Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Sütés-főzés
Sőt pontyból is!
Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Sütés-főzés
A füstölt pisztráng a legfincsibb hal szerintem.
A lazac is isteni, csak teljesen más karakter ugye...
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de harcsából nem lehet ilyet csinálni vajon?
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
A hétvégén elkészült a füstölt pisztráng.
Pikkelyezés után 2l vízben úsztak fél napig, amihez adtam 1 ek. cukrot és 4 ek. sót. Szárítás után mentek a füstölőbe és kb. 45 perc után készen is lettek. Kis bors, füstölt paprika, citrom, rukkolával és retekkel az egyik legfinomabb halétel volt amit valaha ettem. Ja, a száraz fehérbor sem maradt el.
Sütés-főzés
14 hours ago, nor said:
Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét ...
azert "downvote"-ot nem adtam a kepekre !
en kifliket szoktam sütni, kenyer talan nagyobb falat/darab. erdekesebb reszletei erdekelnenek.
kiflit en fele feher, fele teljes kiörlesü (buza vagy rozsliszt) lisztböl szoktam, kinyujtas utan aszalt paradicsomdarabaok, es/vagy tökmag, szezammag ra, es ugy tekerem össze, nehanyra reszelt sajt. a sütö aljan edeny vizzel. nem szokott rank szaradni.
Sütés-főzés
11 hours ago, avl2 said:
tilos kepet felrakni ! hogy gondolod ? igy is alig birom ki ! jó lehet.
Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Sütés-főzés
3 hours ago, nor said:
A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
tilos kepet felrakni ! hogy gondolod ? igy is alig birom ki ! jó lehet.
Sütés-főzés
A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Sütés-főzés
58 perce, Elmo írta:
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
Szerintem ne...
Ezt esetleg érdemes átolvasni, nem rossz:
http://blogkocsma.blog.hu/2017/01/13/fu ... le_hazilag
Sütés-főzés
12 minutes ago, Elmo said:
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
ne. nekem ma ez volt: kis so+bors örölve ra, forro serpenyöben 2-2 perc (vastagsagfüggö, nekem egyik oldala börös volt, ott kezdve) es hami-hami. kicsit draganak tartom, de finom
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
3 órája, svedmalac írta:
A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
Sütés-főzés
A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.
A füstölőm tetejét résnyire nyitva szoktam hagyni...
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
1 órája, svedmalac írta:
Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)
Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").
Alulról spiritusz melegíti
Eddig ugyanaz. Gondolom, ez meleg füstölésnek számít. Az enyém lent - fent szellőztethető. Addig értem, hogy alul adok neki levegőt de fent is kell egy kis nyílás, vagy zárjam le teljesen? Még soha nem füstöltem halat, csak ettem. https://www.google.hu/search?q=redfish+ ... tnSvM7VjhM:
Sütés-főzés
Nekem van svédből származó (amúgy kanadai) cuccom pisztráng méretű halak füstöléséhez.
Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)
Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").
Alulról spiritusz melegíti. Kb. 15 perc múlva brutál finom halacskák jönnek ki belőle! Sajnos épp nem tudom, hol van, az asszonyt majd megkérdezem.
Volt valami gaszto műsor tavaly a tévében, amit csak úgy hallgattam unalmamban, erre a műsorvezető és a vendége kimentek valami sziklás partra és egy régi fém süteményes dobozt használtak hasonló módon...
Láttam a Marcsi műsorában olyat is, ami valami zalai módszer volt régen.
Egy darab deszkára (bükk?) két szöggel felrakták a halat és a parázs felett kb. 30 centivel volt a hal feje.
A deszka egy fának volt támasztva.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
Ezt a módszert még nem hallottam; már érdemes volt megkérdezni. Pisztrángot fogok füstölni, majd leírom, hogy milyen lett.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
3 órája, Lemmy9 írta:
Lazacot csináltunk bőrösen! 1/1 cukor-só keverékkel betakarni 24 órára, majd hidegfüstölés bükkfával. Mi nem fűszereztük. Isteni lett.
A sót-cukrot vízbe kevertétek és ellepte a halakat? Ha igen, meg kellett szárítani őket?
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
Hétvégén halat szeretnék füstölni. Csinált már valaki ilyet? Elfogadnék néhány ötletet, tanácsot.
Online
3 órája, lehoako írta:
Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ.
Köszi a választ! Azt mondod ezzel, hogy minden konyhában, ahol van ablak, fölösleges a páraelszívó?
Nekem ez jó hír (lenne), mert kedvem sincs nagyon a macerához, illetve a pénzt is van mire egyébre elköltenem...
Tarsuk mindig nyitva az ablakot? Télen is?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6131
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5191
- Tartózkodási hely: Szár
Sütés-főzés
3 órája, lehoako írta:
Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ.
Köszi a választ! Azt mondod ezzel, hogy minden konyhában, ahol van ablak, fölösleges a páraelszívó?
Nekem ez jó hír (lenne), mert kedvem sincs nagyon a macerához, illetve a pénzt is van mire egyébre elköltenem...
Tarsuk mindig nyitva az ablakot? Télen is?
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Sütés-főzés
köszi a válaszokat. gondolom minél vastagabb lemezből van (vagy netalán önöttvas) annál drágább. de 6 számjegyet nem feltétlenül szeretnék erre költeni, nem grillezünk minden második/harmadik nap. pedig jó lenne
Sütés-főzés
1 minute ago, Vinkler said:
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
hötartas: kinel mennyivel a tervezett sütes elött indul a "befütes" ? es plane: mennyivel az elsö elkeszült "husfalatok" elött ?
hötartas kapcsan: mi gyakran mar mindent befejezünk, lehet mosogatni, mikor meg böven annyi maradekhö van, amivel ujra lehetne kezdeni a grillezest
Online
3 minutes ago, Elmo said:
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12680
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
3 minutes ago, Elmo said:
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
2 órája, greenbio írta:
sziasztok!
valami jobb minőségő faszenes grillt szeretnék venni. legyen benne hőmérő és lehajtható fedele legyen és ne legyen atom drága. tudtok valami jó tippet? Köszi
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Sütés-főzés
sziasztok!
valami jobb minőségő faszenes grillt szeretnék venni. legyen benne hőmérő és lehajtható fedele legyen és ne legyen atom drága. tudtok valami jó tippet? Köszi
Sütés-főzés
On 2018. 05. 08. at 10:05 PM, Sonny said:
Mai vacsi
Próbáld sima vöröshagymából készült lekvárral (minimális szárított fügével benne), sima félbarna kenyérrel és rá búzasör. Csúnyán odabax :-))). Tudom, nekem ebben a műfajban ez a kedvencem :-).
Egs!
Sütés-főzés
On 2018. 05. 09. at 3:17 PM, Aszpirin said:
Sziasztok! Mivel már volt itt páraelszívós téma, hátha akad itt válasz a kérdésre...
Az alábbi képen látható, hogy hová kellene nekem egy páraelszívó: a sarokba helyezett főzőlap fölé.
A sarok elszívók, amit néztem, egyrészt nem nyúlnak be eléggé, másrészt magasra is kellene tennem, harmadrészt pedig rohadtdrága egy normálisabb megoldás. Ezért olyan jutott eszembe, hogy a mennyezetről lógatok be egy sziget elszívót. Ez jó ötlet, vagy inkább másban gondolkodjak?
A páraelvezetésre pedig két megoldás jönne szóba:
- a baloldali falon ki kellene hozni az ablak fölé, akkor a szabadba menne. Ha hátrébb viszem ki, akkor a garázsba menne, ami nem annyira jó ötlet, azt hiszem (ahol a vízforraló látható, ott a fal túloldalán már a garázs van)
- vagy a mennyezeten át a padlástérbe (??? - a padlás nincs használatban, de mégsem biztos, hogy jó odavezetni a párát) vagy még tovább ki a háztetőn/cserepeken keresztül?
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ.