marconi írta: ↑2019.02.10., vas. 23:37
sutemenyx írta: ↑2019.02.10., vas. 21:34
Ez a joval ritkábbik cinema verzios valtozat, nagyobb alnico magnessel. Gyakorlatilag a szentgrál ebben a kategóriában. Ráadásul sehol egy repedés, sehol egy megtörés a membránon. Nagyon vigyáztak rá, a továbbiakban azthiszem én is ezt fogom tenni. Mivel már 1W-on házibulihangerőt tud, így nálam valószínű a következő 60évet is sértetlenül fogja túlélni.
Ezmiez? Elég bizalomgerjesztően néz ki!
Ez egy szélessávú 30centis hangszóró. RFT márkájú, az NDK-ban gyártották az 50-es, 60-as években. 2féle verziója volt, az egyik ez, ami vetítőgépben volt, a másik pedig amiket gitárládákba (regent30, regent60) szereltek. 6ohmos, 12.5W-os. 97dB@1W@1m érzékenységű. 65-70Hz a rezonanciafrekvenciaja. Általában azt gondolják róla az emberek, hogy nincs mélye, mert a gyári 100literes zart duplahangszoros regent60-ban tenyleg nincs és a masikban megkevesbe. Viszont nemsokan foglalkoztak vele, hogy milyen dobozban szol jol. Én igen. Paramétermérést és átvitelmérést is csinaltunk a Sonnyval. 8k-nàl esik egyet az atvitel, de aztan megint egesz egyenes 20k-ig. Egy kiegeszito magassal 8k-n illesztve ezt nagyon szepen lehet kompenzalni, és csak alig kell. Doboz tekintetében egy 200literes reflexben valami parádés, amit tud. 40Hz alá bőségesen lemegy. Ha hinni lehet a tannoy stirling 35Hz specnek, akkor ez 35Hz alá is bőven lemegy. Ugyanis annàl jelentősen mélyebbet is tud. Gyári dobozból legjobb hangot eddig a tannoy kensingtontól hallottam. Annál ez jobb. Innentől pedig kérdéses, hogy vajon mennyit is érhet egy ilyen hangsugarzo. Csinaltam rola binaural felvetelt is. Ez műfülekbe épített mikrofonokkal van felvéve, az emberi hallást szimulalja. Fejhallgatoval kell hallgatni(minél jobbal), és érdemes az elejetol nezni, kell az agynak a kepi informacio is, hogy felepüljön a tererzet:
https://youtu.be/mz52Z7o39dc