Én semmivel, de az asszony tett bele pár dolgot az biztos :)
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Rég nem írtam ide, de most megjött az ihlet. A tárgya a mai vacsoránk: rakott savanyú káposzta. Piacon vett 60 dkg friss vágásból származó darált hús, 1 kg savanyú káposzta, meg ami még kell bele.
A sztárséfek sírnának szégyenükben, ha ezt megkóstolnák... :)
A sztárséfek sírnának szégyenükben, ha ezt megkóstolnák... :)
Re: Sütés-főzés
50:50 a paradicsom (héj nélkül) - paprika arány, darabra. Mi mindkettőt nagyon apróra vágjuk.
Hagyma, szalonna, szárazkolbász karikázva, virsli karikázva, só, oregánó, csöpp fahéj, majoranna, kömény. Borsot nem teszünk. Sűrű szaftra forraljuk, nem hígh foschra.
Hagyma, szalonna, szárazkolbász karikázva, virsli karikázva, só, oregánó, csöpp fahéj, majoranna, kömény. Borsot nem teszünk. Sűrű szaftra forraljuk, nem hígh foschra.
Szerintem!
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 748
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 359
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Lecsó
Nos, a nagy dilemma...
Ki, milyen fűszert vagy valamiket rak a lecsóba...
A másik, a paprika-paradicsom-hagyma aránya...
Nekem van egy alap receptem, de kíváncsi vagyok, ki, hogy csinálja. (Ja, épp' most főzök lecsót, bográcsban. :) )
Ki, milyen fűszert vagy valamiket rak a lecsóba...
A másik, a paprika-paradicsom-hagyma aránya...
Nekem van egy alap receptem, de kíváncsi vagyok, ki, hogy csinálja. (Ja, épp' most főzök lecsót, bográcsban. :) )
Re: Sütés-főzés
Kösz!Alex_Aston írta: ↑2021.09.09., csüt. 15:23Én meg őket ajánlom.
https://chilifarm.hu/
Kedvencem a Csak Norris nevű termékük (palackozott pörgő rúgás ). Szó szerint egy késhegynyi anyag ebből, és egy egész tányér lángol tőle. De közben nagyon finom, és jó minőségű.
https://chilifarm.hu/termek/csak-norris ... krem-170g/
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4417
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2416
Re: Sütés-főzés
Én meg őket ajánlom.
https://chilifarm.hu/
Kedvencem a Csak Norris nevű termékük (palackozott pörgő rúgás ). Szó szerint egy késhegynyi anyag ebből, és egy egész tányér lángol tőle. De közben nagyon finom, és jó minőségű.
https://chilifarm.hu/termek/csak-norris ... krem-170g/
Csak a Marantz! :-D
Re: Sütés-főzés
Kösz!Vinkler írta: ↑2021.09.09., csüt. 13:53Ha chilit szeretnél enni, akkor ezeket szerintem felejtsd el.
Ezt ajánlom:
https://gabkochili.hu/
Itt ez nagy dolog, hogy már ilyent tudtam venni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12680
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Bőség zavara chili terén:
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Rotox
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1907
- Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
- Értékelés: 1031
- Tartózkodási hely: Pécs
Re: Sütés-főzés
Hááát, ez bizony elég "némethszilárdos" lett: slambuc - szentségtörő módon, viszont családi igényt kielégítve - virslivel "gazdagítva".
- Csatolmányok
-
- Slambuc.jpg (3.4 MiB) Megtekintve 1960 alkalommal
Online
Re: Sütés-főzés
Ma lecsót készítettem öntöttvas lábosban, Weber gömbgrillen.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12680
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mostanában nem nagyon fotózgattam az ételeket. Viszont készítettem pár salit, amit lefotóztunk…
- Csirkés-gránátalmás
- Tonhalas
- Feketeerdei sonkás
- Szejtános-tésztás
- Csak zöldséges
- Füstölt lazacos
- Csirkés-gránátalmás
- Tonhalas
- Feketeerdei sonkás
- Szejtános-tésztás
- Csak zöldséges
- Füstölt lazacos
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4417
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 2416
Online
- Kellnerművek
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 493
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 500
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
A harmadik fogás rakott csirkemell.
Építkezés, hagyma, krumpli, gomba, csirke, tejfölös- parmezános- mustáros-fűszeres öntet, nedves zárásos párolás, majd kedvenc sajtodból szórva sütés.
Építkezés, hagyma, krumpli, gomba, csirke, tejfölös- parmezános- mustáros-fűszeres öntet, nedves zárásos párolás, majd kedvenc sajtodból szórva sütés.
- Csatolmányok
-
- Készre sütve
- 20210516_130332.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 2417 alkalommal
-
- Előkészítve
- 20210516_110934.jpg (2.23 MiB) Megtekintve 2417 alkalommal
Online
- Kellnerművek
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 493
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 500
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
Vaddinger ragu olasz stílusban. Suffrito készítés, passato hozzáadás.
Tészta alap, Grana Padano a tetejére.
Tészta alap, Grana Padano a tetejére.
- Csatolmányok
-
- Szervírozva
- 20210516_134501.jpg (1.94 MiB) Megtekintve 2418 alkalommal
-
- 4 órás főzés
- 20210516_111023.jpg (2.95 MiB) Megtekintve 2418 alkalommal
Online
- Kellnerművek
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 493
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 500
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
Egy kis nyálelválasztás serkentés ebéd előtt, 3 tételben, mivel a képeket összekuszálta a rendszer, nem tudom egyben küldeni.
Bárány nyakleves
Bárány nyakleves
- Csatolmányok
-
- Tálalva
- 20210516_130525.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 2414 alkalommal
-
- Főzés közben
- 20210516_111201.jpg (2.45 MiB) Megtekintve 2414 alkalommal
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2523
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2323
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Idei első kültéri..... Sajnos az élet úgy hozta, hogy csak most tudtunk jócskán megkésve, de megtörtént. Egy klasszikussal nyitottunk: marha lábszár pöri.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Re: Sütés-főzés
Kösz, ez jól hangzik!
Sertés májam van kb. 10kg, aminek el kellene fogynia. Jó lesz 5kg májhoz májkrémnek. "Megbolondítható" némi majoránnával.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1826
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1658
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Értem. Jó, akkor még egy ötlet. Csirkemáj, serpenyőben lesütöd hagymásan. Aztán botmixerrel felaprítod májkrémnek - ehhez 30% kacsazsír simán adható
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
Inkább megenni szeretném, mint sütésre elhasználni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1826
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1658
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Re: Sütés-főzés
Fogsz egy füstölt csülköt, feldarbolod, kis hagyma, krumpli, fokhagyma, bors, stb. beteszed egy jénaiba, ráöntöd a kacsazsírt (legjobb amikor teljesen ellepi), és mehet a sütőbe 120 fokon 4 órára. Egyből szent célt találtunk a zsírnak
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Re: Sütés-főzés
Nagyon jó kaja a krumplis pogácsa kacsazsírral.Elmo írta: ↑2021.05.25., kedd 18:30A krumplispogácsa a mennyekbe megy a kacsazsírtól, csak kell pár száz darabot sütni, hogy elfogyjon a másfél liter.Palm írta: ↑2021.05.25., kedd 18:12Ma sütöttem kacsát és kb. 1,5 liter zsírja lett. Milyen kajához tudnám felhasználni? Valami finomra akarom elhasználni mielőbb, mielőtt sütöm a következőt még a héten. A fagyasztóban van még néhány liba és kacsa, amit még kell sütnöm, hogy legyen hely annak, ami vágásra vár és majd akkor bekerülhessen a fagyasztóba.
Reggelire a kacsazsíros hagymás kenyér jó alternatíva, de 1,5 literrel "jópár" napig elvagyok, mégha napközben is eszek náhány szelettel. Valamire még fel kellene mielőbb használnom.
Ez a probléma, a mennyiség. Ennyit nagyon sok idő elkészíteni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
...szóval a mennybe megy. Ha több menny lenne, nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ajtón mennyekbe. Haha.