A fórumon megszaporodott bot-ok miatt, teszt jelleggel bevezettünk egy "biztonsági kód" rendszert.
Amikor új posztot hoztok létre, be kell írni a téma alá az alatta lévő biztonsági kódot

Sütés-főzés

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.08.21., szer. 21:57

dhcodoki írta:
2019.08.21., szer. 19:51
Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.
Szerintem mindegy, hogy melyiket veszed. Mindkettővel lehet dolgozni... :tutiok:
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2654
Csatlakozott: 2012.01.22., vas. 11:07
Értékelés: 2098

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki » 2019.08.21., szer. 19:51

Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.

Avatar
Hat Te
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 189
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te » 2019.08.02., pén. 16:23

“Gasztro-hifi”

Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler

Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3178
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 616

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.07.28., vas. 11:03

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
...varjú ...
:smile29:

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.28., vas. 08:45

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg (1.06 MiB) Megtekintve 294 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4473
Csatlakozott: 2012.07.24., kedd 08:02
Értékelés: 1836

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9 » 2019.07.27., szomb. 22:58

Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Szerintem.
És kijelentem, hogy recece!

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.01., hétf. 13:52

earforce írta:
2019.07.01., hétf. 09:54
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5466
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 1700

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce » 2019.07.01., hétf. 09:54

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
SYNOLOGY|DUNE|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 61

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.29., szomb. 23:15

Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.29., szomb. 23:11

kökény írta:
2019.06.29., szomb. 22:52
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma? gondolkodik.gif
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 61

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.29., szomb. 22:52

Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Csatolmányok
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 479 alkalommal
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg (3.63 MiB) Megtekintve 479 alkalommal
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg (4.53 MiB) Megtekintve 479 alkalommal
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg (3.76 MiB) Megtekintve 479 alkalommal

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 17:02

Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg (1.02 MiB) Megtekintve 508 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 61

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 15:48

Oké, köszi! :smile53:

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 15:30

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 15:05
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.
A tárcsán ez más egy picit.

A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 61

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 15:05

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 14:15

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 61

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 13:13

Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.25., kedd 18:12

Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4473
Csatlakozott: 2012.07.24., kedd 08:02
Értékelés: 1836

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9 » 2019.06.24., hétf. 15:15

Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Szerintem.
És kijelentem, hogy recece!

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.23., vas. 12:18

Végül most nem a tárcsán, hanem a grillben, öntöttvas edényben készítettem tegnap a brassói aprópecsenyét.
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg (262.04 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg (357.34 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg (320.58 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg (334.83 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg (274.15 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg (394.58 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg (535.22 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg (248.75 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg (468.88 KiB) Megtekintve 625 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.13., csüt. 16:17

Szerintem ez a világ legfinomabb sajtja sütve. Egy dologra kell vigyázni, hogy serpenyőben kell elkészíteni, mivel sütés közben folyóssá válik de aztán kialakul egy keményebb kéreg rajta. Erre öntöttvas serpenyőt használok.

https://culinaris.hu/item/kefalotyri
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
mechazseni
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2015.02.28., szomb. 14:03
Értékelés: 96

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: mechazseni » 2019.06.13., csüt. 15:40

Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Aldiból ezt szoktuk....finom.
Csatolmányok
A586AFE1-04D5-4C63-A2B9-6119ABDB2C3B.jpeg
A586AFE1-04D5-4C63-A2B9-6119ABDB2C3B.jpeg (116.99 KiB) Megtekintve 719 alkalommal
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
Klipsch- REF 7

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9654
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2954
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.09., vas. 19:57

Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Ez a fajta sajt ilyen. A görög halloumi ilyen nyikorgós. Nem azért, mert gagyi, hanem mert ilyen sajt.
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3178
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 616

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.06.09., vas. 11:39

Lemmy9 írta:
2019.06.08., szomb. 21:54
Ezek a grillsajtok valami rettentően kakik. Nyegereg a fogam alatt mint egy bringabelső.
Szoktatok grillsajtot venni?
ritkan, hasonloan az altalad emlitett ok miatt, illetve mert:
nalunk jobban bejön a (tapadasmentes pl. keramia) serpenyöben minimalis olajon olvasztott vagy/illetve reszben ropogosra odapiritott (barmilyen mas, a legsimabb trappista is) sajt. ajanlom kiprobalni

Avatar
Lemmy9
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4473
Csatlakozott: 2012.07.24., kedd 08:02
Értékelés: 1836

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9 » 2019.06.09., vas. 08:10

Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Szerintem.
És kijelentem, hogy recece!

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”