A fórum 2019. február 1-én frissítésre került
Kérünk titeket, ha valami problémát találtok, jelezzétek a postmaster@avx.hu email címre

A legnagyobb változás, hogy a fájl csatolmány rendszernek most már rendesen kell működnie

Heed Audio termékek

Moderátor: huszti-zsolt

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.13., szomb. 10:26

kétszer ment ... fura most a fórummotor, sorry gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2018.10.13., szomb. 10:28-kor.

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1054

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.10.13., szomb. 10:17

A DA- t az erősített kimenettel én is kipróbáltam,de végül is nálam a direkt kimenet lett a szerethetőbb.Mondjuk ez függhet attól is hogy mi van utána,de tisztábbnak éreztem a direkt kimenetet.
A nagykártya nekem egyértelműen jobbnak tűnik,ez persze nem azt jelenti hogy a kicsi nem lenne eléggé élvezetes,de ha már adott a lehetőség,akkor a nagy kártya kifinomultabb és igazibb hangjával előrébb lehetünk.
A kártyák kimeneti szintje nem készülékfüggő ha már pontosítunk,ha nem kártyafüggő.
Ha jól emlékszem a kicsinek 2.3,a nagynak meg 1.7 a szintje,de erre mérget nem vennék,mert lehet nem pontosak az értékek.
Azért mishow tegyél egy próbát a DA fix kimenetén is újra,mert a pre-ps-nek elég lehet az is.Kicsit hallkabb,de cserébe kifinomultabb az abból jövő hang,szerintem.

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1054

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.10.13., szomb. 09:40

Az si3-al kapcsolatban Zsolt valami olyasmit említett,hogy ugyan az elképzelés az volt hogy upgradelhető legyen a külső táppal úgy mint az elődök esetében,de olyan jól sikerült végül is az si3 tápellátása,hogy ez a lehetséges opció szinte elvesztette a jelentőségét.Más egy kicsit a hang vele,de nem olyan mértékben és irányban mint az elődök esetében.
Szóval tömören a megvalósítás felülmúlta az eredeti elképzelést. :smile32:

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.13., szomb. 09:28

Shimano írta:
2018.10.12., pén. 21:33
Más.Ha az si3-ban nagy dackártya van,akkor annak jobban kell tolni a hangerőt,mert kisebb a kimeneti jelszintje a nagykártyának mint a kicsinek.Ha a nagy DA-t teszed elé nagykártyával,akkor hasonló a helyzet.Azonos hangerőálláson a kiskártya dögösebbnek tűnik mint a nagykártya,mivel magasabb a jelszintje.
Pontosítsuk a technikai paramétereket: Az Si3-ban MM phono kártya van, és mert az Obeliskek egy kártyát fogadnak, a digitális vonalat a DA látja el, v2.3 nagykártyával. A DA-nak két kimenete van, egy alacsony szintű "direkt" és egy magas szintű erősített kimenet. Először az alacsony szintű kimenetet próbáltam használni, de attól annyira halk lett az egész rendszer, hogy gyorsan elvetettem. Most a magas szintű kimenetet használom, teljes elégedettséggel. A forrás DT amit a pároméval együtt cca 1000 db-os eredeti kiadású CD gyűjteményből etetek, valamint egy Chromecast Audio nevű kabátgomb, optikai kábellel csatlakoztatva, wifiről tolva a 320kbps Spotify streameket. Ez utóbbinak igazából xarul kellene szólnia, amit teljes hifi-blaszfémia ilyen szintű rendszerel kiszolgálni - de ő ezt szerencsére nem tudja, és teljességgel élvezhető produkciót nyújt. Lehet, hogy egyszer majd Tidal-ezek egyet, de mert a spoty-val semmi bajom, így nem erőltetem. Okok, tudom hogy CD felbontás meg minden, de nix ugribugri, langzam spacíren :D
Szóval visszatérve, nem illesztési és jelszint probléma, azzal minden rendben!

Apropó, még adós vagyok a digit vonallal kapcsolatos döntéssel: röviden, győzött a DA. A Dactilus3 + px verseny gyorsan eldőlt, mert időben hasonló korszak, a px pedig abszolút hozta a DA komolyabb belső tápjának szintjét (sőt, ha nem még...) A nagy kártya tényleg jobb, de a Dactilus ezzel a táppal kiszolgálva igencsak közel jár hozzá, úgyhogy csak a hang miatt nem váltottam volna. A praktikum volt az, ahol nem volt verseny. Öt bemenet, előlapról és TÁVról kapcsolva, egyetlen dobozban - ez végleg eldöntötte a vitát, pláne mert a Cromecast helyett kicsivel komolyabb okos eszközök hadrendbe állítását tervezem. Fura módon nagyobb hangi dilemma volt, hogy a DT a nagy DA-val menjen, vagy a Pre kiskártyájával. Itt végül győzött a hifista ÉN - egyszerűen több, nagyvonalúbb, leg-legebb a hangja, szerintem nem csak a Heed családon belül, hanem abszolút értékben is.
Hogy mivel tudott mégis versenyben maradni a kiskártya?
Fene tudja. Tud valamit a DT-vel összekapcsolva, valami olyan megmagyarázhatatlan szinergiát alkotnak, amitől egyszerűen kellemes együtt hallgatni őket. Legjobban talán a Kis herceg örök sorait kölcsönvéve, és (remélem Saint Exupéry elnézi nekem onnan fentről) aktualizálva tudnám jellemezni: "Jól csak szívével hall az ember. Ami igazán lényeges, az a fülnek hallhatatlan."

Azért persze némi hallgatózás után kiderül, hogy túl a szentimentalizmuson az újabb-nagyobb valójában mindenben jobb is, de azért a kiskártya tud maga után hiányérzetet hagyni, ami mindenképpen tiszteletre méltó!

Az Si3-ról egyelőre még nem írok többet, járatom, és holnap vagy hétfőn lesz majd visszahallgatás is, csak utána jövök a következő résszel.

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1054

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.10.13., szomb. 08:37

Még annyit hogy ha egy kis extra kakaó kellene érzés van,akkor jöhet szóba a stabilabb erősítés,pl a pre ps,vagy a pre pm.Ezekkel tuti nincs hiányérzet e téren.Az si3-at mikor az si2 után hallgattam,nekem is feltűnt az,hogy azonos hangerőn az si2 hangosabb volt,és jobban harapott a hangerő váltásoknál is.Mint később kiderült,ez a kiskártya nagyobb jelszintje miatt volt érezhető,mert az si2-ben kicsi volt,az si3-ban viszont már a nagy.

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1054

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.10.12., pén. 21:33

mishow írta:
2018.10.12., pén. 16:28

Nos, ez volt az általánosan elterjedt vélemény, sőt maga Zsolt is többnyire így aposztrofálta, de az elmúlt idők felhasználói tapasztalatai némileg árnyalták a képet. Többeknél az történt, hogy amikor a rendszer az átlagos lakószobánál nagyobb térbe kerül, akkor - különösen az Enigmával - normál+ szoba hangerőnél jól jönne egy kis extra kakaó. Ilyenkor állítólag mégis jót tesz neki az X2 támogatás. Tekintve hogy itthon 40nm x 3m belmagasság a játszótér, úgy tűnik ez a hatás nálam is jelentkezik.
Bárhogy is legyen, ennek már a végére járok! ;)
Én csak más hangzást hallottam az si3-al a külső táppal,de nem éreztem erőteljesebbnek is,jobbnak meg végképp nem,bár sokat vaciláltam vele.Úgy éreztem hogy vele is,meg nélküle is jó a hang,szóval szerintem Zsolt arra gondolhatott,hogy mivel az előrelépés helyett max oldallépés lehet ez a lehetséges opció,ezért így elég lehet egy jó is,és nem is kell az x2 hozzá.A lehetőség persze adott,de így szinte feleslegesnek tűnhet.Persze biztosan van aki esküszik arra hogy kell hozzá a külső táp,és én sem nagyon tudtam hogy akkor most vele vagy nélküle,de tényleg nincs nagy hatása.
Más.Ha az si3-ban nagy dackártya van,akkor annak jobban kell tolni a hangerőt,mert kisebb a kimeneti jelszintje a nagykártyának mint a kicsinek.Ha a nagy DA-t teszed elé nagykártyával,akkor hasonló a helyzet.Azonos hangerőálláson a kiskártya dögösebbnek tűnik mint a nagykártya,mivel magasabb a jelszintje.
Ha nem így van,majd Zsolt jól kijavít,de volt erről szó már itt.

Avatar
Doky
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6795
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 798
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Doky » 2018.10.12., pén. 20:36

mishow írta:
2018.10.12., pén. 11:57
Jelentem, tegnap megérkezett az Obelisk SiIII
Este már csak annyi időm volt, hogy összerakjam és bekapcsoljam a rendszert, így ma - kihasználva a home office adta lehetőségeket - a délelőtti adminisztratív teendőimet halk zeneszó mellett abszolváltam.
Nem szeretek zene mellett dolgozni, mert az gyakran minden másnál erősebb ingernek bizonyul, így azután igyekeztem minél előbb befejezni a hivatalos penzumot, hogy valamennyit zavartalanul hallgatózhassak végre.

Annyit elsőre kijelenthetek, hogy az utolsó szériás Obelisk sok tekintetben más, mint az elődök, az öreg első generációs Pre/Ps duóval pedig egymásra licitálva igyekeznek a másik hibáit poentírozni, és közben arról győzködni, hogy az egyedüli és üdvözítő igazság csakis az ő sejtelmes fekete burkolatuk alatt lakozik.
Hosszú és nehéz menetelés lesz, de már most kijelenthetem: ami most itthon szól, az messze a legjobb reprodukált hang, amit valaha volt szerencsém birtokolni. A végeredmény pedig semmiképp nem lesz általános érvényű értékítélet, csakis és kizárólag azt fogja tükrözni, hogy az ÉN ízlésemnek melyik kedvesebb. Már a délelőtti rövid zenehallgatás is megmutatta azt, amiről az elmúlt napokban polemizáltunk: itt már nincs jobb és rosszabb Heed hang, kicsit más erények, kicsit más kompromisszumok vannak. Ha most egyszerű pénzfeldobással döntenék a kettő között, akármelyik maradna, akkor azzal köszönöm, megérkeznék!

Folytatása következik! :rolleyes:
Valaminek mennie kell... az jöhet hozzam!
Zappiti Base 3.0., Heed DACtilus II., Marantz PM 7001., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold digi., Gotham GAC3., HAMA optikai., CA. és Profigold hdmi... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9216
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2764
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.10.12., pén. 18:48

mishow írta:
2018.10.12., pén. 16:28
Vinkler írta:
2018.10.12., pén. 12:21
Én, mióta meghallottam Zsoltnál az Si mkIII-at, pár perc után mondtam, h szerintem ez az eddigi legjobban sikerült Obelisk integrált
Egyetértek, és nekem is ez volt a véleményem a rövid hallgatózások után, ami tökéletesen beigazolódott most, hogy itthon zenél. :tutiok:
Ha hozzávesszük azt, h x2 sem feltétlen kell mellé, akkor pedig best buy is!
Nos, ez volt az általánosan elterjedt vélemény, sőt maga Zsolt is többnyire így aposztrofálta, de az elmúlt idők felhasználói tapasztalatai némileg árnyalták a képet. Többeknél az történt, hogy amikor a rendszer az átlagos lakószobánál nagyobb térbe kerül, akkor - különösen az Enigmával - normál+ szoba hangerőnél jól jönne egy kis extra kakaó. Ilyenkor állítólag mégis jót tesz neki az X2 támogatás. Tekintve hogy itthon 40nm x 3m belmagasság a játszótér, úgy tűnik ez a hatás nálam is jelentkezik.
Szóval jövő héten valszeg újabb forduló X2-ért :inbox:
Kezdem úgy érezni magam, mint amikor beugrunk a boltba pár darab friss buciért és fullra pakolt bevásárlókocsival jövünk ki egy óra múlva :nonononono:

Bárhogy is legyen, ennek már a végére járok! ;)
Ok, itt a “size does matter” szerephez jut, vagy itt is?! :rolleyes:
De jónak mondod, hisz én vagyok, aki azzal szokott jönni, hogy a teljesítményből sosem elég! Akkor hogyisvanez?! 🤣
Az nem baj, ha van, max nem használod ki. Azonban azt is hozzá kell tegyem, h itthoni tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban...
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.12., pén. 18:42

asebestyen írta:
2018.10.12., pén. 17:55
.... Ez csak amolyan kis baráti szurkapiszka, amit én is kapok folyamatosan ...
Persze, vettem és úgy is kezeltem, de annyiból jogos, hogy a mostani szitu pont úgy néz ki, mintha hagynám hogy csipkodjon a hifi bogár, miközben teliszájjal hirdetem mennyire immunis vagyok már a bogárcsípésre ...
Ezért meséltem el kicsit bővebben, hogy ha igen, miért nem 31_1_21.gif

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1217
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.10.12., pén. 17:55

mishow írta:
2018.10.12., pén. 17:48
asebestyen írta:
2018.10.12., pén. 17:19
Hogy is volt az Misi? Hogy aszondja hogy "a jónál nekem nem kell jobb"
Jogos, ezt ma is így hiszem és vallom, és ne hidd, hogy ezt az elvemet egy pillanatra is feladnám, sőt a jelenlegi folyamatban épp ez okozza az egyik - ha nem a legnagyobb - dilemmámat.

Az Enigma kiszolgálása mindenképp változtatást igényelt, amely változtatások részben automatikusan magukkal hozták újabb változtatások lehetőségét/szükségszerűségét. A folyamatot azért fogom végigcsinálni, hogy ne maradjon bennem kérdés + így a tapasztalataimat megosztva talán megkönnyítem az útkeresést másoknak is. Főleg, hogy ebben Zsolt messzemenőkig segít nekem :smile53: pont ezért igyekszem mindent minél részletesebben közreadni!

A végét még valóban nem látom, de tuti, hogy csak egy maradhat, és a változásért önmagáért biztosan nem fogok változtatni.
Nehogy azt hidd, hogy ez valami számonkérés vagy szemrehányás volt! :ohnoohnoohno: Tőlem az ebben a témában nagyon hiteltelen lenne. ;) Ez csak amolyan kis baráti szurkapiszka, amit én is kapok folyamatosan. :)
Én nagyon örülök és köszönöm, hogy leírod a tapasztalatokat, nagyon hasznosak! :smile32:
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.12., pén. 17:48

asebestyen írta:
2018.10.12., pén. 17:19
Hogy is volt az Misi? Hogy aszondja hogy "a jónál nekem nem kell jobb"
Jogos, ezt ma is így hiszem és vallom, és ne hidd, hogy ezt az elvemet egy pillanatra is feladnám, sőt a jelenlegi folyamatban épp ez okozza az egyik - ha nem a legnagyobb - dilemmámat.
Az Enigma kiszolgálása mindenképp változtatást igényelt, amely változtatások részben automatikusan magukkal hozták újabb változtatások lehetőségét/szükségszerűségét.
De járj csak a végére, akkor nekem már nem kell és tudok is Rád hivatkozni,ha úgy alakul...
Igen, a folyamatot azért (is) fogom végigcsinálni, hogy ne maradjon bennem (se) kérdés + így a tapasztalataimat megosztva talán megkönnyítem az útkeresést másoknak is. Főleg, hogy ebben Zsolt messzemenőkig partner :smile53: pont ezért igyekszem mindent minél részletesebben közreadni!

A végét még valóban nem látom, de tuti, hogy csak egy maradhat, és a változásért önmagáért biztosan nem fogok változtatni.

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1217
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.10.12., pén. 17:19

Hogy is volt az Misi? Hogy aszondja hogy "a jónál nekem nem kell jobb". :D ( Zsolt idézte Tőled, mikor Nála jártam :D )
De járj csak a végére, akkor nekem már nem kell és tudok is Rád hivatkozni,ha úgy alakul... :smile53: :D
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.12., pén. 16:28

Vinkler írta:
2018.10.12., pén. 12:21
Én, mióta meghallottam Zsoltnál az Si mkIII-at, pár perc után mondtam, h szerintem ez az eddigi legjobban sikerült Obelisk integrált
Egyetértek, és nekem is ez volt a véleményem a rövid hallgatózások után, ami tökéletesen beigazolódott most, hogy itthon zenél. :tutiok:
Ha hozzávesszük azt, h x2 sem feltétlen kell mellé, akkor pedig best buy is!
Nos, ez volt az általánosan elterjedt vélemény, sőt maga Zsolt is többnyire így aposztrofálta, de az elmúlt idők felhasználói tapasztalatai némileg árnyalták a képet. Többeknél az történt, hogy amikor a rendszer az átlagos lakószobánál nagyobb térbe kerül, akkor - különösen az Enigmával - normál+ szoba hangerőnél jól jönne egy kis extra kakaó. Ilyenkor állítólag mégis jót tesz neki az X2 támogatás. Tekintve hogy itthon 40nm x 3m belmagasság a játszótér, úgy tűnik ez a hatás nálam is jelentkezik.
Szóval jövő héten valszeg újabb forduló X2-ért :inbox:
Kezdem úgy érezni magam, mint amikor beugrunk a boltba pár darab friss buciért és fullra pakolt bevásárlókocsival jövünk ki egy óra múlva :nonononono:

Bárhogy is legyen, ennek már a végére járok! ;)

Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9216
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2764
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.10.12., pén. 12:21

Én, mióta meghallottam Zsoltnál az Si mkIII-at, pár perc után mondtam, h szerintem ez az eddigi legjobban sikerült Obelisk integrált. Ha hozzávesszük azt, h x2 sem feltétlen kell mellé, akkor pedig best buy is!
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3823
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 714
Tartózkodási hely: Jászberény

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow » 2018.10.12., pén. 11:57

Jelentem, tegnap megérkezett az Obelisk SiIII
Este már csak annyi időm volt, hogy összerakjam és bekapcsoljam a rendszert, így ma - kihasználva a home office adta lehetőségeket - a délelőtti adminisztratív teendőimet halk zeneszó mellett abszolváltam.
Nem szeretek zene mellett dolgozni, mert az gyakran minden másnál erősebb ingernek bizonyul, így azután igyekeztem minél előbb befejezni a hivatalos penzumot, hogy valamennyit zavartalanul hallgatózhassak végre.

Annyit elsőre kijelenthetek, hogy az utolsó szériás Obelisk sok tekintetben más, mint az elődök, az öreg első generációs Pre/Ps duóval pedig egymásra licitálva igyekeznek a másik hibáit poentírozni, és közben arról győzködni, hogy az egyedüli és üdvözítő igazság csakis az ő sejtelmes fekete burkolatuk alatt lakozik.
Hosszú és nehéz menetelés lesz, de már most kijelenthetem: ami most itthon szól, az messze a legjobb reprodukált hang, amit valaha volt szerencsém birtokolni. A végeredmény pedig semmiképp nem lesz általános érvényű értékítélet, csakis és kizárólag azt fogja tükrözni, hogy az ÉN ízlésemnek melyik kedvesebb. Már a délelőtti rövid zenehallgatás is megmutatta azt, amiről az elmúlt napokban polemizáltunk: itt már nincs jobb és rosszabb Heed hang, kicsit más erények, kicsit más kompromisszumok vannak. Ha most egyszerű pénzfeldobással döntenék a kettő között, akármelyik maradna, akkor azzal köszönöm, megérkeznék!

Folytatása következik! :rolleyes:

Avatar
huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1147
Csatlakozott: 2010.12.11., szomb. 18:09
Értékelés: 1727

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt » 2018.10.11., csüt. 19:02

Én is hozzájárulnék a képekhez, ha már az Enigma 5 a téma! :)
Az első a szobám itthon, a második egy igazán fiatalos összeállítás egy fiatalos környezetben!
oe5.jpg
oe5.jpg (349.63 KiB) Megtekintve 835 alkalommal
enigwhite.jpg
enigwhite.jpg (198.21 KiB) Megtekintve 835 alkalommal

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1217
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.10.10., szer. 22:34

Giorgio12 írta:
2018.10.10., szer. 22:26
Szép estét!

Olvasgatom az írásaitokat és osztozom az örömötökben.
Birtokolni egy Enigmát (Heed rendszert), felfedezni, kiismerni, ne adj Isten kütyüzni (Mishow), szóval eszembe jutott valami.

A kellően öregek emlékeznek a Krúdy Gyula utcai helységre, ahol elég sűrűn megfordultunk, egyik alkalommal vásároltam valamit, elő végfok volt talán, tipusra nem is emlékszem, a lényeg, hogy közben Zsolt elindította úgy mellesleg a zenét és egy számomra ismeretlen, furcsa formájú hangsugárzó szólalt meg.
Az pedig a Roksan Ojan volt, rögtön éreztem, hogy végem van, be is igazolódott.

Rega-HEED-Roksan hármas nagyon sokáig megvolt, eszembe se jutott változtatni rajta, bízom benne ti is így lesztek vele!
Mishow persze már régóta Obelisket hallgat, Ákos viszont nemrég "tért" meg, elég sok próbálkozás után, kívánom, hogy révbe érjen! juppi.gif
Köszönöm Gyuri, hogy ilyen finoman fogalmaztál! :smile53: :D
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 737
Csatlakozott: 2011.02.03., csüt. 09:31
Értékelés: 324
Tartózkodási hely: Csömör

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 » 2018.10.10., szer. 22:26

Szép estét!

Olvasgatom az írásaitokat és osztozom az örömötökben.
Birtokolni egy Enigmát (Heed rendszert), felfedezni, kiismerni, ne adj Isten kütyüzni (Mishow), szóval eszembe jutott valami.

A kellően öregek emlékeznek a Krúdy Gyula utcai helységre, ahol elég sűrűn megfordultunk, egyik alkalommal vásároltam valamit, elő végfok volt talán, tipusra nem is emlékszem, a lényeg, hogy közben Zsolt elindította úgy mellesleg a zenét és egy számomra ismeretlen, furcsa formájú hangsugárzó szólalt meg.
Az pedig a Roksan Ojan volt, rögtön éreztem, hogy végem van, be is igazolódott.

Rega-HEED-Roksan hármas nagyon sokáig megvolt, eszembe se jutott változtatni rajta, bízom benne ti is így lesztek vele!
Mishow persze már régóta Obelisket hallgat, Ákos viszont nemrég "tért" meg, elég sok próbálkozás után, kívánom, hogy révbe érjen! juppi.gif

Avatar
Gilberto
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2017.09.24., vas. 09:03
Értékelés: 73

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gilberto » 2018.10.10., szer. 21:16

Sokat próbálgattam az utóbbi időben, Ear által javasolt érméket a gyári tüskék alá. Plusz alumínium, vas és réz alátéteket, egy eredetileg nem is erre a célra kitalált fa alátétet is. Egyes elemeknél hihetetlen jó magas, de a mély eltűnt. Utána pedig fordítva. Ilyen kaotikus helyzetben én még nem voltam. Hallottam, hogy melyik alátét jobb melyik rosszabb. Viszont úgy eltűnt a szokásos bugi faktor, hogy hihetetlen. A kábelezést vagy ötször átnéztem. Semmi. Egy hétig semmi zene. Pár napig hallgattam, próbálgattam ismét... Most sem jó. :smile51: Körülnéztem a piacon valami komolyabb alátét/tüske után. Szerencsére a soundcare cég régóta gyárt profi hangsugárzó tüskét. Kácsások pedig korrekten adtak is próbára.... Volt pár óra mire teljesen belőttem őket. Tényleg nem akarok ódákat zengeni, de visszatért a bugi faktor. Sőt, annál kicsit több is, mint korábban. A padlóm elég egyenetlen.Valószínűleg ez okozhatta, hogy kicsit instabil volt a doboz korábban, mikor játszottam az elhelyezéssel tüskék/talp állításával.. Időközben ez lett a végső megállapítás... Hozzá nem nyúlok egy ideig. Újra csak a zene van! :rolleyes:

Avatar
gyuszmo
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2327
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 641

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyuszmo » 2018.10.10., szer. 19:06

Marc írta:
2018.10.10., szer. 18:03
...és egy kis Magyarország

IMG_1692.JPG
Gamma, vagy 2 omega van az alpha után? Nálam is alakul, egyelőre egy alpha, és egy phi phono van. :)

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/


Avatar
Marc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2009.04.24., pén. 20:21
Értékelés: 25

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Marc » 2018.10.10., szer. 18:03

...és egy kis Magyarország
IMG_1692.JPG
IMG_1692.JPG (511.29 KiB) Megtekintve 921 alkalommal

Avatar
Gilberto
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2017.09.24., vas. 09:03
Értékelés: 73

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gilberto » 2018.10.10., szer. 16:00

Egy csepp Norvégia.... :smile32:
Csatolmányok
scroll_hu_img_20181010_150609.jpg
scroll_hu_img_20181010_150609.jpg (93.8 KiB) Megtekintve 951 alkalommal

Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1054

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano » 2018.10.10., szer. 14:55

avl2 írta:
2018.10.10., szer. 13:13
Ear irasat olvasva ez a resz: "a plafonra sugárzás a lényeg és az onnan visszaverődött hang az asztán jól ellátja a zenével az egész szobát ha kell"
Kiragadtál egy részletet,de ne úgy képzeld el a hangzását,hogy azt a plafonról visszaverten hallod. :D Ez teljesen olyan mint amikor egy zenekar körül sétálgatva hallod másként és másként a hangzást.Ha elölről hallgatod más más helyekről,akkor van ugyan különbség,de közel sem annyira drasztikus mértékben mint egy hagyományos doboznál.Oldalról már érezhető hogy melletted van a zenekar,hátulról meg az hogy mögöttük hallgatod.Érdekes hogy a hangsugárzók mögött hallgatva is tök jó a hangzás.A mélyek ugyan másképp dorombolnak,de szerintem a szoba közepére tett rendszernél,még mögötte hallgatva is élvezhető lenne. :D

Online
Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1217
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.10.10., szer. 14:34

Szerintem ezen a fórumon az Enigma 5 dobozos Heed rendszertől kapott élményt nem lehet közérthetően leírni, ha 10e sort írunk, akkor sem. Ezt meg kell hallgatni olyan zenékkel, amik valóban a kedvenceid, amit akár az autó gagyi gyári szettjén is szívesen hallgatsz, garantálható az addig páratlan élmény és hogy a hifi szó se jut eszedbe 1 pillanatra se. Nem szedi szét hangokra, sávokra, térelemkre a zenét, egységként kezeli, ráadásul ez az egység rendkívül tág hallgatási pozícióban megmarad. Ilyet általában hifista nem keres, általában nem is tudja, hogy ez létezik/létezhet. Ráadásul ezt demozni... hát az nagy kihívás, mert ott olyan elvárásokkal érkeznek az emberek, amiknek ez a szett nem akar megfelelni. gondolkodik.gif
Hagyományos értelemben vett hifi, audiophile, akármilyen itt szokásos szempontok szerint én nem tartom egy kiemelkedő dolognak, szerintem kb. jó átlagos, legalábbis az én szettem. Biztos feljebb lépve ezen a vonalon, ez is változik. Most először nem érzem, hogy erre szükségem lenne. Eddig mindig úgy volt, ha jött egy új sugárzó, azt kutattam, hogy lehetne kimaxolni hifis szempontból, az Enigma ezt nem kívánja, de gondolom engedi.
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1147
Csatlakozott: 2010.12.11., szomb. 18:09
Értékelés: 1727

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt » 2018.10.10., szer. 14:27

Mathias írta:
2018.10.10., szer. 12:30
Ear írta:
2018.10.10., szer. 09:59
Kép
Vajon Zsolt profilképén szereplő hangsugárzó is egy Enigma változat? (nem ismerős az a magassugárzó egyik Enigmáról se.)
Mondjuk azt, hogy az avatarom egy nagyon korai Grand Enigma prototípust ábrázol. (A blog borítóképén kicsit nagyobban is látható.) Olyan magassugárzó nem létezik szériában, a Morellel való közös munkánk egyik korai terméke. (Merthogy a Grand Enigmába és az Envoy II-be alkalmazott hangszórókat közösen fejlesztettük a Morellel. És ez nem markecing szöveg, fél évig dolgoztunk a hangszórókon! Köszönet a Morelnek, hogy nem ment rá a gatyám is! :D A fejlesztési költség egy jó részét belekalkulálták a sorozatba. )

Válasz küldése

Vissza: “Zsolt Audio”