A krumplispogácsa a mennyekbe megy a kacsazsírtól, csak kell pár száz darabot sütni, hogy elfogyjon a másfél liter.Palm írta: ↑2021.05.25., kedd 18:12Ma sütöttem kacsát és kb. 1,5 liter zsírja lett. Milyen kajához tudnám felhasználni? Valami finomra akarom elhasználni mielőbb, mielőtt sütöm a következőt még a héten. A fagyasztóban van még néhány liba és kacsa, amit még kell sütnöm, hogy legyen hely annak, ami vágásra vár és majd akkor bekerülhessen a fagyasztóba.
Reggelire a kacsazsíros hagymás kenyér jó alternatíva, de 1,5 literrel "jópár" napig elvagyok, mégha napközben is eszek náhány szelettel. Valamire még fel kellene mielőbb használnom.
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Ma sütöttem kacsát és kb. 1,5 liter zsírja lett. Milyen kajához tudnám felhasználni? Valami finomra akarom elhasználni mielőbb, mielőtt sütöm a következőt még a héten. A fagyasztóban van még néhány liba és kacsa, amit még kell sütnöm, hogy legyen hely annak, ami vágásra vár és majd akkor bekerülhessen a fagyasztóba.
Reggelire a kacsazsíros hagymás kenyér jó alternatíva, de 1,5 literrel "jópár" napig elvagyok, mégha napközben is eszek náhány szelettel. Valamire még fel kellene mielőbb használnom.
Reggelire a kacsazsíros hagymás kenyér jó alternatíva, de 1,5 literrel "jópár" napig elvagyok, mégha napközben is eszek náhány szelettel. Valamire még fel kellene mielőbb használnom.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Re: Sütés-főzés
A tepsis karaj két állapota. A harmadikról nincs kép, mert üres tepsit nem fotózunk!
Re: Sütés-főzés
Kicsitől a nagy felé halladva: XL bolti tojás a legkisebb! A közepes méretű az átlag házi tojás. A legnagyobb is házi tojás, de annak 2 sárgája volt.
Tápot nem látott a tyúkanyó, csak rendes magvakat (kukorica, búza, stb.) és növényeket (takarmány répa, uborka, tök, stb.). Ízre sokkal jobb a házi, mint a tápos. Színe is sokkal szebb. A sárgája nem halovány sárga, hanem kicsit olyan narancssárga a házinak. A héja keményebb.
Tápot nem látott a tyúkanyó, csak rendes magvakat (kukorica, búza, stb.) és növényeket (takarmány répa, uborka, tök, stb.). Ízre sokkal jobb a házi, mint a tápos. Színe is sokkal szebb. A sárgája nem halovány sárga, hanem kicsit olyan narancssárga a házinak. A héja keményebb.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 275
- Csatlakozott: 2018.10.24., szer. 16:39
- Értékelés: 41
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Nálunk ilyen egy sushi vacsora 5 főre.
Re: Sütés-főzés
Pár kép a tegnapi ebédünkről
A Vörösvári-úti szombati piacon van egy hentes, ahol csütörtöki vágásból lehet húst venni. Bármit vettünk nála eddig szuper volt. Most szép darált húst látott a nejem, ebből készült egy húsvéti vagdalt.
Benne: tojás, só, bors, majoránna, mustár, paprika krém, dinsztelt hagyma és fokhagyma és kevés zsemlemorzsa. Összegyúrva és a massza betekerve bacon-csíkokkal, meghintve fekete borssal.
Kisütve és az asztalon
Isteni volt!
A Vörösvári-úti szombati piacon van egy hentes, ahol csütörtöki vágásból lehet húst venni. Bármit vettünk nála eddig szuper volt. Most szép darált húst látott a nejem, ebből készült egy húsvéti vagdalt.
Benne: tojás, só, bors, majoránna, mustár, paprika krém, dinsztelt hagyma és fokhagyma és kevés zsemlemorzsa. Összegyúrva és a massza betekerve bacon-csíkokkal, meghintve fekete borssal.
Kisütve és az asztalon
Isteni volt!
Re: Sütés-főzés
Nagypénteki húsmentes vacsoránk: sajtos meleg szendvics. Egyszerű étel, de ha jó ízes a sajt alatti krém a ropogósra sült kenyéren isteni!
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1907
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1031
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
A tegnap esti ossobuco szerintem egész jó lett. (Bár sajnos borjúnak kicsit túlkoros volt; bő 6 óra kellett, míg elkészült. És gondolom, lesz, aki gusztustalannak is fogja tartani... )
- Csatolmányok
-
- Ossobuco.jpg (2.07 MiB) Megtekintve 2284 alkalommal
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4413
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2412
Re: Sütés-főzés
Én tegnap este a mákos túró gombóc után még kívántam valamit, így lett belőle ez...
Amúgy ne is mond, minden nap tudnék én is enni, mert a mák mákkal bármikor jöhet. De egy ideje erőt vettem magamon, és heti 1 alkalomra csökkentettem a dózist, az is hétvégére tettem. Eddig működik.
Csak a Marantz! :-D
Re: Sütés-főzés
Volt egy időszak az életemben,amikor MINDEN NAP (5_6hónap)ettem egy ekkora adagot ebéd után. Természetesen lett következménye is
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4413
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2412
Re: Sütés-főzés
Mi készült ? Tésztás mák ?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4413
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2412
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Engem nem bírtak megfertőzni... ;-) Pedig próbáltak, apu egyszer még valami nem kis pénzért egy (akkor még) közeli horgásztóra vette nekem egy egész éves bérletet - egyszer mentem ki pecázni, de éreztem, hogy ez nem nekem való ;-)
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1907
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1031
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is horgászni fogok, de a legkisebb fiam tavaly rákattant, így - ha már amúgy is ott kell lennem a vízparton - jó szülőként, 53 évesen én is levizsgáztam. Egyébként egész jó szórakozás, bár először meg kellett néznem egy youtube videón, hogy mit kell csinálni egy élő hallal...
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Sziasztok!
Már régóta nem készítettem ilyet, de mindig a számban van az íze... Tegnap bevásároltam hozzá, és végre újra megfőztem - megsütöttem ;-)
Kis garnéla hagymásan-fokhagymásan, chili, paradicsom, tejszín, petrezselyem zöldje. Mellé meg házi tészta: szerencsére sikerült rávennem a kisebbik lányomat, hogy gyártson egy adagot, mert mégis friss tésztával az igazi.
Nagyon, de tényleg nagyon finom, és a kis előkészületek után (hozzávalók darabolása) percek alatt készen van.
Nyami, már ma újra megenném :-)
Már régóta nem készítettem ilyet, de mindig a számban van az íze... Tegnap bevásároltam hozzá, és végre újra megfőztem - megsütöttem ;-)
Kis garnéla hagymásan-fokhagymásan, chili, paradicsom, tejszín, petrezselyem zöldje. Mellé meg házi tészta: szerencsére sikerült rávennem a kisebbik lányomat, hogy gyártson egy adagot, mert mégis friss tésztával az igazi.
Nagyon, de tényleg nagyon finom, és a kis előkészületek után (hozzávalók darabolása) percek alatt készen van.
Nyami, már ma újra megenném :-)
- Csatolmányok
-
- 20210320_143400.jpg (170.38 KiB) Megtekintve 1703 alkalommal
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez de jól néz ki!
Apu nagy pecás volt (meg régebben a bátyám is) , gyerekkoromban rengeteg halat ettünk. Nekem az igazi sült hal az a kicsi keszeg meg kárász (nem ekkorák, hanem tényleg kicsik ;-) , szuperül beirdalva, besózva, állni hagyva, paprikás-borsos lisztben megforgatva, aztán ropogósra sütve úgy, hogy a gerincén kívül mindenestől meg lehet enni :-)
Imádom!
Néha rá tudom venni a bátyámat, hogy adjon a csalihalas vödréből anyunak egy pár darabot - mert kb. olyan halakkal megy harcsázni, amit én sütve szeretek ;-)
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1907
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1031
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
Az idei első...
- Csatolmányok
-
- IMG_20210313_171933.jpg (5.17 MiB) Megtekintve 1755 alkalommal
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4413
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2412
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12091
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5728
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Nagyon jó.Jó étvágyat hozzá! Azt a tulajdonos nevében megköszönném, ha a hozzászólásokba nem kerülne be bújtatott reklámként a megadott website linkje (amit egyébként az első és második hozzászólásából is kiszedtem).reggel12 írta: ↑2021.03.12., pén. 18:05Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon.
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
Köszönet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Re: Sütés-főzés
Hétvégén elkészítjük a püspökkenyeret otthon.
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
15 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg csoki durvára vágva
10 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
10 dkg zselé vagy aszalt gyümölcs
1 citrom reszelt héja
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Szia! Gratulálok az első hozzászólásodhoz egy hifi fórumban! :)
Re: Sütés-főzés
Sziasztok! :-)
Hétvégén a család finom és egyszerűen elkészíthető kefires lángost ettünk. Egy részét megsütőttük, másik felét hűtőszekrénybe raktuk. A héten még valamelyik nap megsütjük.
Hétvégén a család finom és egyszerűen elkészíthető kefires lángost ettünk. Egy részét megsütőttük, másik felét hűtőszekrénybe raktuk. A héten még valamelyik nap megsütjük.
- 1 kg finomliszt
- 6 dl kefir
- 4 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kristálycukor
- étolaj a sütéshez
- Ízlés szerint tejföl és reszelt trappista sajt
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
A rakott krumpli, ha jó, akkor egy piszok jó kaja!
De mivel a nagy része krumpli, ezért tényleg piszok fontos, hogy finom krumpliból legyen ;-)
Az igazi rakott krumpli nekem az, amit gyerekkoromban ettem (nagyon gyakran csinált anyu)
Házi kolbászból (apu olyan gyulai szerűt szokott csinálni ;-) , meg az otthon termett, piros héjú, kemény, kicsit sárgás és édeskés húsú krumpliból, amilyet boltban nem igazán lehet kapni... Bele sok vöröshagyma, tejföl. Ja, a tetejére pár csík jó kis füstölt házi szalonna ;-)
Na, ilyet nem mostanában ettem :-( Ausztriában élünk, itt se rendes krumpli, se rendes kolbász, se rendes szalonna. Anyunál meg már nagyon régóta nincs házi kolbász, sőt krumpli sem...
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Én a fokhagymát és a csilit sem spórolom ki belőle, mondjuk semmiből sem.