
Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456
Sütés-főzés
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Lányom a szülinapjára PHO levest rendelt. Megfőztem, jó lett!

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Egy kis töltött cukkini,hogy kicsit szolidabbaklegyünk

- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Kisfiam, a névnapjára garnélás spagettit rendelt. Együtt készítettük el!
.
.

.
.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 784
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 280
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
A palacsinta vitához ;-)
A gasztronómia nem egyszerű, fekete - fehér.
Pl. egy rántottának is több verziója van, és én úgy készítem, ahogy éppen megenném!
Kicsit felverve, vagy botmixerrel megdolgozva. Kevés vagy sok zsiradékban (ami lehet olaj, vaj, vagy akár szalonna - kolbász kiolvasztott zsírja) , alacsonyabb vagy magasabb hőfokon. Mind más, de mindegyik tud finom lenni!
A palacsinta is ilyen :-)
Van nekem itthon teflonos palacsintasütőm, de egy De Buyer vas palacsintasütőm is, szép patinával. Van, amikor a könnyű, szinte száraz, teflonosban sült palacsintát kívánom, és van, amikor nem. A gyerekeim (19 éve lányok) vigyáznak az alakjukra, ők mindig teflonosban sütik ;-) De én szeretek jókat enni, + vidéki gyerek vagyok. Nekem a palacsinta a vas serpenyőben sült, bő zsiradékban - és aki hozzám hasonló gyökerekkel rendelkezik, de már felejtett ;-) , próbálja ki: nem olajban, hanem zsírban! Disznózsírban (direkt nem sertészsírt írtam ;-) Na nekem az az igazi palacsinta: az kicsit rusztikusabbra sül, nem száraz (de nem is kell úsznia a zsírban, meg lehet azt úgy is sütni, hogy nem csöpög - tocsog) , megszórni fahéjas cukorral forrón, és kész. Vagy ugyanígy kelt palacsinta... Alig több meló, és még jobb.
Szóval kár összeveszni ezen: a lecsó pontos receptjén is felesleges lenne vitatkozni, mert mindenki csinálja és egye úgy, ahogy szereti! :-)
A gasztronómia nem egyszerű, fekete - fehér.
Pl. egy rántottának is több verziója van, és én úgy készítem, ahogy éppen megenném!
Kicsit felverve, vagy botmixerrel megdolgozva. Kevés vagy sok zsiradékban (ami lehet olaj, vaj, vagy akár szalonna - kolbász kiolvasztott zsírja) , alacsonyabb vagy magasabb hőfokon. Mind más, de mindegyik tud finom lenni!
A palacsinta is ilyen :-)
Van nekem itthon teflonos palacsintasütőm, de egy De Buyer vas palacsintasütőm is, szép patinával. Van, amikor a könnyű, szinte száraz, teflonosban sült palacsintát kívánom, és van, amikor nem. A gyerekeim (19 éve lányok) vigyáznak az alakjukra, ők mindig teflonosban sütik ;-) De én szeretek jókat enni, + vidéki gyerek vagyok. Nekem a palacsinta a vas serpenyőben sült, bő zsiradékban - és aki hozzám hasonló gyökerekkel rendelkezik, de már felejtett ;-) , próbálja ki: nem olajban, hanem zsírban! Disznózsírban (direkt nem sertészsírt írtam ;-) Na nekem az az igazi palacsinta: az kicsit rusztikusabbra sül, nem száraz (de nem is kell úsznia a zsírban, meg lehet azt úgy is sütni, hogy nem csöpög - tocsog) , megszórni fahéjas cukorral forrón, és kész. Vagy ugyanígy kelt palacsinta... Alig több meló, és még jobb.
Szóval kár összeveszni ezen: a lecsó pontos receptjén is felesleges lenne vitatkozni, mert mindenki csinálja és egye úgy, ahogy szereti! :-)
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 784
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 280
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Még nem voltam Olaszországban (pedig mindig elhatározzuk, hogy Horvátországból hazafelé útba ejtjük, és eszünk egy "igazi" pizzát, csak addigra elfáradunk, és tűzünk haza inkább...)SoundMania írta: ↑2023.01.28., szomb. 09:26Pizzát, tésztát azt hiszik sokan, hogy egyszerű csinálni..... Olaszoknál azért jól csinálják.
De itt a kisvárosunkban van egy pizzéria, ami egy olasz fickóé, és a pizzaszakács is mindig olaszból importált ;-) Na azt szeretem. Azon kívül itt csak törökök árulnak pizzát a kebab és hamburger mellett (Ausztria) , meg pár helyi étteremben is van, de a török ehetetlen szerintem, a helyi meg még mindig nem az igazi.
Igazából a tésztája miatt imádom az olasztól hozott pizzát (nem szállít ki, mert szerinte azt nem nagyon lehet, annyira frissen kell enni - lehet rendelni elvitelre, sütőből ki, dobozba be (amin vannak lyukak, hogy a gőz ne maradjon bent) , tűz haza (annyira kicsi város, hogy 2-3 perc az út ;-) , nyami :-)
Az csak ráadás, hogy a feltétek is tisztességesek szerintem, jófajta olasz szalámik, a sonka sem olcsó toast sonka, hanem valami rendes főtt vagy nyers, szóval teljesen OK.
És annyiért adja, mint a törökök...
Online
De itt egy korábbi, általában ilyen szokott lenni (túró gombóccal ritkán készül együtt, bár úgy az igazi
)
viewtopic.php?p=2706313#p2706313
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Hozzászólások: 3717
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 1557
Re: Sütés-főzés
Másik (általában a hifiről) topik volt, de ott off lett volna a válasz, amit egyesek következtettek valami okból a dologról.
De itt egy korábbi, általában ilyen szokott lenni (túró gombóccal ritkán készül együtt, bár úgy az igazi

viewtopic.php?p=2706313#p2706313
Csak a Marantz! :-D
Re: Sütés-főzés
Igaz nem palacsinta, de reggelire, teflonos serpenyőben egy kis shiitake gomba....
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Online
- SoundMania
- V.I.P.
- Hozzászólások: 5013
- Csatlakozott: 2011.05.06., pén. 20:57
- Értékelés: 899
Re: Sütés-főzés
Pizzát, tésztát azt hiszik sokan, hogy egyszerű csinálni..... Olaszoknál azért jól csinálják.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1679
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1444
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Ha én pizzát csinálok akkor kézzel gyúrom a tésztát. Van egy jó hangulata, szeretem. A feleségem viszont géppel dagaszt. A végeredmény meg leginkább ezer más dologtól függ. Szerintem így van ez a teflon edénnyel is... 

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
Nem bántani akarlak, de abban a Tefal edényekben nem lehet normális palacsintát készíteni. Azt csak vas igazi palacsinta
sütővel lehet.
Egyszerűen nem értem, aki olyan igényes a pálinkára, hogy állíthat olyant, mint ami.
Persze lehet készíteni Tefal-al, és lehet inni földgázból készítetett pálinkát is.
Van a falból kilóg vezetékek esete, látszatra mindegyik egyforma, csak az egyiknek más a fogása!
Egyszerűen nem értem, aki olyan igényes a pálinkára, hogy állíthat olyant, mint ami.
Persze lehet készíteni Tefal-al, és lehet inni földgázból készítetett pálinkát is.
Van a falból kilóg vezetékek esete, látszatra mindegyik egyforma, csak az egyiknek más a fogása!
Online
Nem kell ehhez távollátónak lenni. Ránézésre látni, tipikus teflonokban sült palacsinták. Egyik rondább mint a másik.
Az ízéről nincs mit beszélni, arról te sem írtál, csak azt hogy te szereted. A hifid hangját is szeretheted úgy, hogy neked tetszik. Sőt itt általános, hogy ezzel nyugtatják az embert, hogy lényeg, hogy neked teccen. :)
De a valóságban ez nem igaz. Az sokszor nagyon kevés, ha a tulajnak tetszik, az is sokszor kevés, ha a meghívottaknak is tetszik.
Azt azért elárulom, hogy palacsintát azt papacsintasütőben kellene sütni. Ha abban csak olyat tudsz amit láttunk, ne azzal magyarázd, hogy olcsó. Meg ne azzal, hogy mindenkinek ízlik. Egyrészt nem néz ki jól, másrészt sokszor hallottam már olyan hifi cuccot, amire ájuldozott a tulaj, de meghallgatáskor kiderült, hogy elég béna a hangja és a készülékeit is amiket olyan marha jó hangúnak gondol, mind rosszul szól és bármelyilet kicseréljük sokkal jobb lesz.... Na szóval süsd majd jobbra a palacsintáidat legalább, ha a hifidre már nem akarsz is több energiát fordítani. :)
Legalább a palacsintáknál ne elégedj meg azzal, hogy neked már így is ízlik.... Remélem meg tudod érteni amit ki szerettem volna fejezni.....
- SoundMania
- V.I.P.
- Hozzászólások: 5013
- Csatlakozott: 2011.05.06., pén. 20:57
- Értékelés: 899
Re: Sütés-főzés
Látom mellbe vágott, hogy meri bárki kritizálni a főztöd. Párhuzam: a hangminőséget, amit elérsz otthon?Alex_Aston írta: ↑2023.01.27., pén. 21:27Téged Gyurcsók is megirigyelne, hogy ennyi infóból, távolról ilyen pontos következtetést tudsz levonni.SoundMania írta: ↑2023.01.27., pén. 20:41
Igazából ezzel csak annyit mutattál, hogy nem értesz a palacsintasütéshez. Már az eszközeid sem jók hozzá amivel csinálnád.
Kerlek segíts, mi a jó megoldás.
Bár lehet inkább azokra (kollégák, barátok, ismerősök, stb.) hallgatok, akik szerint a palacsintám jobb, mint amit a nagyijuk készített, vagy már nagyon régen ettek ilyen finomat, és hasonló vélemények voltak róla, akik KÓSTOLTÁK.
De tényleg szívesen veszem az építő jellegű kritikát, mert kb. 35 év alatt, amióta palacsintát sütök, azt gondoltam, azért nem olyan rossz. Főleg az alapján, amit én is kóstoltam máshol, akár neves helyeken is.
Nem kell ehhez távollátónak lenni. Ránézésre látni, tipikus teflonokban sült palacsinták. Egyik rondább mint a másik.
Az ízéről nincs mit beszélni, arról te sem írtál, csak azt hogy te szereted. A hifid hangját is szeretheted úgy, hogy neked tetszik. Sőt itt általános, hogy ezzel nyugtatják az embert, hogy lényeg, hogy neked teccen. :)
De a valóságban ez nem igaz. Az sokszor nagyon kevés, ha a tulajnak tetszik, az is sokszor kevés, ha a meghívottaknak is tetszik.
Azt azért elárulom, hogy palacsintát azt papacsintasütőben kellene sütni. Ha abban csak olyat tudsz amit láttunk, ne azzal magyarázd, hogy olcsó. Meg ne azzal, hogy mindenkinek ízlik. Egyrészt nem néz ki jól, másrészt sokszor hallottam már olyan hifi cuccot, amire ájuldozott a tulaj, de meghallgatáskor kiderült, hogy elég béna a hangja és a készülékeit is amiket olyan marha jó hangúnak gondol, mind rosszul szól és bármelyilet kicseréljük sokkal jobb lesz.... Na szóval süsd majd jobbra a palacsintáidat legalább, ha a hifidre már nem akarsz is több energiát fordítani. :)
Legalább a palacsintáknál ne elégedj meg azzal, hogy neked már így is ízlik.... Remélem meg tudod érteni amit ki szerettem volna fejezni.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2023.01.27., pén. 22:40-kor.
Online
Kerlek segíts, mi a jó megoldás.
Bár lehet inkább azokra (kollégák, barátok, ismerősök, stb.) hallgatok, akik szerint a palacsintám jobb, mint amit a nagyijuk készített, vagy már nagyon régen ettek ilyen finomat, és hasonló vélemények voltak róla, akik KÓSTOLTÁK.
De tényleg szívesen veszem az építő jellegű kritikát, mert kb. 35 év alatt, amióta palacsintát sütök, azt gondoltam, azért nem olyan rossz. Főleg az alapján, amit én is kóstoltam máshol, akár neves helyeken is.
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Hozzászólások: 3717
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 1557
Re: Sütés-főzés
Téged Gyurcsók is megirigyelne, hogy ennyi infóból, távolról ilyen pontos következtetést tudsz levonni.SoundMania írta: ↑2023.01.27., pén. 20:41
Igazából ezzel csak annyit mutattál, hogy nem értesz a palacsintasütéshez. Már az eszközeid sem jók hozzá amivel csinálnád.
Kerlek segíts, mi a jó megoldás.
Bár lehet inkább azokra (kollégák, barátok, ismerősök, stb.) hallgatok, akik szerint a palacsintám jobb, mint amit a nagyijuk készített, vagy már nagyon régen ettek ilyen finomat, és hasonló vélemények voltak róla, akik KÓSTOLTÁK.
De tényleg szívesen veszem az építő jellegű kritikát, mert kb. 35 év alatt, amióta palacsintát sütök, azt gondoltam, azért nem olyan rossz. Főleg az alapján, amit én is kóstoltam máshol, akár neves helyeken is.
Csak a Marantz! :-D
Online
Mini zsiradék kell alá hogy ne legyen száraz a tészta.
Re: Sütés-főzés
Pici olvasztott kent vaj alá és pont elég zsiradékot kap, az íze/illata pedig még jobb lesz!
Mini zsiradék kell alá hogy ne legyen száraz a tészta.
SYNOLOGY|ZIDOO|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL
Online

Maradjunk annyiban, hogy az egy másik út, amit te mondasz. Ismerem azt is. Nem arra gondolsz ami már szinte fekete színű serpenyő, és igazából nem látni, milyen volt az eredeti színe?
Én úgy tapasztaltam (mivel kiskorom óta magam keszítem a palacsintákat), hogy az ilyen, te általad említett serpenyőben csak tocsogó olajban lehet elkészíteni, hogy ne égjen oda, míg jó állapotú teflonban szinte nem is kell alá semmi. A végtermék ez utóbbi esetben nem olajos felületű, és ízében sincs semmi napraforgó olajos "borzalom" (évek ota száműztük az életünkből az étolajat), no meg a lakás is szagmentes marad, csak szó szerint a palacsinta illata járja be a konyhát.
Szóval nem gondolom, hogy tévúton járok, csak egy másikon. Érdemes ezt is kipróbálni, nekem bevált
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Hozzászólások: 3717
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 1557
Re: Sütés-főzés
Inkább itt válaszok, és akkor nem OFF a téma.

Maradjunk annyiban, hogy az egy másik út, amit te mondasz. Ismerem azt is. Nem arra gondolsz ami már szinte fekete színű serpenyő, és igazából nem látni, milyen volt az eredeti színe?

Én úgy tapasztaltam (mivel kiskorom óta magam keszítem a palacsintákat), hogy az ilyen, te általad említett serpenyőben csak tocsogó olajban lehet elkészíteni, hogy ne égjen oda, míg jó állapotú teflonban szinte nem is kell alá semmi. A végtermék ez utóbbi esetben nem olajos felületű, és ízében sincs semmi napraforgó olajos "borzalom" (évek ota száműztük az életünkből az étolajat), no meg a lakás is szagmentes marad, csak szó szerint a palacsinta illata járja be a konyhát.
Szóval nem gondolom, hogy tévúton járok, csak egy másikon. Érdemes ezt is kipróbálni, nekem bevált

Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2217
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 1924
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Aranygaluska. Vaníliasodóval. Előtte gulyásleves. Azokat most nem fotóztam.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
3.

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Pazar! Erről ez jut eszembe:
1. Gondolj egy jó pizzára!
2. Előtte 2 nappal gyúrd meg a tésztát
1. Gondolj egy jó pizzára!
2. Előtte 2 nappal gyúrd meg a tésztát

SYNOLOGY|ZIDOO|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ma is pizza. Közönségkedvenc!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Alex_Aston
- Hazajáró lélek
- Hozzászólások: 3717
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 1557
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Pizza & kv

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Presszónál, ristrettonál van. Tejes italoknál nem releváns.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
És valóban van különbség? Gondolom mivel készítésnél fontos a hőfok, az sem mindegy mennyire "hideg" a csésze. (Gyorsabban hül vissza,stb) de tényleg van érezhető különbség?
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én mindig.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos