Megkérünk mindenkit, hogy a topikokkal kapcsolatos kéréseiteket, mint hirdetés újbóli megnyitása, cím javítás, stb... NE privát üzenet formájában jelezzétek, hanem a jelentés gomb használatával!
Köszi!

(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)

Kávéházi csevegő

Avatar
Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2010.06.27., vas. 17:58
Értékelés: 85

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Markoo » 2019.09.20., pén. 07:21

Sziasztok !

Tudnátok megbízható kávégép szerelőt ajánlani Budapesten ? Egy karos Bezzerával kéne foglalkozni.

Előre is köszönöm.
Markoo
AVM Evolution CD 5.2 ; Usher Audio ; Ayon Spirit III MK III. - KT150 ; Valhalla Aura V2 ; DH labs  ; Tellurium Q ; Pointe ; Bodor +; TIDAL

Avatar
pepejazz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2013.11.13., szer. 23:20
Értékelés: 2

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: pepejazz » 2019.09.09., hétf. 09:04

Sziasztok!

Szeretnék feljebb lépni kávéfőzővel. Jelenleg egy Gaggia Evolution-om van. Mivel környezetbarátabb irányban mozgok, felmerült ennek a kávégépnek a felújítása, tuningolása is. Tudtok valakit, aki ilyesmivel foglalkozik? Mik a lehetőségek és megéri-e tuningolni, vagy inkább keressek másik, jobb kategóriás kávéfőzőt?

Köszi!

jana86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 97
Csatlakozott: 2018.08.09., csüt. 21:34
Értékelés: 5

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: jana86 » 2019.08.19., hétf. 07:56

Vinkler írta:
2019.08.18., vas. 11:01
Nyaralás alatt nyomom a filterezést, de már hiányzik egy jó presszó! :D

03870226-B013-48CB-9166-D791308AEFF7.jpeg87DE5291-E6B0-4DF9-B5D4-093A67FE2AED.jpeg
Szintén zenész (de már hazatért). :)

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9775
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2982
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.08.18., vas. 11:01

Nyaralás alatt nyomom a filterezést, de már hiányzik egy jó presszó! :D
03870226-B013-48CB-9166-D791308AEFF7.jpeg
03870226-B013-48CB-9166-D791308AEFF7.jpeg (1.67 MiB) Megtekintve 466 alkalommal
87DE5291-E6B0-4DF9-B5D4-093A67FE2AED.jpeg
87DE5291-E6B0-4DF9-B5D4-093A67FE2AED.jpeg (2 MiB) Megtekintve 466 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2006.08.04., pén. 15:03
Értékelés: 226

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF » 2019.08.13., kedd 18:56

Köszönöm a válaszokat! Rendeltem Laica kancsót, remélem, hogy bevàlik.

Naim-ZU


Avatar
AVX
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60492
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3245

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX » 2019.08.12., hétf. 23:00

bluesfan írta:
2019.08.12., hétf. 14:24
AVX írta:
2019.08.12., hétf. 13:47
A Brita kancsós variáció az egyik legrosszabb. Állítólag nagyon savas lesz a kávé íze tőle. Inkább használj síma vizet + Oscar vízlágyító párnát. https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... k/0/0/9/1/
Ennél azért kissé árnyaltabb a kép. Sokféle szűrőbetét létezik. A mineral balance betétek pl.semleges kémhatásúak, de vannak kimondottan kávé és teafőzéshez ajánlott típusok is. Én Laica kancsót használok mineral balance betéttel+lágyítom Oscar gyantával, mert felénk is nagyon kemény a víz, és semmi bajom vele.
Ez jó hír. A Britára többen panaszkodtak.

Avatar
bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 994
Csatlakozott: 2013.03.18., hétf. 11:30
Értékelés: 59

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan » 2019.08.12., hétf. 14:24

AVX írta:
2019.08.12., hétf. 13:47
A Brita kancsós variáció az egyik legrosszabb. Állítólag nagyon savas lesz a kávé íze tőle. Inkább használj síma vizet + Oscar vízlágyító párnát. https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... k/0/0/9/1/
Ennél azért kissé árnyaltabb a kép. Sokféle szűrőbetét létezik. A mineral balance betétek pl.semleges kémhatásúak, de vannak kimondottan kávé és teafőzéshez ajánlott típusok is. Én Laica kancsót használok mineral balance betéttel+lágyítom Oscar gyantával, mert felénk is nagyon kemény a víz, és semmi bajom vele.

Avatar
AVX
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60492
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3245

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX » 2019.08.12., hétf. 13:47

BÓTAJÓZSEF írta:
2019.08.12., hétf. 11:15
Azzal kezdeném, hogy nem találtam megfelelőbb topikot a kérdésemnek, ha van, akkor irányítsatok oda!
A téma a víz lágyítása lenne:
Nálunk nagyon kemény a víz, a vízkő megjelenése nagyon gyakori. Sokfelé olvasgattam, de több a marketing duma, mint az értelmes tényleírás véleményem szétint. A kérdéseim:
1. Érdemes-e Birta kancsóval készíteni a vizet kávéhoz, teához, csak simán inni. Nem akarok többé műanyag flakonos vizet venni egyáltalán.
2. Jobb-e a csaptelepre szerelhető víztisztító berendezés (Aquaphon pl). Fix megoldás jelenleg nem jöhet szóba.
Ha más javaslat van, akkor azt is megköszönöm.
A Brita kancsós variáció az egyik legrosszabb. Állítólag nagyon savas lesz a kávé íze tőle. Inkább használj síma vizet + Oscar vízlágyító párnát. https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... k/0/0/9/1/

Avatar
BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2625
Csatlakozott: 2006.08.04., pén. 15:03
Értékelés: 226

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF » 2019.08.12., hétf. 11:15

Azzal kezdeném, hogy nem találtam megfelelőbb topikot a kérdésemnek, ha van, akkor irányítsatok oda!
A téma a víz lágyítása lenne:
Nálunk nagyon kemény a víz, a vízkő megjelenése nagyon gyakori. Sokfelé olvasgattam, de több a marketing duma, mint az értelmes tényleírás véleményem szétint. A kérdéseim:
1. Érdemes-e Birta kancsóval készíteni a vizet kávéhoz, teához, csak simán inni. Nem akarok többé műanyag flakonos vizet venni egyáltalán.
2. Jobb-e a csaptelepre szerelhető víztisztító berendezés (Aquaphon pl). Fix megoldás jelenleg nem jöhet szóba.
Ha más javaslat van, akkor azt is megköszönöm.

Naim-ZU


Avatar
mdav88
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 737
Csatlakozott: 2015.04.26., vas. 08:42
Értékelés: 23

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 » 2019.08.04., vas. 02:03

NewCaffe írta:
2019.08.03., szomb. 23:05
NewCaffe írta:
2019.08.03., szomb. 16:27
mdav88 írta:
2019.08.03., szomb. 08:33


Tegnap valamiért nem tudtam írni, milyen kávéról van szó pontosan? Nekem gyanús, hogy ott is lehet hiba, hiszen az őrlő, ha jól tudom új volt. És bár a márkáról nem zengenek ódákat, azért a standartot hoznia kéne.
Expolygon Delizioso 20-80 keverek. Ha hazaérek nekifutok megegyszer.
Sikerült finomítsak finoman az örleményen a dupla ristrettohoz. Remek lett a végén a flat white ristrettóval. Ennek nagyon örülük! :)
Igy már nagyon közel van az a pont ahol elkedz összecsiszolódni a két örlőkés. Igazatok lesz, valószínüleg fel kell szabályozni az örlőt. Erre találtam egy házi megoldást, azt megpróbálom( alufólia rétegekkel alátámasztani az alacsonyabb felöleteket)...és a másik persze az esztergályos munka. Tudnátok ajánlani valakit aki felszabályzást vállal?
Ha valóban ennyire közel vannak egymáshoz, akkor azért egyeztess az eladóval. Ha tényleg ütésről van szó, akkor az 20-30k körüli munka, és Fragolát keresd vele (Caffe35, Ballószög)

Avatar
NewCaffe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.12., pén. 21:42
Értékelés: 0

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: NewCaffe » 2019.08.03., szomb. 23:05

NewCaffe írta:
2019.08.03., szomb. 16:27
mdav88 írta:
2019.08.03., szomb. 08:33
bluesfan írta:
2019.08.03., szomb. 08:13

Szia!

Az én meglátásom szerint a ristrettot nem a csapolási idővel, hanem az őrlemény finomságával rövidítjük az espressohoz képest. Ha az őrlődet nem lehet annyira finomra állítani, hogy akár be is fullassza az Ascasot, az eléggé gáz, én ott kezdenék el kutakodni először. Lehet, hogy egy késcsere megoldja a dolgot, ha nem, akkor bizony szabályozni kellene a késtartót, mert elképzelhető, hogy üt.
Tegnap valamiért nem tudtam írni, milyen kávéról van szó pontosan? Nekem gyanús, hogy ott is lehet hiba, hiszen az őrlő, ha jól tudom új volt. És bár a márkáról nem zengenek ódákat, azért a standartot hoznia kéne.
Expolygon Delizioso 20-80 keverek. Ha hazaérek nekifutok megegyszer.
Sikerült finomítsak finoman az örleményen a dupla ristrettohoz. Remek lett a végén a flat white ristrettóval. Ennek nagyon örülük! :)
Igy már nagyon közel van az a pont ahol elkedz összecsiszolódni a két örlőkés. Igazatok lesz, valószínüleg fel kell szabályozni az örlőt. Erre találtam egy házi megoldást, azt megpróbálom( alufólia rétegekkel alátámasztani az alacsonyabb felöleteket)...és a másik persze az esztergályos munka. Tudnátok ajánlani valakit aki felszabályzást vállal?

Avatar
NewCaffe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.12., pén. 21:42
Értékelés: 0

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: NewCaffe » 2019.08.03., szomb. 16:27

mdav88 írta:
2019.08.03., szomb. 08:33
bluesfan írta:
2019.08.03., szomb. 08:13
NewCaffe írta:
2019.08.02., pén. 17:12
Sziasztok!
Ma végre volt időm játszani kicsit és kicsit jobban próbálgatni az ascassot és a quamar m80-at. Vettem egy jó kiló kávét, amivel a tanuló pénz nem tízezrekre rug kilogrammonként.

16gr dupla szűrőbe 17,5gr kávéval sikerült stabil 25-27 másodperces lefolyást elérni 2x30 ml kávéhoz. 16 grammal nem ment, mert annyira finomat nem lehet őrölni, mert összeérnek a kések.

Az lenne a kérdésem - és ez lehet hogy nagyon amatőr kérdés - hogy ha 2x20ml-t szeretnék készíteni, akkor is 25-27 másodperces kellene legyen a lefolyás, vagy ha megvan 19-21 másodperc alatt, akkor ott lezárom és kész.
Kicsit másképp fogalmazva a kérdést, a kávécsapolásnál melyik a fontosabb a "nagy könyv" szerint.
A) Az hogy 25-30 másodperc alatt oldódik ki a kávéból a finomság, és a több vagy kevesebb idővel még nem érjük el a jó ízt vagy már rontunk rajta.
B)Az adott nyomáson az átfolyó vízmennyiség hozama hozza ki a jobb ízt. Vagyis ha be van állítva a jó átfolyási anyagáram, akkor hamarabb kell lekapcsolni a főzést, és úgy születik a ristretto.

Fórumokon mind a két esetre találtam több hozzászólást pl:
A)"With the equivalent amount of ground coffee as a classic espresso shot (aiming for 25-30 seconds extraction for 30 mL) but only aiming for 15 ml, a ristretto extraction time should fall around the 15 second mark."

B)"Ristretto means "restricted" I think, referring to the flow rather than the volume (although the volume is restricted too, because the extraction is thicker and slower). IMO you should be grinding finder or dosing slightly higher and tamping harder to achieve vs a regular shot."

Tudom hogy a végén az számít hogy melyiknek jobb az íze, de érdekel hogy Ti mit tanácsolnátok.
Szia!

Az én meglátásom szerint a ristrettot nem a csapolási idővel, hanem az őrlemény finomságával rövidítjük az espressohoz képest. Ha az őrlődet nem lehet annyira finomra állítani, hogy akár be is fullassza az Ascasot, az eléggé gáz, én ott kezdenék el kutakodni először. Lehet, hogy egy késcsere megoldja a dolgot, ha nem, akkor bizony szabályozni kellene a késtartót, mert elképzelhető, hogy üt.
Tegnap valamiért nem tudtam írni, milyen kávéról van szó pontosan? Nekem gyanús, hogy ott is lehet hiba, hiszen az őrlő, ha jól tudom új volt. És bár a márkáról nem zengenek ódákat, azért a standartot hoznia kéne.
Expolygon Delizioso 20-80 keverek. Ha hazaérek nekifutok megegyszer.

Avatar
mdav88
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 737
Csatlakozott: 2015.04.26., vas. 08:42
Értékelés: 23

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 » 2019.08.03., szomb. 08:33

bluesfan írta:
2019.08.03., szomb. 08:13
NewCaffe írta:
2019.08.02., pén. 17:12
Sziasztok!
Ma végre volt időm játszani kicsit és kicsit jobban próbálgatni az ascassot és a quamar m80-at. Vettem egy jó kiló kávét, amivel a tanuló pénz nem tízezrekre rug kilogrammonként.

16gr dupla szűrőbe 17,5gr kávéval sikerült stabil 25-27 másodperces lefolyást elérni 2x30 ml kávéhoz. 16 grammal nem ment, mert annyira finomat nem lehet őrölni, mert összeérnek a kések.

Az lenne a kérdésem - és ez lehet hogy nagyon amatőr kérdés - hogy ha 2x20ml-t szeretnék készíteni, akkor is 25-27 másodperces kellene legyen a lefolyás, vagy ha megvan 19-21 másodperc alatt, akkor ott lezárom és kész.
Kicsit másképp fogalmazva a kérdést, a kávécsapolásnál melyik a fontosabb a "nagy könyv" szerint.
A) Az hogy 25-30 másodperc alatt oldódik ki a kávéból a finomság, és a több vagy kevesebb idővel még nem érjük el a jó ízt vagy már rontunk rajta.
B)Az adott nyomáson az átfolyó vízmennyiség hozama hozza ki a jobb ízt. Vagyis ha be van állítva a jó átfolyási anyagáram, akkor hamarabb kell lekapcsolni a főzést, és úgy születik a ristretto.

Fórumokon mind a két esetre találtam több hozzászólást pl:
A)"With the equivalent amount of ground coffee as a classic espresso shot (aiming for 25-30 seconds extraction for 30 mL) but only aiming for 15 ml, a ristretto extraction time should fall around the 15 second mark."

B)"Ristretto means "restricted" I think, referring to the flow rather than the volume (although the volume is restricted too, because the extraction is thicker and slower). IMO you should be grinding finder or dosing slightly higher and tamping harder to achieve vs a regular shot."

Tudom hogy a végén az számít hogy melyiknek jobb az íze, de érdekel hogy Ti mit tanácsolnátok.
Szia!

Az én meglátásom szerint a ristrettot nem a csapolási idővel, hanem az őrlemény finomságával rövidítjük az espressohoz képest. Ha az őrlődet nem lehet annyira finomra állítani, hogy akár be is fullassza az Ascasot, az eléggé gáz, én ott kezdenék el kutakodni először. Lehet, hogy egy késcsere megoldja a dolgot, ha nem, akkor bizony szabályozni kellene a késtartót, mert elképzelhető, hogy üt.
Tegnap valamiért nem tudtam írni, milyen kávéról van szó pontosan? Nekem gyanús, hogy ott is lehet hiba, hiszen az őrlő, ha jól tudom új volt. És bár a márkáról nem zengenek ódákat, azért a standartot hoznia kéne.

Avatar
bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 994
Csatlakozott: 2013.03.18., hétf. 11:30
Értékelés: 59

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan » 2019.08.03., szomb. 08:13

NewCaffe írta:
2019.08.02., pén. 17:12
Sziasztok!
Ma végre volt időm játszani kicsit és kicsit jobban próbálgatni az ascassot és a quamar m80-at. Vettem egy jó kiló kávét, amivel a tanuló pénz nem tízezrekre rug kilogrammonként.

16gr dupla szűrőbe 17,5gr kávéval sikerült stabil 25-27 másodperces lefolyást elérni 2x30 ml kávéhoz. 16 grammal nem ment, mert annyira finomat nem lehet őrölni, mert összeérnek a kések.

Az lenne a kérdésem - és ez lehet hogy nagyon amatőr kérdés - hogy ha 2x20ml-t szeretnék készíteni, akkor is 25-27 másodperces kellene legyen a lefolyás, vagy ha megvan 19-21 másodperc alatt, akkor ott lezárom és kész.
Kicsit másképp fogalmazva a kérdést, a kávécsapolásnál melyik a fontosabb a "nagy könyv" szerint.
A) Az hogy 25-30 másodperc alatt oldódik ki a kávéból a finomság, és a több vagy kevesebb idővel még nem érjük el a jó ízt vagy már rontunk rajta.
B)Az adott nyomáson az átfolyó vízmennyiség hozama hozza ki a jobb ízt. Vagyis ha be van állítva a jó átfolyási anyagáram, akkor hamarabb kell lekapcsolni a főzést, és úgy születik a ristretto.

Fórumokon mind a két esetre találtam több hozzászólást pl:
A)"With the equivalent amount of ground coffee as a classic espresso shot (aiming for 25-30 seconds extraction for 30 mL) but only aiming for 15 ml, a ristretto extraction time should fall around the 15 second mark."

B)"Ristretto means "restricted" I think, referring to the flow rather than the volume (although the volume is restricted too, because the extraction is thicker and slower). IMO you should be grinding finder or dosing slightly higher and tamping harder to achieve vs a regular shot."

Tudom hogy a végén az számít hogy melyiknek jobb az íze, de érdekel hogy Ti mit tanácsolnátok.
Szia!

Az én meglátásom szerint a ristrettot nem a csapolási idővel, hanem az őrlemény finomságával rövidítjük az espressohoz képest. Ha az őrlődet nem lehet annyira finomra állítani, hogy akár be is fullassza az Ascasot, az eléggé gáz, én ott kezdenék el kutakodni először. Lehet, hogy egy késcsere megoldja a dolgot, ha nem, akkor bizony szabályozni kellene a késtartót, mert elképzelhető, hogy üt.

Avatar
NewCaffe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2016.02.12., pén. 21:42
Értékelés: 0

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: NewCaffe » 2019.08.02., pén. 17:12

Sziasztok!
Ma végre volt időm játszani kicsit és kicsit jobban próbálgatni az ascassot és a quamar m80-at. Vettem egy jó kiló kávét, amivel a tanuló pénz nem tízezrekre rug kilogrammonként.

16gr dupla szűrőbe 17,5gr kávéval sikerült stabil 25-27 másodperces lefolyást elérni 2x30 ml kávéhoz. 16 grammal nem ment, mert annyira finomat nem lehet őrölni, mert összeérnek a kések.

Az lenne a kérdésem - és ez lehet hogy nagyon amatőr kérdés - hogy ha 2x20ml-t szeretnék készíteni, akkor is 25-27 másodperces kellene legyen a lefolyás, vagy ha megvan 19-21 másodperc alatt, akkor ott lezárom és kész.
Kicsit másképp fogalmazva a kérdést, a kávécsapolásnál melyik a fontosabb a "nagy könyv" szerint.
A) Az hogy 25-30 másodperc alatt oldódik ki a kávéból a finomság, és a több vagy kevesebb idővel még nem érjük el a jó ízt vagy már rontunk rajta.
B)Az adott nyomáson az átfolyó vízmennyiség hozama hozza ki a jobb ízt. Vagyis ha be van állítva a jó átfolyási anyagáram, akkor hamarabb kell lekapcsolni a főzést, és úgy születik a ristretto.

Fórumokon mind a két esetre találtam több hozzászólást pl:
A)"With the equivalent amount of ground coffee as a classic espresso shot (aiming for 25-30 seconds extraction for 30 mL) but only aiming for 15 ml, a ristretto extraction time should fall around the 15 second mark."

B)"Ristretto means "restricted" I think, referring to the flow rather than the volume (although the volume is restricted too, because the extraction is thicker and slower). IMO you should be grinding finder or dosing slightly higher and tamping harder to achieve vs a regular shot."

Tudom hogy a végén az számít hogy melyiknek jobb az íze, de érdekel hogy Ti mit tanácsolnátok.

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9775
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2982
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.26., pén. 13:41

AVX írta:
2019.07.26., pén. 13:21
Vinkler írta:
2019.07.26., pén. 12:54
Sziasztok!

Segítsetek már légyszi!
Lassan elutazunk, ahová viszem a V60 filter cuccomat. Ezt otthon szinte csak én használom, ráálltam az Ethiop, hamburgi vonalra, amit imádok, de a feleségem nem szereti az efajta, szinte earl grey teára emlékeztető kellems, lágy kávét. Ő presszó/sok tej kombó mellett tette le a voksát.
Szóval olyen kávét keresnék V60-hoz, ami tejhabbal hasonló ízélményt hoz, mint egy átlagos kolumbiai presszó/tej kombó. Tudom, hogy nem lehet ugyan az, de próbálnék a kedvében járni és valami olyan kávét is magunkal vinni, amit ő is szívesen fogyasztana!

Előre is köszi!
Mi törökbe pont emiatt vittünk a Béla Papa kedvencéből. Ez mindkettőtöknek iható lenne. A másik a Choco. Az picivel savasabb.
Én viszek ethiopot is. :rolleyes:
Savas jelleg kevésbé jön be neki. A karakteresebb, csokis, mogyorós (hagyományos) ízvilág a nyerő. Akkor lehet kipróbálom a Béla Papa kedvencét, úgy sem kóstoltam még.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AVX
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60492
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3245

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX » 2019.07.26., pén. 13:21

Vinkler írta:
2019.07.26., pén. 12:54
Sziasztok!

Segítsetek már légyszi!
Lassan elutazunk, ahová viszem a V60 filter cuccomat. Ezt otthon szinte csak én használom, ráálltam az Ethiop, hamburgi vonalra, amit imádok, de a feleségem nem szereti az efajta, szinte earl grey teára emlékeztető kellems, lágy kávét. Ő presszó/sok tej kombó mellett tette le a voksát.
Szóval olyen kávét keresnék V60-hoz, ami tejhabbal hasonló ízélményt hoz, mint egy átlagos kolumbiai presszó/tej kombó. Tudom, hogy nem lehet ugyan az, de próbálnék a kedvében járni és valami olyan kávét is magunkal vinni, amit ő is szívesen fogyasztana!

Előre is köszi!
Mi törökbe pont emiatt vittünk a Béla Papa kedvencéből. Ez mindkettőtöknek iható lenne. A másik a Choco. Az picivel savasabb.

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9775
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2982
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.26., pén. 12:54

Sziasztok!

Segítsetek már légyszi!
Lassan elutazunk, ahová viszem a V60 filter cuccomat. Ezt otthon szinte csak én használom, ráálltam az Ethiop, hamburgi vonalra, amit imádok, de a feleségem nem szereti az efajta, szinte earl grey teára emlékeztető kellems, lágy kávét. Ő presszó/sok tej kombó mellett tette le a voksát.
Szóval olyen kávét keresnék V60-hoz, ami tejhabbal hasonló ízélményt hoz, mint egy átlagos kolumbiai presszó/tej kombó. Tudom, hogy nem lehet ugyan az, de próbálnék a kedvében járni és valami olyan kávét is magunkal vinni, amit ő is szívesen fogyasztana!

Előre is köszi!
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
mdav88
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 737
Csatlakozott: 2015.04.26., vas. 08:42
Értékelés: 23

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 » 2019.06.19., szer. 15:42

Linn írta:
2019.06.19., szer. 14:43
Üdv. mindenkinek! Mi az igaz abból, hogy szénsavmentes ásványvíz lágyabb lehet mint a csapvíz? Azért, mert nálunk nagyon kemény, és sok vízkő képződik a csapvízből. Használhatom -e az ásványvizet a Rancilio Silvia E V5 Kávégép-hez? Most vettem a héten. Rendeltem hozzá: Rancilio Kávégéphez vízlágyító patron 70l vízhez (T014B3). Hogy kell használni? Csak simán tegyem a víztartályba? Köszönöm.
Ha ásványvíz, akkor Norda vagy Nestlé Vera.
A vízlágyítót csapvízhez tudod használni, vagy a tartályba helyezed, vagy ha szívócsőre szerlhető, akkor oda. (Van aki külön áztatja, ezzel lágyítva x ideig a vizet.)

Avatar
Linn
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 278
Csatlakozott: 2010.03.18., csüt. 20:29
Értékelés: 44
Tartózkodási hely: Békéscsaba

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Linn » 2019.06.19., szer. 14:43

Üdv. mindenkinek! Mi az igaz abból, hogy szénsavmentes ásványvíz lágyabb lehet mint a csapvíz? Azért, mert nálunk nagyon kemény, és sok vízkő képződik a csapvízből. Használhatom -e az ásványvizet a Rancilio Silvia E V5 Kávégép-hez? Most vettem a héten. Rendeltem hozzá: Rancilio Kávégéphez vízlágyító patron 70l vízhez (T014B3). Hogy kell használni? Csak simán tegyem a víztartályba? Köszönöm.
Linn Sondek Lp12, Ittok LVII, Klyde, Linto.

Online
puha
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2017.05.30., kedd 16:14
Értékelés: 6

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: puha » 2019.05.29., szer. 11:55

Köszönöm!

Avatar
AVX
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60492
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3245

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX » 2019.05.29., szer. 11:48

puha írta:
2019.05.29., szer. 11:16
Kisebb kiszerelés van ebből? Szegedi vagyok, ha bárhol meg tudom szerezni kisebb kiszerelésben, kipróbálnám. Egyébként pedig köszönöm a tanácsot, segítséget! Üdv.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/1- ... emes-kavek

1-et is tudsz venni, sőt kisebb csomagolásban is.
Le kell ütni, ki kell fizetni, majd a Budapesti úton az ATC telephelyén át tudod venni.
Szinte minden héten pörkölünk.
Ha épp hétvégén fogy el a kávé, akkor pedig tudsz vásárolni a Mediamarkt-ban, igaz valamennyivel drágábban.

Online
puha
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2017.05.30., kedd 16:14
Értékelés: 6

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: puha » 2019.05.29., szer. 11:16

Kisebb kiszerelés van ebből? Szegedi vagyok, ha bárhol meg tudom szerezni kisebb kiszerelésben, kipróbálnám. Egyébként pedig köszönöm a tanácsot, segítséget! Üdv.

Avatar
AVX
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 60492
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3245

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX » 2019.05.29., szer. 11:04

puha írta:
2019.05.29., szer. 10:50
:-) Nincs daráló. Leginkább porkávé van, örülünk, hogy ez is lehet. Otthon van egy őrlőm, szerintem legalább 100 éves, hajtókaros, porcelán tartályos, falra csavarozható, otthon azzal őröltem, és hoztam az őrleményből az irodába is, de hasonló lett a végeredmény. Ami a furcsa, hogy a családban lévő kávéfőzőt csak porkávéval használják, nyoma sincs annak az íznek, ami itt van. Ugyanazzal a porkávéval ez ihatatlant főz.
No akkor ez a probléma.
Két dolog kellene, hogy finom kávét tudjatok inni:
Eszpresszóképes daráló és frissen pörkölt kávé.
Legalább vegyél otthonra és otthon ledarálod nekik. Az előreőrölt kávék túl nagy szeműre vannak őrölve, emiatt gyorsan átszalad a kávéfőzőn és emiatt lesz savanyú.
Ezzel a kávéval és egy örlővel biztosan jó kávét tudnátok készíteni.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/1- ... olesu-Kave
Árban annyi, mint egy Omnia.
Csatolmányok
_vyr_24491050_2449_1050_2411_1050_2408__vyrp11_1567blend-mokka.jpg
_vyr_24491050_2449_1050_2411_1050_2408__vyrp11_1567blend-mokka.jpg (39.5 KiB) Megtekintve 1173 alkalommal

Online
puha
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2017.05.30., kedd 16:14
Értékelés: 6

Re: Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: puha » 2019.05.29., szer. 10:50

Ja és tényleg nincs lehetőség csodát csinálni, de legalább valami iható lenne, ami lejön.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”