Nekem van g3-as lapátom, sima alu anyag, ami enyhén rücskös. De nem hiszem, hogy különleges tudása vagy bevonata lenne, nekem ráragad erre is a pizza ha nem lisztezem, szóval a trükk a liszt. Egyébként pizzériákban amit én láttam rozsdamentes lemez lapátot használnak, szintén liszttel.greenbio írta: ↑2022.01.29., szomb. 18:49vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1818
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1651
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
vettem fém lapátot (torta sütő lapát), tükrös acél, és lisztezve sem csúszik rajta a tészta. az eredeti G3 lapáton ugyanaz (!) a tészta liszt nélkül (!) is simán csúszikVinkler írta: ↑2022.01.29., szomb. 18:54Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.greenbio írta: ↑2022.01.29., szomb. 18:49ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
p.jpg
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.greenbio írta: ↑2022.01.29., szomb. 18:49ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
p.jpg
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Akár egy hifis csoportba is berakhattam volna, érzek némi áthallást. http://gyorgydragoman.com/?p=1829
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 746
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 358
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Tegnap délután...
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2509
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2306
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Mindenki a saját maga szerencséjének a bogácsa
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- fererencz
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1284
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 775
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
Még szilveszterre készítettem tepertős "bogácsát":
Frissen, melegen a legfinomabb Nem szotkam hibázni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 12042
- Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
- Értékelés: 5712
- Tartózkodási hely: SO15 0SB
Re: Sütés-főzés
Akkor most vagánykodok kicsit.Igaz nekem csak annyi közöm hozzá, hogy megeszem, mert a nejem csinálta.tamagaba írta: ↑2021.12.27., hétf. 19:57Amióta csinálom nem lett ilyen ronda a bejglim :(
A diós szétrobbant, pedig a mákos szokott. Lent megégett egy kicsit, fent meg kiszáradt
Oké, modoltam a tésztát - több vaj, a másikba kevesebb (több liszt)
Láttam egy belvárosi menőcukiban egy poszterképet. Biztos, hogy nem fotosopp
Szép barna a teteje, márványos és nincs kidurranva. Pedig abban is van tötelék :(
Finom, de nem ilyet akartam .. nehéz ügy
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1341
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 595
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Amióta csinálom nem lett ilyen ronda a bejglim :(
A diós szétrobbant, pedig a mákos szokott. Lent megégett egy kicsit, fent meg kiszáradt
Oké, modoltam a tésztát - több vaj, a másikba kevesebb (több liszt)
Láttam egy belvárosi menőcukiban egy poszterképet. Biztos, hogy nem fotosopp
Szép barna a teteje, márványos és nincs kidurranva. Pedig abban is van tötelék :(
Finom, de nem ilyet akartam .. nehéz ügy
A diós szétrobbant, pedig a mákos szokott. Lent megégett egy kicsit, fent meg kiszáradt
Oké, modoltam a tésztát - több vaj, a másikba kevesebb (több liszt)
Láttam egy belvárosi menőcukiban egy poszterképet. Biztos, hogy nem fotosopp
Szép barna a teteje, márványos és nincs kidurranva. Pedig abban is van tötelék :(
Finom, de nem ilyet akartam .. nehéz ügy
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A pizza kemencében a hő felülről jön, a kő is bemelegszik a tészta alatt, pont úgy, mint a kamado teteje, (DE ott alulról kapja a hőt deflektor ide-vagy oda) de ott az alsó rész a hangsúlyosabb, megy fel hő és a kemence anyaga is bemelegszik, mégsem olyan, mint Mikor a direkt tűz a tetőről “verődik” vissza. Szóval pont fordítva működik. Lehet persze benne sütni egész jó pizzát, de egy pizza kemencében jobbat és könnyebben meg tudod csinálni. Én sütöttem egy fedeles grillben is pizzát, jó is lett, de, hogy is mondják?! “Cipőt a cipőgyárból!”bazzs írta: ↑2021.12.26., vas. 17:48Mindenkeppen ird meg a tapasztalatod!Vinkler írta: ↑2021.12.25., szomb. 22:53Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok…
A kamadoval kapcsolatban korrigallak, mert nem csak alulrol kapja a hot, mivel az egesz kupola es test felforrosodik kb. 360-380 fokra, ami kemenyen visszasugaroz felulrol is. A pizza duplakovon (koztuk 3-4 cm ressel), a szokasos szint felett, a kupolahoz a szokottnal kozelebb sul.
Ez nekem teljesen rendben van.
Amiatt nezegettem a pizzasutot inkabb, mert a kamadot tobb mint 1 ora felfuteni ekkora hofokra, s ha egyszer kifogy a kakao, nem igazan lehet utantolteni.
400 fokos femet, kovet mar nem fogdosok hovedokesztyuben sem, hogy utantolthessem az uzemanyagot. Ide mar asztronauta kesztyu kellene.
Masreszt egy gazos pizzasutoben meg magasabb (500C) es stabilabb hot lehet teremteni gyorsabban mint az en nagy kamadomban, ami nem hatrany egy jo pizzanal.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Mindenkeppen ird meg a tapasztalatod!Vinkler írta: ↑2021.12.25., szomb. 22:53Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok…
A kamadoval kapcsolatban korrigallak, mert nem csak alulrol kapja a hot, mivel az egesz kupola es test felforrosodik kb. 360-380 fokra, ami kemenyen visszasugaroz felulrol is. A pizza duplakovon (koztuk 3-4 cm ressel), a szokasos szint felett, a kupolahoz a szokottnal kozelebb sul.
Ez nekem teljesen rendben van.
Amiatt nezegettem a pizzasutot inkabb, mert a kamadot tobb mint 1 ora felfuteni ekkora hofokra, s ha egyszer kifogy a kakao, nem igazan lehet utantolteni.
400 fokos femet, kovet mar nem fogdosok hovedokesztyuben sem, hogy utantolthessem az uzemanyagot. Ide mar asztronauta kesztyu kellene.
Masreszt egy gazos pizzasutoben meg magasabb (500C) es stabilabb hot lehet teremteni gyorsabban mint az en nagy kamadomban, ami nem hatrany egy jo pizzanal.
Finesse !
Online
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok…
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok…
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Bizony ez jól néz ki!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Kamadoban keszitettem ilyet 400+ fokon kb 1,5 perc alatt. Benne van a top3 pizzaban, amit valaha is ettem....
Finesse !
Re: Sütés-főzés
Gazos vagy fatuzelesest valasztottal?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Finesse !
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ezt tervezzük!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Online
Mindenki nagyon várja!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Az a jövő héten érkezik.
Mindenki nagyon várja!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Online
Re: Sütés-főzés
Nagyon szép lett a hús sütése.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Karácsonyi Wellington bélszín. A tészta most nem lett az igazi, ezt leszámítva brutál finom volt.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Ez volt a tegnapi vacsora. Káposzta nélkül ugyan de így is isteni lett. Ezentúl rendszeresen fogom készíteni.
- Csatolmányok
-
- 20211224_190624.jpg (4.35 MiB) Megtekintve 2258 alkalommal
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 859
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 307
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
OK, jó szórakozást :-)
(Nekem a főzés az: imádom, néha szombaton délelőtt az ebéddel vagyok elfoglalva, fél délután meg a vacsorával, totál kikapcsol a kotyvasztás ;-)
(Nekem a főzés az: imádom, néha szombaton délelőtt az ebéddel vagyok elfoglalva, fél délután meg a vacsorával, totál kikapcsol a kotyvasztás ;-)
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Köszönöm, mindegyik nyálcsorgató! A napokban el is készítem őket, majd leírom, hogy milyen lett.