Oldal: 4 / 20

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.08.02., pén. 16:23
Szerző: Hat Te
“Gasztro-hifi”

Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.28., vas. 11:03
Szerző: avl2
Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
...varjú ...
:smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.28., vas. 08:45
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg (1.06 MiB) Megtekintve 1149 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.01., hétf. 13:52
Szerző: Vinkler
earforce írta:
2019.07.01., hétf. 09:54
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.01., hétf. 09:54
Szerző: earforce
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 23:15
Szerző: kökény
Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 23:11
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.29., szomb. 22:52
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma? gondolkodik.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 22:52
Szerző: kökény
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 17:02
Szerző: Vinkler
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg (1.02 MiB) Megtekintve 1133 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:48
Szerző: kökény
Oké, köszi! :smile53:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:30
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 15:05
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.
A tárcsán ez más egy picit.

A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:05
Szerző: kökény
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 14:15
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 13:13
Szerző: kökény
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.25., kedd 18:12
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.23., vas. 12:18
Szerző: Vinkler
Végül most nem a tárcsán, hanem a grillben, öntöttvas edényben készítettem tegnap a brassói aprópecsenyét.
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg (262.04 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg (357.34 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg (320.58 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg (334.83 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg (274.15 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg (394.58 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg (535.22 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg (248.75 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg (468.88 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.13., csüt. 16:17
Szerző: Vinkler
Szerintem ez a világ legfinomabb sajtja sütve. Egy dologra kell vigyázni, hogy serpenyőben kell elkészíteni, mivel sütés közben folyóssá válik de aztán kialakul egy keményebb kéreg rajta. Erre öntöttvas serpenyőt használok.

https://culinaris.hu/item/kefalotyri

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.13., csüt. 15:40
Szerző: mechazseni
Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Aldiból ezt szoktuk....finom.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 19:57
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Ez a fajta sajt ilyen. A görög halloumi ilyen nyikorgós. Nem azért, mert gagyi, hanem mert ilyen sajt.
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 11:39
Szerző: avl2
Lemmy9 írta:
2019.06.08., szomb. 21:54
Ezek a grillsajtok valami rettentően kakik. Nyegereg a fogam alatt mint egy bringabelső.
Szoktatok grillsajtot venni?
ritkan, hasonloan az altalad emlitett ok miatt, illetve mert:
nalunk jobban bejön a (tapadasmentes pl. keramia) serpenyöben minimalis olajon olvasztott vagy/illetve reszben ropogosra odapiritott (barmilyen mas, a legsimabb trappista is) sajt. ajanlom kiprobalni

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.09., vas. 01:17
Szerző: AAttila
A feleségem imádja ezeket a grill sajtokat, ezért mindig készítek a husik mellé. Én nem nagyon komálom, pont amiatt, amit említettél.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 11:19
Szerző: avl2
Vinkler írta:
2019.06.07., pén. 11:02
...
Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! ...
De elötte jelezd 18-as karikával! 36_1_11.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 11:02
Szerző: Vinkler
ZolaBA írta:
2019.06.07., pén. 05:10

Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)
Nem tudom, mekkora tárcsád van? Nekem a nagy. Nem kell alá nagy tűz. A szalonnát megolvasztom, aztán félretolom a szélére, ott csak melegen taródik. Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre. Kis lecsós alapot is lepirítom (nagyon apróra vágom) és az is félre. Mindent kb 80%-osra készítek, a húst 70.
Végül, ha kell, teszek középre még zsiradékot és megsütöm benne a burgonyát.
A végén a középső részen maradt zsiradkot kimerem és összesütöm az egészet, végén török rá fokhagymát.

Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! :rolleyes:

Lehet előre varázsolni a húson, nem ördögtől való, bár én nem szoktam. Én csak pácolok, száraz, nedves, esetleg sóoldat. A hőkezelén nálam kizárólag a grillen, tárcsán, stb.-n történik.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 07:14
Szerző: Vinkler
Alkoholmentes sör, guminő, gázgrill... :D

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.07., pén. 05:10
Szerző: ZolaBA
A wikipédia szerint a grillezés nyílt lángon sütés :) ebbe belefér a tárcsa, de persze nem veszünk össze és/vagy nem érdekel más mit gondol :D Btw. akkor fogalom szerint az elektromos ill. kontakt grill sőt a grill csirke is sánta. Engem spec. a gázos grill inkább zavar, bár sokan odavannak érte.
Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)