Oldal: 2 / 19

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.25., kedd 18:12
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.24., hétf. 15:15
Szerző: Lemmy9
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.23., vas. 12:18
Szerző: Vinkler
Végül most nem a tárcsán, hanem a grillben, öntöttvas edényben készítettem tegnap a brassói aprópecsenyét.
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg (262.04 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg (357.34 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg (320.58 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg (334.83 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg (274.15 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg (394.58 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg (535.22 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg (248.75 KiB) Megtekintve 854 alkalommal
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg (468.88 KiB) Megtekintve 854 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.13., csüt. 16:17
Szerző: Vinkler
Szerintem ez a világ legfinomabb sajtja sütve. Egy dologra kell vigyázni, hogy serpenyőben kell elkészíteni, mivel sütés közben folyóssá válik de aztán kialakul egy keményebb kéreg rajta. Erre öntöttvas serpenyőt használok.

https://culinaris.hu/item/kefalotyri

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.13., csüt. 15:40
Szerző: mechazseni
Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Aldiból ezt szoktuk....finom.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 19:57
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Ez a fajta sajt ilyen. A görög halloumi ilyen nyikorgós. Nem azért, mert gagyi, hanem mert ilyen sajt.
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 11:39
Szerző: avl2
Lemmy9 írta:
2019.06.08., szomb. 21:54
Ezek a grillsajtok valami rettentően kakik. Nyegereg a fogam alatt mint egy bringabelső.
Szoktatok grillsajtot venni?
ritkan, hasonloan az altalad emlitett ok miatt, illetve mert:
nalunk jobban bejön a (tapadasmentes pl. keramia) serpenyöben minimalis olajon olvasztott vagy/illetve reszben ropogosra odapiritott (barmilyen mas, a legsimabb trappista is) sajt. ajanlom kiprobalni

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 08:10
Szerző: Lemmy9
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 01:17
Szerző: AAttila
A feleségem imádja ezeket a grill sajtokat, ezért mindig készítek a husik mellé. Én nem nagyon komálom, pont amiatt, amit említettél.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.08., szomb. 21:54
Szerző: Lemmy9
Ezek a grillsajtok valami rettentően kakik. Nyegereg a fogam alatt mint egy bringabelső.
Szoktatok grillsajtot venni?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 11:19
Szerző: avl2
Vinkler írta:
2019.06.07., pén. 11:02
...
Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! ...
De elötte jelezd 18-as karikával! 36_1_11.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 11:02
Szerző: Vinkler
ZolaBA írta:
2019.06.07., pén. 05:10

Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)
Nem tudom, mekkora tárcsád van? Nekem a nagy. Nem kell alá nagy tűz. A szalonnát megolvasztom, aztán félretolom a szélére, ott csak melegen taródik. Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre. Kis lecsós alapot is lepirítom (nagyon apróra vágom) és az is félre. Mindent kb 80%-osra készítek, a húst 70.
Végül, ha kell, teszek középre még zsiradékot és megsütöm benne a burgonyát.
A végén a középső részen maradt zsiradkot kimerem és összesütöm az egészet, végén török rá fokhagymát.

Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! :rolleyes:

Lehet előre varázsolni a húson, nem ördögtől való, bár én nem szoktam. Én csak pácolok, száraz, nedves, esetleg sóoldat. A hőkezelén nálam kizárólag a grillen, tárcsán, stb.-n történik.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 07:14
Szerző: Vinkler
Alkoholmentes sör, guminő, gázgrill... :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 07:14
Szerző: Lemmy9
Dehogy veszünk, csak hangosan gondolkodtam. :smile32:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 05:10
Szerző: ZolaBA
A wikipédia szerint a grillezés nyílt lángon sütés :) ebbe belefér a tárcsa, de persze nem veszünk össze és/vagy nem érdekel más mit gondol :D Btw. akkor fogalom szerint az elektromos ill. kontakt grill sőt a grill csirke is sánta. Engem spec. a gázos grill inkább zavar, bár sokan odavannak érte.
Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.06., csüt. 18:12
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.06., csüt. 18:07
Ami szúrta a szemem, hogy szerintem a grill az rács, faszén, meg füst. Nem a tárcsa. A boronatárcsa annyira nem grillezés szerintem. De akkor minek nevezzük? :D
Tárcsán sütésnek?! gondolkodik.gif :smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.06., csüt. 18:07
Szerző: Lemmy9
Ami szúrta a szemem, hogy szerintem a grill az rács, faszén, meg füst. Nem a tárcsa. A boronatárcsa annyira nem grillezés szerintem. De akkor minek nevezzük? :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.06., csüt. 15:43
Szerző: Vinkler
Apropó tárcsa, nekem is van egy tárcsám és most hogy így beszéltünk elő is veszem és csinálok rajta valamit. Utóljára a brassói nagyon jól sikerült rajta ha jól emlékszem, úgyhogy szerintem megküzdök vele a hétvégén újra. ;peace;

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.06., csüt. 11:35
Szerző: Vinkler
Elmo írta:
2019.06.06., csüt. 11:10
Vinkler írta:
2019.06.02., vas. 13:32
R2D2 in da house! :tutiok:

415C030F-D472-4CD5-ACBD-E881A1819E55.jpeg
Az alsó rész mi célt szolgál? Azt látom, hogy huzatszabályzós, de itt be is lehet gyújtani a faszenet, vagy csak a hamut gyűjti össze?
Hamugyűjtő és szellőző. Biztos be is lehetne egyébként gyújtani, de én kéményt használok, ott teljesen jól, homogénen begyullad.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.06., csüt. 11:10
Szerző: Elmo
Vinkler írta:
2019.06.02., vas. 13:32
R2D2 in da house! :tutiok:

415C030F-D472-4CD5-ACBD-E881A1819E55.jpeg
Az alsó rész mi célt szolgál? Azt látom, hogy huzatszabályzós, de itt be is lehet gyújtani a faszenet, vagy csak a hamut gyűjti össze?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.05., szer. 18:42
Szerző: ZolaBA
Lemmy9 írta:
2019.06.05., szer. 14:38
Van fa, faszén, meg brikett. Fával hogyan grillezel? Gyorsan? :D
Én pl. fával grillezem... :D Fogom a tárcsát aztán begyújtok alá!
Lehet, hogy nem olyan elegantos, de kényelmes, gyors és az ízre sincs panasz :)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.05., szer. 15:05
Szerző: Vinkler
new_dualcs5000 írta:
2019.06.05., szer. 12:48
En nem reg ajandekoztam el egy pont ugyanilyen lemez webert.
A greenegg mellett, semmi ertelme
Evek ota elo nem vettem

Vinkli!
Mar korabban is javasoltam neked a brikett mellozeset...
Hiaba.
Tudom, de én használom, és faszenet is. Spec ez most azért van, mert kifogytam a faszénből és a bótban csak brikett volt.

Ment az agyalás, hogy milyen sütő legyen, de mivel úgy döntöttem, hogy épittetek egy rendes kemencét, így a green egg teljesen felesleges lenne, voszont a grillezésről nem mondanék le...

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.05., szer. 14:38
Szerző: Lemmy9
Van fa, faszén, meg brikett. Fával hogyan grillezel? Gyorsan? :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.05., szer. 13:47
Szerző: avl2
new_dualcs5000 írta:
2019.06.05., szer. 12:48
...javasoltam neked a brikett mellozeset...
miert ? es helyette mi ? fa ? ...epp mult hetvegen hoztam haza csomo hasogatott tüzifat, grillezesre szanom

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.05., szer. 12:48
Szerző: new_dualcs5000
En nem reg ajandekoztam el egy pont ugyanilyen lemez webert.
A greenegg mellett, semmi ertelme
Evek ota elo nem vettem

Vinkli!
Mar korabban is javasoltam neked a brikett mellozeset...
Hiaba.