PÜ
Köszi!
(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)
Diy Subwoofer
Diy Subwoofer
Ment PÜ!
Szia Balageguy!
Ez a mélynyomó nagyon állat lett. Ha csinálnék egy ilyet az asszony tuti örülne.
Lennél olyan kedves, hogy az elkészítéshez szükséges összes paramétert, tech infót
és egyebet megadnál nekem, jöhet privátban is. Segítőkészségedet előre is köszönöm.
AVR: Pioneer SC-LX78
Forrás: HTPC
Vászon: Luxi Elegant Motorized 77"
Vetítő: Sony VPL-HW55ES
Diy Subwoofer
Remélem hamarosan el tudok menni ..na nem szerelni..immáron hallgatni sok örömet hozzá
Diy Subwoofer
Szia Balageguy!
Ez a mélynyomó nagyon állat lett. Ha csinálnék egy ilyet az asszony tuti örülne.
Lennél olyan kedves, hogy az elkészítéshez szükséges összes paramétert, tech infót
és egyebet megadnál nekem, jöhet privátban is. Segítőkészségedet előre is köszönöm.
Diy Subwoofer
Készülőben hozzájuk egy-egy reflex takaró (mint a hangszórók takaróselyme). Az majd megakadályozza, hogy belehamuzzanak . Amúgy itthon az a policy, hogy lakásban nincs cigi.
De találtam már egy Yamaha 800-asban szempilla spirált, úgyhogy addig is vigyázni fogok
Diy Subwoofer
Nagyon komoly!
Csak nehogy szemetesnek, netán hamu"tál"nak nézze egy vendég.
Esetleg melyik vírusirtó progit ajánljátok (tapasztalat alapján) , ami a legkevésbé szól bele a hangzásba ?
Diy Subwoofer
Köszönet a sok sok segítségért hotibi fórumtársnak. A famunkáért pedig Kamondi Zsolt faesztergályosnak.
Diy Subwoofer
Diy Subwoofer
A sonotube itt már méretre vágva és flokkolva: feketére:
Itt már minden a helyén (csillapítóanyag is, csak nem nagyon látszik:
A hangszóró a helyén (már majdnem kész ):
A talp is felkerült:
A Mission M34i-k mellett:
Diy Subwoofer
Innen indult (Sonotube és a reflexcső, mellettük a régi doboz):
A reflexcső és a végén az 5cm sugarú flare:
A szub alsó része (ide jön a hangszóró):
A felső rész (itt is 5cm sugarú flare):
Diy Subwoofer
Sziasztok!
Készültek új dobozok a hangszóróknak. A koncepció ugyanaz, csak sokkal szebb és érdekesebb a kivitel. Jöjjenek a képek a "Sonosub"-okról
Diy Subwoofer
Akkor ne építsd be a dobozba az erősítőt. Később könnyebb lesz kicserélni.
mivel "low budget" mélyláda lesz, ezért a teljesítmény és az ár között kellett választanom. Mivel nincs szükségem nagy hangnyomásra, ezért 11eFt-ért vaterán vettem egy wharfi aktív subot, annak a 75W-os erősítője lesz használva. Az a +2-3dB pont 20-30.000 Ft-al kerülne többe !36_7_11.gif
- Sonny
- V.I.P.
- Értékelés: 550
Diy Subwoofer
Melyik erősítő lesz végül?
mivel "low budget" mélyláda lesz, ezért a teljesítmény és az ár között kellett választanom. Mivel nincs szükségem nagy hangnyomásra, ezért 11eFt-ért vaterán vettem egy wharfi aktív subot, annak a 75W-os erősítője lesz használva. Az a +2-3dB pont 20-30.000 Ft-al kerülne többe !36_7_11.gif
Diy Subwoofer
Melyik erősítő lesz végül?
Alakul a sub projekt:
mély nálam, erősítő jövő héten érkezik
- Sonny
- V.I.P.
- Értékelés: 550
Diy Subwoofer
Alakul a sub projekt:
mély nálam, erősítő jövő héten érkezik
Diy Subwoofer
Jó az az erősítő, csak picit drága és túl alacsony a subsonic filtere reflexhez.
Diy Subwoofer
Akkor viszont ezt az erősítőt kellene venned mert azt a hangszorót meg is kell hajtani.
Most nem a 175W a lényeg hanem 500 Damping faktor.
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog/product_info.php?cPath=29_31&products_id=131
Diy Subwoofer
Valószínűleg a peerless xxls 12-es sub hangszóró lesz a befutó
Diy Subwoofer
Fi bL 15-ÖS subjához mi a véleményetek? Körülbelül mekkora aktív erősítő kéne hozzá, hogy a maximumot tudja teljesíteni?
Diy Subwoofer
olyan kérdésem lenne hozzátok hogy minőségben mennyire jó a peerless xxls 12es subwoofer?
Néztem hogy a teljesítménye csak 175watt és 58eFt-rt árulják, na most ennyi pénzért már azért lehet kapni jóval nagyobb teljesítményű hangszórót. Na most az a kérdésem, hogy körülbelül milyen kategóriába sorolható ez a hangszóró?
Hogy milyen....? High-end....de tényleg.
Sok gyártó használja a többmilliós kategóriában....
Skót egybehifi+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+angol fonó+belga drótok+háelté 3.....zene és bona.
Gyerekszoba: Cambridge Audio One+System Audio Saxo 1 active
Mozi:LG PH450UG+Bydium
KV: Hario+Dedica
Diy Subwoofer
Nem minden a terhelhetőség. Jobban számít az érzékenység és a maximum lineáris kitérés. Legalábbis nekem
Dobjál be pár hangszórót az Unibox-ba vagy WinIsd-be (vannak más eszközök is én ezeket használom) és nézd meg melyik mekkora hangnyomást produkál adott teljesítmény mellett. Közben figyeld meg, hogy a vizsgált dobozméret és hangolás mellett mekkora a hangszóró kitérése. Lehet, hogy egy hangszóróval akár fűteni is lehet, mert 500W-ot képes elviselni, de általában elmondható, hogy ezek érzékenysége elmarad a Peerless-étől (értsd: hiába hajtod 500W-al, nem lesz hangosabb mint a 175W-al terhelhető Peerless). A nagyobb probléma valószínűleg az lenne, hogy meghajtod az ilyen hsz-t 500W-al, de nem éli túl a dolgot, mert pl túlléped a maximális mechanikai kitérését.
Nálam 2 12"-es hangszórótípus jöhet szóba:
Peerless XXLS 835017
Seas L26ROY
Még talán 1-2 Dayton Audio szóba jöhet. Nekik még 15"-ös szubjuk is van elérhető áron. Lesd meg itt: www.europe-audio.com
Diy Subwoofer
olyan kérdésem lenne hozzátok hogy minőségben mennyire jó a peerless xxls 12es subwoofer?
Néztem hogy a teljesítménye csak 175watt és 58eFt-rt árulják, na most ennyi pénzért már azért lehet kapni jóval nagyobb teljesítményű hangszórót. Na most az a kérdésem, hogy körülbelül milyen kategóriába sorolható ez a hangszóró?
Diy Subwoofer
A conrad-os cuccok nem a jó ár-érték arányukról híresek. A teljesítmény nem minden, főleg, hogy nem lehet tudni a mérési (?) körülményeket.
Ez se lehet rossz, és így könnyebb megépíteni a dobozt:
Esetleg melyik vírusirtó progit ajánljátok (tapasztalat alapján) , ami a legkevésbé szól bele a hangzásba ?
Diy Subwoofer
OLyan kérdésem lenne egy peerless xxls 12-es sub hajtásához erről az erősítőről mi a véleményetek? http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=301044
vagy gyűjtsek még és vegyek egy ilyet http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog/product_info.php?cPath=29_31&products_id=131, mennyi a különbség a két erősítő között mert azt néztem a conrad az egy picit erősebb. És hangban és erőben is érdekelne hogy nagy lenne a változás ha a hypexet venném? Szóval az a baj hogy ez az erősítő dologgal kicsit bizonytalan vagyok, hogy milyet vegyek.
Diy Subwoofer
Nyomtam egy PÜ-t!
Sziasztok!
balageguy olyan kérdésem lenne feléd, hogy neked mennyibe került mindennel együtt a subwoofered.
Azért is kérdezem mert én is mondhatni amit csináltál tervrajzot az alapján szeretném megépíttetni, csak annyi változtatással, hogy a hangszóró előre néz és a reflexport a hangszóróval pont ellentétesen lesz az erősítő felett.
Annyi lenne a kérdése,de ezt mindenkitől kérdezem hogy egy peerless xxls 12 es hangszóróhoz tudtok e valami minőségi viszonylag 40 ezer alatti erősítőt ajánlani, mert az az igazság hogy sal sub 250 lenne a kiszemelt csak olyat már nem gyártanak, és eddig használtan se találtam sehol légyszi segítsetek ebben.
Előre is köszi a válaszotokat.