A fórum 2019. február 1-én frissítésre került
Kérünk titeket, ha valami problémát találtok, jelezzétek a postmaster@avx.hu email címre

A legnagyobb változás, hogy a fájl csatolmány rendszernek most már rendesen kell működnie

Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Moderátorok: dragonweed, TMP

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.12.07., pén. 21:53

Jó is meg rossz is. gondolkodik.gif Rövidebb jelút = kisebb veszteség, kevesebb zavarójel "begyűjtési lehetőség". Az árnyoldal: ha túl közel van, szekunder elektromágneses sugárzás, ami valószínűleg az egészségre sincs túl jó hatással.... sad.gif
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1463
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1078
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.12.07., pén. 21:51

Denonavr írta:
2018.12.07., pén. 21:45
Az jó vagy rossz, ha a trafó közvetlenül a társasházunk szomszédságában van? A mi lakásunktól kb 10m-re :D. Bár nem vagyok venne biztos, hogy erről kapjuk a betápot.
Kép
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 639
Csatlakozott: 2012.01.03., kedd 15:31
Értékelés: 217
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: Denonavr » 2018.12.07., pén. 21:45

Az jó vagy rossz, ha a trafó közvetlenül a társasházunk szomszédságában van? A mi lakásunktól kb 10m-re :D. Bár nem vagyok venne biztos, hogy erről kapjuk a betápot.
SOL Kolibri, QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, Schmidt F., LINN kábelek, HTPC

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.12.07., pén. 21:35

Ez hosszú lesz, de talán megéri végigolvasni... :rolleyes:
Volt régen egy nagy kedvenc lemezem, -még az LP-s korban- Lincoln Mayorga : The Missing Linc
címet viselte. Direkt vágott, limitált példányszámú, fenomenális hangzású LP. A cím jelentése magyarul (kis angol szójátékkal) a „hiányzó láncszem”...
Hogy jön ez ide? Sokat gondolkodtam, hogy ha egyszer elérnénk azt az ideális állapotot egy hangátviteli láncban; hogy minden a helyén van és szuper jó, (nyugi, soha nem fogjuk... :) ) akkor vajon mi hiányozhat, amin még mindig lehetne javítani? Lehet találgatni....Nos az a pont, ahonnan az egész történet ered, a falból kukucskáló 230V-os hálózati aljzatokból. Nagy tanítómesterem -J. Gordon Holt- mondotta volt: „Ha a hálózati feszültséged sz.r, minden az lesz....”

Legtöbbünk városlakó, így elkerülhetetlenül szenvedő alanya a 230V-ot szolgáltató cég „költségkímélő” megoldásainak. Úgymint: alulméretezett, túlterhelt alhálózatok, transzformátorállomások, a kilométer hosszúságú vezetékeken összeszedett -akár több Megahertz sávszélességű- zavaró jelek, különböző háztartási, ipari gépek, szabályzók által keltett torzítások, tüskék a bejövő 230 Voltunkon. Ja, és nem utolsósorban az utóbbi időkben szinte mindenütt digitálisra cserélt fogyasztásmérők járulékos hangzásrontó képessége. Ezek aztán szépen letranszformálódnak mindenféle hangtechnikai berendezésünk trafóin-tápegységein, gondosan megőrizve a bejövő jel torzításait, és zavarójel tartalmát. Volt alkalmam jónéhány lakóhelyemen megnézni, megmérni mi „jön a falból”, hát mit is mondjak... Mértem 210 és 250 között mindent, meg láttam gyönyörű torzított trapézjeleket szinusz helyett, nagyfrekvenciás tüskék tömegével fűszerezve.
Az eredmény? Hiába költünk-költöttünk milliókat polírozott névtáblás über komponensekre, százezreket hájend hálózati kábelekre, és egyéb varázskütyükre, a hang a -legtöbb esetben- mégis érdes, karcos, érezzük, hogy valami még mindig nincs rendben, hiányzik a teljes élményhez. A legtöbb hálózati zavarszűrő és „jelkondícionáló” ugyan kiszűri a nagyfrekvenciás zavarójelek jó részét, de a feszültségingadozással és a torzításokkal szemben hatástalan, így pedig a legkomolyabb problémák változatlanul jelen lesznek a hálózatból érkező áramon. Gondolom ismeritek a jelenséget, hogy estefelé -amikor a nagyobb fogyasztók leállnak, kisebb a torzítás és kevesebb a zavaró jel- a hangzás is tisztább lesz...
Sokat gondolkoztam ennek a dolognak a megoldási lehetőségein- tették már mások is, de most -a véletlenek istenének segítségével- alkalmam nyílt élőben meggyőződni a dolog fontosságáról.

A napokban megkeresett egy kedves ismerősöm, aki szintén évtizedek óta elmélyülten foglalkozik ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásával, hóna alatt egy csinos de meglehetősen masszív dobozzal, ami pont ezt a problémát igyekszik megszüntetni. Miről is van szó? Hogyan lehet az előbb említett gondokat leghatékonyabban orvosolni? Egyszerűen... :)
Csináljunk egy kb. 1KW-os 230V AC kimenőfeszültségű 50 Hz-es precíziós színuszjellel táplált teljesítményerősítőt, és „etessük” ezzel a készülékeinket. Ez lenne a legkézenfekvőbb változat, de praktikus -és anyagi- okokból elég nehéz (súlyban is...) megcsinálni. Az aktuális megoldás ennél kicsit (sokkal) trükkösebb, részleteket -érthető okokból- nem áll módomban közzétenni, de nagyon szellemes kapcsolástechnikát alkalmaz. Írhatnék ugyan a részletekről valamennyit, de nem hiszem hogy a PLL, VCO, és egyéb szakkifejezések használata sokakat izgalomba hozna, plusz azért annyira nem egyszerű a kapcsolás, hogy elektronikai konyhanyelven pár mondatban elmagyarázható lenne... A lényeg viszont, hogy működik, méghozzá igen hatásosan.
Így hát az említett problémákat sikeresen kiküszöböltük. A kimenőjel kristálytiszta szinusz, torzításoktól, zavaró felharmonikusoktól mentesen. Ja, hogy ezt azért nem annyira egyszerű és olcsó megcsinálni? Hát igen... de lehet még mindig sokkal olcsóbb, mint újabb súlyos százezreket költeni a bevezetőben említett- de ezt a problémát teljesen figyelmen kívül hagyó- eszközökre.

Szóval. Rövidre fogva. Itt csücsül a polcomban az említett készülék, pár napja tesztelem, hallgatom, hogy valóban van-e létjogosultsága egy ilyen eszköznek.
Egészen röviden. Van bizony, nem is kevés.
Miután- kialakításából következően- egyszerű a hatását lemérni (egy egyszerű átkapcsolással be- illetve kiiktatható) az összehasonlítás könnyű. Gyakorlatilag a hangzás minden paraméterét jól hallhatóan, és pozitív irányban befolyásolja. Itt nem a „ha akarom hallom, ha akarom nem” effektusról van szó, 40 és egynéhány évnyi „fültréning” után a hatás egyértelmű, azonnal hallható. A sávszélek kitolódnak, nyerünk egy fél oktávot mind le, mind felfelé. A hangok lecsengése tisztább, hosszabb lesz, a térérzet -főként a mélységbeli tagolódás- jelentősen javul.
És (tudom, éssel mondatot... ) a csend. A hangok közötti csend végre értelmet nyer, semmi háttérzaj, sutyorgás a szünetekben, az egész olyan, mintha egy -nem tudom jobban leírni- zajos fátylat levennénk a hangszórók elől. A felbontás, szubjektív dinamika megnő, a mélyek feszesebbek- kontrolláltabbak. Mindenféle zenén hosszabban hallgatható, összességében élvezhetőbb, mint kikapcsolt állapotában. Biztos van mindenkinek jó pár zenéje amit szeret ugyan, de nem szívesen, ill. gyakran hallgat, mert: „sz.r a felvétel”. No ezzel a szerkentyűvel garantáltan szűkülni fog ezeknek a köre is. Én legalábbis hosszú évek óta először így tudtam végighallgatni a Yes legendásan gyalázatosra kevert nagy visszatérő albumát, a 90125-öt. Nem kis eredmény....Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani a hatását, mintha a jó középkategóriás erősítőnket lecserélnénk egy többszörös árú, klasszissal jobb típusra. Vagy- más közelítésben- ugyanaz a felvétel MP3-ból aztán meg WAV-ból lejátszva.
Negatív hatások? Eddig nem találtam. Talán azt említhetném, hogy ha a rendszerben van olyan elem ami nem hibátlan (lesz...:) ), nos akkor most ezeket a hibákat még jobban fogjuk hallani. De ez- azt hiszem- nem hátrány, inkább csak mint egy nagyítólencse, megmutatja hol lehetnek problémák az átviteli láncban. Ez pedig -mint tudjuk- a legkiválóbb komponensek sajátossága.
Ha valakinek felkeltették az érdeklődését az eddig leírtak, nálam meghallgathatja működés közben, bizonyos feltételekkel akár otthon saját rendszerben is kipróbálható. Az ára -szerintem- nagyon baráti, további információkat kérem kizárólag privátban kérjetek.

Még röviden a főbb műszaki jellemzőkről:
Kimenőfeszültség: 230V AC 50Hz +/- 1%. 4A tartós, 6A csúcs kimenő áram (rövidzár ill. túlterhelés védett). Ez a teljesítmény (~1kW) gyakorlatilag bármilyen otthoni „épelméjű” rendszer ellátására elegendő.
Jelalak torzítás névleges terhelésnél: kisebb mint 1% (tipikus városi hálózaton az 50 Hz-es „színuszjelé” 5-20%! - terheléstől, környezeti zavarforrásoktól függően)
Nyugalmi áram felvétel: kb. 50W
Méretei: 440x320x120mm, Súlya. kb. 10 kg.
4 db. 230V-os védőföldes kimeneti aljzattal rendelkezik.
Valódi tömör fa elő és oldallapokkal, lézervágott rozsdamentes acél tető, alsó, és hátlappal, IEC csatlakozós bemenettel.
Képeket holnap rakok fel.
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.12.03., hétf. 08:42

:D Tudod, minden nézőpont, viszonyítás kérdése.... Egy normális világban az őrület az kivételes. Egy őrült világban (amit szerintem most is élünk) ahol az őrület a "normális", aki nem őrült (legalább kicsit), az a nem normális. Ha jól következtetek. gondolkodik.gif
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 308

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: Klaca » 2018.12.03., hétf. 08:29

dragonweed írta:
2018.12.02., vas. 11:16
Persze. Mint minden "okosság" ez is kicsit sarkított, és nyilván nem szó szerint értendő. Nem akartam senkit megbántani :smile53:
(amúgy meg biztos sokak szemében én vagyok "idióta".... :D )
'megbántás' sztem fel sem merült senkiben. (Csak kicsit vitatkozni akartam ...(nyilván idióta vagyok)) De közben kicsit meg is gondoltam magam: az idióták, szemben az alább általam említett átlagemberrel, legalább egy kicsit érdekesek... Persze valszeg az általad idézett 'okosság' épp' az utóbbiakat értette az 'idióta' alatt. Na ez már kezd túl bonyolult lenni így reggel.

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.12.02., vas. 11:16

Persze. Mint minden "okosság" ez is kicsit sarkított, és nyilván nem szó szerint értendő. Nem akartam senkit megbántani :smile53:
(amúgy meg biztos sokak szemében én vagyok "idióta".... :D )
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 308

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: Klaca » 2018.12.02., vas. 11:04

dragonweed írta:
2018.11.30., pén. 22:46
Lásd lent.... ;peace;
Ez jó. Bár kicsit kiegészíteném: Vitatkozni sztem (majdnem hogy) senkivel sem érdemes. A teljesen normális átlagemberek (főleg átlag férfiak) között is alig akad olyan, akit meg tudsz győzni valamiről. Ettől még nem lesznek rögtön idióták...

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.30., pén. 22:46

Lásd lent.... ;peace;
Csatolmányok
Mester-mi-a-boldogság-titka.jpg
Mester-mi-a-boldogság-titka.jpg (36.72 KiB) Megtekintve 1160 alkalommal
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
pferi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2009.07.28., kedd 14:07
Értékelés: 137

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: pferi » 2018.11.30., pén. 22:20

dragonweed írta:
2018.11.30., pén. 20:46
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, igyekszem még sokáig veletek lenni... :napsut:
A jókívánságok ügyében csatlakozom az előttem szólókhoz, az okosok szerin pedig a hosszú élet titka, hogy az ember ne hagyja abba a szuszogást ;)
Cd: Arcam FMJ CD17; Erősítö: Human Audio a42; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Sonus Faber Venere 1.5; IC kábel: 47 Lab ; Hangfalkábel: Audience Conductor.

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.30., pén. 20:46

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, igyekszem még sokáig veletek lenni... :napsut:
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
tonee73
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 7162
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 2692
Tartózkodási hely: SO15 3FA

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: tonee73 » 2018.11.30., pén. 20:19

Isten éltessen András! :gift:
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1463
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1078
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2018.11.30., pén. 18:28

Boldog névnapot kívánok én is!
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | DIY kábelezés 

Avatar
Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 639
Csatlakozott: 2012.01.03., kedd 15:31
Értékelés: 217
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: Denonavr » 2018.11.30., pén. 18:04

Boldog névnapot Mester! happybday.gif leborulok.gif
SOL Kolibri, QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, Schmidt F., LINN kábelek, HTPC

Online
Avatar
hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: 2013.07.19., pén. 06:36
Értékelés: 232

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: hodyka » 2018.11.30., pén. 17:39

András, Sokat és Boldogat :gift:

Online
Avatar
lacee
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 969
Csatlakozott: 2015.02.10., kedd 18:22
Értékelés: 297

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: lacee » 2018.11.30., pén. 15:54

András,Boldog Névnapot Kívánok!

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.30., pén. 15:53

mandras írta:
2018.11.30., pén. 14:28
Kedves András!

Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!
Köszönöm, és én is kívánok minden jót az összes Andrásnak! :cheers1:
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
mandras
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2007.08.29., szer. 20:15
Értékelés: 21
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: mandras » 2018.11.30., pén. 14:28

Kedves András!

Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!

Avatar
KoxyZ
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2009.11.09., hétf. 09:29
Értékelés: 7

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: KoxyZ » 2018.11.25., vas. 17:22

Igor69 írta:
2018.11.20., kedd 14:09
Sziasztok!

Sajnos csak egy rövid beismerő vallomásra van most időm.

ÉN voltam, aki hallatlanul megvette a Kougart!!!
Így utólag kérek elnézést mindenkitől, aki a kiállításon nem láthatta.
Részletesebb beszámolót néhány napon belül teszek közzé, amit már most látok, hogy nem lesz elfogulatlan.
A Kougarok BIZTOSAN nem kerülnek vissza készítőjükhöz, sem máshoz.
Ha a Kolibri zseniális (márpedig az; ui nekem is van :D ), a Kougar mégjobban oda......
Ezúton is köszönöm Andrásnak, hogy kötélnek állt az eladást illetően, valamint hogy megint sikerült maradandót alkotnia :smile53: .

Mindenkinek merem ajánlani, akár hallatlanul is... :smile32: bravo.gif
Üdv mindenkinek!
Volt szerencsém közreműködni a Kougar elrablásában, aminek eredményeképpen én már a kiállítás napján hallhattam. Útban hazafelé rövid időre kíváncsiságból bekötöttük nálunk egy ~35 m2-es nappaliban lévő hm vas mögé, és felpakoltuk a saját dobozaim tetejére. Tehát egy nem egészen ideális, sokak számára nem elfogadható instalt követtünk el. Sok idő nem volt a meghallgatásra, amit azért nem bántam, mert az első benyomások alapján nem nagyon akartam volna hogy az újdonsült gazdája elvigye, de elvitte sad.gif
Péntek este azonban meghívásom volt egy komolyabb hallgatózásra. Az eredmény, sokáig maradtam, a Kougarok ott marasztaltak. Sokat hallgatóztunk már itt (többek között Kolibriket is), de ilyen élményben még nem volt részem. Nem nagyon értek ahhoz, hogy hogyan kell megfogalmazni azt miként szól egy rendszer, de biztos ismeritek azt, amikor nem is akarjátok megfogalmazni, egyszerűen csak jó ott ülni abban a székben és élvezni azt amit hallotok, és nem várjátok hogy vége legyen. Hallgattunk jazzt, bluest, elektronikusat, klasszikust, taiko dobost...., de sehol nem éreztem, hogy ezt ki kéne kapcsolni, ez a zene nem az én világom. Egyszerűen bármi is szólt, az nagyszerűen szólt.
Kiállításokon mindig kerestem a csodát a drága egzotikus nagyvadak között, kevés sikerrel. Most megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget az eddigi egyetlen Kougar tulajdonosnak, és kívánom Andrásnak, hogy ne csak ez az egy pár legyen a világon, ezt másoknak is hallani kell.

Avatar
pärt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 264
Csatlakozott: 2011.02.21., hétf. 23:30
Értékelés: 123
Tartózkodási hely: Eger

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: pärt » 2018.11.21., szer. 18:53

dragonweed írta:
2018.11.21., szer. 16:15
Karácsony előtti ötlet:
"plusz 20 dollárárt adok egy számlát, amin az az összeg van amit a feleségének mondott" 31_1_21.gif
Ugyan már, hogy jön ez ide, egy hifi topikba? :D

Avatar
szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 261
Csatlakozott: 2008.10.11., szomb. 23:23
Értékelés: 31

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: szilvás » 2018.11.21., szer. 17:54

dragonweed írta:
2018.11.21., szer. 10:19
Ahogy látom, lassan szivárognak vissza az adás-vétel rovatba a 2 éve 30 ezerért kiárusított NIVS csöves erősítők.... gondolkodik.gif
2-3-szoros áron :smile53:.
Azért -bárki üzletét rontandó szándék nélkül- elmondanám, aki az eredeti állapotban veszi meg őket nagy csodára ne számítson. Bár a mechanikai konstrukció és a kimenőtrafók nagyon jók (az magában megéri a 30-at), de a kapcsolástechnika, és a kínai csövek amik benne vannak az kb. kuka kategória. Jelentős átalakítás nélkül - új bemenőfokozat, külön fázisfordító, tápegység tuning, és sokkal jobb orosz csövek - a hangja finoman szólva is döglött. Átalakítva viszont simán felér a 2-300 ezres kategóriába.
Ja, és -amint írtam- átalakítást már nem vállalok (azon kívül amit eddig bevállaltam), tehát nem ilyen céllal írtam le a fentieket. :rolleyes:
sad.gif

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.21., szer. 16:15

Karácsony előtti ötlet:
"plusz 20 dollárárt adok egy számlát, amin az az összeg van amit a feleségének mondott" 31_1_21.gif
Csatolmányok
Sticker.jpg
Sticker.jpg (143.7 KiB) Megtekintve 1660 alkalommal
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.21., szer. 12:49

A múlt szombati összejövetel "utóhatása"... :smile29:
Csatolmányok
vinyl.jpg
vinyl.jpg (91.56 KiB) Megtekintve 1712 alkalommal
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
dragonweed
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2612
Csatlakozott: 2014.03.21., pén. 03:16
Értékelés: 1905
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: dragonweed » 2018.11.21., szer. 10:19

Ahogy látom, lassan szivárognak vissza az adás-vétel rovatba a 2 éve 30 ezerért kiárusított NIVS csöves erősítők.... gondolkodik.gif
2-3-szoros áron :smile53:.
Azért -bárki üzletét rontandó szándék nélkül- elmondanám, aki az eredeti állapotban veszi meg őket nagy csodára ne számítson. Bár a mechanikai konstrukció és a kimenőtrafók nagyon jók (az magában megéri a 30-at), de a kapcsolástechnika, és a kínai csövek amik benne vannak az kb. kuka kategória. Jelentős átalakítás nélkül - új bemenőfokozat, külön fázisfordító, tápegység tuning, és sokkal jobb orosz csövek - a hangja finoman szólva is döglött. Átalakítva viszont simán felér a 2-300 ezres kategóriába.
Ja, és -amint írtam- átalakítást már nem vállalok (azon kívül amit eddig bevállaltam), tehát nem ilyen céllal írtam le a fentieket. :rolleyes:
"Ninety procent of everything is crap" (Sturgeon's law)

Avatar
Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2012.11.13., kedd 12:27
Értékelés: 34

Re: Dragonweed DIY (Ex Totem Acoustic)

Hozzászólás Szerző: Igor69 » 2018.11.20., kedd 14:09

Sziasztok!

Sajnos csak egy rövid beismerő vallomásra van most időm.

ÉN voltam, aki hallatlanul megvette a Kougart!!!
Így utólag kérek elnézést mindenkitől, aki a kiállításon nem láthatta.
Részletesebb beszámolót néhány napon belül teszek közzé, amit már most látok, hogy nem lesz elfogulatlan.
A Kougarok BIZTOSAN nem kerülnek vissza készítőjükhöz, sem máshoz.
Ha a Kolibri zseniális (márpedig az; ui nekem is van :D ), a Kougar mégjobban oda......
Ezúton is köszönöm Andrásnak, hogy kötélnek állt az eladást illetően, valamint hogy megint sikerült maradandót alkotnia :smile53: .

Mindenkinek merem ajánlani, akár hallatlanul is... :smile32: bravo.gif

Válasz küldése

Vissza: “TMP Audio”