Oldal: 4 / 21

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 17:36
Szerző: Palm
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 16:18
Palm írta:
2019.11.10., vas. 16:12
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43


Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.
Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
Kösz!
A gravitációs szekrény típus felelne meg nekem.

Kép

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 16:18
Szerző: Vinkler
Palm írta:
2019.11.10., vas. 16:12
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43
Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.
Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 16:12
Szerző: Palm
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43
Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.

Kép

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 12:43
Szerző: AAttila
Hozzá vagy utána pedig somersby apple.
(tegnap is sütöttem, azt ilyen lében :D )

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 12:25
Szerző: AAttila
Tegnap délután pácoltam, ma reggel 3/4 8-kor került a sütőbe, most pihen egy picit. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 12:24
Szerző: AAttila
Kész a vasárnapi malackodás:
IMG_20191110_120340.jpg
IMG_20191110_120340.jpg (4.29 MiB) Megtekintve 924 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 10:43
Szerző: Vinkler
Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.11.10., vas. 07:54
Szerző: Palm
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.08.21., szer. 21:57
Szerző: Vinkler
dhcodoki írta:
2019.08.21., szer. 19:51
Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.
Szerintem mindegy, hogy melyiket veszed. Mindkettővel lehet dolgozni... :tutiok:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.08.21., szer. 19:51
Szerző: dhcodoki
Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.08.02., pén. 16:23
Szerző: Hat Te
“Gasztro-hifi”

Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.28., vas. 11:03
Szerző: avl2
Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
...varjú ...
:smile29:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.28., vas. 08:45
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg (1.06 MiB) Megtekintve 1341 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.01., hétf. 13:52
Szerző: Vinkler
earforce írta:
2019.07.01., hétf. 09:54
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.07.01., hétf. 09:54
Szerző: earforce
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 23:15
Szerző: kökény
Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 23:11
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.29., szomb. 22:52
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma? gondolkodik.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.29., szomb. 22:52
Szerző: kökény
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 17:02
Szerző: Vinkler
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg (1.02 MiB) Megtekintve 1325 alkalommal

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:48
Szerző: kökény
Oké, köszi! :smile53:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:30
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 15:05
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.
A tárcsán ez más egy picit.

A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 15:05
Szerző: kökény
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 14:15
Szerző: Vinkler
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.27., csüt. 13:13
Szerző: kökény
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2019.06.25., kedd 18:12
Szerző: Vinkler
Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D