greenbio írta: ↑2019.07.26., pén. 11:10
Vasti írta: ↑2019.07.26., pén. 00:11
Nem igazán ide tartozik, de Ausztriában élünk egy ideje, és ezen, mármint a kaják minőségén még mindig meglepődök - vagy csak szerencsém van ;-)
OK, vannak kedvenc éttermek: de ha tehetjük, kirándulunk erre-arra, és néha olyan helyeken eszünk, hogy otthon biztosan nem mennék be ;-) Valami semmi kis tó partján egy azt sem biztos, hogy étterem, pár kiránduló lézeng a környéken, a rutintalan magyar félve azért csak bemegy (otthon ennél sokkal jobbnak tűnő helyeken is simán gyanús dolgokat szolgálnak fel) , megkapjuk az ételt, és csak hümmögünk. Minden atom friss, a rántott husi is tökéletes ;-) , minden jól elkészítve, nagy adag, kedves kiszolgálás.
Ezt meg tudom erősíteni. Bicikli túrán voltunk Ausztriában és MINDENHOL ahol megálltunk (random helyeken) nagyon jókat ettünk, bárhol álltunk meg. friss finom volt minden, isteni csapolt lager sörök, mosolygós és gyors kiszolgálás. egyszóval olyan minőségű szolgáltatás MINDENHOL, amit itthon nagyon ritka...
Egyrészt szvsz egyáltalán nem ritka (nem is nagyon értem, miért írod, hogy nálunk nagyon ritka, nekem TELJESEN más a tapasztalatom. Pedig Ausztriában is rengetegszer megfordultam már), másrészt tedd oda az árakat is, hogy teljes és korrekt legyen a kép.
De hogy ajánljak is valamit, álljon itt három, földrajzilag egymástól távol eső hely, ahol a napokban fordultam meg, és szívesen viszamennék:
- Gyula, Várkert Terasz
- Újhartyán, Györkös Vendéglő
- Csákvár, Publo Étterem és Pizzéria - ez különösen meglepett, főleg a neve miatt nem számítottam arra a színvonalas konyhára, amit ott tapasztaltam.
És persze szívesen megemlíteném a lakóhelyem egyik ékkövét, a szári Czetis Házat, ami pár hete még egy nagyon színvonalas vendéglő (is) volt /és ezalatt értsd azt, amit kell: Budapesten is bőven színvonalasnak számított volna/, ma úgy hírlik (csak hallomás), sajnos "csak" a Pálinka Manufaktúra "maradt" belőle. És akkor el is jutunk az alapvető kérdésig, hogy van-e igény itthon valóban színvonalas vendéglőkre mindenhol, illetve van-e olyan fizetőképes kereslet, hogy meg is érje gazdaságilag. Mert napi egy-két arra tévedő vendégtársaság, akik 3000 forintot sokallnak egy minőségi főfogásért, sajnos valószínűleg nem elég ahhoz, hogy gazdaságilag életképes legyen - mindenhol - a minőségi vendéglátás. És ennek ellenére... Magyarországon szerintem nagyon sok nagyon jó hely van (és Magyarország alatt nem csak Budapestet meg a nagyvárosokat értem), ahol - ha már ez az etalon - a rántott husi is friss és tökéletes (bár azért érdemes lenne mást is megpróbálni mint rántott husit, mert itthon az osztrák rántott husi árából olyan kajákat eszel /pl. isteni harcsapaprikást túrós csuszával/, amit Ausztriában csak az itthoni ár többszöröséért - és azt sem egy "valami semmi kis tó partján")
Szóval esetleg de, meg kell próbálni itthon is a "valami semmi kis tó partján" lévő helyeket is. Google maps a barátotok, ott általában meg lehet nézni, hogy mit írnak a korábbi vendégek.