A fórum 2019. február 1-én frissítésre került
Kérünk titeket, ha valami problémát találtok, jelezzétek a postmaster@avx.hu email címre

A legnagyobb változás, hogy a fájl csatolmány rendszernek most már rendesen kell működnie

Csevegő

Moderátorok: menyus2, wittao

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.02.10., vas. 12:04

Nagyon koszonjuk, hogy megosztottad es kellemes zenehallgatast, hasznald oket egeszseggel! 36_1_11.gif
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Peee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2017.10.30., hétf. 09:18
Értékelés: 8

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Peee » 2019.02.10., vas. 11:34

Már jó egy hete ízlelgetem a rendszerem új családtagját (jait) ami a Decah párosa alkot. Első lépésként, mielőtt megrendeltem volna a végfokokat, kértem Menyusékat, hogy hagy halgassam össze a saját erősítőmmel. (Meg jegyzem többször hallottam már őket, de nyílván ez volt a tuti). Plusz meg mégis csak egy Accuphase e-260 ról van szó (tudom a legkisebb, de mégis). Szóval megtörtént a teszt és nem kellett hozzá vakoskodnom, hogy haljam a külömbséget a szimplán egy végfokkal szemben csak hogy ne legyen nagy a különbség... Aztán duplán rendeltem meg a fogatot a plusz dinamika kedvéért... Most nem akarok írni a térről meg a lélekről... De tény, hogy így egyben a Decah x2 Daido és Denpo nagyon jól megértik egymást. Ami kicsit fáj, hogy az összekötő kábelem kevésnek bizonyult... Lényeg a lényeg, hogy mindenkinek ajánlani tudom a céget... Mindenben segítenek, viheted a renceredet kábeleket stb. És hallgasd!
IMG_20190209_113211.jpg
IMG_20190209_113211.jpg (2.77 MiB) Megtekintve 208 alkalommal

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2019.01.07., hétf. 00:59

Ma vendégszerepelt a Karuna Reference kis átalakítónk egy igencsak nívósnak nevezhető rendszerben. AudioPC volt a forrás, utána a Karuna, majd Audio Research DAC, előfok, majd egy kulonleges végfok (gyártóját nem osztom meg sajnos), SF Lilium hangsugárzók. Szerencsére a rendszer tulajdonosa nagyon nyitott volt a kis Karuna meghallgatására, amit ezúton is köszönünk neki. Igazán értékes tapasztalatokkal bővült a tudásunk, ezen kívül kipróbáltuk a TaraLabs RSC Prime Air Evolution Digital 100 AES/EBU kábelt es az RSC Prime Air Reference AC tápkábelt is.

Ha valami, akkor egy ilyen képességű rendszer szépen (és kíméletlenül) megmutatja egy eszköz hibáját, ha van neki.

A nagynak mondható értékkülönbség ellenére a kis Karuna sok ponton segítette az eddig is egységes rendszert, a végén elégedetten konstatáltuk a kis eszköz és kábelek pozitív változásokat hoztak.

Köszönjük a lehetőséget!
7FDF35EF-4032-41A2-906E-D33B62803870.jpeg
7FDF35EF-4032-41A2-906E-D33B62803870.jpeg (672.46 KiB) Megtekintve 479 alkalommal
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.11.23., pén. 00:45

Több dologban egyetértünk. Van szerintem egy-két másik aspektusa is ennek a dolognak. Például megrőkönyödve figyeltem 1-2 évvel ezelőtt, hogy egy sima hifitartó lap, 4 lábbal mennyibe került egy-két webshopban. Egyszerűen csak nevetni tudtam rajta. Mióta én is foglalkozom vele, csinálom, akár éjszakákon át 1-2 óra alvásokkal egy-egy határidő miatt + a minőségi asztalos munka árát nézve (pedig ugyan baráti, tényleg baráti alapon dolgozunk együtt), ehhez a felületkezelést és kézi, gépi munkát beleszámítva a számok csak nőttek és nőttek. A végén ott tartottam, hogy alternatív megoldások tömkelegét kellett bevetnem ami szinte 6-9 hónappal tolta/tolja a fejlesztést, mert ha mindent azonnal a lehető legjobb (de legpazarlóbb) megoldással csinálnék/csináltatnék, akkor azt senki nem fizetné meg... Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy legtöbb esetben nincsen 100%-os, sok esetben 30%-os rálátásunk sem a miért-ekre. Nem lehet tudni, hogy az adott elektronikából éppen a fejlesztőcsapat az 50.-et dobta-e ki a kukába, vagy éppen egy márkásabb kondinak más volt a hangja, ami nekik nem tetszett. Azt el kell hinni, itt véletlenek nincsenek. Amit hallunk egy elektronikából, hangsugárzóból az úgy szól, ahogy a tervezői kőkemény órákon át faragták és a végén így akarták kihozni. Lehet vannak kevésbé jól sikerült szériák, és akkor jön az Mkii, de a manapság az utolsó mm2-nek is szerepe, jelentősége van egy berendezésben.
Említetted a 20-30-40 évvel ezelőtti elektronikákat, hogy nem szólnak/hatnak-e jobban. Úgy gondolom mint a világ megannyi területén sok fejlesztés történt. Csak a magunk szemszögéből nézve, ott vannak például a sávszélességek, nagyon nem mindegy egy forrás vagy erősítő 20Hz - 20kHz vagy 5Hz - 200 kHz sávszélekkel bír-e. Ott van élő példaként az éppen a napokban (végre :) ) kezeim közé kaparintott Accuphase E-260 integrált erősítő. E-211-em volt, és az E-260 köröket ver rá. Pedig egy neves gyártó legalsó kategóriás terméke mindkettő, de az eltelt évek bizony számítanak és a mostani jobb. Szoftveres oldalon pedig még durvább a fejlődés.
"eljön az idő, amikor már késő bánkódni" : nem akarlak elkeseríteni, de már túl vagyunk rajta...
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2015.06.25., csüt. 15:13
Értékelés: 64

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 » 2018.11.23., pén. 00:05

Szerintem elég sokan tisztában vannak (a fórumozók közül egyre többen) az árképzéssel, azzal, hogy milyen egységekből áll össze egy adott termék végső, fogyasztói ára.
Nyilván, idehaza az alacsony jövedelmek eleve behatárolják a piaci, kereskedelmi lehetőségeket. Ugyanakkor egyes hifi vagy high end termék esetében időnként indokolatlanul magas árak szerepelnek az árcédulán.
De, nem ez a fő gond, hanem az, hogy túl nagy a minőségi szórás: vannak jó (mérnöki produktomok) termékek, jó áron és kevésbé jók, (olykor gagyik is) alacsony, magas vagy még annál is magasabb áron. Az csak hab a tortán, hogy a kereskedők egy része ehhez még aszisztál is. A nagyobb szervizek elsősorban a kereskedőkből élnek, nem érdekük, hogy kiteregessék egy-egy készülék nyilvánvaló "hiányosságait", a tervezési hibákat, a méltatlanul olcsó vagy rossz minőségű alkatrészek meglétét.
A másik probléma, hogy nem töretlen a minőségi fejlődés, sőt, bizonyos területeken visszalépések is megfigyelhetőek. Költői kérdés: Biztos, hogy minden esetben jobb hangú egy 2018-ban legyártott erősítő, mint a 20, 30, vagy 40 évvel korábbi ?
A harmadik az egyre növekvő pazarlás, szennyezés. Sajnos egyre több eladhatatlan termék lát napvilágot. Ezzel minden érintett fél tisztában van, mégsem tesz ellene senki. Összeszámolta már valaki, hogy például csak integrált erősítőkből mennyit állítanak elő egy évben a Földön ? És a következő évben (vagy egy-két éven) belül jönnie kell az újabb típusnak...
Persze, nem azt akarom, hogy minden szabályozva legyen, de ezt a mostani, kapzsi és ostoba kapitalista szellemet sem kellene ennyire szabadjára engedni, mert eljön az idő, amikor már késő lesz bánkódni.

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1794
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 371

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Big » 2018.11.22., csüt. 22:13

apacuka írta:
2018.11.22., csüt. 18:17
Csak azért írok, mert már sokadjára olvasom, hogy a mérnökök így meg úgy. Persze ha valami túlárazott, akkor jó magyarázat azt mondani, hogy mérnökök tucatjai dolgoztak rajta, azért ennyi.

Nem tudom, hogy miért mérnököktől várjuk a jó hangot. A mérnöki végzettség nem garancia semmiféle jó ízlésre.

Persze bizonyos feladatokhoz kell mérnöki tudás, ez kétségtelen, de pl hangdobozok gyártása esetén nehéz lenne megmondani, hogy miért kellenek hozzá mérnökök tucatjai. Ehhez egy elektrotechnikai végzettség+jó ízlés+tapasztalat+elszántság bőven elegendő lehet.

Őrületes audió-lehúzások vannak, elég ha néhány hazai gyártó termékét nézzük. Többször kitárgyaltuk már, sőt be is azonosítottunk itt a fórumon olyan euró ezrekért árult dobozokat, melyekben 3000ft-os magassugárzó található.
Ahhoz kétségtelenül kell tehetség, hogy valaki ebből is kihozza a jó hangot, ahhoz meg még több, hogy el is adja.

Vagy nézzük egy másik hazai gyártó termékeit. Erősítő. Kinyitod és látsz benne fél maréknyi alkatrészt 10ft-os kondenzátorokkal szerelt nyák-ot. Hogy kell-e ehhez tehetség? Bizonyosan, viszont ezeken a készülékeken szintén ott fityeg a több 1000 ájrós árcédula. Ez az a szitu, amikor nekem már kissé csípi a szemem a túlárazás, így ezeket messze elkerülöm.

Persze nem az audió ipar az egyetlen ahol ez így megy. Azt tudtátok, hogy az autóalkatrész-kereskedések 38-50% árengedményt adnak az autószerelőknek? Így megint az a hülye jár rosszul, aki nincs benne a kedvezményzetti körben és kénytelen megvenni listaáron az akármit.
Persze , hogy tudjuk! És Te tudod, hogy miért adják azt a kedvezményt? Mert havonta elég sok pénzt odahordanak és nem egyszeri vásárlók. :rolleyes: Mondjuk egy középszerű műhely egy középszerű hifilánc újkori árát hordja oda havonta. :rolleyes:
DK Design,   Revel,   Ariston Audio, SME, Van den Hul, PS Audio, Pointe,    Dual - Audio PC, M2Tech - Palmer,   Denon,    Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.11.22., csüt. 20:27

Ezt ahhoz tudnam hasonlitani, ahogy a viccben is van:
Holgy elviteti az autojat szerelohoz, mert nem mukodik, nem indul be. Autoszerelo nezi, probalgat ezt-azt, majd mondja a nonek:
- 5000 Ft lesz holgyem es mukodni fog hibatlanul.
A no kifizeti az osszeget, majd a ferfi elovesz egy kalapacsot es ravag egyet a motorblokk egyik reszere. Odamegy a kocsit beinditja es mukodik!
- Na de uram?!? 5000 Ft egy kalapacsutesert??
- Nem holgyem, a kalapacsutes az csak 100 Ft-ba kerult, de az, hogy hova es mekkorat ussek az a tobbi!
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2015.06.25., csüt. 15:13
Értékelés: 64

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 » 2018.11.22., csüt. 20:04

"Akkor még kenyeret se vegyél mert az is túl van árazva! :ohnoohnoohno:"


Nem volt szerencsés idecitálni a kenyeret.
Ugyanis az embernek vannak alapvető szükségletei, amelyeket ki kell elégítenie. Ezek közé tartozik az evés, benne az egyik alapélelmiszerünk, a kenyér elfogyasztása.
A hifizés egy szűk rétegnek fontos ugyan, de nem tartozik az alapvető emberi szükségletek közé. :D

Online
Avatar
LIMAR
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 642
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 851
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: LIMAR » 2018.11.22., csüt. 19:44

apacuka írta:
2018.11.22., csüt. 18:17
Nem tudom, hogy miért mérnököktől várjuk a jó hangot. A mérnöki végzettség nem garancia semmiféle jó ízlésre.
A "jó hang" egyéni szociális probléma.
Mérnökök nélkül még egy villanykapcsoló se létezne, vagy egy vízcsap, nem hogy egy komplett elektronikai termék.
Az ilyen hozzászólások azok agyából pattannak ki, akiknek lövésük sincs a való világhoz (mondhatnám, rendkívül primitívek).

A "jó ízlest" meg ne keverjük a mérnöki tevékenységi körbe. Nekik nem az a feladatuk, hogy "gipsz jakab" elfuserált "jó ízlését" kielégítsék, hanem egy TERMÉKET állítsanak elő, ami adott funkciókat teljesít adott költségvetésből. Nyilvánvalóan, ha magasabb a költségvetés, a funkciók kielégítésének a színvonala is magasabb. De itt még szó sincs egyéni ízlések kielégítéséről. Az adott terméket majd az veszi meg, akinek tetszik, az meg nem veszi meg, akinek nem tetszik. Ilyen rohadt egyszerű az egész.
Az egy más kérdés, hogy mi mennyibe kerül. Primitív gondolkodásra utal, hogy valaki elkezdi összeszámolgatni, hogy a benne lévő alkatrészek ára mennyibe kerül. Ilyenkor jutnak egyszerűék arra a következtetésre, hogy "mennyire túlárazott".
Egy nem létszükségleti cikk árát a kereslet és a kínálat határozza meg. Ha egy adott minőségre kereslet van, akkor azt annyiért kell kínálni, amennyiért még fizetőképes kereslet van rá. A piac úgyis eldönti, hogy van rá igény azon az áron, vagy nincs.
Az megint egyéni szociális probléma, ha valakinek lenne rá igénye, de nem tudja megfizetni. Van, aki meg meg tudja.
A "highend" nem létszükséglet, luxus cikk. Így az ára is ezt tükrözi.
Nem kötelező mindenkinek Boulder elektronikákat hallgatni Magico hangfalakon. Ja, hogy mindenki ezt szeretné. Igen. De ezek a termékek attól luxus cikkek, hogy nem engedheti meg magának bárki, csak a legtehetősebbek. Szomorú világ. De ez már csak így működik. És így működik az élet minden területén, legyen az ruházat, étkezés, lakás, utazás..... minden.

Mindebből csak azt akartam megvilágítani, hogy a saját nyomorunkért ne a mérnököket tegyük felelőssé. Ők teszik a dolgukat aszerint, ahogy a megbízóik elvárják tőlük.

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1466
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1078
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.11.22., csüt. 19:25

Ebben az országban mindenki a materiális javakra hajt ezerrel, abban látja az értéket kizárólag. A tudás, a hozzáállás, a szorgalom, a megbízhatóság, a korrektség, és még 1000 más dolog, amit nem lehet kézzel megfogni, értéktelen. Kivéve persze, ha önmagáról van szó, hiszen az ő munkája, tudása az aztán igen becsülendő és hát megfizetendő. :rolleyes:
Szerintem meg egy alkatrészkupac, legyen az bármilyen drága alkatrész, csak egy alkatrészkupac. Hogy abból termék legyen, még kell egy s más. S azt az egy s mást ki kell fizetni, mert nem ugyanaz lesz alkatrészkupacból, ha X dolgozik rajta, meg ha Y.
Akinek nem inge, kérem ne vegye magára. :ohnoohnoohno:
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Online
Avatar
Bécó
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1703
Csatlakozott: 2013.07.24., szer. 18:31
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Bécó » 2018.11.22., csüt. 18:52

Én nem az itthoni piacra szeretnék értékesíteni. :ohnoohnoohno:
Rega P8,Rega Isis,Flow One,Franco Serblin Ktêma,Viard,Yter.

Avatar
apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2010.05.27., csüt. 08:40
Értékelés: 399

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: apacuka » 2018.11.22., csüt. 18:38

Csak nem egy hazai gyártóhoz van szerencsénk? :)
Bécó írta:
2018.11.22., csüt. 18:35
Akkor még kenyeret se vegyél mert az is túl van árazva! :ohnoohnoohno:

Online
Avatar
Bécó
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1703
Csatlakozott: 2013.07.24., szer. 18:31
Értékelés: 494
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Bécó » 2018.11.22., csüt. 18:35

Akkor még kenyeret se vegyél mert az is túl van árazva! :ohnoohnoohno:
Rega P8,Rega Isis,Flow One,Franco Serblin Ktêma,Viard,Yter.

Avatar
apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2010.05.27., csüt. 08:40
Értékelés: 399

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: apacuka » 2018.11.22., csüt. 18:17

Csak azért írok, mert már sokadjára olvasom, hogy a mérnökök így meg úgy. Persze ha valami túlárazott, akkor jó magyarázat azt mondani, hogy mérnökök tucatjai dolgoztak rajta, azért ennyi.

Nem tudom, hogy miért mérnököktől várjuk a jó hangot. A mérnöki végzettség nem garancia semmiféle jó ízlésre.

Persze bizonyos feladatokhoz kell mérnöki tudás, ez kétségtelen, de pl hangdobozok gyártása esetén nehéz lenne megmondani, hogy miért kellenek hozzá mérnökök tucatjai. Ehhez egy elektrotechnikai végzettség+jó ízlés+tapasztalat+elszántság bőven elegendő lehet.

Őrületes audió-lehúzások vannak, elég ha néhány hazai gyártó termékét nézzük. Többször kitárgyaltuk már, sőt be is azonosítottunk itt a fórumon olyan euró ezrekért árult dobozokat, melyekben 3000ft-os magassugárzó található.
Ahhoz kétségtelenül kell tehetség, hogy valaki ebből is kihozza a jó hangot, ahhoz meg még több, hogy el is adja.

Vagy nézzük egy másik hazai gyártó termékeit. Erősítő. Kinyitod és látsz benne fél maréknyi alkatrészt 10ft-os kondenzátorokkal szerelt nyák-ot. Hogy kell-e ehhez tehetség? Bizonyosan, viszont ezeken a készülékeken szintén ott fityeg a több 1000 ájrós árcédula. Ez az a szitu, amikor nekem már kissé csípi a szemem a túlárazás, így ezeket messze elkerülöm.

Persze nem az audió ipar az egyetlen ahol ez így megy. Azt tudtátok, hogy az autóalkatrész-kereskedések 38-50% árengedményt adnak az autószerelőknek? Így megint az a hülye jár rosszul, aki nincs benne a kedvezményzetti körben és kénytelen megvenni listaáron az akármit.

Avatar
b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 315
Csatlakozott: 2006.08.28., hétf. 10:24
Értékelés: 241
Kapcsolat:

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: b_t » 2018.11.21., szer. 20:04

Ezt én nemrég kipróbáltam. Az Avantgarde-okat kifejezetten könnyű átkábelezni, mert csúszócsatlakozókkal meg szorítós kábelfogadókkal vannak benne megoldva a bekötések. (Az egész hangfal moduláris és nagyon könnyen karbantartható/szerelhető)

Szóval a teljes belső kábelezését kicseréltem arra, amit egyébként hangfalkábelnek használok.

Nem működött a dolog, visszacsináltam gyárira. Pedig arra számítottam jobb lesz. (Nyílván, különben nem vettem volna meg a belső kábeleket és nem szereltem volna át a hangfalat).

A perverz az, hogy az ötlet onnan is jött, hogy belül ugyanaz a kábel van, amiből a gyári jumper kábel van és azt nagyon gyorsan felejtettem, nem szabad tényleg használni. De ha belül is kicseréltem a kábelt, akkor megbomlott az egységessége a hangnak, egyáltalán nem jó irányba mozdult tonálisan. Ez van.
avl2 írta:
2018.11.21., szer. 08:14
Hores írta:
2018.11.20., kedd 23:04
...Ha egy 500Ft-os kábel jó "bent", akkor miért kell 6 millás kábel "kívülre"??...
szuper kérdés ! lehetöleg erzelemmentes, tartalmi valaszok lennenek jok.

raadasul a fentiben a "bent" es a "kint" is egy relativ dolog, a dobozfalon belüli kabelhossz is valtozhat (na nem mintha barhol is lattam volna ott feltekert métereket :-))) de azert 10-20 cm-t igen)

ha a felvett zaj, zavar, a mervado; akkor erthetö, hogy a "kinti" altalaban nagyobb hosszon erre illetve a romlasra nagyobb lehetöseg van; de ez akkor csak a mérték miatt mas a kinti vs. benti drotdarabra; azaz bent is jobb lenne a "millás" drot csak kevesbe hallatszik es nem baj, ha nagyobb a profit ?

ha a hangfalterminalra gondolunk: jobb egy csatlakozoig egyfele aztan masikféle drot ??? nem lenne jobb csatlakozo nelkül es egyféle ? ha meg jobb a csatlakozo es 2 oldalan 2féle, akkor nem lenne még jobb több csatlakozast es kabelféleséget beiktatni ? azaz kivül is valtoztatni a hossz menten ? elsö meter ilyen masodik 83.4cm amolyan, ....

bevallom en arra hajlok: kicsi mulik a droton, ha belül jo az olcso, kivül is jo; vagy belül sem jo, csak sporoltak/profitot maximalizaltak
http://carbon4copy.blogspot.com/

Online
Avatar
tonya
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 765
Csatlakozott: 2003.10.22., szer. 16:46
Értékelés: 320

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: tonya » 2018.11.21., szer. 18:19

Jó az a Harbeth, hallottam többször is, nekem igaz csak egy Spendor BC1-em van, de ugyanaz az elv. Az más kérdés, hogy a Harbeth miután kipróbáltam csöves erősítővel nem remekelt sad.gif , nagyon nem mindegy mivel van hajtva, kell az energia neki. Természetesen ez az én véleményem. A Spendor BC1 viszont igen jól zenél csövivel is.

:rolleyes:


Avatar
tottyi
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2013.06.19., szer. 16:37
Értékelés: 377
Tartózkodási hely: Šamorín

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: tottyi » 2018.11.21., szer. 10:34

ZolaBA írta:
2018.11.21., szer. 10:07
menyus2 írta:
2018.11.21., szer. 09:44
Gondolj bele hogy lehuztak azt a szerencsetlent aki megvette Paul Cézanne – Kártyajátékosok – 273 millió dollár ert.
Ecset vaszon par deci festek :D
Ez túl jó példa :D
A képet megnézve mondjuk 20-30 ezret adnék érte ... Ha viszont a luxus hype-ot is nézem, akkor minden pénzem odaadnám, hogy aztán még többért eladhassam, ellenben ettől még a kép nem lesz szép ;))
Kinek mi a szep, nekem pl a Harbeth amirol itt a vita megy nagyon tetszik kivul belul, nekem a szememben az egyik legszebb.
A kep is tetszik, pl en kiraknam a falra. :)
Zozoweb Audio PC, DAC, Crown PSA-2/DC300A MK-II, Hydrasound, Infinity IRS Sigma, Violectric HPA V200, AKG K501

Online
Avatar
ZolaBA
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 790
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 332
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: ZolaBA » 2018.11.21., szer. 10:07

menyus2 írta:
2018.11.21., szer. 09:44
Gondolj bele hogy lehuztak azt a szerencsetlent aki megvette Paul Cézanne – Kártyajátékosok – 273 millió dollár ert.
Ecset vaszon par deci festek :D
Ez túl jó példa :D
A képet megnézve mondjuk 20-30 ezret adnék érte ... Ha viszont a luxus hype-ot is nézem, akkor minden pénzem odaadnám, hogy aztán még többért eladhassam, ellenben ettől még a kép nem lesz szép ;))
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
menyus2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 293
Csatlakozott: 2012.06.15., pén. 12:56
Értékelés: 362

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: menyus2 » 2018.11.21., szer. 09:44

Szia

Gondolj bele hogy lehuztak azt a szerencsetlent aki megvette Paul Cézanne – Kártyajátékosok – 273 millió dollár ert.
Ecset vaszon par deci festek :D
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.11.21., szer. 09:40

Es mennyibe kerul szerinted egy olyan kozepsugarzo ami benne van realis aron? Az elso szabadalmuk 1966-ban ment be vele kapcsolatban, azota folyamatosan reszelgetik. Ez hany mernok hany fejlesztoi oraja?
Birom amikor valaki kiszamolja, hogy pl. ott van egy uzem, ami 3 tonna tegla, meg 12 tonna acel es akkor a mai piaci aron a tegla kiloja 212 Ft az acele meg 350 Ft, tehat ez az uzem er 636000 + 4200000 Ft-ot. Ja, hogy az acel ugy van berakva oda, hogy evente 3000 tonna olajat lehet benne eloallitani es ebben 20 ember 10 ev innovacioja van az senkit nem erdekel a kalkulaciokor. Egy db hangszoronak is azert annyi az ara amennyi, mert 15000 vagy 150000 eladott darabbal kalkulalnak.
Ezt nem lehet “kilora” kiszamolni, ezt ertsetek meg. Egy hangsugarzo ara nem csak a vezetekeket meg a fadarabokat tartalmazza. De ezt mar multkor levezettem.
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Avatar
Hores
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2018.10.18., csüt. 18:38
Értékelés: 23

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Hores » 2018.11.21., szer. 09:27

asebestyen írta:
2018.11.21., szer. 08:35
A másik, hogy oké, hogy az 50cm belső kábel is legyen hűha, de mi lesz a soros tekercsekkel, amin sok méter rézdrót vagy réz fólia van feltekerve, legyen ezüst az is? Persze, lehetne mindent "olyan" anyagokból, akkor meg nem nagyon akarná senki kifizetni, mert az meg baromi drága miközben lehet annyival meg nem jobb, esetleg a fent említett okok miatt bizonyos rendszerekbe még rosszabb is.
Amit most írtál, szerintem innét indult az egész dolog. Ha azért adják drágán a terméket, mert drága/minőségi anyagokat használnak fel benne, akkor ez az egész eszmecsere el sem kezdődik. Az 5 millás árba bele tudna férni a jobb minőségű tekercs, kondenzátor, és kábel is, ami kapcsán végül is kiderült - "es ahogy bekotottem oket igencsak leborult a nagy elmeletem a “tokmindegy milyen a kabel, jo az 500 Ft/m is”

Ha 100-200eFt alkatrész költséget terveznének egy hangváltó+kábelezés kivitelezésére (5milla/200e), ott sem 50%-os haszonkulcsról kellene beszélgetni, és mégsem érezné kellemetlenül magát, aki esetleg belenéz a dobozba...

Avatar
wittao
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2737
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 1060
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: wittao » 2018.11.21., szer. 08:47

asebestyen írta:
2018.11.21., szer. 08:35
A Core Audionak nem lesz "saját" hangsugárzója?
Nem es nem is tervezzuk :napsut: Elvagyunk a piac kinalataval :D

A kabelekkel kapcsolatban: korabban Siltech New Yorker ezustozott rezkabelt hasznaltam, tokeletesen jonak hallottam a hangjat, a rendszerembe kivaloan illeszkedett (35-40eFt hasznalt piaci ara van). Utana mas, magasabb kategoriaju elektronikakat kezdtem el hasznalni es elkezdtek a magas hangok levinni a fejemet... nem tudtam mi az oka (kabelek fel sem merultek bennem, akkoriban mindenhova csak a szukseges es elegseges kabelt tettem, nem hittem a hatasukban). Par ismerosom hozogatott at komoly kabeleket, Harmoci Technology Magic Woofer es Gryphon Guideline GOLD kabeleket, es ahogy bekotottem oket igencsak leborult a nagy elmeletem a “tokmindegy milyen a kabel, jo az 500 Ft/m is”. A fejem innentol amiatt fajt, hogy hogyan fogom ezeket kifizetni.
A dolog visszafele is fontos: szerintem kisebb koltsegvetesu rendszert felesleges telepumpalni horror aru kabelekkel, mert azinte semmi hatasa nem lesz, a kabelek nem tudjak a kepessegeiket megmutatni (illetve nem mutatni semmit “csak” vegezni a dolgukat).
Ez egyebkent a hangszoro topikbol most atcsapott valoban a kabelezzunk topikba, de vegulis csevegunk vagy mi :)
Sztereo: Core Audio DAIDO Ryzen, Karuna ULTIMATE, DENPO DAC, DECHA végfok, FOCAL 1027BE
Kábel: AQ Carbon,Valhalla Aura V2/2 AES/EBU és XLR,Gryphon Guideline GOLD, ELROD tápok

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1466
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1078
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.11.21., szer. 08:35

Erősen kezd kábelezzünk topic szagú lenni a dolog...
A belső és a külső kábel kérdése nem egyforma, mert a belső kábelezésnek olyannak kell lennie, ami azért egy viszonylag univerzális illeszthetőséget garantál, míg a külső kábelek ugye cserélhetőek ízlés szerint, akár szélsőségekre is ( had ne hozzak példát :rolleyes: ). Elég furcsa lenne, ha egy hangsugárzó valami baromi nagy kapacitású belső kábelezést kapna pl, mert bizony néhányaknak nagyon tetszik annak a hangja, de nagyon sokaknak meg nem és nagyon sok erősítő nem is igazán szereti.
A másik, hogy oké, hogy az 50cm belső kábel is legyen hűha, de mi lesz a soros tekercsekkel, amin sok méter rézdrót vagy réz fólia van feltekerve, legyen ezüst az is? Persze, lehetne mindent "olyan" anyagokból, akkor meg nem nagyon akarná senki kifizetni, mert az meg baromi drága miközben lehet annyival meg nem jobb, esetleg a fent említett okok miatt bizonyos rendszerekbe még rosszabb is.
Szerintem akinek egyedi/speciális igényei vannak ilyen téren, építtessen, építtessen át általa arra érdemesnek talált sugárzót.
A Core Audionak nem lesz "saját" hangsugárzója?
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2853
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 537

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2018.11.21., szer. 08:14

Hores írta:
2018.11.20., kedd 23:04
...Ha egy 500Ft-os kábel jó "bent", akkor miért kell 6 millás kábel "kívülre"??...
szuper kérdés ! lehetöleg erzelemmentes, tartalmi valaszok lennenek jok.

raadasul a fentiben a "bent" es a "kint" is egy relativ dolog, a dobozfalon belüli kabelhossz is valtozhat (na nem mintha barhol is lattam volna ott feltekert métereket :-))) de azert 10-20 cm-t igen)

ha a felvett zaj, zavar, a mervado; akkor erthetö, hogy a "kinti" altalaban nagyobb hosszon erre illetve a romlasra nagyobb lehetöseg van; de ez akkor csak a mérték miatt mas a kinti vs. benti drotdarabra; azaz bent is jobb lenne a "millás" drot csak kevesbe hallatszik es nem baj, ha nagyobb a profit ?

ha a hangfalterminalra gondolunk: jobb egy csatlakozoig egyfele aztan masikféle drot ??? nem lenne jobb csatlakozo nelkül es egyféle ? ha meg jobb a csatlakozo es 2 oldalan 2féle, akkor nem lenne még jobb több csatlakozast es kabelféleséget beiktatni ? azaz kivül is valtoztatni a hossz menten ? elsö meter ilyen masodik 83.4cm amolyan, ....

bevallom en arra hajlok: kicsi mulik a droton, ha belül jo az olcso, kivül is jo; vagy belül sem jo, csak sporoltak/profitot maximalizaltak

Avatar
Hores
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2018.10.18., csüt. 18:38
Értékelés: 23

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: Hores » 2018.11.21., szer. 07:13

... no, akkor végül eljutottunk idáig:

sznob (melléknév)

1. Úrit játszó; magasabb rangú, színvonalú, előkelőbb, híresebb emberek szokásait majmoló kispolgár, aki azért viselkedik így, mert olyannak akar látszani, mint azok.

2. Olyan személy, aki úgy gondolja, hogy különb másoknál.

3. Olyan személy, aki úgy gondolja jobb mint mások, mert többet tud náluk.(-áldozni a HiFi-re - ezt én írtam :) )

A tehetősebb országok polgárai persze van, hogy csak azért vesznek drágább HiFi cuccokat, mert egyszerűen megtehetik, berakják a nappaliba, a "hama" kábelekkel összekötik, aztán 5 év alatt be sem járatják az erősítőt. Ilyen fotó nem egy van az ebay-en. Nálunk sokaknak ez a termék lesz a "high end", de mivel "nekik" is kell, így lesznek drágábban "nekik" is termékek.

A Biwire Jumper jutott még eszembe, hogy kár 10, esetleg 100 ezreket erre költeni (pl. Nordost), ha jó a kék madzag is, szemből meg úgy sem látja a vendég, hogy milyen, és mennyiért van odarakva ...

A hang meg: "a zene élvezete, élvezhetősége jórészt a befogadó hozzáállásán, nem pedig a rendszer makulátlanságán múlik"

Ezt a magam részéről kiveséztem.

Szép napot, és befogadó hozzáállást! :)

Válasz küldése

Vissza: “Core Audio”