Oldal: 11 / 43
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 20:30
Szerző: Vinkler
earforce írta: ↑2022.12.26., hétf. 17:56
cables írta: ↑2022.12.10., szomb. 23:32
Gondolom a villamos cuccok mind fázishelyesen voltak csatlakoztatva... mert anélkül...
Igen, de a Te virtuális földed nélkül fabatkát sem ér az egész!
Dobok én is egy kávésat.
IMG_20221210_074640.jpg
IMG_20221210_074702_Bokeh.jpg
IMG_20221210_075030_Bokeh.jpg
Látom nálad is balra húz a Gaggia Classic szakkolléga! Szinte (de nem) lehetetlen azonos mennyiséget húzni a két kifolyón.
Legyen itt egy másik kép az új gunpuwder színű legújabb kedvenc kávéscsészémben.
- 4113D68E-5A1D-431B-9E82-5E78657AA465.jpeg (1.86 MiB) Megtekintve 3894 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 19:47
Szerző: Alex_Aston
earforce írta: ↑2022.12.26., hétf. 19:13
AAttila írta: ↑2022.12.26., hétf. 18:52
Ha még azt a gyári hálózati kábelt lecserélnéd, még pompásabb lenne az eredmény
Próbáltam egy Silversmith audio palladium kábellel, de túl fémes lett a kávé íze
Próbáltad úgy is, hogy nem a kávéba tunkolod?
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 19:13
Szerző: earforce
AAttila írta: ↑2022.12.26., hétf. 18:52
Ha még azt a gyári hálózati kábelt lecserélnéd, még pompásabb lenne az eredmény
Próbáltam egy Silversmith audio palladium kábellel, de túl fémes lett a kávé íze
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 18:52
Szerző: AAttila
earforce írta: ↑2022.12.26., hétf. 17:56
cables írta: ↑2022.12.10., szomb. 23:32
Gondolom a villamos cuccok mind fázishelyesen voltak csatlakoztatva... mert anélkül...
Igen, de a Te virtuális földed nélkül fabatkát sem ér az egész!
Dobok én is egy kávésat.
IMG_20221210_074640.jpg
IMG_20221210_074702_Bokeh.jpg
IMG_20221210_075030_Bokeh.jpg
Ha még azt a gyári hálózati kábelt lecserélnéd, még pompásabb lenne az eredmény
Ügyes vagy
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 17:56
Szerző: earforce
cables írta: ↑2022.12.10., szomb. 23:32
Gondolom a villamos cuccok mind fázishelyesen voltak csatlakoztatva... mert anélkül...
Igen, de a Te virtuális földed nélkül fabatkát sem ér az egész!
Dobok én is egy kávésat.
- IMG_20221210_074640.jpg (4.93 MiB) Megtekintve 3474 alkalommal
- IMG_20221210_074702_Bokeh.jpg (1.9 MiB) Megtekintve 3474 alkalommal
- IMG_20221210_075030_Bokeh.jpg (2.09 MiB) Megtekintve 3474 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 15:28
Szerző: Vinkler
Az idei karácsonyi wellington. Most 5 napig pácoltam a bélszínt előtte. Megérte! Isteni lett!
- 05EE013B-1ADC-4D26-8729-2FA18B7C2349.jpeg (4.05 MiB) Megtekintve 3497 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.26., hétf. 15:14
Szerző: Lemmy9.1
Igen, fedett edényben sokkal jobb lesz.
Mi öntöttvas edényben csináljuk.
Ez a mai sütés.
- IMG_20221226_151127.jpg (3.59 MiB) Megtekintve 3359 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.23., pén. 21:27
Szerző: mechazseni
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.10., szomb. 23:40
Szerző: cables
-----
Nálunk meg volt tegnap egy élő Mikulás
(a Sanyi bácsi) és hogy ne éhezzen a hazaúton kapott egy kis harapnivalót!
- 2295a.jpg (431.55 KiB) Megtekintve 3689 alkalommal
- 2280a.jpg (329.71 KiB) Megtekintve 3689 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.12.10., szomb. 23:32
Szerző: cables
Gondolom a villamos cuccok mind fázishelyesen voltak csatlakoztatva... mert anélkül...
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.30., szer. 21:15
Szerző: Vinkler
BLX írta: ↑2022.11.27., vas. 16:20
Vinkler írta: ↑2022.11.27., vas. 14:16
Vasárnapi ebéd utáni doppio.
7107102A-B8B4-4A60-8A99-524BFD7BA8F3.jpeg
Mesélj erről még. Milyen kávé? Milyen daráló-kávéfőző? Jól néz ki ez is.
A kávét egy kedves fórumtársunktól kaptam ajándékba. Pacificafe Columbia Tolima San Juan. 89 fokon 20,4 gramm őrleményből készítettem, naked karral.
A géppark egy Gabbia Classic PID, tuninggal. Az daráló Mazzer Mini Electronic.
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.27., vas. 16:20
Szerző: BLX
Vinkler írta: ↑2022.11.27., vas. 14:16
Vasárnapi ebéd utáni doppio.
7107102A-B8B4-4A60-8A99-524BFD7BA8F3.jpeg
Mesélj erről még. Milyen kávé? Milyen daráló-kávéfőző? Jól néz ki ez is.
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.27., vas. 14:16
Szerző: Vinkler
Vasárnapi ebéd utáni doppio.
- 7107102A-B8B4-4A60-8A99-524BFD7BA8F3.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 3673 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.25., pén. 23:18
Szerző: Vinkler
Mi a nápolyi tipusú pizzát szeretjük. Azt is többféle képen lehet elkészíteni. Én mostanában a 100% biga variációt favorizálom, 66% körüli hydroval.
A bigához:
1 kg liszt
450g víz
3-5g élesztő
Ezt összekevered és 16-18 fokon 16-24 órát hagyod. Ez a fermántálás első szakasza.
Aztán dagasztás:
A biga
+ 210g víz
+ 25g tengeri só
+ egy mogyorónyi kanál méz
Ezt bedagasztod és amikor a textúra már megfelelő, akkor egy nagy buciban visszateszed a dobozba. Lefeded és hűtőben hagyod szintén 16-24 órát. Ez a fermentálás második szakasza.
Ezt követően előveszed és egy órát hagyod szobahőmérsékleten pihenni.
Majd bucizás. Én ekkora mennyiségből 6 bucit szoktam csinálni.
A bucit hagyod dobozban pihenni 3-4 órát, majd indulhat a sütés.
Sok sikert és finom pizzákat kívánok!
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.23., szer. 12:15
Szerző: greenbio
Vinkler írta: ↑2022.11.11., pén. 19:58
greenbio írta: ↑2022.11.09., szer. 12:09
Vinkler írta: ↑2022.11.06., vas. 13:30
Pizzanap!
2x fermentálás, 100% biga. 48h.
nagyon guszta!
le tudnád írni nekünk légyszi a fermentálás és a tészta készítésének módját, és hogy miből mennyit használsz?
sokan hálásak lennének szerintem
Szívesen leírom, de azt tudni kell, hogy az elkészítéshez kell egy kb 400 fokos kemence, vagy erre képes sütő, különben az eredmény közel sem ilyen.
Szóval?
van gép hozzá, jöhet a recept! köszi
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.22., kedd 10:54
Szerző: Lemmy9.1
Rakott kolompér.
Gazdagon, mi sajtot is rakunk bele bőven.
- IMG_20221122_105129.jpg (1.98 MiB) Megtekintve 3863 alkalommal
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.12., szomb. 16:51
Szerző: Vasti
Alex_Aston írta: ↑2022.11.12., szomb. 11:01
Nem tudja valaki, hova tűnt a boltokból a Győri háztartási keksz? Sehol sem találok hetek óta.
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de szerintem Ukrajnában gyártják, vagyis mostanában lehet, hogy akadozik a gyártás, és mostanra fogytak el a készletek...
Én a múltkor egy ideig hiába kerestem a kedvenc kekszes-barackos Boci csokinkat ;-) a boltokban, tuti, hogy ott is ilyesmi lehet.
Nézd meg a csomagolását: ha az van rajta, hogy a gyártási helye az EU-n kívül van, akkor az valószínűleg Ukrajna.
(mert már régóta az olyan cuccok, mint Globus konzerv, Bocsi csoki, stb., nem Magyarországon készülnek)
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.12., szomb. 11:01
Szerző: Alex_Aston
Nem tudja valaki, hova tűnt a boltokból a Győri háztartási keksz? Sehol sem találok hetek óta.
Pedig szerintem az a legjobb.
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.11., pén. 19:58
Szerző: Vinkler
greenbio írta: ↑2022.11.09., szer. 12:09
Vinkler írta: ↑2022.11.06., vas. 13:30
Pizzanap!
2x fermentálás, 100% biga. 48h.
nagyon guszta!
le tudnád írni nekünk légyszi a fermentálás és a tészta készítésének módját, és hogy miből mennyit használsz?
sokan hálásak lennének szerintem
Szívesen leírom, de azt tudni kell, hogy az elkészítéshez kell egy kb 400 fokos kemence, vagy erre képes sütő, különben az eredmény közel sem ilyen.
Szóval?
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.09., szer. 12:09
Szerző: greenbio
Vinkler írta: ↑2022.11.06., vas. 13:30
Pizzanap!
2x fermentálás, 100% biga. 48h.
nagyon guszta!
le tudnád írni nekünk légyszi a fermentálás és a tészta készítésének módját, és hogy miből mennyit használsz?
sokan hálásak lennének szerintem
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.08., kedd 15:54
Szerző: Vinkler
Vasti írta: ↑2022.11.07., hétf. 22:24
De most komolyan: profin néz ki mindig, amiket "összeütsz", és látszik rajtuk, hogy finomak is.
Köszi!
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.07., hétf. 22:24
Szerző: Vasti
Nyílt nap mikor van nálad? Olyanra gondolok, amikor te a konyhában - kemence / grill mellett szorgoskodsz, a látogatók meg ZABÁLNAK ;-)
De most komolyan: profin néz ki mindig, amiket "összeütsz", és látszik rajtuk, hogy finomak is.
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.11.06., vas. 13:30
Szerző: Vinkler
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.10.15., szomb. 13:28
Szerző: Vinkler
Re: Sütés-főzés
Elküldve: 2022.10.14., pén. 09:03
Szerző: stx
cannonball írta: ↑2022.10.13., csüt. 16:50
stx írta: ↑2022.10.13., csüt. 15:08
cannonball írta: ↑2022.10.13., csüt. 13:15
Ha nem vagyok Vindisgréc, hol? Mindkét fajta nagy kedvencünk, rizike is nagyon jól fagyasztható, vagy ecetes gombaként eltehető.
KB. 300 méterre van itt egy öreg fenyves, egy kitört fenyőfa alatt találtam a rizikéket (miközben bejártam az egész 50 ha erdőt..). A vargányát a lőtéri erdőben. Többet is, csak egyet hagytam magunknak.
aha :-) ..és mely település mellett van az a fenyves?
Itt voltak a rizikék >
https://www.google.com/maps/place/47%C2 ... 19.4834785