Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Re: Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
----
Hú de régen írtak ide. Úgy látszik kevesen vagyunk édesszájúk. Én sajnos igen és a Karácsony nem az igazi nálam jó beigli nélkül. Na de hol van jó beigli. Szüleimnél, anyósomnál volt mindig nagyon jó, de most venni kényszerülök az meg gyakran csalódás, még a jó nevű cukrászdák se nagyon csinálnak igazán jót ebből. Idén volt egy kivétel. A fiam kapott valakitől egy diszdobozos Gerbeaud beiglit, ő nem eszik sütiket, hát nekünk adta.Hát abban a diós és a mákos is szuper. Még mindig nem olyan, mint a jó házi, de talán az nem is várható el.
-----
Hú de régen írtak ide. Úgy látszik kevesen vagyunk édesszájúk. Én sajnos igen és a Karácsony nem az igazi nálam jó beigli nélkül. Na de hol van jó beigli. Szüleimnél, anyósomnál volt mindig nagyon jó, de most venni kényszerülök az meg gyakran csalódás, még a jó nevű cukrászdák se nagyon csinálnak igazán jót ebből. Idén volt egy kivétel. A fiam kapott valakitől egy diszdobozos Gerbeaud beiglit, ő nem eszik sütiket, hát nekünk adta.Hát abban a diós és a mákos is szuper. Még mindig nem olyan, mint a jó házi, de talán az nem is várható el.
-----
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Nálam a pizzatészta:
1 kg pizzaliszt (ha nincs akkor kenyérliszt), 6 dl langyos víz, fél deci olívaolaj, egy kocka élesztő, csipet cukor, 2 dkg só.
A vízben feloldva a cukor, felfuttatva az élesztő. Lisztben elkeverve a só, majd ledagasztani simára az egészet műanyag tálban. Kelesztés meleg helyen megvan háromnegyed óra alatt. Utána nyújtás,feltét és sütés. Minimum 250 C kell neki.
A feleségemmel elkészítettük a recept alapján a pizzát
TELITALÁLAT
Nagyon finomra sikeredett elsőre és legközelebb is ez alapján csináljuk majd
Köszönöm a családom nevében is
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 784
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 280
- Tartózkodási hely: Ausztria
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Én már régóta ezzel készítem a pizzát:
http://www.finomsagoktarhaza.hu/index.p ... epben.html
Olívaolajat teszek bele, és morzsolok még oregánót is a tésztába.
Szerintem nagyon jó... Alul - körben ropogós, nem nehéz, levegős mard, még sohasem csalódtunk benne. Bár ez gondolom a technikának (kenyérsütő gép) is köszönhető, mert az azért kb. mindig ugyanúgy dolgozik ;-)
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Bocs, a háromnegyed órához elfelejtettem írni, hogy kb 25 fokon. Többnyire a radiátor fölé teszem a lépcsőre.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Nálam a pizzatészta:
1 kg pizzaliszt (ha nincs akkor kenyérliszt), 6 dl langyos víz, fél deci olívaolaj, egy kocka élesztő, csipet cukor, 2 dkg só.
A vízben feloldva a cukor, felfuttatva az élesztő. Lisztben elkeverve a só, majd ledagasztani simára az egészet műanyag tálban. Kelesztés meleg helyen megvan háromnegyed óra alatt. Utána nyújtás,feltét és sütés. Minimum 250 C kell neki.
köszi. 3/4 ora alatt csak reszben kelesztödik, vagy szerinted, Nalad teljesen ? mert ugye a kelés soktenyezös dolog (elesztö, felfuttatasi hömerseklet, utana hömerseklet, ...)
1kg liszt: ez nem kis adag ! persze ha jo, akkor azert nem kell hozza 4 éhes ember sem. meg is éheztem. :-)
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Nálam a pizzatészta:
1 kg pizzaliszt (ha nincs akkor kenyérliszt), 6 dl langyos víz, fél deci olívaolaj, egy kocka élesztő, csipet cukor, 2 dkg só.
A vízben feloldva a cukor, felfuttatva az élesztő. Lisztben elkeverve a só, majd ledagasztani simára az egészet műanyag tálban. Kelesztés meleg helyen megvan háromnegyed óra alatt. Utána nyújtás,feltét és sütés. Minimum 250 C kell neki.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
pizzateszta keszitese ? kinel mi valt be ? elesztö felfuttatva vagy nem ? teszta kelesztve vagy nem ? ...
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
A tejespite, mint olyan megvan?
aha
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
A tejespite, mint olyan megvan?
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Valósággal speciális effektnek tűnik, ahogyan ebben a kis faluban tésztát készítenek (Player - élet.)Eddig azt hittük, tésztában az olaszok a császárok, de most megnéztük ezt a kínai videót, és erősen elgondolkodtunk.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
...A csokimázat nem én csináltam, ...Legközelebb meg tudnám csinálni egyedül is, ha kellene.
jo (állagra is !) csokimázat nem egyszerü csinalni
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Isten éltesse sokáig! Nem semmi kor.
Egy közös sütemény sütésnél a 15%-a a munkának nálunk abból áll,hogy segítek a végén a mosogatógépbe bepakolni
Érdekes lehet így is.
Lehet, hogy volt 30% is.
Tojás fehérje szétválasztás, habverés és belekevertem, amit kellett.
A csokimázat nem én csináltam, meg a sütő beállítást.
Legközelebb meg tudnám csinálni egyedül is, ha kellene.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8160
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Én az előbb sütöttem tortát, mert anyu ma 84 éves.
Csokis dió torta. recept és kép később.
A feleségem segített. Kb én csináltam a 15%-át.
Isten éltesse sokáig! Nem semmi kor.
Egy közös sütemény sütésnél a 15%-a a munkának nálunk abból áll,hogy segítek a végén a mosogatógépbe bepakolni
Én a tiramisuba az Amaretto helyett Cointreau-t használok. Nekem nagyon bevált, és a feleségemnek is.
Érdekes lehet így is.
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Ilyet anyu csinált régebben:
CSEH JÁNOS NAGYMAMA ALMÁS-FAHÉJAS PITÉJE
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Ez is isteni lehet:
Écsiné Gosztola Tünde EGYSZERŰ SZILVÁS PITE
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Egyik kedvencem:
MMEPANNA COTTA
HOZZÁVALÓK
1,2 dkg lapzselatin
35 dkg cukor
2,5 dl tej
8 dl főzőtejszín (20%-os)
1 db citrom
1 rúd vanília
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
KÓSTOLD MEG AZ ORSZÁG TORTÁJÁT! 5 SZUPER GASZTROPROGRAM AZ ÜNNEPI HÉTVÉGÉRE
http://www.mindmegette.hu/gasztroprogra ... mpaign=ott
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Vinkler
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 11777
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 6267
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Én a tiramisuba az Amaretto helyett Cointreau-t használok. Nekem nagyon bevált, és a feleségemnek is.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Én az előbb sütöttem tortát, mert anyu ma 84 éves.
Csokis dió torta. recept és kép később.
A feleségem segített. Kb én csináltam a 15%-át.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8160
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Egyik nagy kedvenc desszertem már régóta a Tiramisu
Egyébként minden házassági évfordulónkra készít a párom,idén augusztus 4-én készítette el a 15-id "kötelező" tiramisuját
hozzávalók / 12 adag
1 kg mascarpone
60 db babapiskóta
3 dl feketekávé (hosszú)
60 ml amarettó (Disaronno a legjobb)
5 db tojássárgája
5 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
elkészítésA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges vízfürdőn (egy tepsibe jégkockás vizet helyezve) pár percig kevergetve hűtjük. Akkor jó, ha a tál alja már hideg. Hozzáadjuk a porcukrot, és elektromos habverővel kemény habbá verjük, fehéredésig. Kemény hab lesz, csak legyünk kitartóak. Majd az 1 kg mascarponével addig keverjük, amíg kenhető állományú nem lesz. (Elég kemény krém lesz, kitartás:) )
Kb. fél órát hűtőben pihentetjük.
A lehűtött hosszú kávéba beleöntjük a mandulalikőrt, majd a babapiskótát egyenként gyorsan bemártjuk, kiemeljük (nem szabad áztatni, csak egy pillanatra mártsuk be), majd egy megfelelő nagyságú szögletes tepsibe/tálba egymás mellé helyezzük hosszanti irányban. A tepsi alját egészen fedjük be, ha szükséges, törjük ketté a piskótákat. A krém felét rákenjük. A babapiskóták másik felét ugyancsak mártjuk, majd keresztirányban helyezzük egymás mellé. Rákenjük a krém másik felét. A tepsit megütögetjük, majd habkártya segítségével az egész tetejét elsimítjuk. Lefóliázva normál hűtőben 12 órát pihentetjük.
Kb. 8x8-as kockára daraboljuk, és szitált nyers kakaóporral meghintjük. Ez a mennyiség pontosan egy 22x32 cm-es tálhoz elegendő.
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/tiramisu-recept
A hamis tiramisu is igazán finom aki nem szereti a Mascarpone-t,vagy az amaretto likőrt.Ehhez is egy recept és garantáltan ez sem lesz csalódás:
hozzávalók / 6 adag
30 dkg babapiskóta
50 dkg vajkrém (natúr)
15 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
20 ml rumaroma
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek instant kávé
5 dl víz
1 tk fahéj
elkészítésAz instant kávét felöntjük a felforralt vízzel, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, beleteszünk 1 kanál rumaromát. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, fahéjjal. Ekkor beletesszük a vajkrémet és robotgéppel jó krémesre kikeverjük. Beletesszük a másik kanál rumaromát. A babapiskótát épp csak megmártjuk a kávéban, és a tál aljára egy réteget lerakunk. Erre kerül egy vékony réteg krém, majd ismét piskóta, krém. Addig rétegezzük, amíg van alapanyag. A tetejét bő krémmel befedjük és sok-sok kakaóporral megszórjuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Íme a tökéletes fánk titka! Nem lesz többé ördöngösség elkészítened ezt a finomságot
http://ripost.hu/cikk-ime-a-tokeletes-f ... finomsagot
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
A pasik kedvence: csinálj nyárra sörfagyit!
http://ripost.hu/cikk-a-pasik-kedvence- ... -sorfagyit
A hozzávalók:
4 tojássárgája
fél csésze cukor
1 üveg sör (a barna sör édesebb, mint a világos, de akár ízesített, pl. citromos sörrel is kipróbálhatod)
1 csésze tejszín (ha zsírszegényebbre szeretnéd, akkor tejszín és tej keveréke).
Egy kávéskanál vaníliakivonat
Egy-két óra alatt kész a hűsítő sörfagyi (Fotó: Pinterest)
Keverd fehéredésig a cukrot és a tojások sárgáját.A sörből kavard ki a szénsavat, majd keverd össze a tejszínnel, valamint a vaníliakivonattal.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Tésztában sül a férfiak új sörös kedvence
http://ripost.hu/cikk-tesztaban-sul-a-f ... =hirkereso
Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott apróhal (sprotni)
3 dl világos sör
7 g porélesztő
10 dkg liszt
6 dl olaj a sütéshez
só
Olvaszd ki a mirelit halat, tedd papírtörlőre száradni. Egy nagyobb tálban keverd össze az élesztőt, a sörtés a lisztet és egy kis sót. Fontos, hogy kicsit sűrűbb, palacsintatészta szerű legyen az állaga.
Melegíts olajat egy magasabb falú serpenyőbe, majd a sörtésztába mártott, száraz apró halakat óvatosan tedd az olajba. Kb. 6-8 perc alatt süsd aranybarnára.
Papírtörlőre téve itasd le róla az olajat. Mindig forrón tálald.
A tésztát hűtőben tudod tárolni, hogy mindig frissen süsd ki a halchipset!
Eközben a címlapon
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kenyér és sütemény receptek, érdekességek
Már a kenyér sem a régi! Októbertől finomabb lesz! És így készült 1961-ben!
http://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/kozu ... en/7y56qsl
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/