Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1340
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 596
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Alex_Aston írta:
2022.03.03., csüt. 09:04
Ki tud jó mák darálót?
Én kb. hetente eszek mákos cuccot, és mindig frissen készítem hozzá a mákot, így fontos, hogy jól működjön.
Bő 25 évig egy jó kis 91-92-es évjáratú Philips-et használtam, amit még a szülői lakból mentettem meg anno. De amikor harmadszor lett zárlatos, elengedtem. A Bosch-Siemens kávédarálók nem alkalmasak a mákhoz, nem bírja a mechanikájuk. Vettem 2-3 éve egy Hauser márkájút, ami alkalmas a célra. De ház ez kb. ennyit is bírt. Sokkal silányabb volt a minősége, mint a régi Philips.
Na, mondom, akkor veszek klasszikus modellt (anno dédinél sokat használtam, teljesen jó, sőt). JUPITER kézi mákdarálót szereztem be, massziv, öntöttvas. Na, ezt tegnap vittem vissza, mert egy adag (kb. 15 evőkanál) mák darálása kb. 25 perc volt vele. Ugyanis az préselt mákolaj visszamegy a kürtőbe, így összetapad a mák a szájánál, és nem esik bele a csigába, úgy kell tönķödni, és lekaparni a mákot...

Szóval most nem tudom, mi lenne a jó megoldás. 2-3 évente nem szeretnék elektromos modelleket venni, mert úgy látom, csak a gagyik vannak a piacon :(
Én korábban a klasszikust használtam úgy, hogy a fél kristálycukrot belekevertem darálás előtt. Nem tapadt le és jó lett a mákos töltelék. Valóban több órás izomlázas projekt volt a bejglibevalót ledarálni (be is rúgtam a végére). Evvel a módszerrel nem éreztem a fogam alatt a mák szemességét. Vettünk valami új kézi kis bigyeszdarálót, az végülis nem rossz amennyi időt és energiát spórolok vele. De lehet, hogy mégis visszaállok a régi módszerre, mert szemcsés a darálás vele, hiába veszek darált mákot. Szóval értem a problémát - szerintem vissza a mama öntöttvas darálójára
Nem könnyű olyat találni a piacon, ami nincs széthajtva, befestve (befojt a festék a darálórészbe), rozsdakupac
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4421
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2420

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ki tud jó mák darálót?
Én kb. hetente eszek mákos cuccot, és mindig frissen készítem hozzá a mákot, így fontos, hogy jól működjön.
Bő 25 évig egy jó kis 91-92-es évjáratú Philips-et használtam, amit még a szülői lakból mentettem meg anno. De amikor harmadszor lett zárlatos, elengedtem. A Bosch-Siemens kávédarálók nem alkalmasak a mákhoz, nem bírja a mechanikájuk. Vettem 2-3 éve egy Hauser márkájút, ami alkalmas a célra. De ház ez kb. ennyit is bírt. Sokkal silányabb volt a minősége, mint a régi Philips.
Na, mondom, akkor veszek klasszikus modellt (anno dédinél sokat használtam, teljesen jó, sőt). JUPITER kézi mákdarálót szereztem be, massziv, öntöttvas. Na, ezt tegnap vittem vissza, mert egy adag (kb. 15 evőkanál) mák darálása kb. 25 perc volt vele. Ugyanis az préselt mákolaj visszamegy a kürtőbe, így összetapad a mák a szájánál, és nem esik bele a csigába, úgy kell tönķödni, és lekaparni a mákot...

Szóval most nem tudom, mi lenne a jó megoldás. 2-3 évente nem szeretnék elektromos modelleket venni, mert úgy látom, csak a gagyik vannak a piacon :(
Csak a Marantz! :-D

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 794

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Slambucot főztem nemrég.
Elég jól sikerült, elsőre is.
Csatolmányok
FB374503-D852-4B08-8102-223EEEB82BE1.jpeg
FB374503-D852-4B08-8102-223EEEB82BE1.jpeg (2.11 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
094BE99E-DE09-4C56-8DBA-53AD7004D566.jpeg
094BE99E-DE09-4C56-8DBA-53AD7004D566.jpeg (2.6 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
A82020DA-4894-4CD8-AE30-1A2ABBCF0974.jpeg
A82020DA-4894-4CD8-AE30-1A2ABBCF0974.jpeg (2.56 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
656E9AE3-2FFE-4639-B4D6-434E4521D350.jpeg
656E9AE3-2FFE-4639-B4D6-434E4521D350.jpeg (2.21 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
307D7A67-35C4-4F03-AB8B-6D8D878C1A87.jpeg
307D7A67-35C4-4F03-AB8B-6D8D878C1A87.jpeg (2.99 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
D7DAD52A-A5D6-4957-820D-9B6031FBE8F6.jpeg
D7DAD52A-A5D6-4957-820D-9B6031FBE8F6.jpeg (2.44 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
85807BDD-547C-4D23-A52D-1FD7DE2BA1E0.jpeg
85807BDD-547C-4D23-A52D-1FD7DE2BA1E0.jpeg (2.87 MiB) Megtekintve 3301 alkalommal
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 862
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Nálunk is palacsinta volt ma az ebéd, szintén a gyerekek miatt ;-)

Én is szeretem, de az édes annyira nem az esetem, vagyis inkább csak desszertnek... Valami jó sonka meg sajt bele, tejföl rá, és be a sütőbe, úgy már azért más ;-) Ma egy izmos krumplilevest csináltam, arra azért elég volt.

...és ugyanilyen vízforralónk van :-)

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4421
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 2420

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Természetesen csakis a gyerekek miatt, csakis miattuk... :rolleyes:
.
20220226_185850.jpg
20220226_185850.jpg (2.22 MiB) Megtekintve 3139 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5237
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3178

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Munkámból adódóan megfordultam már pizzéria konyháján. Amit mindenhol láttam, sok lisztet használnak a legtöbb helyen és igen hirtelen mozdulatokkal dolgoznak. Nincs finomkodás,mert hely van bőven, nem fog szétütni semmit a lapáttal, a kemencében sem tesz kárt. Pont,mint amikor az asztalterítőt rántjuk ki a megterített asztalról. Gyorsan alátolják és gyorsan húzzák ki a lapátot.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

greenbio írta:
2022.01.29., szomb. 21:43
Vinkler írta:
2022.01.29., szomb. 18:54
greenbio írta:
2022.01.29., szomb. 18:49
ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:

p.jpg

a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.
vettem fém lapátot (torta sütő lapát), tükrös acél, és lisztezve sem csúszik rajta a tészta. az eredeti G3 lapáton ugyanaz (!) a tészta liszt nélkül (!) is simán csúszik gondolkodik.gif
Pontosítanék! Nem liszt, hanem darát használok. Az apró szemcsék szerintem jobban “gördülnek” a tészta alatt.
Sokféle lapátot használtam már, most egy perforált, bordázott, spéci bevonatos lapátom van, de erre is tapad, ha nem jó a tészta, vagy nem eléggé darás/lisztes a lapát.
63DFCBB9-386B-4A94-AF9F-822DCF3519B5.jpeg
63DFCBB9-386B-4A94-AF9F-822DCF3519B5.jpeg (26.08 KiB) Megtekintve 3050 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1661
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

greenbio írta:
2022.01.29., szomb. 18:49
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Nekem van g3-as lapátom, sima alu anyag, ami enyhén rücskös. De nem hiszem, hogy különleges tudása vagy bevonata lenne, nekem ráragad erre is a pizza ha nem lisztezem, szóval a trükk a liszt. Egyébként pizzériákban amit én láttam rozsdamentes lemez lapátot használnak, szintén liszttel.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 383

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Vinkler írta:
2022.01.29., szomb. 18:54
greenbio írta:
2022.01.29., szomb. 18:49
ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:

p.jpg

a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.
vettem fém lapátot (torta sütő lapát), tükrös acél, és lisztezve sem csúszik rajta a tészta. az eredeti G3 lapáton ugyanaz (!) a tészta liszt nélkül (!) is simán csúszik gondolkodik.gif

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

greenbio írta:
2022.01.29., szomb. 18:49
ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:

p.jpg

a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...
Fém lapát a jobb választás. Picit alá kell lisztezni a tésztának, különben tapadni fog bármilyen felülethez.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 383

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »

ha már pizzázás, van nekem egy G3 Ferrari klón sütőm, teljesen ugyanaz mint a G3, még a színe is :)
viszont pizza rárakó/kiszedő lapátot nem adtak az enyémhez, ilyen van az eredeti G3 Ferrari-ban:
p.jpg
p.jpg (15.73 KiB) Megtekintve 2635 alkalommal
a probléma a pizza sütésbe helyezésekor jelentkezik, ugyanis nem csúszik a a nyers tészta szépen rá a forró kőre. vettem már fa pizzalapátot, de reménytelen.
vettem már torta sütő lapátot is, ez fényes acél (ezért ebben bíztam), de ezen sem csúszik a tészta, míg ugyanazon tészta a G3 lapáton igen. szóval tud valaki olyan lapátot 30cm körüli méretben, amin szánkázik a tészta? hiába lisztezem, nem segít, valami spéci bevonat lehet a G3 lapátján...

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1018
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Akár egy hifis csoportba is berakhattam volna, érzek némi áthallást. http://gyorgydragoman.com/?p=1829
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 359
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Tegnap délután...
kenyer1.jpg
kenyer1.jpg (111.55 KiB) Megtekintve 2632 alkalommal
kenyer2.jpg
kenyer2.jpg (131.93 KiB) Megtekintve 2632 alkalommal

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2323
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

fererencz írta:
2022.01.05., szer. 17:47
Még szilveszterre készítettem tepertős "bogácsát":

Frissen, melegen a legfinomabb :smile29:
Mindenki a saját maga szerencséjének a bogácsa :D :smile32:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1320
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 795
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Még szilveszterre készítettem tepertős "bogácsát":
IMG_20211231_120031.jpg
IMG_20211231_120031.jpg (2.68 MiB) Megtekintve 2647 alkalommal
IMG_20211231_123311.jpg
IMG_20211231_123311.jpg (2.63 MiB) Megtekintve 2647 alkalommal
Frissen, melegen a legfinomabb :smile29:
Nem szotkam hibázni.

Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 12095
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 5730
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

tamagaba írta:
2021.12.27., hétf. 19:57
Amióta csinálom nem lett ilyen ronda a bejglim :(
A diós szétrobbant, pedig a mákos szokott. Lent megégett egy kicsit, fent meg kiszáradt
Oké, modoltam a tésztát - több vaj, a másikba kevesebb (több liszt)
Láttam egy belvárosi menőcukiban egy poszterképet. Biztos, hogy nem fotosopp
Szép barna a teteje, márványos és nincs kidurranva. Pedig abban is van tötelék :(
Finom, de nem ilyet akartam .. nehéz ügy gondolkodik.gif
Akkor most vagánykodok kicsit.Igaz nekem csak annyi közöm hozzá, hogy megeszem, mert a nejem csinálta.
IMG_20211223_130359.jpg
IMG_20211223_130359.jpg (264.76 KiB) Megtekintve 2691 alkalommal
IMG_20211223_132225.jpg
IMG_20211223_132225.jpg (118.72 KiB) Megtekintve 2691 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1340
Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
Értékelés: 596
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Amióta csinálom nem lett ilyen ronda a bejglim :(
A diós szétrobbant, pedig a mákos szokott. Lent megégett egy kicsit, fent meg kiszáradt
Oké, modoltam a tésztát - több vaj, a másikba kevesebb (több liszt)
Láttam egy belvárosi menőcukiban egy poszterképet. Biztos, hogy nem fotosopp
Szép barna a teteje, márványos és nincs kidurranva. Pedig abban is van tötelék :(
Finom, de nem ilyet akartam .. nehéz ügy gondolkodik.gif
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

bazzs írta:
2021.12.26., vas. 17:48
Vinkler írta:
2021.12.25., szomb. 22:53
bazzs írta:
2021.12.25., szomb. 13:38
Gazos vagy fatuzelesest valasztottal?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok… ;)
Mindenkeppen ird meg a tapasztalatod!

A kamadoval kapcsolatban korrigallak, mert nem csak alulrol kapja a hot, mivel az egesz kupola es test felforrosodik kb. 360-380 fokra, ami kemenyen visszasugaroz felulrol is. A pizza duplakovon (koztuk 3-4 cm ressel), a szokasos szint felett, a kupolahoz a szokottnal kozelebb sul.
Ez nekem teljesen rendben van.

Amiatt nezegettem a pizzasutot inkabb, mert a kamadot tobb mint 1 ora felfuteni ekkora hofokra, s ha egyszer kifogy a kakao, nem igazan lehet utantolteni.
400 fokos femet, kovet mar nem fogdosok hovedokesztyuben sem, hogy utantolthessem az uzemanyagot. Ide mar asztronauta kesztyu kellene.
Masreszt egy gazos pizzasutoben meg magasabb (500C) es stabilabb hot lehet teremteni gyorsabban mint az en nagy kamadomban, ami nem hatrany egy jo pizzanal. 😉
A pizza kemencében a hő felülről jön, a kő is bemelegszik a tészta alatt, pont úgy, mint a kamado teteje, (DE ott alulról kapja a hőt deflektor ide-vagy oda) de ott az alsó rész a hangsúlyosabb, megy fel hő és a kemence anyaga is bemelegszik, mégsem olyan, mint Mikor a direkt tűz a tetőről “verődik” vissza. Szóval pont fordítva működik. Lehet persze benne sütni egész jó pizzát, de egy pizza kemencében jobbat és könnyebben meg tudod csinálni. Én sütöttem egy fedeles grillben is pizzát, jó is lett, de, hogy is mondják?! “Cipőt a cipőgyárból!” ;)
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2011.06.17., pén. 00:24
Értékelés: 305

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Vinkler írta:
2021.12.25., szomb. 22:53
bazzs írta:
2021.12.25., szomb. 13:38
Gazos vagy fatuzelesest valasztottal?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok… ;)
Mindenkeppen ird meg a tapasztalatod!

A kamadoval kapcsolatban korrigallak, mert nem csak alulrol kapja a hot, mivel az egesz kupola es test felforrosodik kb. 360-380 fokra, ami kemenyen visszasugaroz felulrol is. A pizza duplakovon (koztuk 3-4 cm ressel), a szokasos szint felett, a kupolahoz a szokottnal kozelebb sul.
Ez nekem teljesen rendben van.

Amiatt nezegettem a pizzasutot inkabb, mert a kamadot tobb mint 1 ora felfuteni ekkora hofokra, s ha egyszer kifogy a kakao, nem igazan lehet utantolteni.
400 fokos femet, kovet mar nem fogdosok hovedokesztyuben sem, hogy utantolthessem az uzemanyagot. Ide mar asztronauta kesztyu kellene.
Masreszt egy gazos pizzasutoben meg magasabb (500C) es stabilabb hot lehet teremteni gyorsabban mint az en nagy kamadomban, ami nem hatrany egy jo pizzanal. 😉
Finesse !

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

bazzs írta:
2021.12.25., szomb. 13:38
Gazos vagy fatuzelesest valasztottal?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Azért azt választottam, mert gáz mellett fával is lehet sütni benne, csak egy másik “kazán” adapter kell. Az alsó kő sokkal vastagabb, mint az Ooni-ban.
Sokkal könnyebb és jobb sütni ezekben, mint egy kamado-ban, mert nem alulról kapja a hőt.
Pár hét és beszámolok… ;)
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

bazzs írta:
2021.12.25., szomb. 13:52
Kamadoban keszitettem ilyet 400+ fokon kb 1,5 perc alatt. Benne van a top3 pizzaban, amit valaha is ettem....
received_578589693248518.jpeg
Bizony ez jól néz ki! ;peace;
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2011.06.17., pén. 00:24
Értékelés: 305

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Kamadoban keszitettem ilyet 400+ fokon kb 1,5 perc alatt. Benne van a top3 pizzaban, amit valaha is ettem....
received_578589693248518.jpeg
received_578589693248518.jpeg (73.95 KiB) Megtekintve 2765 alkalommal
Finesse !

Avatar
bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2011.06.17., pén. 00:24
Értékelés: 305

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Gazos vagy fatuzelesest valasztottal?
Az ooni-t en is nezegetem, az kaphato itthon is... ez miben mas vagy jobb?
Finesse !

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12684
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7380
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2021.12.25., szomb. 13:15
Vinkler írta:
2021.12.25., szomb. 13:11
AAttila írta:
2021.12.25., szomb. 13:01


És meghozta a Jézuska a pizza kemencét?
Az a jövő héten érkezik. :rolleyes:
Mindenki nagyon várja!
Akkor a szilveszteri bulin lehet sztár ;peace;
Ezt tervezzük! :smile53:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5237
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3178

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2021.12.25., szomb. 13:11
AAttila írta:
2021.12.25., szomb. 13:01
Vinkler írta:
2021.12.25., szomb. 10:55
Karácsonyi Wellington bélszín. A tészta most nem lett az igazi, ezt leszámítva brutál finom volt.
És meghozta a Jézuska a pizza kemencét?
Az a jövő héten érkezik. :rolleyes:
Mindenki nagyon várja!
Akkor a szilveszteri bulin lehet sztár ;peace;

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”