Most értem haza és még jön a papírmunka holnapra. De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
A kisebbik fiam már most azt mondta:- ez jó vétel volt, már megérte!
Holnap együtt nyomjuk suli után.
Most értem haza és még jön a papírmunka holnapra. De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
Akkor ez olyan lehet mint a töröknél a 'pisztáciás' baklava :)Vasti írta: ↑2024.01.08., hétf. 12:54
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...
(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
Mindenképpen próbáld ki!
Mellettünk nemrég nyílt egy új Japán étterem. A szusi nagyon bejön, majd ha benézünk oda fogok kérni wasabbinyót is
De. Tormaféleség, csak sokkal erősebb!
Nem, még nem ettem. De a miénk jobb :)
Ettél már wasabit? Igazit, nem ilyen boltban kapható készítményt?tamagaba írta: ↑2024.01.07., vas. 14:11Asszony mindig kérdezi, hogy ebbe mi a jó?
Kezdődik egy nagyon kellemes aromás fűszer ízzel. Nagyon tetszik, de beismerem, hogy amikor az agyam közepébe szúr, hogy alig tudok az asztalnál maradni - az nem kellemes
Valamiért viselem és eszem tovább virslivel
Megkóstoltatnám egy hithű jappóval a wasabijuk után. Ez is állná a sarat kinzásban
Én is szeretem, de neki nem állnék itthon... Sőt a lányaim is szeretik, a nagyobbik néha csinál valamilyen zöldségeset.
Nem egy ördöngösség… 10 dkg liszthez megy egy egész tojás. Nálunk az egyszeri adag 30 dkg liszt, 3 tojás Amit a képen is láttál. Ezt jól összegyúrod és itt a hangsúly az összegyúráson van, nem kell nagyon nyújtogatni, hajtogatni, morzsolgatni, csak jól össze kell gyúrni. Kb 5 perc. Ezután a tésztagombócot be kell csomagolni folpackba és a hűtőbe tenni fél órára. Amikor kiveszed késsel felvágod kisebb adagokba amit. A nyújtógép elvisz és kinyújtod. Én most késsel vágtam fel, de vannak különböző vágófejek, torlellíni készítő, stb. Is hozzá.
Igen,tudom hogy már régóta Te készíted a tésztát. Én most szeretnék venni egy "gépet" és elkezdeni a gyakorlást. Nagyon sok tésztát eszünk. Bármilyen tanácsot (gép,recept,stb) szívesen fogadok
Jó ideje magamnak készítem a tésztát, más szintre emeli a tésztaételeket és nem ördöngösség. De, ha boltiból csinálod, akkor pofon egyszerű. Felkarikázod a kolbit, kisütöd, beleöntöd a mascarponét, összeforralod és belekevered a tésztát. Ennyi!