Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
sziasztok!
ajánljatok már nekem légyszi asztali elekromos grillt, ami két dolgot kellene, hogy teljesítsen:
-legyen fedele ergo ne fröcsögjön szanaszét sütés közben
-ne úgy tartsa a hőmérsékletet, hogy 3 percenként kapcsol be és ki (bekapcsoláskor túl forró, kikapcsolva nem sül rendesen), tehát valami finomabb szabályozással kellene, hogy rendelkezzen.
köszönöm!
ajánljatok már nekem légyszi asztali elekromos grillt, ami két dolgot kellene, hogy teljesítsen:
-legyen fedele ergo ne fröcsögjön szanaszét sütés közben
-ne úgy tartsa a hőmérsékletet, hogy 3 percenként kapcsol be és ki (bekapcsoláskor túl forró, kikapcsolva nem sül rendesen), tehát valami finomabb szabályozással kellene, hogy rendelkezzen.
köszönöm!
Re: Sütés-főzés
Holnap csülkös bableves lesz az ebéd. Ma vettünk a piacon füstölt csülköt azt megfőzve ma azt ebédeltük frissen reszelt tormával, mustárral. A füstölt csülök lé lesz a bableves alapanyaga. A hús szuper volt, de tudatosan, megfontoltan elkövettünk egy orbitális bor-etikai hibát. Így utólag szerencsénkre. Hill Top Irsai Olivér volt nyitva, azt ittuk hozzá. Nagyon illett ízben a markáns húshoz.
- Aszpirin
- Moderátor
- Hozzászólások: 3607
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 2360
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Még komolyabb helyen (gondolom) a bontás, a dugó megszagoltatása és a kóstoltatás után elviszik a bort és kitöltik dekanterbe, majd újgy viszik vissza, hogy levegőzni tudjon. Az is lehet, hogy az ügyfél ezt kifejezetten kérte. Egyébként meg ne feledd, kérlek, hogy a világ különböző pontjain igen nagyok tudnak lenni a kulturális különbségek egymáshoz képest, és ez (enyhébb formában) az éttermi etikettben és protokollban is megnyilvánul.cables írta: ↑2021.01.14., csüt. 08:21Akik a drága bort rendelték azok a cikk szerint is észre vették hogy nem a kiválasztott bort kapták, az meg, hogy fiatal pár nem figyel a borra tök normális.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
Persze ettől még lehet az egész egy kamu, mert én is nehezen hiszem el....
A cikknek egyébként egyáltalán nem az a lényege, hogy ki milyen motivációból rendel nagyon drága bort (sznobság vagy valódi hozzáértés), hanem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a különbséget valóban érzékelni is tudja. És ennek lehet, hogy van némi “áthallása” a hifi-világba is

- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
- Aszpirin
- Moderátor
- Hozzászólások: 3607
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 2360
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Erről egyébként egy számomra nagyon érdekes és emlékezetes cikk jut eszembe, amit még eredeti nyomtatott formájában olvastam anno (évekig voltam megrendelője a Scientific American-nak, amíg az internet fölöslegessé nem tette a papíralapú ujságok megrendelését), ez a közönséges (amerikai) csapvíz és a palackozott vizek érdekes “viszonyáról” szól, és persze sikerűlt megtalálnom most az interneten: https://michaelshermer.com/sciam-column ... d-twaddle/
Innen idéznék egy rövid részletet, de érdemes elolvasni az egész cikket:
Innen idéznék egy rövid részletet, de érdemes elolvasni az egész cikket:
“Agua de Culo” (“Seggvíz”)The most telling taste test was conducted by the Showtime television series Penn & Teller: Bullshit! The hosts began with a blind comparison in which 75 percent of New Yorkers preferred city tap to bottled waters. They then went to the Left Coast and set up a hidden camera at a trendy southern California restaurant that featured a water sommelier who dispensed elegant water menus to the patrons. All bottles were filled out of the same hose in the back of the restaurant; nevertheless, Angelenos were willing to plunk down nearly $7 a bottle for L’eau Du Robinet (French for “faucet water”), Agua de Culo (Spanish for “ass water”) and Amazone (“filtered through the Brazilian rain forest’s natural filtration system”), declaring them all to be far superior to tap water. There’s no accounting for taste.

- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
Re: Sütés-főzés
Akik a drága bort rendelték azok a cikk szerint is észre vették hogy nem a kiválasztott bort kapták, az meg, hogy fiatal pár nem figyel a borra tök normális.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
Nálunk ha bontanak bort komoly étteremben ott a vendég előtt bontják és megkóstoltatják, még a dugó is ott marad. Nehezen tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett, amit a cikk említ.
Ha valaki ebből azt akarja leszűrni, hogy csak áráért, sznobságból kedvelnek drága borokat a gazdagok az szerintem téved.
- Aszpirin
- Moderátor
- Hozzászólások: 3607
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 2360
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Ott a váladz a cikkben:
Tehát: a személyzet nindkét bort kitöltötte dekanterbe (ahogy az illik), és (véletlenül) az olcsó bort tartalmazó dekantert küldték a drága bort rendelő asztalhoz.There had been a mix-up. The staff had poured the two wines into two decanters and sent the wrong decanter to the table.
- Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
- Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
- BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1299
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 896
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Online
Re: Sütés-főzés
Hogyan cserélték el a két bort? Nem volt rajtuk cimke? Ugyanmár. 

- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1299
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 896
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Nagyon jó cikk. Legyünk őszinték, ennek elolvasása 10x többet ér, mint egy átlag kötelező olvasmány az iskolában.avl2 írta: ↑2021.01.12., kedd 18:54https://kenthendricks.com/does-expensiv ... te-better/ akinek inge.... akinek nem inge ....
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
https://kenthendricks.com/does-expensiv ... te-better/ akinek inge.... akinek nem inge ....
Re: Sütés-főzés
Még egy apró megjegyzés az alább magasztalt székelykáposztához. A héten a munkahelyemen egyik nap töltött káposzta volt. A büfében egy idősebb sváb házaspár főz, általában szuperul. Nagy elvárásokkal kezdtem enni a töltött káposztát, de hamar kiábrándultam, alig tudtam legyűrni. Ez a kaja nem jött össze nekik. Este mesélem a nejemnek és kérdeztem tőle: Hogy hogy a tied olyan fantasztikusan izes volt, az a benti meg íztelen. Azt mondta, hogy sokan kimossák vízzel a savanyú káposztát, pedig nem szabad, mert a levétől van a jó íz. Na csak ennyi. Lehet, hogy itt az audiós séfek ezt alapból tudják.
Online
-
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 495
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 258
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
Jól kezdődött ez az év is:
Luxman L-507 II, Auralic Vega G2.1
Lessloss DFPC Reference, Wireworld Micro Platinum XLR
http://gallery.site.hu/d/25154402-1/201 ... G_0012.jpg
Lessloss DFPC Reference, Wireworld Micro Platinum XLR
http://gallery.site.hu/d/25154402-1/201 ... G_0012.jpg
Re: Sütés-főzés
A Szilveszteri székely káposzta utolsó adagja, a fantasztikus íze mondanom se kell - nem engem dicsér
Online
Re: Sütés-főzés
Igazi kihívás volt,mert tényleg minden jól sikerült. A gyerkőcök is nyomták befelé, pedig a kisebbik nem is szereti/tte a kacsát

Re: Sütés-főzés
hááát, te tudod



védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Online
Tudod,az edzés,a kalóriák és fogyni szeretnék márciusig 6kg-t. De valóban, a 12 éves nagyobbik fiam többet eszik egyszerre.
Re: Sütés-főzés
Ez az én adagom


Re: Sütés-főzés
Tesó, ezeket (az adagok alapján) a macskának szedted



védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Online
Re: Sütés-főzés
Volt még ilyen is:
Fincsi kacsacomb öntöttvas serpenyőben, hozzá sütőtökpüré szőlőmártással és párolt káposztával.
Online
Re: Sütés-főzés
2 napig pácolva a szarvas husi. Alacsony hőfokon megsütve. Hozzá a páclében v.borral,áfonya lekvár felfőzve, redukálva mártásnak. Hagymás krumplipürére halmozva.
Sajna a tányér nem volt jó választás, a mélyedéseiben csúnyán körbefutott a mártás.

- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 664
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 214
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez a robotgépre hasonlító sütő ;-) egy érdekes cucc...
Egy rendes sütőben a kaja kapja alulról is a meleget, körben, mindenhol.
Ebben főleg felülről, meg azért biztosan oldalra is téved valami, de mivel körben nem tud kialakulni a légáramlás, kérdés, hogy mennyi az annyi? Szóval felülről kapja a 200 fokos levegőt a csirke (a korábban linkelt képed alapján ;-) , és mellette még köret is van: alul megsül, vagy hideg marad? ;-)
Komolyan érdekel, mert el sem tudom képzelni, hogy hogyan működik egy ilyen!
Pár ismerősnek van forrólevegős fritőze, háát...
A csirkecom-csirkeszárny az, ami befűszerezve, egy kicsit beolajozva tényleg prímán, ropogósra meg tud sülni benne.
A hasábburgonya szerintem az alig ehető kategória: igaz, én a sütőben süthető mirelit hasábburgonyát is inkább olajba dobom, mert attól lesz olyan, amilyen egy hasábburgonya ;-)
Kísérleteztek még pl. az anyósék rántott cuccokkal - katasztrófa, az már az ehetetlen kategória.
Egy rendes sütőben a kaja kapja alulról is a meleget, körben, mindenhol.
Ebben főleg felülről, meg azért biztosan oldalra is téved valami, de mivel körben nem tud kialakulni a légáramlás, kérdés, hogy mennyi az annyi? Szóval felülről kapja a 200 fokos levegőt a csirke (a korábban linkelt képed alapján ;-) , és mellette még köret is van: alul megsül, vagy hideg marad? ;-)
Komolyan érdekel, mert el sem tudom képzelni, hogy hogyan működik egy ilyen!
Pár ismerősnek van forrólevegős fritőze, háát...
A csirkecom-csirkeszárny az, ami befűszerezve, egy kicsit beolajozva tényleg prímán, ropogósra meg tud sülni benne.
A hasábburgonya szerintem az alig ehető kategória: igaz, én a sütőben süthető mirelit hasábburgonyát is inkább olajba dobom, mert attól lesz olyan, amilyen egy hasábburgonya ;-)
Kísérleteztek még pl. az anyósék rántott cuccokkal - katasztrófa, az már az ehetetlen kategória.
Re: Sütés-főzés
Nemrég bukkantam rá egy számomra érdekes szakácskönyve, mely a halogén sütőkhöz íródott:
Robin Donovan - Legjobb receptek légkeveréses sütőhöz

Robin Donovan - Legjobb receptek légkeveréses sütőhöz

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Online
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 546
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 233
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Disznótoros káposzta, korondi cserépedényben, 16 töltelék > https://www.dropbox.com/s/9c3lcvcjeji8h ... 4.jpg?dl=0
11-től, negyed ötig rotyogott. Klasszikusan: kolbászhúsból, abalén.
11-től, negyed ötig rotyogott. Klasszikusan: kolbászhúsból, abalén.
Re: Sütés-főzés
Pork belly burnt ends
3 óra 130 fokon, utána 2 óra alutálcába csomagolva 2 óra majd nyakon öntöttem házi bbq szósszal és ment vissza fél órára fedetlenül.
3 óra 130 fokon, utána 2 óra alutálcába csomagolva 2 óra majd nyakon öntöttem házi bbq szósszal és ment vissza fél órára fedetlenül.
- Csatolmányok
-
- IMG_20201223_170300.jpg (4.16 MiB) Megtekintve 704 alkalommal
Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home
Re: Sütés-főzés
Évzáró céges ebéd ma délben COVID jelleggel
Négy Muskétás étteremből Szűzérme szeletek libamájas gombás mártással, krumpli krokettel
Jó étvágyat! Ehhez?
Négy Muskétás étteremből Szűzérme szeletek libamájas gombás mártással, krumpli krokettel
Jó étvágyat! Ehhez?