Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Ha esetleg valakit érdekel, hogy miért volt sürgős az Alaptörvény módosítása

A médiában megjelent hírek közérthető magyarázatai, egyszerű ötletek, megoldások, érdekességek a jogszerű Adatkezelés érdekében.

Moderátor: AT

AT
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2003.09.29., hétf. 19:46
Értékelés: 113

Ha esetleg valakit érdekel, hogy miért volt sürgős az Alaptörvény módosítása

Hozzászólás Szerző: AT »

Mert valóban az volt, akkor erről itt tud olvasni:

https://adatkezeles.blog.hu/2020/11/19/ ... odik_resz

Abban a bejegyzésben ugyan ne térek ki rá, de amúgy azért is át kellett szerkeszteni a doksit, mert eddig keveredett a rendkívüli jogrend és a hadiállapot fogalma is abban az értelemben, hogy ezek átfedték egymást, és így állhatott VOLNA elő az az abszurd joghelyzet, hogy akár példának okáért az orvosokat az Alaptörvény alapján polgári szolgálatra - és annak tetszőleges helyen való letöltésére - is lehetett volna kötelezni. Mondjuk erre senki sem gondolt korábban, ezért is lesz most szétszedve úgy a jogszabály, hogy ezek a fogalmak önállóvá és sokkal jobban áttekinthetővé válnak. Igazából azonban új dolgok ne kerülnek bele, csak egyértelműsítésről van szó. A veszélyhelyzet és az orvosi béremeléshez kapcsolódó jogszabály alapján azonban ez elkerülhetetlen volt, mert bár senki se így akarja értelmezni a szabályokat, de a pontosítások hiányban akár lehetne is.

A közpénzek fogalmának a meghatározása azonban elkerülhetetlen volt, mert annak hiányában olyan botrány kerekedett volna abból, hogy bárkit bárki adatszolgáltatásra kötelezhet, amit egyszerűen és drasztikusan kellett megakadályozni.

Vigyázzatok magatokra, jó egészséget! :luck:

Válasz küldése

Vissza: “GDPR információk”