Oldal: 3 / 42

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 18:21
Szerző: Vinkler
Készült pizza is. ;peace;

.
IMG_9935.jpeg

Re: Sütés-főzés18147

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:39
Szerző: Vinkler
tamagaba írta:
2024.01.21., vas. 07:16
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
9 bar az ideális.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:38
Szerző: BLX
Vinkler írta:
2024.01.21., vas. 07:28
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó. :smile29:
Akkor ez nekem való :D
Majd lehet kipróbáljuk, köszi. :smile32:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 10:37
Szerző: BLX
tamagaba írta:
2024.01.21., vas. 07:16
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
Ez csak egy alap Rocket gép. Az a nyomásmérő a kazánban lévő nyomást mutatja. Ha a zöld zónában van, akkor elég meleg a víz belül. Persze még kicsit várni kell, hogy a fej és a kar is átmelegedjen. A nyomás fix, gyári beállításokkal megyünk. Nem csekkoltam még, hogy pontosan mennyi, de valahol abban a range-ben kellene lennie, amit írtál. Olasz stílusú presszózáshoz jelenleg ideális. :kave:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 07:28
Szerző: Vinkler
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó. :smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.21., vas. 07:16
Szerző: tamagaba
BLX írta:
2024.01.20., szomb. 16:16
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.

IMG_7085.jpeg
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 16:16
Szerző: BLX
Az en fozo tudomanyom kb az espressoig tart. Banyai kave.
IMG_7085.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 16:07
Szerző: kopaszbarack
Vinkler írta:
2024.01.20., szomb. 13:13
Affogado. :tutiok:

IMG_0020.jpeg
Hmmm, ezért most fizetnék! Mi van a tetéjén?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 15:54
Szerző: AAttila
Nekem valahogy sosem jöttek be a kávés desszertek. Csokis sem vagyok,de a kávés csokikat kifejezetten nem szerettem soha.
Nagyon ritkán egy kis tiramisu,de ha lehet abban se érződjön a kávé :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.20., szomb. 13:13
Szerző: Vinkler
Affogato. :tutiok:
IMG_0020.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.19., pén. 21:06
Szerző: Vinkler
Klasszik kacsacomb, hagymás törtburgonya, lilakáposzta. Ami jo, azon ne változtass. :D

.
IMG_0001.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:36
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.15., hétf. 22:08
Én pl nagyon szeretem úgy készítve,hogy alaposan megsütöm a krumplit(hasábra vágva,kb jó közepes méretűre vágva) a tojást jól befűszerezve felverem és mehet rá. Kicsit lágyra hagyva.
Az is de jó :-)

Anyu "gyors rakott krumplinak" nevezi, és egy kis szalonna és / vagy ;-) kolbász is megy bele, illetve egy kevés vöröshagyma.
Szokott bennünket ilyennel várni, amikor megyünk hozzá: az piszok válogatós 20 éves lányaim is megeszik, pedig tényleg egy kín nekik sokszor a főzés. A lényeg, hogy legyen hozzá jó házi savanyúság is ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:08
Szerző: AAttila
Vasti írta:
2024.01.15., hétf. 22:06
AAttila írta:
2024.01.14., vas. 21:10
Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem
...megtévesztésig hasonlít egy finom, lágyra sütött tojásra :-)
Azt is imádjuk,szoktunk olyat is. :tutiok: bármi lehet,Tojásos nokedli,Tojásos krumpli,tészta..de akár krumplis tészta.
Én pl nagyon szeretem úgy készítve,hogy alaposan megsütöm a krumplit(hasábra vágva,kb jó közepes méretűre vágva) a tojást jól befűszerezve felverem és mehet rá. Kicsit lágyra hagyva. 36_3_1.gif
Ja,és én körte befőttes szeretem a legjobban,annak is inkább a levével.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.15., hétf. 22:06
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.14., vas. 21:10
Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem
...megtévesztésig hasonlít egy finom, lágyra sütött tojásra :-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.14., vas. 21:10
Szerző: AAttila
Vasti írta:
2024.01.14., vas. 20:44
AAttila írta:
2024.01.12., pén. 20:36
Az első
Nem tudom mi ez, de jól néz ki :-)
Tojásos tészta, pirított kolbászkarikákkal?!
Hát elgondolkodtam egy pillanatra, hogy most neki kellene állni - csak kolbász nincs itthon... ;-)
Vinkler említette,hogy náluk az egyik kedvenc a mascarpone. Én meg kipróbáltam. :D Kicsit sütöttem a Csabai parasztkolbászon,hogy legyen zsír. Abba beleöntöttem a mascarpone-t,jól elkevertem és még dobtam bele egy kis gouda sajtot (mert mi azt szeretjük). Amikor minden szépen folyt, beletettem a tésztát, átkevertem. Miután kiszedtem,tettem rá a kolbász darabokat,apróra vágott bazsalikomot és a kép elkészülte után egy kis reszelt sajtot.
Finom volt.
Ma bacon-t pirítottam,hozzá túró egy kis tejföllel elkeverve. Ez ment a tésztára(csak nem akartam már ezt is lefotózni)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.14., vas. 20:44
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.12., pén. 20:36
Az első
Nem tudom mi ez, de jól néz ki :-)
Tojásos tészta, pirított kolbászkarikákkal?!
Hát elgondolkodtam egy pillanatra, hogy most neki kellene állni - csak kolbász nincs itthon... ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.12., pén. 20:36
Szerző: AAttila
Az első
20240112_195730.jpg
20240112_200957.jpg
Bocsánat,de megtetszett a tésztátok :kiss:
20240112_194205.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.12., pén. 00:13
Szerző: Vasti
AAttila írta:
2024.01.11., csüt. 19:26
De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
A friss házi tészta annyira jó... Teljesen más vele az étel!
Jó szórakozást vele :-)
A minap krumplis tésztát csináltam friss tésztával, kicsit lepirítgatva, nem is kell annál jobb kaja :-)
Azelőtt meg Tagliatelle volt (van nekem is hasonló gépem, de pl. a krumplis tésztához a kockatésztát megoldom sodrófával meg egy késsel, ahogy otthon láttam ;-) , csirkés-cukkinis, állati.
A száraz tészta az tényleg csak hét közben OK, ha az ember összedob valamit gyorsan...

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.11., csüt. 19:26
Szerző: AAttila
Vinkler írta:
2024.01.11., csüt. 18:22
AAttila írta:
2024.01.11., csüt. 17:54
Éééés...megérkezett ;peace;
20240111_175142.jpg
Nyomjad! ;peace;

.IMG_9877.jpegIMG_9879.jpegIMG_9882.jpeg
Most értem haza és még jön a papírmunka holnapra. De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS ;peace;
A kisebbik fiam már most azt mondta:- ez jó vétel volt, már megérte! :D
Holnap együtt nyomjuk suli után. :kiss:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.11., csüt. 18:22
Szerző: Vinkler
AAttila írta:
2024.01.11., csüt. 17:54
Éééés...megérkezett ;peace;
20240111_175142.jpg
Nyomjad! ;peace;

.
IMG_9877.jpeg
IMG_9879.jpeg
IMG_9882.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.11., csüt. 17:54
Szerző: AAttila
Éééés...megérkezett ;peace;
20240111_175142.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.08., hétf. 17:51
Szerző: Vinkler
Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy kóstolta-e a valódi wasabit. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.08., hétf. 16:01
Szerző: earforce
Vasti írta:
2024.01.08., hétf. 12:54

Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.

A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...

(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)
Akkor ez olyan lehet mint a töröknél a 'pisztáciás' baklava :)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.08., hétf. 12:54
Szerző: Vasti
Vinkler írta:
2024.01.07., vas. 17:39
Ettél már wasabit? Igazit, nem ilyen boltban kapható készítményt?
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.

A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...

(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2024.01.07., vas. 19:58
Szerző: Vinkler
tamagaba írta:
2024.01.07., vas. 19:45
Vinkler írta:
2024.01.07., vas. 17:53
De. Tormaféleség, csak sokkal erősebb! 31_1_21.gif
Mellettünk nemrég nyílt egy új Japán étterem. A szusi nagyon bejön, majd ha benézünk oda fogok kérni wasabbinyót is
Mindenképpen próbáld ki! :tutiok: