Oldal: 3 / 43

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.31., szer. 18:32
Szerző: tamagaba
AAttila írta:
2024.01.30., kedd 22:35
Pár hozzávaló és kész is ;peace;
20230218_171945.jpg
20230218_175145.jpg
Tök jól néz ki így ahogy van
Én kedvelem a csicseriborsót, az is valami török hozomány

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.31., szer. 18:23
Szerző: Vasti
Szóval a Buday-s három összetevős kaja olyan, mint a kőleves ;-) Elég csupán három összetevő - meg még gyorsan, amikor senki sem látja, hat másik a kamrából ;-)

Nincs semmi baj a csicseriborsóval, sőt! Szerintem tényleg jó cucc, igaz, én mindent szeretek, ami bab, vagy borsó... Meg hús... Krumpli... Zöldségek... Stb. ;-)

Egyébként én idén fogom az első öttel kezdődő szülinapomat ünnepelni, és én sem régóta főzök ilyeneket: de van két most már 20 éves lányok, és a "kisebbik" (ikrek, szóval amelyikük pár perccel később született ;-) pár éve néha úgy dönt, hogy vegetáriánus lesz, és akkor egy ideig (amíg meg nem unja) ezt erősen figyelembe kell venni a főzőcskénél. Ilyenkor mi is sokkal kevesebb húst eszünk, és az is olyan, hogy kihagyható a kajából (bár ha benne főtt némi húsféleség az ételben, attól szerencsére ő még megeszi, csak magát a húst nem)

Szóval pár éve van az, hogy választékosabban használom az alapanyagokat, főleg a zöldségféléket: én magam ellennék jófajta parasztkajákon életem végéig, pl. pár krumpli a tetején ropogósra sült jófajta füstölt szalonnával, mellé valami magyaros savanyúság, és ennyi nekem elég - lenne, na de az élet nem ilyen egyszerű ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.31., szer. 18:13
Szerző: AAttila
Vasti írta:
2024.01.31., szer. 15:43
Ez miez?!

Paprikás krumpli - helyett paprikás csicseriborsó??? ;-)

Én szeretem a csicseriborsót (curry-be, salátákban, a humuszt, stb.) , na de azért egy jó kolbászt nem rontanék el vele ;-)
Csak egy ilyen "majd a Buday" ;peace; volt az a rovata,hogy "mi van a dobozban". 3 összetevőből főz. Persze sosem,mert mindig jött azzal a dumával,hogy egy jó háziasszonynak mindig van a kamrájában ez,meg az,meg amaz. ;peace;

Figyu,50 vagyok és még életemben nem ettem csicseriborsót. Gondoltam,az összes többit szeretem,nagy baj nem lehet 31_1_21.gif
Nem paprikás, a paradicsomtól piros.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.31., szer. 15:43
Szerző: Vasti
Ez miez?!

Paprikás krumpli - helyett paprikás csicseriborsó??? ;-)

Én szeretem a csicseriborsót (curry-be, salátákban, a humuszt, stb.) , na de azért egy jó kolbászt nem rontanék el vele ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.30., kedd 22:35
Szerző: AAttila
Pár hozzávaló és kész is ;peace;
20230218_171945.jpg
20230218_175145.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.26., pén. 14:31
Szerző: Alex_Aston
Nógrádi menü :D

.
IMG-1f9d2e93e3c9dbefa511d5014790b079-V.jpg
IMG-1f9d2e93e3c9dbefa511d5014790b079-V.jpg (34.12 KiB) Megtekintve 741 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.22., hétf. 12:54
Szerző: tanczi
Szombati menü - rakott krumpli, kicsit másképp ...
A hagyományoson kívül a chilis-pastás verzió nekem jobban ízlett (a hagyományoshoz ilyen kotyvalék keverve, összesütve): sztem kerekebb, teltebb, selymesebb lett az íze ...
És nem sikerült csípősre, majd legközelebb :-)

Eredeti recept: https://streetkitchen.hu/green-kitchen/ ... t-krumpli/
rakott kr 1.jpg
rakott kr 2.jpg
rakott kr 3.jpg
rakott kr 4.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 18:21
Szerző: Vinkler
Készült pizza is. ;peace;

.
IMG_9935.jpeg

Re: Sütés-főzés18147

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:39
Szerző: Vinkler
tamagaba írta:
2024.01.21., vas. 07:16
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
9 bar az ideális.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:38
Szerző: BLX
Vinkler írta:
2024.01.21., vas. 07:28
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó. :smile29:
Akkor ez nekem való :D
Majd lehet kipróbáljuk, köszi. :smile32:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:37
Szerző: BLX
tamagaba írta:
2024.01.21., vas. 07:16
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
Ez csak egy alap Rocket gép. Az a nyomásmérő a kazánban lévő nyomást mutatja. Ha a zöld zónában van, akkor elég meleg a víz belül. Persze még kicsit várni kell, hogy a fej és a kar is átmelegedjen. A nyomás fix, gyári beállításokkal megyünk. Nem csekkoltam még, hogy pontosan mennyi, de valahol abban a range-ben kellene lennie, amit írtál. Olasz stílusú presszózáshoz jelenleg ideális. :kave:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 07:28
Szerző: Vinkler
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó. :smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 07:16
Szerző: tamagaba
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 16:16
Szerző: BLX
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
IMG_7085.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 16:07
Szerző: kopaszbarack
Vinkler írta:
2024.01.20., szomb. 13:13
Affogado. :tutiok:

IMG_0020.jpeg
Hmmm, ezért most fizetnék! Mi van a tetéjén?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 15:54
Szerző: AAttila
Nekem valahogy sosem jöttek be a kávés desszertek. Csokis sem vagyok,de a kávés csokikat kifejezetten nem szerettem soha.
Nagyon ritkán egy kis tiramisu,de ha lehet abban se érződjön a kávé :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 13:13
Szerző: Vinkler
Affogato. :tutiok:
IMG_0020.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.19., pén. 21:06
Szerző: Vinkler
Klasszik kacsacomb, hagymás törtburgonya, lilakáposzta. Ami jo, azon ne változtass. :D

.
IMG_0001.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:36
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.15., hétf. 22:08
Én pl nagyon szeretem úgy készítve,hogy alaposan megsütöm a krumplit(hasábra vágva,kb jó közepes méretűre vágva) a tojást jól befűszerezve felverem és mehet rá. Kicsit lágyra hagyva.
Az is de jó :-)

Anyu "gyors rakott krumplinak" nevezi, és egy kis szalonna és / vagy ;-) kolbász is megy bele, illetve egy kevés vöröshagyma.
Szokott bennünket ilyennel várni, amikor megyünk hozzá: az piszok válogatós 20 éves lányaim is megeszik, pedig tényleg egy kín nekik sokszor a főzés. A lényeg, hogy legyen hozzá jó házi savanyúság is ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:08
Szerző: AAttila
Vasti írta:
2024.01.15., hétf. 22:06
AAttila írta:
2024.01.14., vas. 21:10
Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem
...megtévesztésig hasonlít egy finom, lágyra sütött tojásra :-)
Azt is imádjuk,szoktunk olyat is. :tutiok: bármi lehet,Tojásos nokedli,Tojásos krumpli,tészta..de akár krumplis tészta.
Én pl nagyon szeretem úgy készítve,hogy alaposan megsütöm a krumplit(hasábra vágva,kb jó közepes méretűre vágva) a tojást jól befűszerezve felverem és mehet rá. Kicsit lágyra hagyva. 36_3_1.gif
Ja,és én körte befőttes szeretem a legjobban,annak is inkább a levével.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:06
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.14., vas. 21:10
Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem
...megtévesztésig hasonlít egy finom, lágyra sütött tojásra :-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.14., vas. 21:10
Szerző: AAttila
Vasti írta:
2024.01.14., vas. 20:44
AAttila írta:
2024.01.12., pén. 20:36
Az első
Nem tudom mi ez, de jól néz ki :-)
Tojásos tészta, pirított kolbászkarikákkal?!
Hát elgondolkodtam egy pillanatra, hogy most neki kellene állni - csak kolbász nincs itthon... ;-)
Vinkler említette,hogy náluk az egyik kedvenc a mascarpone. Én meg kipróbáltam. :D Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem és még dobtam bele egy kis gouda sajtot (mert mi azt szeretjük). Amikor minden szépen folyt, beletettem a tésztát, átkevertem. Miután kiszedtem,tettem rá a kolbász darabokat,apróra vágott bazsalikomot és a kép elkészülte után egy kis reszelt sajtot.
Finom volt.
Ma bacon-t pirítottam,hozzá túró egy kis tejföllel elkeverve. Ez ment a tésztára(csak nem akartam már ezt is lefotózni)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.14., vas. 20:44
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.12., pén. 20:36
Az első
Nem tudom mi ez, de jól néz ki :-)
Tojásos tészta, pirított kolbászkarikákkal?!
Hát elgondolkodtam egy pillanatra, hogy most neki kellene állni - csak kolbász nincs itthon... ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.12., pén. 20:36
Szerző: AAttila
Az első
20240112_195730.jpg
20240112_200957.jpg
Bocsánat,de megtetszett a tésztátok :kiss:
20240112_194205.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.12., pén. 00:13
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.11., csüt. 19:26
De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
A friss házi tészta annyira jó... Teljesen más vele az étel!
Jó szórakozást vele :-)
A minap krumplis tésztát csináltam friss tésztával, kicsit lepirítgatva, nem is kell annál jobb kaja :-)
Azelőtt meg Tagliatelle volt (van nekem is hasonló gépem, de pl. a krumplis tésztához a kockatésztát megoldom sodrófával meg egy késsel, ahogy otthon láttam ;-) , csirkés-cukkinis, állati.
A száraz tészta az tényleg csak hét közben OK, ha az ember összedob valamit gyorsan...