd tervezem az AgPt vérvonalat folytatni.

ui: ha túl hosszú, nyugodtan töröljétek ki.

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

leborulok.gif
Csatolmányok
Mottó.jpg
Mottó.jpg (82.01 KiB) Megtekintve 1072 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1069
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 241

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

ValhallA írta:
2021.01.16., szomb. 19:50
Másik születésnaposunk a legtöbb gyakorló zenehallgató, audiophileségének ősanyja, amennyiben lehet így fogalmazni az 1959-ben született művésznő esetében.
happybday.gif Helen Folasade Adu, másnéven SADE Adu happybday.gif leborulok.gif


youtu.be/C0BLKudnyNoyoutu.be/IR5_rTCi-Bo
Az a durva hogy repül az idő. Mike Tyson mondta és a lényege, hogy nagyon rövid az élet és mire megkomolyodunk és észhez térünk már szinte véget is ér.
Ilyenkor gondolkodok el a Sumér teremtés mitológián és az Alien filmekhez kapcsolódó Prométeusz című film is eszembe jut.
Akiken felnőtünk a mai fiatalok számára leginkább ismeretlen. Mondjuk a mai huszonévesek és a 30 felettiek között hatalmas generációs szakadék van. Idővel minden a múlt homályába tűnik? gondolkodik.gif
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Másik születésnaposunk a legtöbb gyakorló zenehallgató, audiophileségének ősanyja, amennyiben lehet így fogalmazni az 1959-ben született művésznő esetében.
happybday.gif Helen Folasade Adu, másnéven SADE Adu happybday.gif leborulok.gif


youtu.be/C0BLKudnyNoyoutu.be/IR5_rTCi-Bo
Csatolmányok
sadeadu.jpg
sadeadu.jpg (119.2 KiB) Megtekintve 1272 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1069
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 241

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

ValhallA írta:
2021.01.16., szomb. 10:29
happybday.gif Ma ünnepli születésnapját egy korszakos zseni, John Carpenter! happybday.gif leborulok.gif


youtu.be/gOlG53JsjXoyoutu.be/0TRj6Dt2lrA
Számomra hatalmas zseni! Mondhatom, hogy a filmjein nőtem fel. Csak pár a művei közül: Menekülés New York-ból, Menekülés Los Angeles-ből, A Mars szelleme, A dolog, A 13-mas rendőrörs, Halloween, Christine, stb. Számomra mind kultikus film. Valahogy mindig valami olyan témát ragad meg, ami elgondolkodtató.
Még nagyon sok boldog születésnapot!
happybday.gif
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12485
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 4073

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

happybday.gif Ma ünnepli születésnapját egy korszakos zseni, John Carpenter! happybday.gif leborulok.gif


youtu.be/gOlG53JsjXoyoutu.be/0TRj6Dt2lrA
Csatolmányok
John Carpenter.jpg
John Carpenter.jpg (124.59 KiB) Megtekintve 1379 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Linner
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2017.05.08., hétf. 12:50
Értékelés: 19

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Linner »

Üdv,
ha már múltkor elkezdtem: további kalandjaim a ValhallA-sodás vonalon, legfeljebb lapoztok, vagy Ákos letilt :-)
Tápkábel:
Szóval, ahogy múltkor írtam Ákossal bebizniceltem a CuAg-ket ezüst tápkábelre (AgVIII Reference). Az tiszta sor volt, hogy a végfok marad a CuAg-n. Az elkövető javallata nyomán két opció:
1. streamer/dac/előfok: egy elektronikát használok ezen funkciókra (Linn Majik dsi). Ha ebben lecserélem a CuAg-t az Ag-ra, hallom a változást, nyíltabb, teresebb, kifinomultabb. De mintha kicsit vékonyabb és talán fényesebbé is válna a hálózati lejátszóról. Hanglemezről nem jellemző a fényesedés.
2. phono (Lehmann Black Cube): ha ebbe teszem az Ag-t (és az előfokba a CuAG-t), az jobban szól, mint fordítva.
Aztán csak visszatettem a Linnbe és pár napig így ment, szoktam. Utána visszapróbáltam a CuAg-t, ami továbbra is testesebbnek tűnt, de egyértelműen veszt a rendszer felbontásban. Szóval marad egyenlőre az Ag az előfokban mert hát azon minden átmegy.
Most tápvonalon a végfokba egy CuAg-X a cél (Máté84 vegye ezt nyugodtan célzásnak! :D ).

IC:
azt is írtam, hogy Ákos "nyomulós direktmarketinggel" rám gyógyított egy AgPtIII/II-t meghallgatásra. Hát azt sem kapja már vissza! Volt némi intermezzo, mert elsőre a phono és előfok közt cseréltem az AQ King Cobra-t vele, de közben rájöttem, hogy a lemezjátszó felfüggesztés nagyon lóg, amit nem tudtam ott a helyén igazán orvosolni. Legalább addig variáltam vele, hogy az achromatot le kellett vennem a tányérról stb.... :smile51:
Egy nyugtató nap beiktatásával rájöttem, hogy a digitális forrással kicsit egyszerűbb a direkt összehasonlítás. Így aztán a Linn és a végfok közti Human Audio A1 kábelt cseréltem a ValhallA-ra. Nagyjából ugyanazt a változást hallottam, mint amikor a Kécsa tápokat lecseréltem a CuAg-kre. Minden területen előrelépés, non-plus-ultra, hogy mélykiterjedés, testesség vonalon visszajönni látszik, ami az Ag tápkábel nyomán kicsit elvékonyodott. Ez a felállás most nagyon tetszik, bát most ezt is kell hallgatnom pár napig és visszapróbálni.

Meg olyan tapasztalatom is volt, hogy akár használt kábelcserék után is javít a rendszeren, ha lejátszom az Isotek bejárató CD-t. Úgyhogy holnap ez is tervben van.

Na nem fárasztalak tovább benneteket.

Ui: persze nincs vége itt az őrületnek, mert egy haver(és fórumtárs)tól megjött kölcsönbe egy Valhalla hangfalkábel pár is....
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Denon DL103
Lehmann Black Cube, Human Audio A1
Linn Majik ds-i, ValhallA AgPtIII/II, AgVIII Ref
Gauss Audio LZ7, ValhallA CuAg SS8 mkIII
MA Gold GX200, ValhallA AgPtVIII/III

Linner
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2017.05.08., hétf. 12:50
Értékelés: 19

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Linner »

Máté84 írta:
2021.01.14., csüt. 21:52
Ma az írásod hatására ismét tettem egy próbát és kikötöttem az Alcest a rendszerből, így az erősítő, a futómű és a DAC Agpt-RXF tápkábeleit (amik a CuAgSS-nél magasabb ligában játszanak) közvetlenül a falba dugtam. Az eredmény a vitathatatlanul jó tápkábelek ellenére siralmas volt. A tér összeesett, az előadás unalmas lett, mintha más rendszer lett volna bekötve. Szerintem a passzív szűrő is jobb annál mintha az ember nem használ semmilyen tápszűrést. Ismét bebizonyosodott számomra hogy a falból jövő áram minősége zenei szempontból csapnivaló.
(Nemrégiben járt nálam egy barátom PPP-je, aminek az előlapján szereplő analizátora átlagosan 3,5% bejövő THD-t mért)
Üdv, ezek szerint azért elsősorban a betáp minőségétől függ. Nincs semmi ilyen irányú tapasztalatom, de 3,5% torzítás az mindenben sok. Nálam 3x16A van, és bár nem volt direkt így tervezve, de a házon belüli hálózatrángató gépek mind másik fázison vannak. Kíváncsi lennék nálam mit mutat egy olyan műszer...
Mivel közben más kábelvariálások is vannak, most szokom a rendszerfejlődésem "tenksztuÁkoskábelek", de a 7vg-n majd visszadugom én is visszaellenőrizni. Lehet megint jobb lesz! Akkor ki-be szerelem és egy 20-30 után ott a hájend kánaán...
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Denon DL103
Lehmann Black Cube, Human Audio A1
Linn Majik ds-i, ValhallA AgPtIII/II, AgVIII Ref
Gauss Audio LZ7, ValhallA CuAg SS8 mkIII
MA Gold GX200, ValhallA AgPtVIII/III

Avatar
andarson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2011.07.17., vas. 16:04
Értékelés: 171
Tartózkodási hely: Érd

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: andarson »

gyuszmo írta:
2021.01.14., csüt. 14:38
Avatott jazzfüleknek meleg szívvel ajánlom a BMC és a Hunnia Records anyagait, perverz maradiaknak akár a CD-ket is! :D
Kép

Akik streamelt zenét hallgatnak, Tidalon mindkét kiadó lemezei nagy számban megtalálhatók.
Mint pl. a gyuszmo által feltöltött kép közepén található: Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia, Fenyvesi Márton: Debussy NOW! c. lemez is, ami ma jelent meg Tidalon és nem bírok szó nélkül elmenni mellette, hogy milyen menőségi zene... csak ajánlani tudom (mindenkinek aki szereti :D)

https://tidal.com/browse/album/161274263

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”