A fórum 2019. február 1-én frissítésre került
Kérünk titeket, ha valami problémát találtok, jelezzétek a postmaster@avx.hu email címre

A legnagyobb változás, hogy a fájl csatolmány rendszernek most már rendesen kell működnie

DV-videó rögzítés

MichaelNoupt
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2018.07.11., szer. 21:24
Értékelés: 0
Tartózkodási hely: Virgin Islands
Kapcsolat:

DV video rogzites

Hozzászólás Szerző: MichaelNoupt » 2018.07.27., pén. 10:58

Koszi.
Igen a legegyszerubb a kamera lenne de a kamera nem fog rendelkezesre allnom, es nem igazan akarok senkitol sem fuggeni, ezert gondoltam valami kulso egysegre.
Keresgelve lattam ilyen "Video Walkmann" elnevezesu berendezeseket de nekem valami olcsobb celeszkoz jobb lenne a gepbe. Ugye reges regen volt a ZIP meghajto, meg ilyet tudnek is fiok melyerol elokeriteni.
Egyebkent az a legszornyubb hogy a videos temaban teljesen rosszul fogalmaznak meg mindent es nem is igazan tudni milyen az adat a szalagon es hogy rogzit.

Egyebkent valoban minosegibb es tartosabb a szalagon valo tarolas? En nem hiszem, mert biztonsag sehol nincs biztonsagban az adat es az archivalasban hiszek.

Meg egy kerdes: Neztem DVD lemezeket a neten es valami HHB markaju 50evet ad a lemezeire tartossag cimen. Mi a velemenyetek errol?
udv

Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2008.11.11., kedd 23:58


DV timecode

 


Ha firewire-n irnak at egy dv anyagot akkor a subtitle-ben jeleni meg a felvetel datuma stb.


Be kell kapcsolni a dvdn (legalabbis a Philips recordereken igy van szerintem a tobbin is)Ismerem :-) Sajnos csak subtitle filét gyárt, amit még rá kell gyógyítani a DVD-re. Az Editstudio ebből a szempontból 'egylépéses", csak az átmenetek alatt 0:0:0-ra ugrik.


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
Cherokee
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2008.11.11., kedd 22:26
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: Cherokee » 2008.11.11., kedd 22:55


DV timecode


 


Ha firewire-n irnak at egy dv anyagot akkor a subtitle-ben jeleni meg a felvetel datuma stb.


Be kell kapcsolni a dvdn (legalabbis a Philips recordereken igy van szerintem a tobbin is)Avatar
YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 9663
Csatlakozott: 2003.03.22., szomb. 21:23
Értékelés: 328

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad » 2008.09.09., kedd 16:36


A Windows Movie Maker még az írható DVD előtti időkben készült, DVD készítésre én nem tartom alkalmasnak.


Innentől kezdeve az összes wmv-s kísérletezgetés tök felesleges volt, mert nem kompatibilis a DVD lejátszóddal.


A Nero Recode a gyári DVD-ket tömöríti össze egyrétegű lemezre, ebben valóban nem hibázik, de a te problémádra nem megoldás.


A dátumkód átvételére és megjelenítéséreén nem ismerek szoftvert, az egészet egy huszárvágással szoktam megoldani: a filmemnek fejezet menüt csinálok, a fejezetek neve tartalmazza a dátumot és kész. Innentől kezdve nincs a képernyőn zavró-takaró felirat az egész film alatt. Ez az egész csak egy rossz megszoks az analóg kamerás időkből, emlékszem, mikor először megláttam, az nem tetszett, hogy ott van a képernyőn az a sok zavaró szám.


Használj egy egyszerű Ulead DVD Workshopot, az leszedi a filmet, megvághatod vele, elé rakhatsz tetszőleges menüt mozgó thumbnail-ekkel, a főcímbe beírod, hogy nayaralás 2008 (vagy ahol voltatok + évszám) a kis fejezetválasztó mozgóképek alá meg 1-2 szavas cím, alá 2. sorba meg pl. aug. 12. és kész. Így minden fejezteről tudod, hogy mikor készül, másodperc pontosan úgysem érdekel senkit. Az időpont megjelenítésénél még az is ciki, hogy vágáskor ugrik a szám, tehát látszik, ha valamit nem folyamatosan vettél fel, hanem pár másodperces részekből van összetoldozgatva.


Eladó spéci CD-R lemezek: viewtopic.php?f=66&t=43468

TV: LG 47LB730V, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2008.09.07., vas. 20:28


Nzoli, ez az Editstudio milyen program? Te használod? Adhatnál tanácsokat.

Az EditStudiót (6.0.5) csak most tanulgatom, de még nem volt olyan érzésem, mint a többi vacakkal, hogy le kell törölni azonnal és véglegesen. A program demója letölthető a mediachance.com oldaláról, de már találtam "portable" verziót is itt ott.


Aztán a végén mindig marad a legegyszerűbb megoldás: a Nero Recode. Az sohasem hibázik :-)


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
_stranger_
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.09.06., szomb. 16:15
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: _stranger_ » 2008.09.07., vas. 13:19


Üdv Mkinek!


 


Yvsmad, Nzoli, köszönöm a hozzászólásokat!


 


Yvsmad! Korábban a Windows Movie Makert használtam. A kamerámról ennek segítségével szedtem be az anyagot. A WMM a beszedést úgy csináltam, hogy a fejezeteket /scene detect /, érzékelje, így ha lehúztam a videót a timeline-ra, akkor


a fejezetek kockáinak alcímeként a rögzítés dátumát, idejét írta ki. Igaz, hogy az egész fejezetnek a fejezet rögzítésének kezdeti időpontját adta ezáltal, de támpontnak az is jó.


Persze, ha mondjuk 1 órás anyagot két részből vettem fel, akkor nem fogom tudni a pontos idejét az eseménysoroknak, de legalább az esemény kezdetének igen.


 


Nem hittem el, hogy erre nincs megoldás. Mert akkor mi értelme van megörökíteni a felvételeinket, minek dátumozza a kamera, és rögzíti a mini DV szalagra, ha ezt az infót meg nem lehet átvinni. Csak nem várható el szerintem a kamera gyártóitól, hogy a miniDV-s kamerával felvett videóimat ezért csak a mini DV kazetta lejátszásával érjem el. Pár év múlva, ha megnézem a felvételeket, csak jó lenne tudni, hogy mikor is készültek.


Én is úgy tudtam korábban, hogy a szoftverek nem veszik át a dátum-idő infót. De találtam programokat / igaz elég primitívek/ amik képesek kiszedni a felvételekből a dátum-idő infót. Ezt úgy csináltam, hogy a WMM-el DV-aVI formátumba elmentettem a videóimat. Ezt a programot ráeresztettem, és az kiolvasta belőle a valós, tehát azt az időt, ami a kamerán is szerepelt. Tehát benne van, bele van kódolva, csak rejtve. A gondom az volt, hogy ezek a programok ezt az infót berakták a videó aljába. A felirat villogott, meg folyamatosan ment, a felirat helyét, méretét, illetőleg megjelenítési idejét nem lehetett állítani. Meg persze, hogy ezt az infót megjelenítse, végig kellett futtatni az egész felvételen valós időben, hogy úgymond ,,beleégesse" a videóba. Tehát csak nem volt jó megoldás.


 


Visszatérve a kérdésedre, a WMM-ben DV-aviba mentettem el a videóimat, a dátum-idő infót a fenti próblémák miatt ezért a fejezetek elején néhány másodperces megjelenítéssel feliratként raktam be. A DV-AVI formátumba az egy órás videó kb. 13-14 GB lett PAL rendszerű elmentéssel, mivel tudomásom szerint ennél rosszabb mentési móddal ne érdemes foglalkozni. Ezt a formátumot próbáltam különféle konvertáló progikkal mpeg2 formátumba menteni, de a videó minősége hagyott némi ( ?! ) kívánni valót maga után. Jó sok programot használtam, legtöbbjük noname kategóriába tartozik, letöröltem őket, ezért a nevüket sem tudom már.


 


Kérdésem lenne a következő, ha jól tudom a WMM-ben a max. felbontás 758*560, ha jól tudom, mivel ennél többet nem is tud a program kezelni. Ez igaz? Mert én erre való tekintettel gondoltam azt, hogy valami komolyabb videószerkesztő programmal kellene próbálkoznom.


 


Ezért esett a választásom az Ulead-ra. De a capture valamiért nem ment vele a kamerámmal.


Kipróbáltam a Powerdirectort, de az se volt jó. Az Adobe Premiere nekem elsőre bonyolult volt, meg nincs aki segítsen, a dátum-idő problémát azzal sem tudtam megoldani. A Sony Vegassal is próbálkoztam, de nem igazán értek én ezekhez, meg nincs türelmem hozzá. Próbálkoztam Nero-val is, de dátum-idő info tekintetében azzal sem volt megoldás.


 


A fentiek miatt nem jutottam el addig, hogy VOB fájlokat csináljak.


 


Ezért is kérnék tanácsokat, hogy a problémámat melyik programmal/okkal, és milyen módszerekkel tudnám megoldani. Nem akarok én már videót szerkesztgetni, áttűnéseket, effekteket, stb... csinálni, mert sem időm, sem türelmem nincsen. Nekem a lényeg az lenne, hogy a mini DV-s kameráról a videómat áttöltsem a gépre, amit végül is jó minőségben kírnék a DVD-re, hogy asztali lejátszón is megnézhesse a család, és legyenek rajta legalább az új fejezeteknél a rögzítések ideje. Ennyi. Nem hittem volna, hogy ennyi nyűggel jár egy mini DV-s kamera, bár azt mondják, hogy a felvétel minősége szempontjából jobb mint egy merevlemezes, vagy közvetlenül DVD-re írós kamera.


 


Ezért kérnélek titeket, hogy ajánljatok nekem programokat, ha van leírásokat, módszereket, meg hogy miket célszerű állítgatni, felbontás, meg miegymás céljából, mire kell figyelni.


 


 


Nzoli, ez az Editstudio milyen program? Te használod? Adhatnál tanácsokat.


 


Előre is köszönöm.Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2008.09.07., vas. 11:08


Üdv Mkinek!

 


A problémám a következő:


 


Van egy Samsung VP-D20 -as mini DV-s videókamerám. A kamerát a gépemben lévő firewire kártyával kapcsolom össze. A lényeg az lenne, hogy a kamerán lévő felvételt szeretném kiírni jó minőségben DVD-re, hogy azt majd az asztali DVD lejátszón is meg tudjam nézni. Fontos lenne még, hogy a felvétel dátuma, ideje is megjelenítésre kerüljön.


 


Próbáltam sok programot, de vagy túl nagy lett a kész videó mérete, amelyet nem lehetett kezelni / nekem az lenne a lényeg, hogy 1 óra felvétel 1 dvd-re férjen rá /, vagy az utólagos konvertálgatások után rossz lett a videó minősége.


A másik gondom, hogy nem tudom milyen oknál fogva, de a kamera által a mini DV kazettán tárolva van a felvétel dátuma, ideje, ez viszont az általam használt programoknál nem jelenik meg. Találtam egyéb programot, ami kiszedi ezeket az infókat, és meg is jeleníti, de nem lehetett vele azt formázni, az elhelyezkedését változtatni.


 


A kérdésem tehát az volna, hogy milyen programot tudtok ajánlani eme feladat végrehajtásához, valamint megköszönném, ha eme témában tapasztalt ember segíteni tudna gyakorlati tanácsokkal, i leírásokkal, magyarázatokkal.


 


A segítséget előre is köszönöm!Valamit nem jól csináltál.


A DVD-Video szabvány nem is enged meg többet 1 óránál 1 rétegű DVD-re, tehát nem tudom, hogy mivel konvertáltál, de a legjobb minőségben is rá kell férnie a DVD lemezedre 1 órának.


Van egy olyan tippem, hogy te nem is készítettél DVD-Video anyagot (VOB fájlokat), hanem csak a kameráról áthúzott DV avi anyagot nem tudtad kiírni a lemezre.


A dátumot és időt nem veszik át a szoftverek, ezt csak a régi Philips DVD felvevők tudták.DVD-re 2 órányi videót "írnak" (120 min), átlagos bitrátával 2 óra jó minőségben ráfér.


A dátum kirakását eddig egyetlen program kínálta fel, legalábbis azok közül, amiket próbáltam (Mainconcept, Adobe, Ulead, Pinnacle, Sony), az a MediaChance által nemrág megvett EditStudio. Az áttűnésekalatt (ahol újraszámolja a képet) mondjuk lenullázódik, de ahol nincs ilyen effekt, a dátumot/időt rá lehet tenni (kapcsolható feliratként is, nem csak a képbe kulcsolva.)


 


A DV bejátszásnál 1 óra 14 GB helyet igényel, a DVD gyártás meg + 4,7-et, de ez manapság nem szokott probléma lenni.


 


Az EditStudio mérete ne riasszon el senkit, 35 mega és mág StarWars scrollert is tud :-)


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 9663
Csatlakozott: 2003.03.22., szomb. 21:23
Értékelés: 328

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad » 2008.09.06., szomb. 21:41


Üdv Mkinek!

 


A problémám a következő:


 


Van egy Samsung VP-D20 -as mini DV-s videókamerám. A kamerát a gépemben lévő firewire kártyával kapcsolom össze. A lényeg az lenne, hogy a kamerán lévő felvételt szeretném kiírni jó minőségben DVD-re, hogy azt majd az asztali DVD lejátszón is meg tudjam nézni. Fontos lenne még, hogy a felvétel dátuma, ideje is megjelenítésre kerüljön.


 


Próbáltam sok programot, de vagy túl nagy lett a kész videó mérete, amelyet nem lehetett kezelni / nekem az lenne a lényeg, hogy 1 óra felvétel 1 dvd-re férjen rá /, vagy az utólagos konvertálgatások után rossz lett a videó minősége.


A másik gondom, hogy nem tudom milyen oknál fogva, de a kamera által a mini DV kazettán tárolva van a felvétel dátuma, ideje, ez viszont az általam használt programoknál nem jelenik meg. Találtam egyéb programot, ami kiszedi ezeket az infókat, és meg is jeleníti, de nem lehetett vele azt formázni, az elhelyezkedését változtatni.


 


A kérdésem tehát az volna, hogy milyen programot tudtok ajánlani eme feladat végrehajtásához, valamint megköszönném, ha eme témában tapasztalt ember segíteni tudna gyakorlati tanácsokkal, i leírásokkal, magyarázatokkal.


 


A segítséget előre is köszönöm!Valamit nem jól csináltál.


A DVD-Video szabvány nem is enged meg többet 1 óránál 1 rétegű DVD-re, tehát nem tudom, hogy mivel konvertáltál, de a legjobb minőségben is rá kell férnie a DVD lemezedre 1 órának.


Van egy olyan tippem, hogy te nem is készítettél DVD-Video anyagot (VOB fájlokat), hanem csak a kameráról áthúzott DV avi anyagot nem tudtad kiírni a lemezre.


A dátumot és időt nem veszik át a szoftverek, ezt csak a régi Philips DVD felvevők tudták.


Eladó spéci CD-R lemezek: viewtopic.php?f=66&t=43468

TV: LG 47LB730V, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Avatar
_stranger_
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.09.06., szomb. 16:15
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: _stranger_ » 2008.09.06., szomb. 16:18


Üdv Mkinek!


 


A problémám a következő:


 


Van egy Samsung VP-D20 -as mini DV-s videókamerám. A kamerát a gépemben lévő firewire kártyával kapcsolom össze. A lényeg az lenne, hogy a kamerán lévő felvételt szeretném kiírni jó minőségben DVD-re, hogy azt majd az asztali DVD lejátszón is meg tudjam nézni. Fontos lenne még, hogy a felvétel dátuma, ideje is megjelenítésre kerüljön.


 


Próbáltam sok programot, de vagy túl nagy lett a kész videó mérete, amelyet nem lehetett kezelni / nekem az lenne a lényeg, hogy 1 óra felvétel 1 dvd-re férjen rá /, vagy az utólagos konvertálgatások után rossz lett a videó minősége.


A másik gondom, hogy nem tudom milyen oknál fogva, de a kamera által a mini DV kazettán tárolva van a felvétel dátuma, ideje, ez viszont az általam használt programoknál nem jelenik meg. Találtam egyéb programot, ami kiszedi ezeket az infókat, és meg is jeleníti, de nem lehetett vele azt formázni, az elhelyezkedését változtatni.


 


A kérdésem tehát az volna, hogy milyen programot tudtok ajánlani eme feladat végrehajtásához, valamint megköszönném, ha eme témában tapasztalt ember segíteni tudna gyakorlati tanácsokkal, i leírásokkal, magyarázatokkal.


 


A segítséget előre is köszönöm!Avatar
YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 9663
Csatlakozott: 2003.03.22., szomb. 21:23
Értékelés: 328

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad » 2008.07.14., hétf. 23:08


A kazin lévő felvétel minőségét leellenőrizheted, ha a kamerát közvetlenül a tévére csatlakoztathatod. LP felvétel esetén zajos lehet a kép.


Az nem derült még ki, hogy mikor látszik zajosnak a kép, DVD-re írás után, vagy előtt? Milyen mértékű tömörítéssel lett DVD-re írva, azaz hány perc ment egy lemezre?


Már a DV-be grabbeléskor is meg lehet adni több paramétert, milyen minőség volt beállítva?


Én pl. a Pana DVD felvevőmbe küldöm a kamera jelét, mert a Panában van egy jó kis zajszűrő. A felvevőből XP minőségben viszem át PC-be a videóanyagot és ott szerkesztem. Az eredmény általában tisztább, mint amikor közvetlenül PC-be grabbelek.


Eladó spéci CD-R lemezek: viewtopic.php?f=66&t=43468

TV: LG 47LB730V, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2008.07.14., hétf. 22:51


Van egy Samsung VP-D103i típusú DV kamerám és firewire-n keresztül teszem fel gépre azt, amit felvettem, de amikor felrakom, akkor nagyon rossz a minőség. Nagyon nagyon pixeles.Benti felvételek, vagy ettől függetlenül pixeles? A pixelesség mit takar? Zajos, vagy "kockás"? Maga DV felvétel (pontosabban a felvételi mód otthoni viszonyok között) kiváló, ha van fény. Ha nincs fény, akkor csak valami zajszűrő segít de ahhoz sok sok kísérletezés és idő kell. De ha nincs mit kijavítani, akkor marad ami van... DVD-re átkódolás a zaj miatt még tovább romlik a képminőség sajnos.


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
Dellen
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.07.14., hétf. 11:11
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: Dellen » 2008.07.14., hétf. 11:14


Sziasztok!


 


Szeretnék egy kis segítséget kérni!


Van egy Samsung VP-D103i típusú DV kamerám és firewire-n keresztül teszem fel gépre azt, amit felvettem, de amikor felrakom, akkor nagyon rossz a minőség. Nagyon nagyon pixeles.


Megtudná valaki mondani, hogy hogyan tudom elérni, hogy ne legyen olyan rossz a minőség? Vagy azt már nem tudom elérni sehogy? Egyszerűen ennyit bír a kamera és kész? Mondjuk DV kazettára rögzít, amiről én úgy gondolom, hogy ha felrakom gépre akkor annak jó minőségűnek kéne lennie! Vagy ez nem így van?


Légyszi segítsetek! És légyszi azt is áruljátok el, hogy milyen programokat használtok rögzítéshez!


Én eddig próbáltam, Sony Vegas 7-el, Windows Movie Maker-rel.


 


Ha lehet, akkor e-mail-t küldjetek: dellen@freemail.hu


Ha nem, akkor természetesen jó itt is!


 


Előre is köszi a segítséget!


 


DellenAvatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2003.07.17., csüt. 13:00


Ja, és a hétvégén volt az esküvőm. A vhs, és a d8-as felvételeket is szeretném valakivel dvd-re íratni.

Tudtok segíteni?


555@fbi.huMost már igen, ha még érdekes.


Van egy Snazzi III kártyám, alias hardveres MPEG kóder.


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2003.06.25., szer. 18:43
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: zsolti4 » 2003.06.30., hétf. 09:32


Ha jól emlékszem akkor az RM95-öst használtam, de kell hozzá egy kábel (a kapcsolási rajza ott van az oldalon) amivel a kamerád LANC-ját és a számítógéped párhuzamos (LPT) csatlakozóját kötöd össze. Viszont ha valamit rosszul csinálsz, löttek a kamerának, nem is beszélve a garinak. Ha csak ideiglenesen akarod megnyitni a kamera iLink bemenetét, a DVinD8SE-vel gond nélkül müxik, elemben ha kikapcsolod a kamerádat akkor újra záródik a bemenet. Én egy ideig így használtam, de végül is teljesen megnyitottam.

 


Üdv, MickKöszi!


Mivel én nem tudok kábelt csinálni, lehet hogy inkáb rendelek.TV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter :)


Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970


 


warezlinks.euAvatar
CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 08:33
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick » 2003.06.29., vas. 14:30


Ha jól emlékszem akkor az RM95-öst használtam, de kell hozzá egy kábel (a kapcsolási rajza ott van az oldalon) amivel a kamerád LANC-ját és a számítógéped párhuzamos (LPT) csatlakozóját kötöd össze. Viszont ha valamit rosszul csinálsz, löttek a kamerának, nem is beszélve a garinak. Ha csak ideiglenesen akarod megnyitni a kamera iLink bemenetét, a DVinD8SE-vel gond nélkül müxik, elemben ha kikapcsolod a kamerádat akkor újra záródik a bemenet. Én egy ideig így használtam, de végül is teljesen megnyitottam.


 


Üdv, Mick...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!


 


TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.Avatar
zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2003.06.25., szer. 18:43
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: zsolti4 » 2003.06.27., pén. 16:01


Más kérdés: honnan lehet ingyen megszerezni a D8-as kamera tuning szoftját? Jó lenne ha aktív lenne a dv in, és analog in is.

Szia Zsolti4!


 


Próbáld meg itt! Én próbléma nélkül megnyitottam a bemenetet.


 


Üdv, MickAz RM95 és DVinLite szovtverekre gondoltál?


Firewire kábelen keresztül felmennek a kamerára?TV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter :)


Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970


 


warezlinks.euAvatar
CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 08:33
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick » 2003.06.27., pén. 09:05


Más kérdés: honnan lehet ingyen megszerezni a D8-as kamera tuning szoftját? Jó lenne ha aktív lenne a dv in, és analog in is.

Szia Zsolti4!


 


Próbáld meg itt! Én próbléma nélkül megnyitottam a bemenetet.


 


Üdv, Mick...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!


 


TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.Avatar
zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2003.06.25., szer. 18:43
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: zsolti4 » 2003.06.27., pén. 08:15


Na, sikerült az első cd írásom. Az egy órás anyagot a Power Direktor rátömörítette egy cd-re. Ajjaj! A kép minősége jelentősen csökkent. Az a gondom, hogy bár lehet szerkeszteni , de elmenteni nem tudom úgy, hogy azt mondjuk cd-íráskor meg is találjam. Arra gondoltam, hogy a kameráról két részben nveszem át az anyagot, és azt két részben íratom meg a programmal. Talán ha csak fél órát kell tömörítenie egy cd-re, jobb lesz a kép.


 


Aki használja ezt a progit, és vodafonos, az kérem jelezze, mert este felhívnám.


 


Más kérdés: honnan lehet ingyen megszerezni a D8-as kamera tuning szoftját? Jó lenne ha aktív lenne a dv in, és analog in is.TV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter :)


Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970


 


warezlinks.euAvatar
sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 13:26
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: sipkap » 2003.06.26., csüt. 01:45


[A digizést (firewire-n keresztül) egy ASUS P4PE + P4 2.4G rendszeren + Sony DCR-TRV-110E végzem (V8, Hi8 lejátszás, TBC, meg effélék). A winyó 7200-as fordulatú, átviteli sebesség bőven van. Win98 és Me alatt folyamatosan vannak eldobott frame-k (képek), míg ugyanez a vas és program XP alatt 52x CD írás közben sem hibázik. Az XP belső Movie Editora is, fóleg a  mostani 2.0-s uprade-nak köszönhetően szintén jól használható. (Ha már XP, A FAT32 4 Giga max. filemérete pontosan 17 perc 55 másodpercig elég. XP alatt érdemes NTFS-re váltani. Egyéb előnyei mellett a max. fileméret esetemben valahol 300 percnyi DV anyagnál van). Persze ezek nem profi munkára lettek készítve. Aki "szívni" vagy produkálni akar, annak ott az Adobe Premier. Még szerencse, hogy van más ;-)

Van egy jó szolgáltatása is egy ilyen digit kamerának: player üzemmódban az analóg bemenetére adott jelet konvertálva küldi a gép felé. A (z S)VHS kazetták online mehetnek DVD-R-re, alacsony bitrate-tel. Elég jó minőséggel leghet DVD-t is felvenni vele, ha éppen ez a feladat.Sziasztok!


Ne haragudjatok, de most itt én leszek a hülyegyerek.


Szóval. Nyertem a Vodafone-tól egy Asus laptopot. P4,2,4Ghz,40GB,256MB RAM. Van rajta mindenféle csatlakozó, és mindenféle progit is adtak hozzá.Nero,PowerDirektor Pro,MediaShow,AsusDVD XP.


Rákötöttem a régi D8-as kamerám firewirén keresztül, a Powerdirektor már kezelte is, fel is vettem 3percnyi filmet a progiba, akkor látom, hogy ez 605MB. Azannya mondom, mert hiába van felajánlva a cd irás, ha egy cd csak 3 perc. Szóval milyen tömörítő kell hozzá? A tmpgec? Vajon ha letöltöm, minden megoldódik magától?


 


Ja, és a hétvégén volt az esküvőm. A vhs, és a d8-as felvételeket is szeretném valakivel dvd-re íratni.


Tudtok segíteni?


555@fbi.huA PowerDirector Pro képes DVD, VCD formátumra konvertálni a DV-t, tehát nem kell megijedni az iszonyatos méretek láttán. Jobb képhez mást használj. CCE, Tmpgenc, Mainconcept Encoder. A PowerDirector-nak van egy DiscWizard-ka amivel a konvertált anyagból össze tudsz állítani egy lemezt. Egyszerű menük, de gyors. Komolyabb menükhöz, komolyabb program kell.Avatar
zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2003.06.25., szer. 18:43
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: zsolti4 » 2003.06.25., szer. 20:03


[A digizést (firewire-n keresztül) egy ASUS P4PE + P4 2.4G rendszeren + Sony DCR-TRV-110E végzem (V8, Hi8 lejátszás, TBC, meg effélék). A winyó 7200-as fordulatú, átviteli sebesség bőven van. Win98 és Me alatt folyamatosan vannak eldobott frame-k (képek), míg ugyanez a vas és program XP alatt 52x CD írás közben sem hibázik. Az XP belső Movie Editora is, fóleg a mostani 2.0-s uprade-nak köszönhetően szintén jól használható. (Ha már XP, A FAT32 4 Giga max. filemérete pontosan 17 perc 55 másodpercig elég. XP alatt érdemes NTFS-re váltani. Egyéb előnyei mellett a max. fileméret esetemben valahol 300 percnyi DV anyagnál van). Persze ezek nem profi munkára lettek készítve. Aki "szívni" vagy produkálni akar, annak ott az Adobe Premier. Még szerencse, hogy van más ;-)

Van egy jó szolgáltatása is egy ilyen digit kamerának: player üzemmódban az analóg bemenetére adott jelet konvertálva küldi a gép felé. A (z S)VHS kazetták online mehetnek DVD-R-re, alacsony bitrate-tel. Elég jó minőséggel leghet DVD-t is felvenni vele, ha éppen ez a feladat.Sziasztok!


Ne haragudjatok, de most itt én leszek a hülyegyerek.


Szóval. Nyertem a Vodafone-tól egy Asus laptopot. P4,2,4Ghz,40GB,256MB RAM. Van rajta mindenféle csatlakozó, és mindenféle progit is adtak hozzá.Nero,PowerDirektor Pro,MediaShow,AsusDVD XP.


Rákötöttem a régi D8-as kamerám firewirén keresztül, a Powerdirektor már kezelte is, fel is vettem 3percnyi filmet a progiba, akkor látom, hogy ez 605MB. Azannya mondom, mert hiába van felajánlva a cd irás, ha egy cd csak 3 perc. Szóval milyen tömörítő kell hozzá? A tmpgec? Vajon ha letöltöm, minden megoldódik magától?


 


Ja, és a hétvégén volt az esküvőm. A vhs, és a d8-as felvételeket is szeretném valakivel dvd-re íratni.


Tudtok segíteni?


555@fbi.huTV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter :)


Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970


 


warezlinks.euAvatar
arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2003.03.23., vas. 11:59
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: arty » 2003.06.21., szomb. 20:28


simon: a NERO svcd pluginje nem ad jo minosegu kepet, dvd ripeknel tobben is probalkoztak vele, csupa negativ tapasztalat erkezett a minosegerol ... (en magam eleve nem csinalnek 1 lepeses mpeg encodolast, igy nem is probaltam)


 


dvd-ram kepes dvd olvaso kellene egy gepbe, es megnezni hatha valami PC vel kezelheto formatumban van rajta az anyag. (biztosan mpeg2be menti?)


 


digit. kimenete nincs a kameranak ?Jó volt itt.


(2003 Marárcius - 2007 Október)Vendég

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2003.06.15., vas. 23:37


Két kérdésem volna az egyik meglehetősen offtopic.


 


Az első, hogy mi a vélemény a Nero Vision Expressz-ről és a hozzá tartozó SVCD/DVD plug-in-ről?


 


A másik, hogy ha adott egy DVD-RAM kamera arról, hogyan tudnék DVD-R-re átmásolni felvételeket?Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2003.06.11., szer. 13:11


perc is kb 8GB. Szóval szerintem nem érdemes a 2.1MBit/s, mer eléggé vacak lesz a múvi és ráadásul csak rosszabbat lehet belőle gyártani, míg dvavi esetén legalább az illúzió megvan, hogy mpeg2ben is kafa a

Csináltam több filét is, és a WMV ill. abból gyártott MPEG2 semmivel sem rosszabb, mint a DV aviból készült.


Ellenberger a Studio röptömörített MPEG (480*576 stb.) kompatibilis megoldása mind közül (beleértve a közben próbálgatott VCD (MPEG1) eket is) a legrosszabb (vizuális) eredményt adta. A "Windoze" média viszont meglepően jól néz ki a TV outon át a DV AVI-vel összemérve is. (tizedakkora méretben!)


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2003.03.24., hétf. 12:32
Értékelés: 3

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: NZoli » 2003.06.11., szer. 12:48


biztosan baromi helytakarékos a windozer média, de nem lenne ideje NTFS-re átállitani egy digiző particiót? és akkor nemkéne "kőmüveskanállal virágot szedni"...

Természtetsen van ilyen partícióm, és azt is használom, de a röptében MPEG megoldás (időtakarékossági megfontolásból) sajna nem jött össze.


Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR


Avatar
Pinocchio
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2003.03.26., szer. 11:34
Értékelés: 0

DV-videó rögzítés

Hozzászólás Szerző: Pinocchio » 2003.06.11., szer. 11:48

Mint kezdő dv-s csak annyit nem étek, ha a kazi pl. tele van, és romlás nélkül akarom leszedni róla, akkor 30 perc is kb 8GB. Szóval szerintem nem érdemes a 2.1MBit/s, mer eléggé vacak lesz a múvi és ráadásul csak rosszabbat lehet belőle gyártani, míg dvavi esetén legalább az illúzió megvan, hogy mpeg2ben is kafa a kép... :blink:

Cuccos: TV: Panasonic TX-29PS1P, Eladtam mindent. Újon töröm a fejem.... Pioneer A05


Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”