Nyilván más íze lesz az ételnek, he nem érintkezik a fémmel ld. Zománcos, vs hagyományos bogrács. A zománcra vigyázni kell, mert elég könnyen le tud pattanni, ettől függetlenül használható az is.AAttila írta: ↑2020.06.23., kedd 00:12Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felületÉn inkább hajlanék a hagyományos felé
![]()
Koszonom.Vinkler írta: ↑2020.06.13., szomb. 21:06Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.halfej1980 írta: ↑2020.06.13., szomb. 20:49Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.halfej1980 írta: ↑2020.06.13., szomb. 20:49Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Ha jol látom ez a deszka látott már ezt meg azt... :)
Sima illetve paprikás nachos, vörösbab, póréhagyma, kukorica, californiai paprika kockázva, házi bbq szósz, jalapeno, lime leve, chedar sajt. Előzőleg lesütöttem egy csirkemellet, az is ment bele felkockázva. Így rétegezve az egészet 2x. Indirekten egy kis szilva fával kb. 140 fokon 30-45 perc.
Bár nem öntöttvas, csak vas de szeretem: https://vasserpenyo.hu/termek/de-buyer- ... sserpenyo/venomer írta: ↑2020.05.10., vas. 10:02De-de.
Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.
Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.
Ezt nem mondod komolyan, hogy van, aki olajon gyógyítja a szalonnát?!venomer írta: ↑2020.05.10., vas. 08:42Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.
Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.
Mit raktál bele?
Végül egy viszonylag olcsó Kai Wasabi Black szakácskés mellett döntöttem és nem bántam meg.