Oldal: 1 / 1

Re: Edifier R2730DB-hez szakértőt keresek

Elküldve: 2019.12.28., szomb. 22:17
Szerző: Vasti
Közben úgy hozta a sors, hogy márkatárs lettem ;-) A lányaimnak vettem karácsonyra Edifier R1280DB dobozkákat, egy-egy párt.

Hát, meglepő kis cucc :-) Nem nagyon hittem a netes teszteknek, de azért megrendeltem, gondoltam ha nem tetszik, visszaviszem. De tetszik! Eléggé jó hangja van, minden téren: bár a magasa kicsit csörgős, de már úton van a 3,3uF-os Jantzen Cross Cap beléjük, remélem, egy kicsit javít majd rajtuk. De ha nem, az sem baj, így is teljesen élvezhető, amit produkálnak :-) Jó vétel volt, bár az 1700-as persze még jobb lett volna... De mindig van kicsit drágábban kicsit jobb, valahol meg kell húzni a határt ;-

Üdv: Vasti

Re: Edifier R2730DB-hez szakértőt keresek

Elküldve: 2019.11.28., csüt. 22:36
Szerző: prolog
Szia!
Köszönöm a részletes, de számomra igen elkeserítő felvilágosításodat!
Üdv.

Re: Edifier R2730DB-hez szakértőt keresek

Elküldve: 2019.11.27., szer. 19:36
Szerző: Vasti
Helló!

A feladat nem "bonyolult", hanem tényleg bonyolult!

Ez egy aktív dobozka, külön végfokok hajtanak minden hangszórót.

Tehát nincs benne hagyományos hangváltó.

Úgyhogy azt tervezni és építeni kellene egyet, ami nem is olyan egyszerű feladat!

Aztán ha ez megvan, már csak (és ehhez a csak-hoz elkelne az idézőjel) azt kellene megoldani, hogy valamivel átkapcsold, hová csatlakoznak a hangszórók? A benne lévő végfokokra hangváltó nélkül, vagy a hangváltóra és a külső erősítőre?

Ez nem egy drága holmi: szerintem a pár doboz árával összevethető pénzbe kerülne, ha valaki elvállalná a tervezést és az építést, és nem is valószínű, hogy jobb lenne (eleve a hangszórókészlet ér-e annyit?)

Üdv: Vasti

Re: Edifier R2730DB-hez szakértőt keresek

Elküldve: 2019.11.26., kedd 19:54
Szerző: prolog
Valóban ne lenne Miskolcon egy megbízható szerviz/szakember, aki ezt a "bonyolult" átalakítást el tudná végezni?
Hihetetlen... gondolkodik.gif

Ui.: Egyúttal kérem a moderátor urak egyikét, hogy a téma címét változtassa erre : "Megbízható hangsugárzó szervizt keresek Miskolcon" .
Köszönöm!

Edifier R2730DB-hez szakértőt keresek

Elküldve: 2019.11.23., szomb. 23:02
Szerző: prolog
Sziasztok!
Van egy pár Edifier R2730DB Studio 2.0 Monitor Speakers-em, ami aktív beépített erősítővel üzemel és szinte minden külső sztereó jelforrást meg tud szólaltatni.
A kérésem az lenne, hogy nem tud-e valamelyikőtök Miskolcon egy olyan szakembert, aki megtartva eddigi tudását passzív hangsugárzókká is át tudná alakítani úgy, hogy külső sztereó erősítővel is meg tudjam szólaltatni (persze nem egyszerre :o ).
Köszönöm!
prolog