Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5219
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3170

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Volt még ilyen is:
20201113_182102.jpg
20201113_182102.jpg (2.11 MiB) Megtekintve 1755 alkalommal
Fincsi kacsacomb öntöttvas serpenyőben, hozzá sütőtökpüré szőlőmártással és párolt káposztával.

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5219
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3170

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

2 napig pácolva a szarvas husi. Alacsony hőfokon megsütve. Hozzá a páclében v.borral,áfonya lekvár felfőzve, redukálva mártásnak. Hagymás krumplipürére halmozva. :D
20210103_180828.jpg
20210103_180828.jpg (1.97 MiB) Megtekintve 1773 alkalommal
Sajna a tányér nem volt jó választás, a mélyedéseiben csúnyán körbefutott a mártás.

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Ez a robotgépre hasonlító sütő ;-) egy érdekes cucc...

Egy rendes sütőben a kaja kapja alulról is a meleget, körben, mindenhol.

Ebben főleg felülről, meg azért biztosan oldalra is téved valami, de mivel körben nem tud kialakulni a légáramlás, kérdés, hogy mennyi az annyi? Szóval felülről kapja a 200 fokos levegőt a csirke (a korábban linkelt képed alapján ;-) , és mellette még köret is van: alul megsül, vagy hideg marad? ;-)

Komolyan érdekel, mert el sem tudom képzelni, hogy hogyan működik egy ilyen!

Pár ismerősnek van forrólevegős fritőze, háát...
A csirkecom-csirkeszárny az, ami befűszerezve, egy kicsit beolajozva tényleg prímán, ropogósra meg tud sülni benne.
A hasábburgonya szerintem az alig ehető kategória: igaz, én a sütőben süthető mirelit hasábburgonyát is inkább olajba dobom, mert attól lesz olyan, amilyen egy hasábburgonya ;-)
Kísérleteztek még pl. az anyósék rántott cuccokkal - katasztrófa, az már az ehetetlen kategória.

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Nemrég bukkantam rá egy számomra érdekes szakácskönyve, mely a halogén sütőkhöz íródott:

Robin Donovan - Legjobb receptek légkeveréses sütőhöz

Kép
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2020.12.22., kedd 20:10
Jó étvágyat! Ehhez?
Most miért?! Nagyon étvágygerjesztő ;-)
...pont olyan, mint otthon elvitelre a cipösz cirke ;-)

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 747
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 359
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Disznótoros káposzta, korondi cserépedényben, 16 töltelék > https://www.dropbox.com/s/9c3lcvcjeji8h ... 4.jpg?dl=0

11-től, negyed ötig rotyogott. Klasszikusan: kolbászhúsból, abalén.

Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Pork belly burnt ends
3 óra 130 fokon, utána 2 óra alutálcába csomagolva 2 óra majd nyakon öntöttem házi bbq szósszal és ment vissza fél órára fedetlenül.
IMG_20201223_105756.jpg
IMG_20201223_105756.jpg (3.04 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
IMG_20201223_111907.jpg
IMG_20201223_111907.jpg (3.91 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
IMG_20201223_113025.jpg
IMG_20201223_113025.jpg (4.65 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
IMG_20201223_125449.jpg
IMG_20201223_125449.jpg (4.02 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
IMG_20201223_142106.jpg
IMG_20201223_142106.jpg (4.75 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
Csatolmányok
IMG_20201223_170300.jpg
IMG_20201223_170300.jpg (4.16 MiB) Megtekintve 1936 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5084
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2057

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Évzáró céges ebéd ma délben COVID jelleggel

Négy Muskétás étteremből Szűzérme szeletek libamájas gombás mártással, krumpli krokettel

Jó étvágyat! Ehhez?
Évzáró ebéd.JPG
Évzáró ebéd.JPG (139.05 KiB) Megtekintve 1955 alkalommal

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Halogén főzőedénnyel kapcsolatban tapasztalatok és receptek?
Húsok, köretek, pizza, kenyér, sütik, stb.
Már megvan a készülék, csak használni kell.

Kép
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5084
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2057

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Ne kövezzetek meg érte, de én nagyon szeretem az erősen fokhagymás kajákat. Például az abált paprikás szalonnát. Nehéz venni boltban igazán jót ebből, azt tapasztaltam, hogy ami nagyon szép a hentesnél az általában rágós. Ezt otthon érdemes csinálni ezt történt ma nálunk és délben ebből falatoztunk fehér magyar hagymával, ami szerintem jobb, mint a sokak által favorizált lila hagyma. Persze ehhez vörösbort kell inni. Most sikerült egy igen kellemeset találni az egri Balga pincészettől. 3 évig fahordóban érlelt Egri Cuvee Superior. Isteni volt!

abált.jpg
abált.jpg (79.79 KiB) Megtekintve 1785 alkalommal

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Eddig nem tudtam, hogy van TGIF főzés, de egyszer lehet, hogy kipróbálom. Mondjuk nem tudom elképzelni, hogy valaha ne legyen itthon hús. :D
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 935
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: BLX »

Ma volt egy kis TGIF főzőcske az irodában. Azt hiszem a képen látszik, hogy jól sikerült. (Én csak kuktáskodtam :D )

IMG_6371.jpeg
IMG_6371.jpeg (2.36 MiB) Megtekintve 1823 alkalommal

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Múltkor sütöttem kacsamellet. Előkészítésként beirdaltam a bőrét, sóztam, a vasserpenyőt felforrósítottam, sütőt 200 fokra előmelegítettem. 4 percig sütöttem a bőrös felét, 4 percig a másikat és 4 percre raktam be a sütőbe.
Ilyen omlós, finom, kacsát még sosem ettem. Good Duck!
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Vinkler írta:
2020.12.17., csüt. 14:29
Palm írta:
2020.12.17., csüt. 14:24
Kacsát akarok sütni, de elötte be akarom pácolni. Eddig a besóztam és irány a sütőbe módszer volt. Most kicsit bonyolítani akarok rajta. Valami jó pácolási mód a húshoz?
Széll Tamás mondta nagyon jól egy kacsás receptjében. A kacsának legyen kacsa íze! Nem kell semmi más a són kívül szerintem sem. Esetleg a testüregbe rakhatsz pár szál friss rozmaringot maximum.
Én azért kipróbálnék mást is, ezért akarok pácolva sütni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12670
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7355
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Palm írta:
2020.12.17., csüt. 14:24
Kacsát akarok sütni, de elötte be akarom pácolni. Eddig a besóztam és irány a sütőbe módszer volt. Most kicsit bonyolítani akarok rajta. Valami jó pácolási mód a húshoz?
Széll Tamás mondta nagyon jól egy kacsás receptjében. A kacsának legyen kacsa íze! Nem kell semmi más a són kívül szerintem sem. Esetleg a testüregbe rakhatsz pár szál friss rozmaringot maximum.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Kacsát akarok sütni, de elötte be akarom pácolni. Eddig a besóztam és irány a sütőbe módszer volt. Most kicsit bonyolítani akarok rajta. Valami jó pácolási mód a húshoz?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A tepsis tarjára visszatérve...

Én nyáron faszénen, télen sütőben szoktam csinálni, vastag alufóliába tekerve.
Alulra a grillolajos felületre megy a husi, aztán sok-sok hagyma, paprika, gomba és paradicsom ebben a sorrendben.
A tetejére persze a fűszerezés.
Isteni...

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Palm írta:
2020.12.09., szer. 04:20
Minap láttam az egyik külföldi tv adón tiszta vörösréz üstöt. Cukor főzéshez használják. Kíváncsi lennék milyen lenne a benne főt kaja íze.
Anyunak van otthon egy :-)

Még apu csinálta - egy régi tűzoltó kocsi (amit ló húzott, és kézzel pumpálták a vizet) maradványai között volt, kb. ennyi maradt meg belőle: egy méretes, körte alakú réz nyomástartály. Levágta az elvékonyodó részét, szegecselt rá két fület, és kész a bogrács ;-)

Sok halászlé megfőtt benne, meg kakaspörkölt, stb. De már vagy 15 éve nem volt használva...

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Vinkler írta:
2020.06.23., kedd 07:01
AAttila írta:
2020.06.23., kedd 00:12
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület gondolkodik.gif Én inkább hajlanék a hagyományos felé :rolleyes:
Nyilván más íze lesz az ételnek, he nem érintkezik a fémmel ld. Zománcos, vs hagyományos bogrács. A zománcra vigyázni kell, mert elég könnyen le tud pattanni, ettől függetlenül használható az is.
Saválló acél bogrács is jó. A probléma, hogy tényleg savállót iszonyatosan nehéz szerezni. Sajnos iszonyatosan drága is. A legtöbb kapható csak korrózió álló. Némelyiket még a citromlé is kikezdi.

Minap láttam az egyik külföldi tv adón tiszta vörösréz üstöt. Cukor főzéshez használják. Kíváncsi lennék milyen lenne a benne főt kaja íze.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 605

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Hat Te írta:
2020.12.05., szomb. 19:04
Káposztás tészta mellé, libacomb
A9AF8656-7D1F-44B3-A206-6FE9D8C348C1.jpeg
25D9D39D-29CE-4B4E-8FCC-8AB74C342A59.jpeg
Krumplis tésztával kóstold meg a liba combot. Ajánlom a Bakonyi sárga krumplit. Mind főzve, mint sütve nagyon finom.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

halfej1980 írta:
2020.12.04., pén. 10:19
Ki, hogyan eszi?
Én kezdek egy adaggal úgy, hogy túró + tejföl + kis kockákban kisütött mangalica kenyérszalonna (a zsírjából is kell rá locsolni, abban van a vitamin ;-) , aztán desszertnek egy kisebb adag túró + tejföl + porcukor ;-)

Sajnos lusta vagyok a legtöbbször tésztát gyártani, pedig nem egy nagy meló... A bolti akármilyen drága és márkás, a nyomába sem ér.

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 455
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

Káposztás tészta mellé, libacomb
A9AF8656-7D1F-44B3-A206-6FE9D8C348C1.jpeg
A9AF8656-7D1F-44B3-A206-6FE9D8C348C1.jpeg (486.33 KiB) Megtekintve 1910 alkalommal
25D9D39D-29CE-4B4E-8FCC-8AB74C342A59.jpeg
25D9D39D-29CE-4B4E-8FCC-8AB74C342A59.jpeg (487.59 KiB) Megtekintve 1910 alkalommal

Online
Avatar
halfej1980
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2017.12.12., kedd 17:08
Értékelés: 18

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

Hazi teszta+hazi turo= a legjobb turos teszta:) Ki, hogyan eszi? En tejfol+ porcukor, parom ugyan igy csak meg pirit fustolt szalonnat, mama pedig tejfol+szalonna. Ha marad jocskan akkor pedig sutobe megpiritva:)
Csatolmányok
IMG_20201204_092810.jpg
IMG_20201204_092810.jpg (4.11 MiB) Megtekintve 1928 alkalommal

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2020.11.29., vas. 23:46
Mivel kicsit hideg van a kerti sütésekhez ide merek tenni egy mai tepsis tarját
Én is ilyesmit sütöttem vasárnap, meg két héttel ezelőtt, szintén vasárnap :-)
Nálam így megy: a krumpli nagy darabokra vágva, közé negyedbe vágott vöröshagyma, és 8-10 gerezd fokhagyma. Megsózom, esetleg egy kevés rozmaring mehet rá, némi zsiradék, és jól átforgatom. A tarját megkalapálom, aztán jó forró serpenyőben mindkét oldalát sütöm pár percig. Utána mindkét oldalára só-bors, mehet a krumplira: ráöntöm még a sütésből megmaradt zsírt, alufólia alatt 3/4 óra, aztán anélkül szép pirosra. Mellé (micsoda eretnekség ;-) sima zacskós piros káposzta saláta, a kb. nyers fajta.
Azért volt most ismét ez a kaja, mert a múltkor annyira ízlett a családnak, hogy újra ezt kérték :-) Pedig már piszok régóta nem csináltam amúgy ilyet...

Érdekes, hogy az amúgy mindent szétturkáló ("Mi ez itt a rántott csirkemell filében? Csak nem egy ÉÉÉÉR??? Fúúúúj!" ;-) 16 éves lányaim az ilyet szó nélkül belapátolják: szoktam is cikizni őket, hogy mi van, miért marat el a kajaturkálás? ;-)

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 861
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
2020.11.21., szomb. 19:39
Mai ebéd, ami annak volt köszönhető, hogy reggel megemlítettem az asszonynak: Rég ettünk sonkás tésztát!
Hát ma aztán ettünk! Az egyik kedvencem!
Én is nagyon szeretem, de az igazi házi sonkából, házi gyúrású tésztával ;-)
Sajnos rég nem ettem már olyat... A nagyszüleimnek voltak utoljára állatai.
Helyette anyu szokott hentesnél nyersen vásárolt, és otthon ahogy kell, fűszerekkel megfőzött sonkából, házi tésztával. Az is jó tud lenni ;-)
Mi nem sütjük meg sütőben, hanem serpenyőben pirítjuk le egy kicsit.
A tetejére tejföl, vagy inkább nem savanyú Creme Fraiche, nyami :-)

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”