Figyelem: a szabályzat 2021.10.01.-ei hatállyal módosult a 6.2.1-es eredetiségre vonatkozó kiegészítéssel. Kérjük mindenki figyelmesen olvassa el és ennek értelmében hirdessen.
A 6.8.3.1 - es pont alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat továbbra is törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Sütés-főzés

Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »



 
Hússütés nálunk is volt két hete...

Ezekre a képekre már akkor nagyot nyeltem! 

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8160
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Hússütés nálunk is volt két hete és most az elmúlt vasárnap is megismételtük.Gondoltam ha már gasztro topik van, akkor posztolok én is
 
Az első sütésnél a húsokat grillpáccal készítettük,most pedig volt mustáros pác, fokhagymás tejben pácolt és sörös-borsos-hagymás is.
Zseniális volt mindegyik variáció!
Kevés Maker's mark bourbon-t is felhasználtunk a húsokhoz.
Krumplit, zöldségeket sütöttünk,hagymát ,aztán saláta ,mellé öntettel.
A finomságok után sógorommal megkóstoltunk néhány ínyenc Belga trappista sört!
 
Ezek voltak a múltkori sütés képei:
 

 

 

 
 
Mellékelten csatoltam képeken melyek azok a sörök amikkel "lekísértük" a kaját,a most vasárnapi sütést követően.
Ezeket tényleg érdemes kipróbálni a tömeg átlag itthoni vízízű és csak szénsavban gazdag sörök után
Belga és Holland Trappista sörök,8,10,11% alkoholtartalommal,semmihez sem fogható ízvilággal!   
 

 


 
A Kasteel Barista Chocolate quad nagy élmény ,az egyik legfinomabb sör amit ittam eddig.
Kávé és csokoládés ízek kényeztetnek, erőteljes barna Belga ale ,kávé fanoknak pl biztosan bejönne,kitűnő ital!
 




Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Az étel íze sokszor az egyszerűségében rejlik.
 
Saját gyűjtésű vargánya és rókagomba, pörköltnek elkészítve, natúran, tejföl nélkül.
 
Minden falat mennyei élmény!
 


Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?
 
 
Erre én is kíváncsi lennék.
A vad jóesetben azt eszi, amit talál, esetleg kukoricát, terményt az etetőről.
A sertés ezzel ellentétben amit elétesznek, tápok és egyéb "tömegnövelő" szerek.
A vágás körülményeit és a stresszt már ne is említsük. 

Avatar
lacee
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2179
Csatlakozott: 2015.02.10., kedd 18:22
Értékelés: 853

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: lacee »



A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
 
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
 
Névtelen.jpg
 
 
 
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
 
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
 
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.
Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10924
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 5283
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Tegnap esti steak szendvics.
 

 

Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 350

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sütés, főzés mellé egy kis erjesztés: barackbor, első kísérlet. Minden tipp, praktika jól jön, az evidenciák is, mert ahány helyen kérdeztem, olvastam, 2 egyforma eredmény nem volt. Cukrozás menete, mértéke, szakaszossága, víz aránya a gyümölcshöz képest.

Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
 
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
 

 
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
 
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
 
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.

Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Nálam ezek a kések váltak be:
 
http://www.coltello.hu/spl/688783,3/Dic ... ip-sorozat
 
http://www.coltello.hu/spd/Dick_8234821 ... okes-21-cm
 
Áruk sem olyan vészes, élüket jól tartják, persze fontos a tárolás és a fa vágódeszka használata is! 

Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4586
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1524

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »


Ez egy falu Shanghai-hoz képest.
ott sajnos csak keveset voltam, voltam azert nagyobb varosokban is (Hangzhou, ott meg Sinotruk miatt http://www.sinotrukengine.com/English/about.html  http://en.cnhtc.com.cn/View/AboutUS.aspx), de a legkör, hangulat nekem talan Yulinban tetszett leginkabb. nem tudom a del, a levegöben terjengö viragszag, Buddha szelleme vagy epp a relativ kis merete vagy mi miatt (a szalloda miatt biztos nem, az ott volt a leggyengebb talan, bar januarban egy pekingi szallodaban a  dermesztö hideg sem volt jo)
 
na azert munka szempontjabol nem idealis, mas ott a felfogas: ebed utan a helyi kollegak siman bedobtak a szunyat a besötetitett meeting room-ban, en meg vartam, hogy hajra, folytathassuk vegre, en nem ezert jöttem

Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58928
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3292

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


(semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban
Ez egy falu Shanghai-hoz képest.

Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4586
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1524

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »



Csak ínyenceknek:
 
Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.  

 
dolgozni voltam ott (Yuchai, dieselmotorok  http://www.cccme.org.cn/shop/cccme7918/index.aspx), nekem a varos elegge tetszett, szimpatikus volt, nem lattam nagyon turistakra berendezkedettnek, a "legmenöbb" szalloda is elegge kis lokalitas (semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban

Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58928
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3292

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


Csak ínyenceknek:
  Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.  

Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 423
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 372

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Vegyél Dick tőkéző kést. Széles, hosszú penge, korrekt acél, sok évig kiszolgál, főleg ha vizes kövön élezed.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1676
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 250

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Közben találtam egy párat, megosztom veletek:
http://gasztrovilag.hu/nagy-recepttar/s ... llezeshez/
 
Összejöhetnénk egyszer egy közös grillezésre valamikor?

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1676
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 250

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Valakinek van tapasztala esetleg kerámia késekkel? A közhiedelemmel ellentétben ezeket is kell egy idő után élezni azt olvastam valahol...
Illetve ne ejtsd le mert eltörik

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1621
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 781

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
 
Mi a családi klasszikus, ún. "disznóölős", de biztosan több generációs késeket használjuk.
Az újak között is vannak jók, de én ezeknél is a régebbi "nagyvasakat" preferálom 
2.0: PIONEER SC-LX90 vég: DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004EGK - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
vég: SHERWOOD AM-9080 LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
AVX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58928
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3292

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »

16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók (NLCafé - g, 2016.06.16 19:24)Ezek a látványos éttermek nem csak gasztronómiai, hanem életre szóló vizuális élményben is részesítenek!Forrás: Nők Lapja Café: 16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 350

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10924
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 5283
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Csirke és pujkamell, valamint tarja, ez megy mostanában. Csirkecomb is a későbbiekben.
Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10924
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 5283
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál 
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
 
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé   )

Ok, így is lehet, csak az nem grillezés...
Ha brutál füstös, ott megint van valami baj. Én most sertés dagadót sütöttem egyben csak a grillen, nem volt vele baj...
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1621
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 781

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »


Ez olyan, mintha vbk-t innál és a végén tolnál tisztán egy pohár bort. : D
 
Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál   
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
 
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé   )
2.0: PIONEER SC-LX90 vég: DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004EGK - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
vég: SHERWOOD AM-9080 LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 10924
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 5283
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Nekünk csirkegrillhez idén a mézes-mustáros pác jön be nagyon, legalább 36 órával persze. És nem direkt egyből a faszénen sütjük, hanem először tepsiben olajban, a végén dobjuk rá "barikolni" 
Ez olyan, mintha vbk-t innál és a végén tolnál tisztán egy pohár bort. : D
Apple / Linn / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1621
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 781

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »


Csirke és pujkamell, valamint tarja, ez megy mostanában. Csirkecomb is a későbbiekben.
 
Nekünk csirkegrillhez idén a mézes-mustáros pác jön be nagyon, legalább 36 órával persze. És nem direkt egyből a faszénen sütjük, hanem először tepsiben olajban, a végén dobjuk rá "barikolni" 
2.0: PIONEER SC-LX90 vég: DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004EGK - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
vég: SHERWOOD AM-9080 LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1676
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 250

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Mit grilleznél, az azért nem mindegy?!
Csirke és pujkamell, valamint tarja, ez megy mostanában. Csirkecomb is a későbbiekben.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”