Oldal: 3 / 19

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.12., vas. 21:35
Szerző: Lemmy9
Foschwagent soha!

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.11., szomb. 22:34
Szerző: irishcream
Vinkler írta:
2019.05.11., szomb. 09:11
Lemmy9 írta:
2019.05.10., pén. 23:00
Nem olcsó, viszont jó drága. Mit tud ez 100 rongyért amit egy 30 rongyos nem?
Most komoly? Nézd meg. Ok, a nevet is meg kell fizetni sajnos, de itt szerencsére kalsz is valamit.
Szóval: jó tervezés, megfelelő kialakitás, jó légáramlatok tudnak kialakulni a sütőn belül, elég precíz hőszabályozással. Kellően vastag és minőségi anyaghasználat. Rengeteg értelmes, használható kiegészítő. Hirtelen kb. ennyi.
Egyébkent nem vészes az ára, ha megnezed a többit, a kamadokról nem is beszélek. Ott siman elkölthetsz 5-800k-t.
.......egy ilyen ?......
D3zRIJZWwAA3Cs_.jpg
D3zRIJZWwAA3Cs_.jpg (58.88 KiB) Megtekintve 461 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.11., szomb. 09:11
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.05.10., pén. 23:00
Nem olcsó, viszont jó drága. Mit tud ez 100 rongyért amit egy 30 rongyos nem?
Most komoly? Nézd meg. Ok, a nevet is meg kell fizetni sajnos, de itt szerencsére kalsz is valamit.
Szóval: jó tervezés, megfelelő kialakitás, jó légáramlatok tudnak kialakulni a sütőn belül, elég precíz hőszabályozással. Kellően vastag és minőségi anyaghasználat. Rengeteg értelmes, használható kiegészítő. Hirtelen kb. ennyi.
Egyébkent nem vészes az ára, ha megnezed a többit, a kamadokról nem is beszélek. Ott siman elkölthetsz 5-800k-t.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.10., pén. 23:00
Szerző: Lemmy9
Nem olcsó, viszont jó drága. Mit tud ez 100 rongyért amit egy 30 rongyos nem?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.10., pén. 17:48
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.05.10., pén. 15:24
Én is egy 15000 forintos sütővel húztam 15 évig. Szétrohadt. Nem egy bonyolult szerkezetek ezek, mos sem fogok drágát venni.
Én a termeket néztem annó. Akkor még volt Baumax, talán ott vettem. Tizenéve is kb 60k volt. Ami megfogott az a mérete és a megfelelő anyagvastagság, jó rácsanyag. Valami osztrák cucc. Mára ezek kikoptak, vagy neves gyártó jó termékei vannak, vagy noname kínai semmire sem használható. Az tuti, hogy Weber mater touch 57 cm-es lesz, kérdés, hogy melyik.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.10., pén. 15:24
Szerző: Lemmy9
Én is egy 15000 forintos sütővel húztam 15 évig. Szétrohadt. Nem egy bonyolult szerkezetek ezek, mos sem fogok drágát venni.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.10., pén. 15:14
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.05.10., pén. 14:36
Vinkler, te milyen sütőt használsz? :smile53:
Egy noname tizenéves cucc. Most szeretnék újat venni.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.05.10., pén. 14:36
Szerző: kökény
Vinkler, te milyen sütőt használsz? :smile53:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.17., szer. 18:39
Szerző: Vinkler
Húsvéti sonka és mellé pici extra. :rolleyes:
3C30127D-C332-4E2F-8BF2-969B95DAC809.jpeg
3C30127D-C332-4E2F-8BF2-969B95DAC809.jpeg (2.32 MiB) Megtekintve 572 alkalommal
3C30127D-C332-4E2F-8BF2-969B95DAC809.jpeg
3C30127D-C332-4E2F-8BF2-969B95DAC809.jpeg (2.32 MiB) Megtekintve 572 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.17., szer. 11:03
Szerző: Vasti
Vinkler írta:
2019.04.16., kedd 14:29
Az nem saját márkás! ;)
Ja, benéztem: a METRO-t nem látogatom ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.16., kedd 14:29
Szerző: Vinkler
Vasti írta:
2019.04.16., kedd 11:18
Nekem pont az a bajom a faszénnel (régebben csak azt vettem) , hogy sokszor csak por van a zsákban :-( Szívás, amikor kezdődne a buli, és kiderül, hogy nincs mivel sütni ;-) Bár általában több is van otthon, azért nagy katasztrófa nem szokott lenni ;-)

Amilyen hülye vagyok, ez a zsáktapizás eszembe sem jutott! Pedig logikus ;-) Na elmegyek az OBI-ba, éppen mintha lett volna Weber is akciósan, meg akkor a saját márkást is meglesem.

Üdv: Vasti
Az nem saját márkás! ;)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.16., kedd 11:18
Szerző: Vasti
Nekem pont az a bajom a faszénnel (régebben csak azt vettem) , hogy sokszor csak por van a zsákban :-( Szívás, amikor kezdődne a buli, és kiderül, hogy nincs mivel sütni ;-) Bár általában több is van otthon, azért nagy katasztrófa nem szokott lenni ;-)

Amilyen hülye vagyok, ez a zsáktapizás eszembe sem jutott! Pedig logikus ;-) Na elmegyek az OBI-ba, éppen mintha lett volna Weber is akciósan, meg akkor a saját márkást is meglesem.

Üdv: Vasti

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.14., vas. 16:06
Szerző: Vinkler
AAttila írta:
2019.04.14., vas. 15:55
Vinkler, a Paris-Roubaix-t nem köszöntöd valami különleges sütéssel?
Előtte bepácoltam a tarját, ha vége, akkor begyújtom a szenet és mehet a sütés. Addig sörözes és Roubaix! :rolleyes: A legjobb egynapos! ;peace;

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.14., vas. 15:55
Szerző: AAttila
Vinkler, a Paris-Roubaix-t nem köszöntöd valami különleges sütéssel?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.14., vas. 14:32
Szerző: Vinkler
Elmo írta:
2019.04.14., vas. 14:17
A grillrácsot hogyan tisztítjátok?
Minden grillezés megkezdése előtt a faszénen tartom és pár perc múlva, amikor átforrósodott, akkor egy drótkefével (erre való hosszú nyelű) átpucolom. Egy idő után kialakul rajta egy fekete réteg, amire nem tapad az étel.
Aztán pár havonta hideg zsíroldóval lepucolom az egészet, de kell utána pár sütés, mire visszakapja azt a felületet, amin jó dolgozni.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.14., vas. 14:17
Szerző: Elmo
A grillrácsot hogyan tisztítjátok?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.14., vas. 14:12
Szerző: Vinkler
Vasti írta:
2019.04.13., szomb. 18:48
Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)

Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?

Üdv: Vasti
Én a brikettet kevesbé szeretem, de van előnye is (Nagyon jól adagolható a grillezés megkezdése után is). Azt egyébként az Aldiban szoktam venni, eddig jó volt, bár most a legutóbbi eléggé könnyen töredezett. Eddig azonban hibatlanul elmtudtam használni az utolsó darabig úgy, hogy semennyi morzsa nem maradt a zacskóban. Régebben próbáltam pár horror árú misztikust is, de nem emlekeszem semmi különösre. Arra figyelni kell, hogy a briketten lévő elégett hamu szigetel, ezáltal egy idő után csökken a hőleadás. Én egyszer minimum megkapirgálom, hogy lehulljon a hamu.
A faszenet jobban szeretem. Itt tényleg kipróbaltam mindent is. Tavasztól-őszig átlagosan elfogy 2 hetente egy nagy zsák. Ősztől-tavaszig pedig havonta egy, így viszonylag nagy fogyasztónak számítok és nem mindegy, hogy mennyiért veszem. Az egzotikus méregdraga faszenet mára kerülöm, mert annyival nem jobb, viszont sokkal drágább. Vásárláskor ha tetszik, ha nem percekig tapizgatom a zsákokat és úgy válogatok (néha tapizni kell, na :rolleyes:), igaz ehhez rendelkezek kb. 25 éves tapasztalattal.
Ami az utóbbi pr évben nekem bejött (de hangsúlyozom MINDIG meg kell vizsgálni a beltartalmat, mert mindenből van tört, hamus vacak) az az OBI-ban is kapható Grill Profi Holzkohle. A másik, amit a legtöbbször veszek a Metro-ban kapható saját márkás faszén. Az első kicsit drágább, de annyival jobb is szerintem.
Régebben vettem a bukkfaszen.hu-ról is, de egyszer kaptam egy silány szállítmányt és nem voltak túlságosan megértőek, így hanyagoltam őket, de idén lehet újra kipróbálom.
Hirtelen kb. ennyi.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.13., szomb. 18:48
Szerző: Vasti
Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)

Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?

Üdv: Vasti

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.10., szer. 15:03
Szerző: Vinkler
Sorry srácok! Legözelebb nem fotózok... :party:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.10., szer. 14:46
Szerző: Lemmy9
Ügyes gyerek. Ömlik a nyálam.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.10., szer. 13:49
Szerző: avl2
AAttila írta:
2019.04.10., szer. 12:18
Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába :D Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj :tutiok:
hasonlot gondoltam, csak nem irtam be.

felháborító !! (kiszállítást vállalsz ? ...persze csak a húsvéti böjt után !)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.10., szer. 12:18
Szerző: AAttila
Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába :D Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj :tutiok:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.09., kedd 20:56
Szerző: Vinkler
Szóval!

Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:

youtu.be/ZO348H1-CiA


Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.

Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.

A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.

Mellékelek pár képet:
21C3F086-19AE-4663-B6A5-CE06FE6BFA99.jpeg
21C3F086-19AE-4663-B6A5-CE06FE6BFA99.jpeg (267.94 KiB) Megtekintve 711 alkalommal
4EDDA1E8-1D6E-4FDE-B19C-8A519E71B7F0.jpeg
4EDDA1E8-1D6E-4FDE-B19C-8A519E71B7F0.jpeg (251.79 KiB) Megtekintve 711 alkalommal
9D43A2D1-BDED-41A0-A42F-06DC1D57CAD4.jpeg
9D43A2D1-BDED-41A0-A42F-06DC1D57CAD4.jpeg (290.94 KiB) Megtekintve 711 alkalommal
DB34B2A5-8798-47C6-B686-BA15501DE363.jpeg
DB34B2A5-8798-47C6-B686-BA15501DE363.jpeg (320.26 KiB) Megtekintve 711 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.01., hétf. 14:02
Szerző: tonya
greenbio írta:
2019.04.01., hétf. 10:10
ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál? :D
Inkább ilyen szomjas, hogy foggal téptem a dobozt. :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.04.01., hétf. 10:10
Szerző: greenbio
ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál? :D