Figyelem: a szabályzat 2021.10.01.-ei hatállyal módosult a 6.2.1-es eredetiségre vonatkozó kiegészítéssel. Kérjük mindenki figyelmesen olvassa el és ennek értelmében hirdessen.
A 6.8.3.1 - es pont alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat továbbra is törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Sütés-főzés

Avatar
new_dualcs5000
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2018.11.22., csüt. 14:18
Értékelés: 71

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

...megunhatatlan sült-császár.
(természetesen big greenegg-ben)


78333269-372E-453A-ABDB-3F6F8D16053D.JPG
78333269-372E-453A-ABDB-3F6F8D16053D.JPG (124.67 KiB) Megtekintve 44 alkalommal

Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4459
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1514

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Ma jutottam hozzá, hogy feltegyek néhány képet a vasárnapi ebédről.

Elsőként a díszvendég a 3 és fél éves dédunoka

2051a.jpg
2051a.jpg (144.41 KiB) Megtekintve 110 alkalommal
2053a.jpg
2053a.jpg (378.58 KiB) Megtekintve 110 alkalommal

Aztán a fő fogás: omlósra sütött tepsis tarja előkészítve és tálalva

2048a.jpg
2048a.jpg (157.14 KiB) Megtekintve 110 alkalommal
2055a.jpg
2055a.jpg (149.35 KiB) Megtekintve 110 alkalommal

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 691
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 228
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2021.09.26., vas. 19:09
Piacon vett 60 dkg friss vágásból származó darált hús, 1 kg savanyú káposzta, meg ami még kell bele.
Hó, a rakott káposztát de szeretem én is :-)
És megint egy egyszerű étel, amihez nem kell más, csak rendes darált hús és rendes savanyú káposzta: ha ezek jó minőségűek, elrontani már nem nagyon lehet :-)
Mi sokszor csinálunk, ha előre kell főzni, mert viszonylag jól melegíthető (utálom a nem friss ételeket, illetve kevés olyan étel van, ami szerintem felmelegítve is ehető - na jó, van néhány, főleg levesek, amik meg kimondottan felmelegítve jók ;-)
Én hogy csinálom: dobok fel egy rizst, mert annak idő kell, hogy gurulós, de puha legyen. Aztán a pörköltet darált húsból: apróra vágott hagymát pirítok, rajta a húst, őrölt paprika, kömény és bors - sok bors, mert szerintem kívánja, borsosan finom. Egy kicsit megmosom a káposztát (de csak óvatosan, mert meg kell, hogy maradjon a savanyú káposzta íze, van aki ízelten valamivé áztatja...) Aztán lehet rétegezni jófajta tejföllel, megsütni, és ennyi :-)
Még a kényes tizenéves lányaim is bármikor, aztán még másnap is megeszik!
Ja, a tányéron is szoktunk rá még némi tejfölt dobni.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 691
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 228
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Lecsó

Hozzászólás Szerző: Vasti »

stx írta:
2021.09.19., vas. 12:29
Ki, milyen fűszert vagy valamiket rak a lecsóba...
Helló!

Szerintem a lecsót sózni kell, meg egy kicsit cukrozni (paradicsomtól is függ) , és annyi... Minden más csak elviszi az ízét a helyes útról ;-)

Nálam a főzés úgy van, hogy már gyerekkoromban ellestem, megtanultam sok mindent, elég jól a nagymamától meg anyutól (zalai és magyar egyszerű, paraszti és proli ételeket főleg ;-) Egy ideig úgy készítettem őket, a klasszikus ízek, nyami! Aztán elkezdtem próbálgatni mindenféle fűszerezést, egy ideig kinyírtam szerintem mindet a hülyeségeimmel, de mindegy, akkor talán még ízlett is ;-) De egy ideje rájöttem, hogy a kevesebb több, és az étel (mármint az ilyen egyszerű étel) az alapanyagoktól lesz jó elsősorban...

Lecsót akkor főzök csak, évente néhányszor, amikor van hozzá rendes paprika és paradicsom valakinek a kertjéből. És nem lecsópaprika! Mert a bolti lecsópaprika nem azért lecsópaprika ám, mert attól lesz jó a lecsó, hanem mert vacak, és úgy gondolják, hogy lecsóba még azért elmegy, a következő lépcsőfok meg már a biohulladék lenne ;-) Egy puha, széteső, ízetlen vacak, fúj. A rendes paprika friss, roppanó, keményebb húsú, és van benne vegyesen mindenféle: zöldes, pirosas, barnás, sárgás, tarkabarka. És ízletes. Ehhez kell még valami nap érlelte, húsos paradicsom, vöröshagyma, és annyi: én pirítom a nagyobb kockákra vágott paprikát a szintén nagyobb darabokra vágott hagymával, megsózom, ráteszem a felkockázott paradicsomot (héjastól, mert lusta vagyok) , főzöm, ha nagyon savas, akkor dobok rá egy kis cukrot, és annyi. Bele lecsókolbász, ha már lecsó ;-) , maszek henteseknél lehet kapni egészen elfogadhatót... Nekem azzal az igazi, szalonna nem kell bele, a paprikás kolbászok totál nem bele valók, a virslifélék sem. (Felénk a lecsó = rizses lecsó, úgyhogy amikor kb. készen van, akkor mehet bele a közben elkészült rizs is, összeforgatni, egy kicsit, úgy egy órát "érni" hagyni, és mennyei :-)

Néha érdemes a megszokott recepteket elkészíteni kevesebb fajta, és mennyiségben is kevesebb fűszerrel, mert az ember ízlése egy idő után elmegy szerintem rossz irányba, igényelni fogja a túlfűszerezett ételeket. Én nagyon szeretek főzni, de a család nagyon örül, hogy elmúlt a "mindenbe szórjunk mindenből egy csomót" időszakom ;-) Amíg fűszereztem, addig is szerették a főztömet, de most még jobban.

Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4459
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1514

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

kimber írta:
2021.09.26., vas. 19:11

Jól néz ki. Mivel fűszerezted?
Én semmivel, de az asszony tett bele pár dolgot az biztos :)

kimber
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2021.08.28., szomb. 09:52
Értékelés: 76
Tartózkodási hely: Budapest, XVIII.

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kimber »

cables írta:
2021.09.26., vas. 19:09
Rég nem írtam ide, de most megjött az ihlet. A tárgya a mai vacsoránk: rakott savanyú káposzta. Piacon vett 60 dkg friss vágásból származó darált hús, 1 kg savanyú káposzta, meg ami még kell bele.

A sztárséfek sírnának szégyenükben, ha ezt megkóstolnák... :)


2045.jpg
Jól néz ki. Mivel fűszerezted?

Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4459
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1514

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Rég nem írtam ide, de most megjött az ihlet. A tárgya a mai vacsoránk: rakott savanyú káposzta. Piacon vett 60 dkg friss vágásból származó darált hús, 1 kg savanyú káposzta, meg ami még kell bele.

A sztárséfek sírnának szégyenükben, ha ezt megkóstolnák... :)

2045.jpg
2045.jpg (171.17 KiB) Megtekintve 273 alkalommal

Avatar
Lemmy9.1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 425
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 220

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

50:50 a paradicsom (héj nélkül) - paprika arány, darabra. Mi mindkettőt nagyon apróra vágjuk.
Hagyma, szalonna, szárazkolbász karikázva, virsli karikázva, só, oregánó, csöpp fahéj, majoranna, kömény. Borsot nem teszünk. Sűrű szaftra forraljuk, nem hígh foschra.

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 596
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 256
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Lecsó

Hozzászólás Szerző: stx »

Nos, a nagy dilemma...
Ki, milyen fűszert vagy valamiket rak a lecsóba...
A másik, a paprika-paradicsom-hagyma aránya...

Nekem van egy alap receptem, de kíváncsi vagyok, ki, hogy csinálja. (Ja, épp' most főzök lecsót, bográcsban. :) )

Online
Avatar
Elmo
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 822
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 167
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én pedig ajánlom magamat. :) www.chiliout.hu

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 441

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Alex_Aston írta:
2021.09.09., csüt. 15:23
Palm írta:
2021.09.09., csüt. 14:00

Kösz!
Itt ez nagy dolog, hogy már ilyent tudtam venni.
Én meg őket ajánlom.

https://chilifarm.hu/

Kedvencem a Csak Norris nevű termékük (palackozott pörgő rúgás :D ). Szó szerint egy késhegynyi anyag ebből, és egy egész tányér lángol tőle. De közben nagyon finom, és jó minőségű.
https://chilifarm.hu/termek/csak-norris ... krem-170g/
Kösz!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Alex_Aston
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1993
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 501

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Palm írta:
2021.09.09., csüt. 14:00

Kösz!
Itt ez nagy dolog, hogy már ilyent tudtam venni.
Én meg őket ajánlom.

https://chilifarm.hu/

Kedvencem a Csak Norris nevű termékük (palackozott pörgő rúgás :D ). Szó szerint egy késhegynyi anyag ebből, és egy egész tányér lángol tőle. De közben nagyon finom, és jó minőségű.
https://chilifarm.hu/termek/csak-norris ... krem-170g/
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 441

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Vinkler írta:
2021.09.09., csüt. 13:53
Palm írta:
2021.09.09., csüt. 13:33
Bőség zavara chili terén:

Kép

;peace;
Ha chilit szeretnél enni, akkor ezeket szerintem felejtsd el.
Ezt ajánlom:
https://gabkochili.hu/
Kösz!
Itt ez nagy dolog, hogy már ilyent tudtam venni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10184
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4499
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Palm írta:
2021.09.09., csüt. 13:33
Bőség zavara chili terén:

Kép

;peace;
Ha chilit szeretnél enni, akkor ezeket szerintem felejtsd el.
Ezt ajánlom:
https://gabkochili.hu/
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 441

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Bőség zavara chili terén:

Kép

;peace;
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 596
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 256
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Egy kis vad..
Csatolmányok
vd20210821.jpg
vd20210821.jpg (177.33 KiB) Megtekintve 548 alkalommal

Avatar
Rotox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1363
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 490
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Hááát, gondolkodik.gif ez bizony elég "némethszilárdos" lett: slambuc - szentségtörő módon, viszont családi igényt kielégítve - virslivel "gazdagítva". :rolleyes:
Csatolmányok
Slambuc.jpg
Slambuc.jpg (3.4 MiB) Megtekintve 586 alkalommal
Human Audio X42 DAP - Human Audio DRA KIT Plus DAC - Human Audio A42 / Rotel RP-850 (AT95E) - Rega Brio (clamshell) - Rega RS3
Dell Latitude E5450 - Bladelius USB DAC - Creek 4140 - Royd Sorcerer

Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 69

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Ma lecsót készítettem öntöttvas lábosban, Weber gömbgrillen.
IMG_20210626_120110.jpg
IMG_20210626_120110.jpg (4.17 MiB) Megtekintve 757 alkalommal
IMG_20210626_122332.jpg
IMG_20210626_122332.jpg (3.36 MiB) Megtekintve 757 alkalommal
IMG_20210626_124241.jpg
IMG_20210626_124241.jpg (3.89 MiB) Megtekintve 757 alkalommal
 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10184
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 4499
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mostanában nem nagyon fotózgattam az ételeket. Viszont készítettem pár salit, amit lefotóztunk…
- Csirkés-gránátalmás
- Tonhalas
- Feketeerdei sonkás
- Szejtános-tésztás
- Csak zöldséges
- Füstölt lazacos
D16E767D-F60F-41CD-B344-F1B5831ED37D.jpeg
D16E767D-F60F-41CD-B344-F1B5831ED37D.jpeg (172.57 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
FAE4B961-DDC6-4C15-A0AC-1F03BFB76C9A.jpeg
FAE4B961-DDC6-4C15-A0AC-1F03BFB76C9A.jpeg (164.13 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
3A7170EA-95F4-410B-8486-77F61A5D7DCE.jpeg
3A7170EA-95F4-410B-8486-77F61A5D7DCE.jpeg (162.3 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
366E1A9A-023C-4019-90F9-3F8C62AD066E.jpeg
366E1A9A-023C-4019-90F9-3F8C62AD066E.jpeg (167.97 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
A14A3D9B-44BE-4A87-9C9B-FAFD8659BA2F.jpeg
A14A3D9B-44BE-4A87-9C9B-FAFD8659BA2F.jpeg (163.03 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
CDB2EA01-E11A-45F0-9D5D-39919F7B2403.jpeg
CDB2EA01-E11A-45F0-9D5D-39919F7B2403.jpeg (144.98 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Alex_Aston
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1993
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 501

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A desszertről sem szabad megfeledkezni :D
.
20210530_112258.jpg
20210530_112258.jpg (2.31 MiB) Megtekintve 1084 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Kellnerművek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 436
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 383
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

A harmadik fogás rakott csirkemell.
Építkezés, hagyma, krumpli, gomba, csirke, tejfölös- parmezános- mustáros-fűszeres öntet, nedves zárásos párolás, majd kedvenc sajtodból szórva sütés.
Csatolmányok
Készre sütve
Készre sütve
20210516_130332.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 1092 alkalommal
Előkészítve
Előkészítve
20210516_110934.jpg (2.23 MiB) Megtekintve 1092 alkalommal

Avatar
Kellnerművek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 436
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 383
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Vaddinger ragu olasz stílusban. Suffrito készítés, passato hozzáadás.
Tészta alap, Grana Padano a tetejére.
Csatolmányok
Szervírozva
Szervírozva
20210516_134501.jpg (1.94 MiB) Megtekintve 1094 alkalommal
4 órás főzés
4 órás főzés
20210516_111023.jpg (2.95 MiB) Megtekintve 1094 alkalommal

Avatar
Kellnerművek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 436
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 383
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Egy kis nyálelválasztás serkentés ebéd előtt, 3 tételben, mivel a képeket összekuszálta a rendszer, nem tudom egyben küldeni.
Bárány nyakleves :D
Csatolmányok
Tálalva
Tálalva
20210516_130525.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 1098 alkalommal
Főzés közben
Főzés közben
20210516_111201.jpg (2.45 MiB) Megtekintve 1098 alkalommal

Avatar
Tctronic
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1722
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 1335
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Idei első kültéri..... Sajnos az élet úgy hozta, hogy csak most tudtunk jócskán megkésve, de megtörtént. Egy klasszikussal nyitottunk: marha lábszár pöri.
20210529_112623.jpg
20210529_112623.jpg (2.1 MiB) Megtekintve 1159 alkalommal
Analóg: Technics 1210MKII, Ortofon Blue, Palotás féle phono
Digitál:   Philips CD304 futómű, Holo Audio Spring 2 DAC
Erősítés: Khozmo Acoustic + Hibrid By Szabó Tamás.
Hangfal: DIY (Onken doboz, JBL 2226, TAD4002+Yuichi A-290 tölcsér+JBL 077)
Kábelek: Fapaci, AQ, Kimber          

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 441

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

ZolaBA írta:
2021.05.26., szer. 06:11
Palm írta:
2021.05.26., szer. 06:01
Inkább megenni szeretném, mint sütésre elhasználni.
Értem. Jó, akkor még egy ötlet. Csirkemáj, serpenyőben lesütöd hagymásan. Aztán botmixerrel felaprítod májkrémnek - ehhez 30% kacsazsír simán adható ;)
Kösz, ez jól hangzik!
Sertés májam van kb. 10kg, aminek el kellene fogynia. Jó lesz 5kg májhoz májkrémnek. "Megbolondítható" némi majoránnával. ;)
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”