Oldal: 1 / 43

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.14., vas. 19:28
Szerző: AAttila
Vinkler írta:
2024.04.14., vas. 19:11
AAttila írta:
2024.04.14., vas. 18:36
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif
Ha nincs kép, nincs is hamburger! :smile29:
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.14., vas. 19:11
Szerző: Vinkler
AAttila írta:
2024.04.14., vas. 18:36
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif
Ha nincs kép, nincs is hamburger! :smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.14., vas. 18:36
Szerző: AAttila
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.14., vas. 18:28
Szerző: Vinkler
Egy kis pizza.

.
IMG_1175.jpeg
IMG_1173.jpeg
IMG_1178.jpeg
IMG_1181.jpeg
IMG_1170.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.14., vas. 18:27
Szerző: Vinkler
fererencz írta:
2024.04.06., szomb. 20:31
Tctronic írta:
2024.04.06., szomb. 16:39
Idei első szalonnasütés. ;peace;

Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós. :napsut:
Én előre szoktam megpirítani.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.06., szomb. 20:31
Szerző: fererencz
Tctronic írta:
2024.04.06., szomb. 16:39
Idei első szalonnasütés. ;peace;

Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós. :napsut:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.04.06., szomb. 16:39
Szerző: Tctronic
Idei első szalonnasütés. ;peace;
20240406_152739.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.16., szomb. 20:26
Szerző: Vasti
Sziasztok!

Tiszta gasztroblogger leszek, ha nem vigyázok :-)

Mivel zalai falusi gyerek vagyok, és az apai nagymamám jó paraszti konyhája meghatározó volt gyerekkoromban (egy házban, külön konyhán voltunk: anyu "modernül" főzött mindig, de azért átjártam a mamához, szinte mindig volt nála valami egyszerű de nagyszerű kaja ;-) , ma dödöllét csináltam.

Igen régen ettem (mármint házit, az éttermi valami az a legtöbbször nem is hasonlít rá) , finom volt!

"Sterc gánicát" akarom még csinálni egyszer (szárazon aranybarnára pirított liszt, rá forró zsír, átkeverni, aztán meg forró víz) baracklekvárral, mert azt tényleg nem ettem gyerekkorom óta - most 50 vagyok, már neki kéne ugranom ;-)
20240316_143334.jpg
20240316_143346.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.10., vas. 20:21
Szerző: Vasti
A steak-et egy kicsit elszúrtam :-(

Nem volt elég forró a serpenyőm az elején, aztán meg túl sokáig fürdettem a végén a fokhagymás - rozmaringos vajban.
(Úgy sütöm, hogy körbepirítom - pihentetem - egy kis sütő - pihentetem - a megmaradt szafthoz vaj, fokhagyma, rozmaring, és egy kicsit még körbelocsolgatom közepes hőfokon)

Sajnos későn jutottam el a boltba, és már csak Rump Steak volt: attól meg mindig megijedek, hogy majd nem lesz puha, ezért kiszárítom ;-) Na majd legközelebb!

(De a húsevőknek vettem három kb. 320g-os marhát, a halasoknak meg kettő kettő 350g-os lazacot, mellé egy tepsi krumpli, és egy kupac vajas kelbimbó: a két lazacfilé bőre maradt az ebéd végén, azon kívül tiszta volt minden tányér és edény, szóval alapjában véve elégedett volt a család ;-)
20240310_142334.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.10., vas. 12:00
Szerző: Vasti
Tegnap "Menzaleves"-t főztem (nálunk mindenki így hívja: daragaluska leves, a galuska nokedliszaggatóval készül ;-) plusz Cézár saláta garnélával vagy csirkehússal - én inkább a garnélát szeretem.
Jó lett nagyon, szerintem :-)

Ma steak-et sütök: lefotózom, ha eszembe jut, miután elkészült, és lehet falni ;-) ...de lehet, hogy csak akkor jut majd eszembe, ha már megettem... ;-)
20240309_141903.jpg
20240309_140857.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.10., vas. 11:50
Szerző: AAttila
Vinkler írta:
2024.03.10., vas. 09:31
Végül nem bonyolítottam túl a dolgot. Két féle tölteléket használtam. Az egyik gombás, a másik füstölt tarjás. Fehérboros, zsályás vajmártást készítettem hozzá, aztán jól befaltuk. :smile29:

.
IMG_0644.jpegIMG_0637.jpegIMG_0638.jpeg
Nálunk rajtam kívül senki nem eszi az ilyen jellegű tésztákat. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.10., vas. 09:31
Szerző: Vinkler
Végül nem bonyolítottam túl a dolgot. Két féle tölteléket használtam. Az egyik gombás, a másik füstölt tarjás. Fehérboros, zsályás vajmártást készítettem hozzá, aztán jól befaltuk. :smile29:

.
IMG_0644.jpeg
IMG_0637.jpeg
IMG_0638.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.09., szomb. 12:38
Szerző: Vinkler
Alex_Aston írta:
2024.03.09., szomb. 09:28
Vinkler írta:
2024.03.09., szomb. 09:14
Van valakinek jó tortellini töltelék receptje? Szeretnék valami újat kipróbálni. :smile32:
Hagymás bab :smile29:
Totlellini, vagy ravioli, nem tortilla. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.09., szomb. 09:28
Szerző: Alex_Aston
Vinkler írta:
2024.03.09., szomb. 09:14
Van valakinek jó tortellini töltelék receptje? Szeretnék valami újat kipróbálni. :smile32:
Hagymás bab :smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.09., szomb. 09:14
Szerző: Vinkler
Van valakinek jó tortellini töltelék receptje? Szeretnék valami újat kipróbálni. :smile32:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.03.07., csüt. 21:12
Szerző: Vinkler
Névnapi vacsim. :smile29:

.
IMG_0617.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.26., hétf. 18:21
Szerző: Vasti
Mindig elgondolkodok, amikor valami főzős videóban olyan serpenyőt látok SZAKÁCS kezében, amiről már a fele bevonat lekopott, hogy azt a festéket valakik megették... :-(

Én használok "teflonos" serpenyőt is (bár már az sem sima teflonos, és a viszonylag alacsony hőmérsékleten állítólag rákkeltő anyagokat kibocsátó anyagokat rég kivonták a forgalomból) , mert van, amikor kell az a kis tapadásgátló bevonat.

De fazék - lábos csak rozsdamentes van itthon (egy zománcozott öntöttvason kívül) , a palacsintasütőm az vas, és van pár öntöttvas cuccom is bevonat nélkül - de azokat nehézkes használni nekem, lent vannak a pincében, gondolkodtam már azon, hogy el kellene adnom őket...

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.25., vas. 15:32
Szerző: AAttila
Nálunk van még bevonatos. Én nem használom. Amióta többféle öntöttvas edényt vettem,azóta a feleségem is egyre többet használja őket.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.25., vas. 15:22
Szerző: Vinkler
BorisRgey írta:
2024.02.25., vas. 15:05
Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre
Én nem is használok bevonatos serpenyőket. Nálam csak öntöttvas és rozsdamentes van a konyhában.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.25., vas. 15:05
Szerző: BorisRgey
Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.24., szomb. 16:08
Szerző: AAttila
Ma megint tészta "másként" ;peace;
20240224_160715.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.18., vas. 11:56
Szerző: Vinkler
Én végig ettem kb az összes releváns hazai gyártó termékeit és elég sok külföldit is. Van saját chiliszószóm is saját paprikából. Én a Habanero mellett tettem le a voksom. Számomra az adja a legkomolexebb chili érzést, erősség íz összhagban. Imádom a yellow habanerot, de nagyon jó a chocolate is. A mindnnapok hőse nálam a Jalapeno! Imádom zölden, imádom pirosan. Imádom frissen, imádom savanyítva, imádom töltve sajttal, imádom töltve, panírozva, imádom töltve grillzve, pirosan megfüstölve. Imádom a chipotle szószt! A chipotle mayo pedig egy igazi allrounder a konyhában. ;peace;
Ha nem a saját, akkor én a Gabko chili termékeit részesítem előnyben.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.18., vas. 11:37
Szerző: zoli73
Nálunk ez a favorit:https://chilis.hu/kegyes-halal-extra-ch ... l-limitalt
Például egy gulyás, vagy húslevest e nélkül már el sem tudok képzelni.
A brutál ereje mellett, van egy jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető, fínom íze.
Nem egy vendégünket tréfált már meg, mert azt gondolta, hogy ez csak valamiféle Erős Pista. :D
Tényleg csak "fekete öveseknek" ajánlott!

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.17., szomb. 21:33
Szerző: Tctronic
Erről a chili témáról ez a régi "történet" jutott eszembe :fekverohog:

https://www.vicclap.hu/vicc/19428/Chili ... rseny.html

Régebben én is kedveltem a pokol tüzét is (amikor úgy csípett, hogy viszketett a fejem teteje) de most már csak a light változatokat tudom megenni.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.02.17., szomb. 21:21
Szerző: fererencz
Alex_Aston írta:
2024.02.17., szomb. 19:46
Csípőst kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a remek szószt.
A képen látható mennyiséget kentem a tortillába, és bizony bőven elég volt. Átlag földi halandó ettől már meghalna :smile29: , nekem is égett az egész arcom, de én szeretem, ha fáj :napsut:

Szóval tényleg óvatosan, viszont erősen ajánlott kategória. 40ml, évekre elég lesz...
Akkor ez szerinted milyen, mit éreztem amikor megkóstoltam?? :D
IMG_20240217_211518.jpg
IMG_20240217_211609.jpg
Ilyen válogatásom van, mind finom egyébként:
https://www.chiliyard.hu/silver-selecti ... z-4-x-47ml