Akkor itt egy kivétel.AAttila írta: ↑2023.09.05., kedd 08:50Azért mennyire jellemző, senki nem a fine dining éttermeket hozza, hanem a csárdákat, családias, retro, nosztalgia éttermeket
Tulajdonképpen, ha egy igazán jót szeretnénk enni, jó hangulatban, lazán, akkor marad ez a vonal. Szerintem itt közel azonos korúak írogatnak, akik az ilyen hagyományos éttermeken nőttek fel és bár lehet,hogy szeretjük a modern konyhát, a kísérletezést, mégis a "hagyományos" helyre ülünk be szívesebben.
Amikor a pár sorral ezelőtt ajánlott csárdában voltam Orosházán, másnap voltunk Szarvason, és belebotlottunk az Újváros Bisztróba a Kőrös parton, a híd mellett, csodás környezetben.
https://ujvaros-bisztro.hu/etel-menu/
Ezt a helyet is melegen tudom ajánlani, mert fantasztikus volt, amit ott ettünk, és kb 10%-al lett magasabb itt a végösszeg, mint előző napon a szintén ajánlott csárdában.
Persze én is alapvetően a hagyományos helyeket szeretem, de sajna sok helyen még a régi módi dívik, hogy jó esetben nagy mennyiséget adnak, csak éppen tocsog az olajban, zsírban a rossz értelemben az étel, és igazából jól lakáson kívül sok élvezetet nem adnak.
De egyre több a jó hely szerencsére, ahol a régi értékeket tudják jól tálalni.
Pl. Dévaványán a Three Rivers Pub is egy tök jó kis étterem, kellemes környezet, kiváló kiszolgálás és remek ételekkel. Dolgoztam a szomszéd településen, ezért többször is ettem itt, mert ajánlották a helyiek, és nem bántam meg. Sima ebéd menü is laktató, és minőségi, miközben asszem 2.000.-Ft volt. És a szóda az jár az étkezés mellé szifonban kirakva.